Zelenoidi su sad u fazonu: `Steta. Katastrofa. Mogli smo ovo da sprecimo. Kome jos odgovara dobra i jaka konkurencija? Kako sad da zelenasimo po forumima i da se osecamo `elitno` u odnosu na uboge AMD-ovce, ako cene nasih idola, svetih zelenih relikvija sa ubogim OpenCL performansama i krnjim memorijama (8800GTX-0.7GB, GTX580-1.5GB, GTX970-3.5GB), padnu? Da je samo dovoljno ljudi procitalo ovakve teme, koje smo neumorno postavljali dan i noc, mogli smo ovo da sprecimo... Sad je kasno.
Koliko sam video, na neweggu već 980Ti košta isto kao FuryX (0). Iskreno, mislim da to nije zato što je Nvidiji frka, nego zato što hoće da izvrši pritisak na konkurenciju (a imaju finansijskog prostora da to urade). Evo zašto:
FuryX je (malo) sporiji nego 980Ti (svaka čast za OpenCL performanse, ali igre su igre), ima podršku za Nvidijine proprietary tehnologije (ne volim ih, ali developeri ih ponekad dobro iskoriste) i ima više memorije (za sada se FuryX dobro drži sa svoja 4GB, čak pogotovo u najvišim rezolucijama, ali kako već postoje igre koje i u 1920x1080 napune 4GB, dugoročno nisam ubeđen). Takođe, hlađenje FuryX je sa stanovišta temperatura i buke odlično, ali ja naprosto ne volim vodu u kućištu.
Kad sve saberem, smatram da FuryX mora biti jeftiniji od 980Ti da bi bio dobar izbor, i zato verujem u ono što sam rekao, da je korekcija Nvidijinih cena naprosto pritisak na AMD.
Fury nije izblamirao AMD , to nije uradio ni Hawaii kao cip, ali su nespretni osmislioci hladjenja tada napravili jedan od jacih gafova (setih se davne FX5900 vurune).. Moje licno miljenje je da AMD ima vise `finansijskog` prostora da spusti jos cenu Fury-a, ali je sve jos veoma sveze... Septembar bi trebalo da rascisti situaciju, nekako se to uvek tada dogadjalo... Kad malo bolje razmislim, neka se kolju....zato i sluze konkurenti...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
@vladats Sve ukupno u materijalu oko 10$. Sve ostalo je tehnologija izrade i plaćanje licenci na patente. Neka računica kaže da high end proizvod 980Ti oko 200$. Sve ostalo su troškovi slanja i zarada.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ofarbaju neku plocicu,stave neki ventilator i sacekaju da muve zunzare nakenjaju neke tufne po njoj i eto ti kartice.
:: @vladat :: Sve ukupno u materijalu oko 10$ :: Sve ostalo je tehnologija izrade i plaćanje licenci na patente :: Neka računica kaže da high end proizvod 980Ti oko 200$ :: Sve ostalo su troškovi slanja i zarada :: :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Ovako to funkcionise na korist krajnjih kupaca, kad ne postoji, sirom sveta, sinhronizovana i fanaticna armija zelenih idiota koji stalno pokusavaju da pokopaju jednu kompaniju i prekinu konkurenciju. Citajte i prisetite se lepih vremena po kupce:
`a cutthroat price war between Nvidia and ATI pushing add-in-board (AIB) companies into a margin of 2% or less. Most of companies are even believed to lose money with every card you buy, since some ATI and Nvidia parts have a negative margin.`
`both AMD and Nvidia push partners to keep the prices as low as possible, and in a lot of cases this means there is no money left for research and development. In the end, AIB vendors may be forced to buy boards from ATI and Nvidia. The result may be that a company is caught in a downward spiral. According to our sources in Taiwan, two current graphics card manufacturers may actually be on the verge of bankruptcy because of this policy.`
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.