kolika je cena iste + koji cpu neki I5 nasviran na 4.5 5 gz napajanje 800w mora da isprati nju da bi kidala Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king
Jos nema cene ali MSI 390x je skoro 60 evra jeftinija od 390x DC2,plus je bolja po pitanju temperatura od DC3. http://bit.ly/1MjYkbe Meni se cini da je Asus malo omanuo sa ovim tipom hladjenja.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: Jos nema cene ali MSI 390x je skoro 60 evra jeftinija od 390x DC2,plus je bolja po pitanju temperatura od DC3. http://bit.ly/1MjYkbe Meni se cini da je Asus malo omanuo sa ovim tipom hladjenja :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
:: To je r9 290x samo sto manje trosi i manja temp. :: http://valid.x86.fr/i32js :: :: :: Jos nema cene ali MSI 390x je skoro 60 evra jeftinija od 390x DC2,plus je bolja po pitanju temperatura od DC3. http://bit.ly/1MjYkbe Meni se cini da je Asus malo omanuo sa ovim tipom hladjenja :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: ::
:: U sustini da, malo je modifikovan GPU :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: To je r9 290x samo sto manje trosi i manja temp. :: :: http://valid.x86.fr/i32js :: :: :: :: :: Jos nema cene ali MSI 390x je skoro 60 evra jeftinija od 390x DC2,plus je bolja po pitanju temperatura od DC3. http://bit.ly/1MjYkbe Meni se cini da je Asus malo omanuo sa ovim tipom hladjenja :: :: :: :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: :: :: :: ::
UUuuu nemoj feti da te čuje da si nazvao kartu rebrandom, za njega je to kompletno nova karta koja treba da kompenzuje neko mentalno nezadovoljstvo...
:: Ne razum vas.Znam da je rebrand karta ali ja samo pricam o DC3 hladjenju :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ma nema tu sta da se menja kad radi dobro.To ti kao i 1,3 multijet.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: UUuuu nemoj feti da te čuje da si nazvao kartu rebrandom, za njega je to kompletno nova karta koja treba da kompenzuje neko mentalno nezadovoljstvo.. :: :: :: :: Ne razum vas.Znam da je rebrand karta ali ja samo pricam o DC3 hladjenju :: :: :: :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: :: :: :: ::
Approximately 8% better vector processing performance. Up to 6% faster single-threaded performance. 6% faster multi-threaded performance. Desktop variants of Haswell draw between 8% and 23% more power under load than Ivy Bridge. A 6% increase in sequential CPU performance (eight execution ports per core versus six). Up to 20% performance increase over the integrated HD4000 GPU (Haswell HD4600 vs Ivy Bridge`s built-in Intel HD4000).[9] Total performance improvement on average is about 3%. Around 15 °C hotter than Ivy Bridge, while clock frequencies of over 4.6 GHz are achievable.
`Total performance improvement on average is about 3%.`
Ali ga niko ne zove `rebrand`... Zasto? Zato sto je u pitanju Intel. Da je u pitanju AMD - `ma, rebrand je, totalni... Ko ih *ebe`...`
Svi su poceli da rebranduju. Samo se za neke kompanije to vrlo lako usudjujemo da konstatujemo, a za druge, da se nesto takvo konstatuje - `to je svetogrdje!!!`
:: ako zanemarimo noviju integrisanu grafiku Haswell u odnosu na Ivy Bridge ima noviji set funkcija
Pa, eto. Ako povuces paralelu sa R9 290x i R9 390x, i AMD tvrdi: `nije cist rebrand, jer smo potpuno preradili mikrokod koji se tice power menadzmenta, a i povecali smo frekvencije`. (za memoriju cak 20%, za gpu 5%)
Nemam nameru ikog da branim, samo ako za Intel izbegavamo da koristimo rec `rebrand`, nego to isto zovemo `refresh`, hajde onda i ovo da zovemo tako.
:: :: ako zanemarimo noviju integrisanu grafiku ::
Nema razloga da se bilo šta zanemari, osim ako nisi neki tamo psihotični nolifer koji juri vetrenjače po forumu 00-24h uz povremene intervale pilićarenja po KP.
Rebrand znači izdavanje istog proizvoda pod novim imenom, a refresh optimizaciju već postojećeg proizvoda uz izmene koje nisu fundamentalne prirode.
Haswell je nova mikroarhitektura u odnosu na Ivy Bridge, pa samim tim ne može biti ni rebrand ni refresh. Refresh Haswella postoji, ali pod imenom Devil`s Canyon. Čuveni Intelov tik-tok model u praksi znači sledeće: tick - prelazak na novi, niži proizvodni proces (Ivy Bridge), tock - prelazak na novu arhitekturu (Haswell).
S druge strane, 390X kartice koriste isti čip kao i 290X, sa identičnom GCN 1.1 arhitekturom, iste veličine, sa istim brojem tranzistora itd., s tim što je preimenovan (u prevodu: rebranded) sa `Hawaii` na `Grenada`:
Dakle, sama 390x serija kartica predstavlja refresh serije 290x, a njenu centralnu komponentu čini Grenada XT čip koji je zapravo rebrandovan Hawaii XT.
:: Haswell je nova mikroarhitektura u odnosu na Ivy Bridge, pa samim tim ne može biti ni rebrand ni refresh
Isto je u 22nm, kao Ivy Bridge. Ukupna/generalna razlika u performansama je do 5%, a prosecno oko 3% u korist Haswella. Cak se Haswell i vise greje i ima vece peak-ove u potrosnji kad se koriste AVX2 instrukcije, i ima isti (los) TIM (zvaku) ispod. Jedino 4790K ima kvalitetniju pastu, umesto ozloglasene `zvake` koja je `debitovala` sa Ivy-em.
Ogromna razlika, stvarno :) Sasvim dovoljno da se nazove `gajnc novom mikroarhitekturom`, iako su cak i u istom proizvodnom procesu :)
Da parafraziram Sofronija: `Znam, znam... Brojke ne lazu. 4770 nije isto sto i 3770. Razlika je citavih `iljadu vise! `Iljadu vise lepih zelja i nada!`
To je kao sto kaze onaj famozni inzinjer u GTX970 3.5GB-bruka videu: `Sta god da napravimo, sta god da izbacimo, oni ce da kupuju.` => https://youtu.be/VO3bmydsiQs?t=1m42s
:: :: Isto je u 22nm, kao Ivy Bridge. Ukupna/generalna razlika u performansama je do 5%, a prosecno oko 3% u korist Haswella. Cak se Haswell i vise greje i ima vece peak-ove u potrosnji kad se koriste AVX2 instrukcije, i ima isti (los) TIM (zvaku) ispod. Jedino 4790K ima kvalitetniju pastu, umesto ozloglasene `zvake` koja je `debitovala` sa Ivy-em :: :: Ogromna razlika, stvarno :) Sasvim dovoljno da se nazove `gajnc novom mikroarhitekturom`, iako su cak i u istom proizvodnom procesu : :: ::
Znači, po smehotresnoj `logici` koju nam plasira eksperAt odozgo čija je sujeta u obrnutoj srazmeri sa poznavanjem materije, Maxwell i Fiji su zapravo čipovi sa istom arhitekturom, jer su napravljeni u istom 28nm proizvodnom procesu i imaju približne performanse, dok su, sa druge strane, neke tamo sporedne sitnice poput ALU, AGU, memorijskih kontrolera i sličnih gluposti potpuno nebitne u celoj priči... :`D (u prevodu: plačem od smeha)
Što se performansi tiče, Intel je sa Hasvelom stavio akcenat na vrlo jako tržište tableta i prenosnih računara, zato i ne čudi što su benefiti nove arhitekture tu najuočljiviji. Naravno, to ne može znati onaj ko je fokusiran na preprodaju i uvaljivanje rashodovanih desktop komponenti neukima na buvljaku pod imenom KP.
U gornjem dokumentu se u kratkim crtama pominju odlike novije Haswell arhitekture u poređenju sa prethodnom Sandy/Ivy Bridge, ali se plašim da bi kod nekog čiji kapaciteti jedva dobacuju do Sofronija i copy/paste spama sa wccftech i sličnih `renomiranih` sajtova čitanje tako nečeg moglo da izazove ozbiljnu glavobolju, ako ne i neke teže simptome. Umesto toga, poštovanom PhatPhuc... pardon, Milosu1975 nudim alternativu koja je više primerena njegovom nivou znanja i obrazovnom profilu:
:: Znači, po smehotresnoj `logici` Verujem ti kad kazes da se treses. A sad - da li je od smeha, ili zbog neceg drugog... Ne znam. Ne poznajem te dovoljno, pa necu da donosim zakljucke.
:: Maxwell i Fiji su zapravo čipovi sa istom arhitekturom, jer su napravljeni u istom 28nm proizvodnom procesu i imaju približne performanse, dok su, sa druge strane, neke tamo sporedne sitnice poput ALU, AGU, memorijskih kontrolera i sličnih gluposti potpuno nebitne u celoj priči..
Strawman: kada pripises oponentu u diskusiji nesto sto nikada nije rekao, pa to, sto je lako napasti i pobiti, napadas, tako `diskvalifikujuci` i `pobedjujuci` onog sa kim diskutujes. https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man
Drugim recima: ja nikada nisam ni spomenuo poredjenje izmedju Maxxiowela i Fijia.
:: :`D (u prevodu: plačem od smeha Ne sumnjam ni da places. Dosta. Zbog raznih razloga. Uzivaj.
:: Što se performansi tiče, Intel je sa Hasvelom stavio akcenat na vrlo jako tržište tableta i prenosnih računara, zato i ne čudi što su benefiti nove arhitekture tu najuočljiviji. Naravno, to ne može znati onaj ko je fokusiran na preprodaju i uvaljivanje rashodovanih desktop komponenti neukima na buvljaku pod imenom KP
A to ima veze sa time da li je rebrand ili nije... Kako?
:: U gornjem dokumentu se u kratkim crtama pominju odlike novije Haswell arhitekture u poređenju sa prethodnom Sandy/Ivy Bridge, ali se plašim da bi za nekog čiji kapaciteti jedva dobacuju do Sofronija i copy/paste spama sa wccftech i sličnih `renomiranih` sajtova čitanje tako nečeg moglo da izazove ozbiljnu glavobolju, ako ne i neke teže simptome. Umesto toga, poštovanom PhatPhuc... pardon, Milosu1975 nudim alternativu koja je više primerena njegovom nivou znanja i obrazovnom profilu
Tako, tako... Odmah davaj PDF linkove koje niko nema nameru da otvara i da studira, i idi ad-hominem: gledaj da napadas coveka, a ne argument. Znamo to iz tvojih prethodnih diskusija na forumu: cim neko pretrese i izazove tvoje argumente, ti ides na ad-hominem, spustas se na nivo `Kurira, `Sveta` i ``Skandala`. Uzivkaj. Necu vise. Dosta ti je i ovo.
e moj misko sto ce ove `teknokrate` da vriste kako se bude blizio kraj godine. Kina je vrisnula za par triliona, apple prsti na sve strane od silnih zarada na novoj cuki, sprema se teren za `nove pohode` posto svrse s Grckom, a botovi PC berze se natezu sa arhitekturom procesora. O kako je lepo biti glup, ooo kako je lepo biti glup :)
p.s.
Znate koliko ce da vam vrede sve te silne specifikacije s kojima se gadjate. Zilch. Ucite zanate tipa, vodoinstalater, stolar, zidar, ratar, kuvar, itd. Radite na sto raznovrsnijim skil-ovima i mozda prezivite predstojecu finansijsku apokalipsu... _____________________________ WAR IS PEACE FREEDOM IS SLAVERY IGNORANCE IS STRENGTH
Ma, neka se natezu. Ja sam samo pokusao da povucem paralelu, da pokazem kako se u slucaju nekih proizvodjaca vrlo lako (i pravedno, primereno) koristi rec `rebrand`, a kad su neki drugi u pitanju, rec `rebrand` se izbegava kao da je hula na samog Boga. Pozdrav. P.S. Sad ce on da krene sa onim glupostima vezanim za nekog i necijeg oca, ili za majku, i ostalo sto je u njegovom dobro-poznatom `arsenalu`, kao sto smo vidjali prethodnih dana. Moze mu se, anoniman je ovde. Mada sam cuo ko je, ali jos nisam siguran.
:: e moj misko sto ce ove `teknokrate` da vriste kako se bude blizio kraj godine. Kina je vrisnula za par triliona, apple prsti na sve strane od silnih zarada na novoj cuki, sprema se teren za `nove pohode` posto svrse s Grckom, a botovi PC berze se natezu sa arhitekturom procesora. O kako je lepo biti glup, ooo kako je lepo biti glup : :: :: p.s :: :: Znate koliko ce da vam vrede sve te silne specifikacije s kojima se gadjate. Zilch. Ucite zanate tipa, vodoinstalater, stolar, zidar, ratar, kuvar, itd. Radite na sto raznovrsnijim skil-ovima i mozda prezivite predstojecu finansijsku apokalipsu.. :: ____________________________ :: WAR IS PEACE :: FREEDOM IS SLAVERY :: IGNORANCE IS STRENGTH :: ::
Insistira na performansama kao `dokazu` u priči da li Haswell jeste ili nije `rebrand`, a onda postavlja pitanje kakve veze ima odgovor na njegove selektivno iznesene gluposti `sa time da li je rebrand ili nije`...
Zatrpava forum nedeljama gomilom copy/paste spama sa sajtova koji su u IT svetu pandan najgoroj domaćoj žutoj štampi, a buni se kad dobije na uvid stručno napisan tekst koji obesmišljava njegove baljezgarije o Haswellu kao `rebrandu`...
Spočitava drugima `Kurir`, `Svet` i `Skandal`, iako se upravo on po forumu predstavljao kao ex-dizelaš i obožavalac `Južni Vetar prodakšna` i Mitra Mirića...
I kao najbolje od svega, licemerno i besramno pominje ad-hominem napade, i to upravo on koji je ljudima na forumu psovao majke i mrtvu decu i pisao ovakve stvari:
p.s. Drago mi je što si nehotice priznao da se raspituješ unaokolo oko mog identiteta, što se savršeno uklapa u tvoj karakter podle i pogane jajare koji si toliko puta ovde demonstrirao. Samo nastavi, navijam za tebe da me pronađeš, a ako ti ne bude uspelo na tvoj pacovski i kukavički način, uvek si slobodan da me direktno kontaktiraš preko mejla kojim sam se registrovao na berzi. I još nešto - objašnjavati tebi svrhu primera sa Fiji i Maxwell arhitekturom, koji je namerno izveden iz tvojih sopstvenih neznalačkih i apsurdnih premisa, nije ništa manje besmisleno od objašnjavanja tvom gayboy drugaru miciki da mu alu folija na glavi neće pomoći u borbi protiv svetske reptilne zavere koju sa velikim uspehom vodi na forumu PC berze.
Kao sto sam i rekao: cim izgubi u debati, ili neko pobije njegovu `argumentaciju` (to jest, upucivanje ljudi da citaju neke nebulozne PDF-ove), odmah sledi njegov napad na protivnikovu licnost (ad-hominem), i lupetanje nepovezanih gluposti, koje nemaju nikakve veze sa temom, a ni tematikom foruma. Da... To sto znam koja je tematika `Sveta`, `Skandala` i `Kurira` - to `znaci da ih ja kupujem i citam`. A nije bilo sanse da prelistam neki kod frizera, ili kod zubara, ili da vidim na kiosku. Svidja mi se tvoje `rezonovanje`, kao i uvek. Primetio sam da si jako pronicljiv :))))
I znaj da se ja ne raspitujem za tebe, nego ima ljudi koji me kontaktiraju u vezi vase Grupe (Riva) TNT, jer ste dosadili ljudima na nekoliko foruma, a videli su da ulazim u konflikte sa vama (posto me napadate otkad sam se uclanio, prvo Maki8 = Milos1975 = Gonjavac, pa onda i ostali napadi koji su bili do sada). Tako sam saznao i ko je tvoj Boss, `Broj 1`, a inace, da nije toga, pojma ne bih ni imao koga da pitam ko ste vi.
:: Insistira na performansama kao `dokazu` u priči da li Haswell jeste ili nije `rebrand`, a onda postavlja pitanje kakve veze ima odgovor na njegove selektivno iznesene gluposti `sa time da li je rebrand ili nije`... :: :: Zatrpava forum nedeljama gomilom copy/paste spama sa sajtova koji su u IT svetu pandan najgoroj domaćoj žutoj štampi, a buni se kad dobije na uvid dobije stručno napisan tekst koji obesmišljava njegove baljezgarije o Haswellu kao `rebrandu`... :: :: Spočitava drugima `Kurir`, `Svet` i `Skandal`, iako se upravo on po forumu predstavljao kao ex-dizelaš i obožavalac `Južni Vetar prodakšna` i Mitra Mirića... :: :: I kao najbolje od svega, licemerno i besramno pominje ad-hominem napade, i to upravo on koji je ljudima na forumu psovao majke i mrtvu decu i pisao ovakve stvari :: :: http://i.imgur.com/27WviXZ.jp :: :: Šta reći, osim PhatPhuc... pardon, `Milos1975`. :: :: p.s. :: Drago mi je što si nehotice priznao da se raspituješ unaokolo oko mog identiteta, što se savršeno uklapa u tvoj karakter podle i pogane jajare koji si toliko puta ovde demonstrirao. Samo nastavi, navijam za tebe da me pronađeš, a ako ti ne bude uspelo na tvoj pacovski i kukavički način, uvek si slobodan da me direktno kontaktiraš preko mejla kojim sam se registrovao na berzi :: I još nešto - objašnjavati tebi svrhu primera sa Fiji i Maxwell arhitekturom, koji je namerno izveden iz tvojih sopstvenih neznalačkih i apsurdnih premisa, nije ništa manje besmisleno od objašnjavanja tvom gayboy drugaru miciki da mu alu folija na glavi neće pomoći u borbi protiv svetske reptilne zavere koju sa velikim uspehom vodi na forumu PC berze. :: ::
Na stranu što si urnebesnim lupetanjem kako je Haswell `rebrand` mene `pobedio`, na stranu što si `pobedio` i Intel, njihove inženjere, IT stručnjake i entuzijaste širom sveta, pa čak i tebi toliko dragu Wikipediju, nego si u poslednjem postu uspeo čak da `pobediš` i zdrav razum. To je dostignuće kojim čak ni micika ne može da se pohvali.
Ipak, uprkos tolikim `pobedama`, moram ti reći da se uzalud konsultuješ oko mog identiteta sa tim ljudima iz mašte: mene niko od `vas` nije mogao upoznati, jer se ne krećem po gej klubovima, buvljacima i čekaonicama u Lazi, a i ne pišem po drugim forumima. Znam da je ta paranoja od koje boluješ gadna i neizlečiva, ali pokušaj bar nekako da shvatiš jednu vrlo prostu stvar: za razliku od tebe, postoje i normalni ljudi koji imaju život i pored interneta i virtuelnih okupljališta, i kojima jedva ostaje vremena za povremeno pisanje ovde, a kamoli po nekim drugim forumima. Nego, kad ćeš više da me upoznaš sa ostalima iz te moje navodne `grupe` o kojoj haluciniraš? Nije red da ti znaš bolje od mene ko mi je boss, a ko kolega. :D
p.s. Nagradno pitanje: koliko je prošlo dana između banane koju je primio PhatPhuck, i otvaranja novog naloga pod imenom `Milos1975`? Odgovor sledi u nekoj od sledećih epizoda...
:: :: Na stranu što si urnebesnim lupetanjem kako je Haswell `rebrand` mene `pobedio`, na stranu što si `pobedio` i Intel, njihove inženjere, IT stručnjake i entuzijaste širom sveta, pa čak i tebi toliko dragu Wikipediju, nego si u poslednjem postu uspeo čak da `pobediš` i zdrav razum. :: To je dostignuće kojim čak ni micika ne može da se pohvali. :: :: Ipak, uprkos tolikim `pobedama`, moram ti reći da se uzalud konsultuješ oko mog identiteta sa tim ljudima iz mašte: mene niko od `vas` nije mogao upoznati, jer se ne krećem po gej klubovima, buvljacima i čekaonicama u Lazi, a i ne pišem po drugim forumima. Znam da je ta paranoja od koje boluješ gadna i neizlečiva, ali pokušaj bar nekako da shvatiš jednu vrlo prostu stvar: za razliku od tebe, postoje i normalni ljudi koji imaju život i pored interneta i virtuelnih okupljališta, i kojima jedva ostaje vremena za povremeno pisanje ovde, a kamoli po nekim drugim forumima. :: Nego, kad ćeš više da me upoznaš sa ostalima iz te moje navodne `grupe` o kojoj haluciniraš? Nije red da ti znaš bolje od mene ko mi je boss, a ko kolega. : :: :: p.s. :: Nagradno pitanje: koliko je prošlo dana između banane koju je primio PhatPhuck, i otvaranja novog naloga pod imenom `Milos1975`? :: Odgovor sledi u nekoj od sledećih epizoda... ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.