:: Prva ploca je MSI 7597 v 1.3 - na kojoj HD5750 1GB GDDR5 nece da postuje uopste :: :: Cuje se `bip`, se slika ne pojavljuje. PCI-E slot je ispravan, probao sam 8400GS na njoj, uredno uvek baca sliku, ulazi u Windows.. :: :: :: Na Asus B75 ploci, 5750 radi normalno. Postuje, ulazi u Windows, 3d, sve. :: :: :: Nekompatibilnost? Defektan PCI-e slot? Neki savet, sta raditi? Kako naterati ovu AMD plocu da proradi sa 5750. :) :: :: Hval :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! ::
Re: Re: Pomoc. Grafika radi na jednoj ploci, na drugoj nece.
31.07.2015. 22:16
status: user broj poruka: 3821
Nisam, ne mogu da nadjem uopste bios za nju na MSI sajtu.
Ako ti nije tesko, baci mi link, jer ga ja zaista ne vidim.
MSI MS-7597 v.13
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Baci joj novi BIOS ako vec nisi( na MSI plocu) posle toga ce verovatno radit :: :: :: :: Intel i5 4590 3.3Ghz@K :: Z97 PRO GAME :: 2x8GB Fury 186 :: Sapphire 270X Vapor :: Fractal Design R4@SS-660XP :: 250GB S840 EV :: Xonar D :: Logitech Z90 :: MX Performanc :: G105 MW :: http://www.speedtest.net/result/4371383559.pn :: :: :: Prva ploca je MSI 7597 v 1.3 - na kojoj HD5750 1GB GDDR5 nece da postuje uopste :: :: :: :: Cuje se `bip`, se slika ne pojavljuje. PCI-E slot je ispravan, probao sam 8400GS na njoj, uredno uvek baca sliku, ulazi u Windows.. :: :: :: :: :: :: Na Asus B75 ploci, 5750 radi normalno. Postuje, ulazi u Windows, 3d, sve. :: :: :: :: :: :: Nekompatibilnost? Defektan PCI-e slot? Neki savet, sta raditi? Kako naterati ovu AMD plocu da proradi sa 5750. :) :: :: :: :: Hval :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: ::
Flesuj bre bios I 7597 nije oznaka ploce. Zato ni ne mozes da nadjes BIOS. Oznaka ploce je ono sta pise ispod PCI-E slota. Bar na MSI sajtu mozes lako da nadjes BIOS, jer te po unosenju modela odmah baca na stranicu sa BIOSima, pa tek ako hoces drajvere, onda menjas..
MSI GF615M P31, P33 ili P35 Koja je od te 3? To su sve modeli 7597. To pogledaj pa tako trazi, naci ces bios za 10 sec.
I dalje ne mogu da nadjem bios na oficijalnom MSI sajtu.
U redu, do biosa je kod MSI.
Zasto nece na Asus M2N68? I tu bios?
Nemoj pogresno da me shvatis, cenim sto zelis da mi pomognes, ali meni se cini da je kartica neispravna.
Jedino mozda do vendora, ovo je neki Force3D HD5750 1G GDDR5
Sta se desava kada ubacim u MSI GF-615M-P33V 1.3 i Asus M2N68:
Cuje se BIP, monitor ne baca sliku.
Kada ubacim u Asus b75, grafika normalno radi, prolazi 3D, igram Dotu sa njom najnormalnije.
Inace, nije duvana, pecena u rerni i slicno.
:: Flesuj bre bio :: I 7597 nije oznaka ploce. Zato ni ne mozes da nadjes BIOS. Oznaka ploce je ono sta pise ispod PCI-E slota :: Bar na MSI sajtu mozes lako da nadjes BIOS, jer te po unosenju modela odmah baca na stranicu sa BIOSima, pa tek ako hoces drajvere, onda menjas. :: :: MSI GF615M P31, P33 ili P3 :: Koja je od te 3? To su sve modeli 7597. To pogledaj pa tako trazi, naci ces bios za 10 sec.
I kod nje je do BIOSa Opste je poznata stvar da sijsed ploca nece da radi sa AMD ATI grafikama koje su se pojavile posle verzije BIOSa koji je trenutno na ploci. Ako ti mislis da ja do graficke, OK. Ja mogu da ti navedem sijased primera, od asus A7V8X-X sa radeonima 9xxx serije, pa sve do novijih ploca i jos novijih R grafika. Ukoliko AMD ATI ne daje sliku prilikom prve ugradnje OBAVEZNO staviti najnoviji BIOS na plocu. NVidia gotovo da nema tih problema.
ATI je uvek 50% da ce da radi , 100% da nece .. najvise muke sa njim , neke 6xxx serije su bile kompatibilne sa 5 ploca i nekompatibilne sa 132 ploce ..
m2n68 je matora ploca i neverujem da bi bios update resio problem ,
uradi update na tvojoj msi preko net-a , pa onda probaj grafiku
A da ti brate očistiš pinove na tim matorim pločama u PCI-E, jer vjerovatno se je slot rasklimao ili da provjeriš kondenzatore na ploči, pošto si rekao da radi sa 8400GS, a neće sa tom tvojom grafikom. Imao više puta probleme i sa AMD i sa NVidia karticama oko toga. KAda mjenjaš gerafičku, samo resetuj bios i stavi u drugi slot memoriju.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Probao sam da cistim kontakte, probao sam i bios, elektroliti su u top stanju, barem vizualno. :)
Javljam sta ce da se desi kasnje, trenutno sam zauzet, gledam ti5. :)
:: A da ti brate očistiš pinove na tim matorim pločama u PCI-E, jer vjerovatno se je slot rasklimao ili da provjeriš kondenzatore na ploči, pošto si rekao da radi sa 8400GS, a neće sa tom tvojom grafikom :: Imao više puta probleme i sa AMD i sa NVidia karticama oko toga. KAda mjenjaš gerafičku, samo resetuj bios i stavi u drugi slot memoriju :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.