Hteo bi da uzmem nov monitor i da predjem sa 22` TN-a na nesto malo bolje. Vidim da ima sve vise monitora u ponudi ili najavi sa G-SYNC & FreeSync tehnologijama. Sad pitanje je ako nabavim dovoljno jaku kartu novije generacije koja podrzava G-SYNC & FreeSync za ~300€ recimo, da li ce mi ove tehnologije pruziti kompletno eliminisanje laga/stuttering-a u igrama ili cu samo biti zasticen od screen tearing(sto mi nije uopste bitno)?
FreeSync Pros : – Easier to integrate into a wider range of monitors due to lack of any additional hardware. – Significantly less expensive than G-Sync, no licensing fees. – Enables all the usual monitor features and display outputs. – Gives you the option of V-Sync on or Off. FreeSync Cons : – Doesn’t address the tearing and input-lag issues below the minimum refresh rate i.e at low FPS. – Currently limited to six graphics cards and six APUs.
G-Sync Pros : – Offers a better experience than FreeSync below the minimum refresh rate of the monitor. – Compatible with a wider range of graphics cards. G-Sync Cons : – Requires dedicated hardware in the monitor and demands licensing fees. – Limits monitor features, sound and display output options. – Measurably more expensive than FreeSync. – Currently doesn’t give you the option to disable V-Sync above the maximum refresh rate of the monitor.
Pa dobro necu nesto posebno da se hvatam za jednu stranu, vidim poentu, ali nije to bas nesto sto mi je presudno...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.