Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nvlddmkm.sys
STRANA 1 OD 1
5Ronic nvlddmkm.sys 31.05.2015. 01:26 T61398

status: user
broj poruka: 282
Danas mi se desilo da sam posle skinutog update za tenkove, pokrenuo igru i izbacio mi je BSOD ( http://imgur.com/drlDBvQ ) ovo je slika iz bluescreen viewera i koliko mogu da protumacim nesto je sa drajverima. Posle toga probao i u csgo i mass effect 3 ali samo mi se slika zaledi posle 15 sekundi i ponekad mi da ctrl+alt+delete pa mogu da ugasim igru iz task menadzera ali obicno moram da restartujem komp. Ovako radi bez problema! Proveravao sam i temperaturu to je ok.! Instaliram cleam nove drajvere isto se desava?! Nikad mi se dosada nije desavalo ovako pa ako neko moze da pomogne da resim problem.
p.s. Graficka je Nvidia gtx 260.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ta poruka ne znaci nista. BSOD je izraz nesposobnosti samoga 31.05.2015. 12:48 #595380

broj poruka: 11001
vindou$a da se pobrine o pravilnoj i blagovremenoj raspodeli hardverskih resursa u sistemu. Dakle, win kernel zayebe samog sebe tako sto ne proprati odredjenu aktivnost odredjenog modula u odredjeno vreme, pa onda `okrivi` taj isti modul za `crash`. Najcesi `krivci`` su drajveri zvucnih i/ili graf karti...
Probaj (ako vec nisi) da u ``services`` sve stavke u vezi NV drajvera sa ``auto`` prebacis na ``demand start``, a ``NV helper`` na ``disabled``.
U principu, pomoci nema.

5Ronic ... 31.05.2015. 16:52 #595413

Pa hoce li pomoci nov sistem da se odradi?! Pomislio sam da mi je crkla graficka, ali po tom komentaru vidim da sumnjas na drajvere?!

Gare87 Re: ... 31.05.2015. 18:23 #595419

broj poruka: 4710
valjda je jbt lakse da ocistis driver driver sweeperom pa da ubacis neki noviji beta ili stariji pa da probas onda, a ne da brises ceo sistem...

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: Pa hoce li pomoci nov sistem da se odradi?! Pomislio sam da mi je crkla graficka, ali po tom komentaru vidim da sumnjas na drajvere?
::
5Ronic ... 31.05.2015. 18:36 #595420

Odradio vec sistem, samo cekam da zavrsi win update pa da probam onda!

5Ronic ... 31.05.2015. 22:23 #595432

Odradio novi sistem, ali mi se ponovo desavaju cudne stvari! Pustio sam prvo 3dmark i prosao sam bez ikakvih problema, ali kad sam pokrenuo csgo ponovo mi se igra zaledila cak mi je izbacio par kockica... restarujem ono sve normalno ponovo pokrenem csgo skinem detalje i promenim rezoluciju igra radi normalno... Najnoviji su drajveri, i graficka se ne greje!
p.s. Mislim da pri vecem naporu kartica pobudali, a vi ako mozda imate neki savet bio bi zahvalan!

gilopile ... 31.05.2015. 22:26 #595433

broj poruka: 9459
Sve upucuje na to da je kartica pocela da crkava...
Probe radi, smanji klokove Vram i gpu za 15-ak% i probaj da li ce da blokira...
Mozes to uraditi sa msi afterburner-om, recimo.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

5Ronic ... 31.05.2015. 22:34 #595434

Znam da je graficka stara, ali trenutno mi je budzet u minusu... Mogu li ikako da nesto uradim? Tipa gledao sam pecenje, i slicne stvari!

tortojed Da budemo precizniji: ako je problem STALNO prisutan, sa bilo 01.06.2015. 00:02 #595438

broj poruka: 11001
kojom igrom ili aplikacijom koja koristi graf. kartu (renderovanje 3D, kompresija/enkodovanje video fajlova itd.) onda je dobra stara 260-ka pocela da otkazuje.
Ako se SAMO PONEKAD desi BSOD, onda ostaje ono sto sam ti napisao u prethodnom javljanju...

5Ronic ... 01.06.2015. 00:17 #595440

BSOD-a sada uopste i nema... Desi se samo ponekad da zaledi i moram da ugasim na dugme. Malopre sam uradio kompletno brisanje video drajvera driver sweeperom i digao mi je sistem sa nekim windowsowim drajverima, bar tako pise. Pokrenuo sam csgo, smanjio malo clock i ram graficke i malo skinuo rezoluciju. Igrao sam 15-20 minuta i nista se nije desavalo. Najnormalnije je igra radila. Sutra cu jos probati sa drugim igrama, sad je vec kasno!
5Ronic ... 01.06.2015. 12:16 #595472

Danas sam probao ponovo medjutim sada mi izbacuje bsod i u 2D. Prvo dok sam gledao film, posle toga u desktopu jos jednom.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs