Dakle, drage kolege, kao sto naslov kaze treba mi savet oko upgrade-a starog racunara. Naime moj tast ima prastari pentium (MSI P4M900M2-L neki jednojezgarni celeron na 3.2 GHz i 2x512RAM DDR2).
Budzet je 70 EUR za polovne komponente. Komp treba da sluzi samo za net, filmove, youtube, skype, nema igranja... stariji covel je ipak u pitanju :-)
Naravno, treba samo ploca, proc i ram za sada. Grafika, napajanje i hdd ostaju za sada. Mislim da nema svrhe ostajati na ovoj ploci uz jaci procesor...
Da li je moguce da se u ovaj budzet uklopimo za DDR3, to bi bilo super ako moze. Svaki savet je dobrodosao, naravno ako neko ima i konkretne predloge slobodno neka salje na pp.
Moze, ako imas SATA hard disk. Ako je PATA onda moras na neku 775 ili AM2 platformu. To bi ti svakako bilo bolje, jer vec imas DDR2 memoriju, koju mozes da iskoristis. Taj 1GB ce fino da tera win7 starter i neki dual core procesor, bilo AM2 ili 775.
Imas bidirekcione PATA-SATA adaptere za 700 RSD nove, i jeftinije ako kupuje polovne. Cisto da ne ogranicava socket zbog matorog PATA HDD-a koji je mozda i za otpis
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.