Nemam pojma za taj izraz iskerno, tako da nisam mogao da prokljuvim!A i prvi put sam u zivotu to danas video ili nisam ni primecivao, iskreno!U svakom slucaju zahvaljujem na brzom odgovoru i na velikoj pomoci Dexter-u!
Jesmo, jednostavno sam vratio Aero efekat u Win-u 7, jer sam prethodno ugasio Themes/Services! Mada sam prvo pokusao u Nvidia Control Panel-u/Manage 3D settings/Vertical sync stavio na Adaptive ali nije uspelo pa sam pribegao onoj gornjoj metodi!
Izvinjavam se svima, koji su upućeniji, ali nisam imao takvih problema ni kod jedne mušterije, ali nisam ni ugrađivao ni jednu slabiju karticu od GTX650 od novijih kartica, mada nisam to primjetio kod drugih, osim kod menena 960 ki kad sam je uzeo, a i niko mi se do sada nije žalio na dotični problem. Samo uključivanjem Aero efekta si to ispravio !? Malo mi je teško u to da povjerujem. Da nisi još nešto isključio, jer Aero efekat ne bi trebalo da ima veze sa tim, nego jedino jebeno ako si aktivirao 3d u NVIdijinim debilnim drajverima, sa čijim isključivanjem sam riješio kod sebe taj problem. Ja sam taj problem dobio u video montaži jedne svadbe i nikako ga nisam mogao rijšiti osim brisanjem 3d drajvera iz kontrolne table. To je ono što je meni poznato, a za Aero efekat mi nije poznato, mada sam to i probavao, ali nisam dobio nikakav efekat. Šta si još od servisa isključivao !?
Dex013 koje varijante za riješavanje dotičnog problema su tebi još poznate ? Koja kombinacija grafike i u kojim programima ? Bitno mi je da kad se taj problem ponovo pojavi kod nekoga da mogu da ga riješim. Znam da postoji net, ali ako imaš ti sikustva sa tim problemom, lakše je tebi da obrazložiš, ako imaš vremena, nego da sad stanem i tražim na netu. Ono što je meni oznato, vidio sam ovdje, ali očigledno ima još nekih riješenja, koja mi nisu poznata. https://www.youtube.com/watch?v=mFRpnQ09_LA
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Postoji servis koji se zove `Themes`, zaduzen je za: Provides user experience theme management.
:: Izvinjavam se svima, koji su upućeniji, ali nisam imao takvih problema ni kod jedne mušterije, ali nisam ni ugrađivao ni jednu slabiju karticu od GTX650 od novijih kartica, mada nisam to primjetio kod drugih, osim kod menena 960 ki kad sam je uzeo, a i niko mi se do sada nije žalio na dotični problem :: Samo uključivanjem Aero efekta si to ispravio ! :: Malo mi je teško u to da povjerujem. Da nisi još nešto isključio, jer Aero efekat ne bi trebalo da ima veze sa tim, nego jedino jebeno ako si aktivirao 3d u NVIdijinim debilnim drajverima, sa čijim isključivanjem sam riješio kod sebe taj problem :: Ja sam taj problem dobio u video montaži jedne svadbe i nikako ga nisam mogao rijšiti osim brisanjem 3d drajvera iz kontrolne table :: To je ono što je meni poznato, a za Aero efekat mi nije poznato, mada sam to i probavao, ali nisam dobio nikakav efekat :: Šta si još od servisa isključivao ! :: :: Dex013 koje varijante za riješavanje dotičnog problema su tebi još poznate :: Koja kombinacija grafike i u kojim programima :: Bitno mi je da kad se taj problem ponovo pojavi kod nekoga da mogu da ga riješim :: Znam da postoji net, ali ako imaš ti sikustva sa tim problemom, lakše je tebi da obrazložiš, ako imaš vremena, nego da sad stanem i tražim na netu :: Ono što je meni oznato, vidio sam ovdje, ali očigledno ima još nekih riješenja, koja mi nisu poznata :: https://www.youtube.com/watch?v=mFRpnQ09_L :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Pročitao sam , ali mi nije jasna korelacija između screen tearing iThemesa. Ali stvarno ne kontam. Jeste da me mnogi zovu pokretna enciklopedija, ali to ne shvatam, pošto iz komandne linije kada pratim, ne vidim ništa da mijenja sam servis themes, ako sam bio jasan imarkovic.
Da li možeš da mi objasniš, jer stvarno ne shvatam samo objašnjenje.
Razumem, ne piše ni sve u enciklopediji Pazi, uopšte ne mora da znači da je problem bio vezan za theme service, nego u datom momentu mu je proradilo baš kad je napravio taj korak, ni meni nema logike, mogu samo da pretpostavim da je bag u windows-u, pretpostavimo da je dobar drajver. Što se mene tiče, igre nisu vezane uopšte za theme, aero, uopšte desktop, ali znam da kad nemaš instaliran drajver, tebi ne radi AERO, npr. Vizuelnost samo, ali ipak komunicira sa drajverom, bug u windows-u itd.. Sve ćeš naći na guglu, to sam siguran, ako te interesuje, sigurno je neko imao baš takav problem.
Ako mogu da probam da ti pomognem, ja bih kao potencijalno rešenje obrisao drajver za grafiku instalirao novi, 99% sam siguran da bi i ti to uradio kao najlakšu varijantu.
:: Pročitao sam , ali mi nije jasna korelacija između screen tearing iThemesa. Ali stvarno ne kontam. Jeste da me mnogi zovu pokretna enciklopedija, ali to ne shvatam, pošto iz komandne linije kada pratim, ne vidim ništa da mijenja sam servis themes, ako sam bio jasan imarkovic :: :: Da li možeš da mi objasniš, jer stvarno ne shvatam samo objašnjenje :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Nisam ja radi tog problema ni prodao onu gtx 960 strix niti onu MSI Gaming varijantu. Prodao sam ih jer se gube u programu za montažu. Uzeo jednu 290x i prezadovoljan. Svi problemi nestali, a i u AutoCAD-u radi mnogo bolje, a ostalo mi i 24 000 din tako da nije bilo razmišljanja šta da uradim. Nije problem u drajveru, nego samo prilikom instalacije drajvere se ne instalira 3D i sve ok.
Nisam ni mislio da si je zbog toga prodao, sta vise, nisam ni znao da je u tvom posedu, ali ok malo si skrenuo temu:) Malo mi je tesko da poverujem da si imao problem tako banalne prirode zbog graficke i drajvera, mislim na video montazu, u kom konkretno programu, premiere?
Za cad vec ne znam, moguce je da drajveri jos nisu ispeglani, ali za prethodne kartice nema nekih problema..reci ce iskusniji
:: Nisam ja radi tog problema ni prodao onu gtx 960 strix niti onu MSI Gaming varijantu :: Prodao sam ih jer se gube u programu za montažu. Uzeo jednu 290x i prezadovoljan. Svi problemi nestali, a i u AutoCAD-u radi mnogo bolje, a ostalo mi i 24 000 din tako da nije bilo razmišljanja šta da uradim :: Nije problem u drajveru, nego samo prilikom instalacije drajvere se ne instalira 3D i sve ok :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Kada je ukljucen Aero/transparent glass automatski je ukljucen i Desktop Windows Manager (DWM), Aero takodje koristi `double buffering`!
Link :https://en.wikipedia.org/wiki/Multiple_buffering#Double_buffering_in_computer_graphics
Od servisa sam samo stopirao `Themes`, kad sam vratio mogao sam ponovo da izaberem Aero Themes u Win-u!To sam i uradio i problem je nestao.Aero definitivno revava stvar.
*Pre svih tih akcija pokusao sam u Nvidia Control Panelu sa Vertical Sync-om na adaptive i nista nije promenilo!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.