Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD CPU + Nvidia GPU ???!!!
STRANA 1 OD 1
Xennon AMD CPU + Nvidia GPU ???!!! 28.07.2015. 18:28 T61790

status: user
broj poruka: 54
Zeleo bih da uzmem Gigabyte GTX 970 G1 Gaming, windforce edition GPU , a cela konfiguracija mi je AMD.

U mom slucaju imam AMD FX 8350 i uvek do sada sam menjao AMD graficke..
Hocu sada malo da predjem na Nvidiu da vidim kakav je njen softwer.. msm na shadowplay pre svega.. posto volim da snimam tokom igranja dok se sprdam sa drugovima na skype i tako to.. da bi` imao nepadajuci frame , dobar quality i sto manji video (GB).
Znam da i amd ima onaj `AMD Gaming evolved` za snimanje ali mi je mnogo bezveze program i sto je najgore padne mi 5-10 fps-a kada ga upalim..

Procitao sam negde na nekom forumu ista je tema bila u pitanju, lik je napisao ,,Da li je logicno da AMD chip sa AMD procesorom radi losije i sporije od Nvidia chipa i AMD procesora, prosto takvi rivali u gamingu kao sto su AMD i Nvidia nemaju veze jedno sa drugim, drzite se toga. AMD + AMD , Nvidia + Intel . ` to sam procitao i zaintrigiralo me, zelim da cujem vase misljenje.

Gledao sam dosta videa na yt sto se tice FX 8350 & GTX 970.. to sljaka super.. i jos bolje ako neko ima takvu konfiguraciju da mi kaze kako je zadovoljan, kakav fps postize u nekim zahtevnim igrama.

Hvala svima u napred!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: AMD CPU + Nvidia GPU ???!!! 28.07.2015. 19:09 #599831

broj poruka: 1260
Turi ti to mićo kako si zamislio i nemoj mnogo da brineš. Radiće to sve OK. Jes da bi bilo bolje da je tu u kombinaciji neki i5 ili i7 ali nemoj da se zamaraš preterano oko toga, radiće sve bez ikakvih problema.
Dexter013 @Xennon 28.07.2015. 19:19 #599836

broj poruka: 17093
Ja imam tu kombinaciju i sve radi ko zmaj, nema igre gde nemam zakucano 55/60 fps-a na full hd rezoluciji. Strimovanje/snimanje trazi jos cpu jezgara tako da ce i to da ti leti sa tim cpu-om.

Inace te budalastine amd+nvidija ne ide i slicno je kao i uparivanje
msi ploce sa msi grafickom, to mora da radi bolje nego
msi ploca + gigabyte graficka,
ili recimo
cooler maste kuciste + cooler master cpu kuler radi bolje nego cm kuciste + noktua kuler

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
solaja777 Uzimaj 28.07.2015. 19:35 #599837

broj poruka: 3277

Radiće bez greške :-)
Xennon Re 28.07.2015. 20:13 #599843

broj poruka: 54
Hvala ljudi na odgovorima.

JovanZ Kada se pojavi dx12, ako ga developeri budu dobro implementirali, 29.07.2015. 08:21 #599875

broj poruka: 3008
Trebalo bi da dobijes fps boost zbog iskoriscenja jezgara. I onda si verovatno miran do sledece generacije konzola ako se igras na fullHD.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs