...pa drajveri sa sajta MB od sredine 2015 kumulativni i za sad radi...
Mem test je bio ok.
Izleda da je ovaj problem odavno poznat koliko vidim na netu...porbljavi prilikom instalacije i novi drajveri za vga adresiraju stari ati kernel(jel kao windows ne uzme novi sa instalacije)...pa krenu zabadanja...
u slucaju da opet dobijes bsod vrati tajminge na memoriji na fabricke
vidim da si ubacio novi bios ali ne znam da li si dirao tajminge
memtest moze da pokaze sve ok ali se desava da u nekim aplikacijama ili igricama da su previse osetljivi na tajminge memorije pa kad krasuje izbaci kao gresku gpu drajver a ustvari je mem
dao sam negde na forumu detaljno objasnjenje ali evo ubih se vec 30min ne mogu da nadjem
A sto se tice mem testa, pouzdan, min. 2 kruga uvek radim, dok ne zagreje malo.
Ali sam provalio da kod integrisanih varijanti, gde je rezervisana odredjena kolicina memorije za VGA (pa cak i kad je samo nekoliko kb u pitanju, ako nije int.), nece da izbaci error, jedan modul prvi slot, zato sto ne vidi reserved parce gde je greska.
Kad ubacis ispravnu u prvi slot, a doticnu u drugi onda se pojavi greska.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.