Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Punjač za mp4
STRANA 1 OD 1
Zdebeli Punjač za mp4 20.08.2015. 23:23 T61924

status: user
broj poruka: 1383
Znam da tema nije u odgovarajućoj kategoriji, ali mi je hitno a ovde je najveća šansa da će neko videti.

Da li je mogu da bezbedno napunim Sony mp4 (model s638) nekim običnim punjačem na kojem piše DC 5.0V - 350mA?
Do sada sam ga punio isključivo preko usb-a na ploči (ne preko prednjeg panela) i baterija je za 3-4 godine degradirala možda 10%.
Drug mi kaže da je on uništio bateriju ipod-a preko običnog punjača ali pitanje da li je to istina pošto on ne vodi mnogo računa o tehnici.

Hvala.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp ... 20.08.2015. 23:29 #601320

broj poruka: 3466

Ja imam dva wokmena i ipod nano i primetio sam da je ipod brljavio od punjenja na struju a mozda sam lud ali jednom se cak sam resetovao i sve izbrisao i od tad samo racunar.

Puni na usb i ne brini nista. Realno gde god da si mozes da zamolis nekog da ga metnu na racunar i da se pripuni. Samo mobilni na struju i to je to.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 20.08.2015. 23:48 #601322

broj poruka: 9459
Mozes bez problema, ali ipak ce punjenje duze da traje, jer je taj bas slabasan, ali ne mozes nista da ujebes. USB u racunaru isporucuje 500mA.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Dragg re 20.08.2015. 23:51 #601323

broj poruka: 2270
Pa taj punjač je slabiji od struje koju daje USB. AKo hoćeš brže punjenje (pod uslovom da uređaj podržava) nabavi punjač od 1 do 1.5A. Ako ne podržava, neće ga oštetiti.

profil ..... 20.08.2015. 23:54 #601324

broj poruka: 351
usb daje max. 500mA,zmaci taj punjac ce samo da punu duze ukoliko je taj mp3 ustanju da se puni na vise od tih 350mA.
ja to sve punim gde stignem i nisam nikada imao problema.mada sam ovde video razne teorije, kako struja nije kvalitetrna...
mislim da to nema nikakve veze i ja bih to punio, samo proveri da se ne greje preterano punjac..

Zdebeli 21.08.2015. 00:49 #601326

Hvala na odgovorima.

Vidim da su malo različita mišljenja tako da ću se potruditi da punim na kompu pa ako baš nemam mogućnosti, onda ću da pokušam preko punjača.

@Profil
Ja mislim da je znatno ispeglanija struja preko kompa nego ova na punjaču, posebno ovom kineskom.

duqp ... 21.08.2015. 00:58 #601327

broj poruka: 3466

Posto si ti istaknuti clan sekte u obliku jabuke vmarc uzmi bre probaj org punjac apple i na njega nabadaj kablic od vokmena. To bi trebalo da bude okej :)
Zdebeli Re: ... 21.08.2015. 01:52 #601329

Jel ovo za jabuku namenjeno meni?

::
:: Posto si ti istaknuti clan sekte u obliku jabuke vmarc uzmi bre probaj org punjac apple i na njega nabadaj kablic od vokmena. To bi trebalo da bude okej :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs