AMD Radeon R9 Fury X Reportedly Suffering From Noise Issues – Presence of Coil Whine and Loud AIO Pump Noise
The first thing I did when I heard of the issue was send AMD an email asking for their official response – they have yet to reply, but when they do, Ill be sure to update this article. It goes without saying that noise such as this is usually harmless, and doesn’t really affect the GPU performance in any way. This is usually a pretty common sight in reference cards and while not every reference card will have this problem, the only way to guarantee not-having this problem is with higher quality chokes, in other words: non-reference design. which might be a problem here. Given below are some of the video demonstrations emailed to me by users.
Buka ne steti karti, ali nervira. Kaze da je ovo `uobicajen problem kod referentnih karti` (ne kod svakog primerka), i da je `jedini nacin da se izbegne - nereferentni dizajn`.
Kontaktirali su AMD da dobiju zvanicni odgovor, i kazu da ce apdejtovati clanak kad dobiju odgovor.
The launch of AMD’s Fury X GPUs hasn’t been quite as smooth as the company would like, with some reviews being far from stellar, issues with some publications being denied samples, and now there seems to be issues with supply. While that should at least mean that the cards are proving popular, allowing demand to outstrip supply in a marketplace saturated with competition is not necessarily an ideal scenario.
The waiting time for prospective buyers is different depending on which retailer you look to and which manufacturing partner you were hoping to buy from. As Phoronix reports, Amazon’s listing for the Sapphire R9 Fury X 4GB is citing a shipping time of between one to three weeks.
Znalo se od pocetka da pumpe imaju problem, ali su rekli da ce to da isprave. Meni je nejasno kako jedan CM ne moze da napravi pumpu koja ne pisti, a AMD to pusti u prodaju jos...
Mislim da se zavojnice daleko manje cuju od pumpe.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Ja sam juče probao 390x kad sam sastavljao mušteriji konfiguraciju i to sa vazdušnim hlađenjem i ništa joj ne fali. Nije glasna preterano, jer je glasnija moja 280x, a u FC4 nije prešla ni 70 stepeni, tako da ne znam čemu čitav hype.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Mozda su tim likovima zapali ti `prvi macici koji se u vodu bacaju`. Ali ako se pokaze da je problem siroko zastupljen - onda je to stvarno neoprostivo. *ebene prigusnice i vodeno hladjenje nisu tehnologija od danas, tek izumljena i patentirana, pa da nije bilo vremena da se problem primeti i ispegla. Pogotovo sto su vec napravili nepotrebno sranje sa trotlovanjem R9 290x u pocetku.
U AMDu kao da nisu svesni da im je ovo sad ili nikad. Ili ce sada da se pregrupisu i da pocnu polako da vracaju svoj deo trzisnog kolaca, ili ce ih i u sektoru grafika zadesiti potpuno ista sudbina kao sa Bulldozer procesorima. Onda ce Nvidija prodavati vise, po jos vecim cenama, i imace daleko vise para da ulozi u istrazivanje i razvoj - sto znaci da ce se samo udaljavati napred u odnosu na AMD, a i buduce igre ce biti pre svega optimizovane za Nvidije... I to je kraj AMDa u svakom pogledu. Zavrsice kao VIA, da prave sitnice i zajebancije.
AMD’s Antal Tungler has confirmed that the problem exists in early production units. However a fix (for the pump whine) has been applied by Cooler Master USA and it is hoped that the problem has been resolved for future R9 Fury X units.
Antal Tungler iz AMDa potvrdio da problem postoji kod primeraka koji su prvi proizvedeni. Ipak, fiks (za buku pumpe) je implementiran od strane Cooler Master Amerike i nadaju se da ce problem biti razresen sto se tice buducih R9 Fury X primeraka.
Na kraju cemo ipak znati preko ocena koje Fury X karte budu dobile od kupaca na Amazonu, Neweggu i ostalim sajtovima koji masovno prodaju kompjuterske delove. Tamo ne moze da se laze i da se potiskuju i guse misljenja kupaca, i kad god se neko javi sa kritikom i problemom u vezi proizvoda, tehnicka podrska te kompanije-proizvodjaca im se (tamo) odmah javi i nudi da rese problem.
Ovom coveku nema razloga da se sumnja u objektivnost, jer se nije posrao po karti kao neki drugi `revieweri`. Ako on kaze da postoji, onda postoji taj problem.
Ma da zabi te glavu jos u kuciste i iz kucista gledajte u monitor,koji pacenici strasno i rdjavom k. dlake smetaju, ahahahahaha to je uvek bilo, samo negde manje negde vise, ali u granici normale, najbolje izbace nov proizvod i da sve bude bezprekorno, tesko to cak ni nvidia nije uradila,tako da ne znam oko cega se uvek pravi galama.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.