Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ACER AL2216wsd 22``
STRANA 1 OD 1
kizami ACER AL2216wsd 22`` 23.10.2007. 16:43 T6142

status: user
broj poruka: 6
Jel ima neko iskustva sa ovim monitorom ? Rekli su mi da ima jasnije definisane boje , preciznije CRNA je stvarno CRNA ! Cuo sam da je to kod asusa mali problem a mnogo mi se dopada MW221u , dizajn mu je extra . Radim video montazu u Premieru i obradu slika u Photoshopu . Vazno mi je da boje budu sto realnije ! Unapred hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SrAtlas : : : 23.10.2007. 17:13 #31029

broj poruka: 144
Ja ne znam kakvog je kvaliteta
prikaz na tom monitoru,ali sam video
reklamu koja kaze da ko god ispljune 16500,
moze da ga nosi kuci.Cena je interesantna
i razmisljam da ga pazarim.
A sto se tice namene monitora (za tvoje
potrebe),mogu ti reci da su boje u programima
tipa Photoshop i ,uopste, dizajnerskom softveru
vrlo `osetljive` i jako je tesko pronaci odgo
varajuci i kvalitetan TFT.Ako si zahtevan,onda
treba da ides na Dell - ovu seriju namenjenu dizajnerima
ali to zahteva debeo novcanik.Sve ostalo - Samsung,LG,ASUS
i slicni mogu da zadovoljavajuce obave posao,ali...
TO NIJE TO!
Poz.

kizami Acer AL2216wsd 23.10.2007. 18:07 #31039

SAMO 16500 !? Gde to ? U Gigatronu je 23000,00 din. Ako ga ima za 16500 idem odmah da ga kupim . Hvala

SrAtlas ::: 23.10.2007. 18:50 #31042

broj poruka: 144
http://www.acer-srbija.com/tft/1.html ovde je 16500

A u Comtrade-u je 18000,ali kad
sam otisao pre tri - cetiri dana u
njihov shop,rekli su da `trenutno nema,ali ce biti`
(po ovoj ceni).
Poz.

kizami ACER AL2216wsd 22`` 23.10.2007. 19:05 #31045

Puno ti hvala , pozdrav
pajsgudgud acer 23.10.2007. 20:04 #31060

broj poruka: 3742
Ja sam ga kupio pre dva dana za 18000.
Moji utisci.
Jbt koliki monitor(vidjao sam dvadeset dvojke ali nikad nisam seo na pola metra od jedne)
5ms odziv i vise nego dovoljno za igranje bilo koje igre.
Boje malo slabijeg intenziteta nego na mom starom crtu(sto je i normalno)
D-sub ulaz
Na crnom ekranu se primecuje malo probijanje po ivicama ekrana.
No koliko para toliko i muzike.
Sve u svemu sam zadovoljan vrlo njime.
17`` mi sada izgledaju smesne.
a sta ti ja znam...

VMARC Dobar 24.10.2007. 01:02 #31095

broj poruka: 9425
Monitor je dobar. Kada sam ga raspakovao, prvo sto sam primetio da je za 16500 dinara i bez paljenja odlican. Dizajn korektan.
Upalio ga. Na prvi pogled kez do usiju. Nama mrtvih piksela na beloj podlozi. Ok, prebacim na crnu. Odmah uocim 3 kom u gornjem desnom uglu. Stavim krpu preko prsta, pritisnem jako, mrtvi pikseli nestanu (prorade) i vise se (ili ti jos uvek se) nisu pojavili.
Sto se ne samo boja tice, monitor je sasvim korektan. Na svim poljima. Za te pare nema bolje.

Vredi svaki dinar. Samo toliko. Nista vise, nista manje. Dakle ne ocekujte previse i bicete veoma zadovoljni.

pajsgudgud @VMARC 24.10.2007. 17:17 #31142

???
A jel si im trazio da ga isprobate u prodavnici.Ja sam trazio i bas na prvom za koji su se dohvatili su bila dva mrtva piksela. Sledeci je bio ok. Odradili smo testo sa bojama i sve kul.
a sta ti ja znam...

Dyca re 24.10.2007. 21:01 #31153

broj poruka: 1574
A jel mozes da mi kazes u kojoj prodavnici si kupio i koliko kosta??

pajsgudgud ako mislis na mene 25.10.2007. 00:20 #31168

Ja sam ga uzeo u Sea&sky computers za 18200.Inace ga imas u Rodicu na NBG za 17000(Nisam bio dovoljno strpljiv).
a sta ti ja znam...

VMARC Re: re 25.10.2007. 01:39 #31176

broj poruka: 9425
E to vec ne mogu :)))

:: A jel mozes da mi kazes u kojoj prodavnici si kupio i koliko kosta?
::
kizami Za Dyca 25.10.2007. 12:04 #31191

Idi na sajt https://www.acer-srbija.com .
Akcijska cena 15299+PDV . Ja zvao i trenutno nemaju , bice od ponedeljka ?
Ja sam odlucio da ipak uzmem ASUS VW222s , najvise zbog DVI. Rekli su mi u gigatronu da je trenutno najprodavaniji na trzistu !
Pozdrav

Dyca re 25.10.2007. 12:20 #31193

broj poruka: 1574
Hvala pogledacu..btw taj Asus nema DVI..mislim da jedini Asus koj ima DVI je kao moj,mw221u...pozz

pajsgudgud mrzim gigatron @kizami 25.10.2007. 16:36 #31207

E ti smaraci iz Gigatrona su mi se na k popeli. BArem oni u Cara Nikolaja. Narucim memoriju i oni kao sve kul dodji sutra posle toliko, ja dodjem, a oni ``e kao nije jos stigla posiljka ocekujemo vozaca u svakom trenutku``. Ae reko desava se. Dodjem pred kraj radnog vremena, e kao guzva u gradu semafori(lik mi je bukvalno to rekao) ovo ono. Ja popi*dim ali reko ajde desava se. Uzmu meni oni telefon zovu me sutra cim stigne. Sutradan 19h oni ne zovu. Ja ih okrenem kad ono guzva u gradu. Poludim. I tako sledeci dan me isto nisu zvali i ja odem i kupim memoriju na drugom mestu. Nisu me ni posle toga okrenuli da mi jave da je memorija stigla. Ja okrenem da ih pitam za neku karticu da li je imaju i da proverim cenu lik mi kaze pogledajte na sajtu(narvno da je nisu imali). Drugar je odneo kod njih karticu na reklamaciju (cuvena gigabajtova 7600gs sto gasi monitore)
rekli su mu da ce za pet dana javiti da li je odobrena reklamacija ili da dodje po novu. Evo od tog petog dana je proslo sedam dana ne zovu. Znam za 45 dana iz garancije, ali zasto gmazovi lazu kad znaju da za pet dana nece dobiti karticu nazad. Tako da to sto oni tvrde da je najprodavaniji model mozes da obesis macki o rep. Njima je cilj da ti ga uvale po mogucstvu bez testiranja na mrtve pixele pa ti ljubazno predlazem da ih zaobidjes(barem ove u Cara Nikolaja). Mada iver ne pada daleko od klade. Pola stvari sa sajta su bas prodali pre pet minuta(maler).
@Dyca:koliko ti je bitan DVI? Dosta su skuplji od D-Sub-ova, a razlika skoro ne primetna. No dvi je buducnost.
a sta ti ja znam...

kizami Re MRZIM GIGATRON 25.10.2007. 22:27 #31235

Potpuno si u pravu kad je u pitanju ljubaznost i poslovnost mnogih prodavaca i skoro svi su u istom fazonu , nista nemaju al mogu da nabave ( slepci ,nemaju para da naprave zalihe robe ) !
Sto se tice monitora , trenutno mi nista ne znaci DVI ali ako u skorije vreme promenim racunar graficke nece ni imati analogni ( a onda , eto problema ) !!!
Sve je to smisljena ludnica da se uzme kinta narodu .
Ko po svaku cenu prati njihov tempo taj nije normalan , ali opet , sta ti i ja znamo ....

Cronnin masa je potpuno u pravu 25.10.2007. 23:40 #31241

broj poruka: 257

Dodjes kod njih da das svoj posteno zaradjeni novac, a oni te tretiraju kao stoku. Valjda su im gazde neke teske budale koje ih maltretiraju a oni se posle izivaljavju na nama, kupcima.

Kontam ja da male radnje nemaju ekonomski interes da drze velike zalihe robe, jer bi naravno propali, ali bas zato treba da idu na ljubaznost, da se potrude da te usluze kako treba. Uglavnom vidjam ljude koji se slabo razumeju u digitaljne tehnologije kako idu po radnjama zbunjeni i uplaseni, dok ih prodavci ubedjuju da treba da daju celu svoju mesecnu platu na neki proizvod koji jos nisu ni videli nigde osim na slikama, a koji ce za pola godine verovatno moci da bace, jer zbog problema kompatibilnosti nece moci da ga povezu ni sa cim.

Sto se tice garancije, nije problem u tome sto oni tvoj racunar, koji ti kao za inat bas tih dana treba za pisanje nekog seminarskog, prevodjenje ili crtanje projekta, drze tokom cetrdesetodnevnog posta, vec je problem u njihovom ophodjenju.

Kazu da ce ti javiti stanje stvari za tri dana, a kada ti onda posle nedelju dana pocnes da zoves da bi video kako napreduje tvoja stvar, onda se javljaju neki nepoznati ljudi koji nemaju pojma o cemu pricas i stalno te prebacuju na druge ljude. Onda se ti posle dve nedelje uplasis da je firma zatvorena i da je na tom mestu otvorena pekara, pa otrcis na lice mesta da vidis sta se desava, a oni te totalno iskuliraju i upute te na svoj servis koji se inace nalazi u Novim Velikim Banovcima pored Starog Puta za Zuce, ulica Franje Ferdinanda bb. i daju ti mobilni telefon od servisera koji nikad nije dostupan. DAMN!
Staljin bi ih naucio pameti :)
pajsgudgud Re: masa je potpuno u pravu 26.10.2007. 18:50 #31305

a sta ti ja znam...

:: Dodjes kod njih da das svoj posteno zaradjeni novac, a oni te tretiraju kao stoku. Valjda su im gazde neke teske budale koje ih maltretiraju a oni se posle izivaljavju na nama, kupcima
:: Kontam ja da male radnje nemaju ekonomski interes da drze velike zalihe robe, jer bi naravno propali, ali bas zato treba da idu na ljubaznost, da se potrude da te usluze kako treba. Uglavnom vidjam ljude koji se slabo razumeju u digitaljne tehnologije kako idu po radnjama zbunjeni i uplaseni, dok ih prodavci ubedjuju da treba da daju celu svoju mesecnu platu na neki proizvod koji jos nisu ni videli nigde osim na slikama, a koji ce za pola godine verovatno moci da bace, jer zbog problema kompatibilnosti nece moci da ga povezu ni sa cim
:: Sto se tice garancije, nije problem u tome sto oni tvoj racunar, koji ti kao za inat bas tih dana treba za pisanje nekog seminarskog, prevodjenje ili crtanje projekta, drze tokom cetrdesetodnevnog posta, vec je problem u njihovom ophodjenju
:: Kazu da ce ti javiti stanje stvari za tri dana, a kada ti onda posle nedelju dana pocnes da zoves da bi video kako napreduje tvoja stvar, onda se javljaju neki nepoznati ljudi koji nemaju pojma o cemu pricas i stalno te prebacuju na druge ljude. Onda se ti posle dve nedelje uplasis da je firma zatvorena i da je na tom mestu otvorena pekara, pa otrcis na lice mesta da vidis sta se desava, a oni te totalno iskuliraju i upute te na svoj servis koji se inace nalazi u Novim Velikim Banovcima pored Starog Puta za Zuce, ulica Franje Ferdinanda bb. i daju ti mobilni telefon od servisera koji nikad nije dostupan. DAMN
:: Staljin bi ih naucio pameti :

Xa xa vala bas. Al pazi ovo odem ja umesto drugara do gigatrona da se raspitam sta se desava sa karticom i ukoliko mu prihvate reklamaciju da se doplati.Ja se pravim da sam on naravno(oni imam osecaj da ne znaju gde rade, a kamoli da pamte face). I meni prodavacica kaze citiram `da moze imamo 7600gt u agp varijanti to ti je najaca kartica na trzistu za agp`. Ja u soku! Pravim se lud i klimam glavom. Aj sto nije najaca, al sto me guska nije pitala barem kakvu konfu imam(kapiram da pojma nema nego tu sljaka onako bez veze) da li mi se isplati uzeti tu karticu za moju konf. itd. Nego sine uzmi ti najjacu i najskuplju i vozi. Pa mam...ti je...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs