Izdrzi do juna izlazi nova AMD paleta pa preseci sad to da radis je po meni glupost. Jeste cena privlacna ali po meni sackeja jos malo. Sto se tice prodaje tu ne mogu da ti pomognem
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Kratko i jasno: da li preci sa jedne na drugu u ovom trenutku? R9 290 bih dobio novu za 200e :: :: Koliko bih mogao da dobijem za moju Power Color HD 7950 Boost, full pack, istekla garancija :: :: Inace se igram u 1920x1200, sa AMD 1090T @ 4GHz i 8 GB RAM-a.. :: :: Hvala ::
Dzabe druze da cekam, kada sam video cene za ove karte sa HBM memorijom pozdravio sam se sa njima... R9 390 serija ce kostati papreno, a ni R9 380 serija (rebrand R9 290 serije) nece biti po svemu sudecu jeftina. Za 200e tesko da ce izbaciti kartu sa ovakvim perfomansama.
Da, mislio sam da menjam platformu, ali u ovom trenutku mislim da cu sacekati jos malo, s` obzirom da u Septembru Intel izbacuje nove procesore, a ne bih da se zajebem sada jer platformu ne menjam tako cesto. Taman bih je uskladio sa nekom DDR4 memorijom i onda sam miran na duze staze.
Thuban je i dalje skroz ok, iako ga imam vec vise od 4 i po godine.
Ja danas negde procita da ce cena 390-ce biti skoro ista kao i 980 ti ,a cena za ti je valjda 950$ .Kod nas soma ipo.Moze punto da se nadje za te pare.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: Izdrzi do juna izlazi nova AMD paleta pa preseci sad to da radis je po meni glupost :: Jeste cena privlacna ali po meni sackeja jos malo :: Sto se tice prodaje tu ne mogu da ti pomogne :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Kratko i jasno: da li preci sa jedne na drugu u ovom trenutku? R9 290 bih dobio novu za 200e :: :: :: :: Koliko bih mogao da dobijem za moju Power Color HD 7950 Boost, full pack, istekla garancija :: :: :: :: Inace se igram u 1920x1200, sa AMD 1090T @ 4GHz i 8 GB RAM-a.. :: :: :: :: Hvala :: ::
Kao sto rekose kolege, i ja se slazem, uzimaj odmah ali samo ako je sa nereferentnim hladjenjem, u suprotnom ni ne pomisljaj, te karte imaju problema poprilicno ako su referentno hladjene.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Samo da javim da sam odustao od kupovine, saznao sam da je u pitanju referentna karta, a kada sam video do koliko dostizu temperature pri gejmingu, zacudio sam se u najmanju ruku... Ne znam kako te karte rade na 90+ stepeni... Video sam da se gomila njih zale kako imaju velike drop-ove u perfomansama, konkretno nagli pad fps-a, sto i ne cudi, jer vrv karta obara taktove ili jednostavno baguje pri takvoj temperaturi.
Tako da cu sacekati da se pojavi ta nova serija, a tamo negde u Septembru kada se budu slegle cene kupicu nesto zajedno sa novom platformom. Do tada ce HD 7950 posluziti...
Pametna odluka! Ta referentna karta je toliki promasaj da je meni prosto neverovatno da su mogli da puste u prodaju takav poluproizvod. Ta prica oko R9 290(x) mi je toliko neverovatna i skroz ne-prihvatljivo da tako dizajniraju kartu, koja usled preteranog grejanja pocinje da trotluje, naravno obarajuci takt kako bi spustila temperaturu. Uzas! I ja sam hteo da je kupim kad se pojavila i bukvalno sam skoro 3 meseca cekao ne-referentne da se pojave i na kraju uzeo to sto sam i uzeo(780).
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Malo je falilo da cak pre mesec-dva uzmem sa kp Sapphire referentnu R9 290X za 180e... Bila je odlicna ponuda, ali uz malo googlanja sam video o cemu je rec i odustao, na svu srecu. Mogu da zamislim koliko li se tek ona greje.
Heh! Kako bi tek popizdeo, mogu da zamislim osecaj, ubacis je u komp i zaigras se sa nekom igrom kad ono pocne da stuca, a ti mislis kako imas eto R9 290X jednu od najjacih single gpu karti.
Pazi kad sam ja u to vreme(krajem 2013.) cak jurio da kupim i after market cooler, pa da ga nabacim na kartu, ali sva sreca nije ih bilo u tom trenutku kod nas pa sam tako odustao od cele te price oko kupovine 290-tke.
Sada bi mogla da se nadje Sapphire TRI-X R9 290X OC u garanciji za pristojne pare, s obzirom na poskupljenje komponenti, mislim da sam je video za 250e, sto je sasvim ok cena.
:: Malo je falilo da cak pre mesec-dva uzmem sa kp Sapphire referentnu R9 290X za 180e... Bila je odlicna ponuda, ali uz malo googlanja sam video o cemu je rec i odustao, na svu srecu. Mogu da zamislim koliko li se tek ona greje :: :: ::
Ne vredi, nameracio sam se da menjam grafiku i tu je kraj...
Uzeh na kraju Sapphire R9 290X za 180e... Znam, pojeo sam g*vno, ali jbg, cena je odlicna, nisam mogao da odolim. Stoji da se greje i da dostize 95c ko iz sale, ali radi kao sat. Ogroman boost nakon 7950-ice. Mada, ne planiram da zadrzim referentno hladjenje na njoj, nekako mi nije normalno da dostize takve temperature, nisam navikao na takve brojke... Tako da jurim neki kuler za nju, u principu Artic Cooling Extreme IV mi je zapao za oko, ako uspem da ga nadjem. Ili neki u tom rangu.
Kao sto rekoh, ogroman boost u perfomansama, ali druga stvar me je jos vise odusevila. Uzeh ujedno i SSD, Samsung 850 Evo 250 GB... Sta reci, sem da se kajem sto ranije nisam nabavio ovu igrackicu.
Otprilike je to to za sad, jos samo da tamo negde na jesen uzmem i neku novu DDR 4 platformu i onda ne diram nista neko vreme. Barem ne dok se ne predje na 4K standard za gaming.
Ne moze da se nadje nigde Artic Cooling Extreme kuleri u Srbiji, osim u X-Arena iz Subotice, ali su oni skuplji od ostalih firmi za 20-30%, za sve komponente. Mozda ima i u Boostlogic PC, ali tesko.
R9 290 obicne to jest referentne su bucne, tu nema sumnje. Ali ne stucaju i ne trotluju - jedino mozda ako rade u previse toplom kucistu ili ako se kuler napuni prasine pa nije u stanju da je ohladi, posto je ionako knap i skoro na granici mogucnosti. Jedino R9 290x su trotlovale, i to pre nego sto je AMD resio to drajverom (povecali su brzinu venta ali se povecala i buka). U svakom slucaju, bucne su. To im je jedina mana, i razlog zasto sam ja uzeo R9 280x DirectCu a nisam doplatio jos malo za R9 290 referentnu kojih je bilo u ponudi dosta kad sam ja uzimao moju. Moj savet ti je da zagrizes metak i da povecas jos malo brzinu venta, cisto radi dugovecnosti karte. Povecaj brzinu venta nekih 10% maksimalno. Te grafike bi bile u stanju da rade i na 100 stepeni bar nekoliko godina, ali je AMD, ne zeleci masu reklamacija, spustio taj limit za 5 stepeni. Ni jedan proizvodjac ne plasira komponentu na trziste tako da radi bas na zadnjoj granici bezbednog rada. Ni Intel procesori ne pocinju da trotluju sve do 95-100 stepeni, a da se Intel brine toliko oko toplote pri radu, davali bi vece kulere uz procesore. Da je 100 stepeni smrtno-opasna temperatura za procesor, procesor bi se odmah gasio, automatski, a zapravo samo pocinje da trotluje, da ne bi prelazio 100 stepeni. Ne kazem da to godi komponentama, visoke temperature - svakako ne. Ali nije ni za paniku kakva postoji zbog likova koji veze sa vezom nemaju i ocekuju da sve sto je ikad napravljeno za PC radi na maksimalnih 60 stepeni.
Ja sam kupovao pre godinu i nesto dana, i bilo sve okey, ako je to proverena informacija, onda okey, a mozda i mozes da trazis da tek kad primis robu i das i pare, pa ako nece, ne moras ni da kupujes.
:: Ne vredi, nameracio sam se da menjam grafiku i tu je kraj.. :: :: Uzeh na kraju Sapphire R9 290X za 180e... Znam, pojeo sam g*vno, ali jbg, cena je odlicna, nisam mogao da odolim. Stoji da se greje i da dostize 95c ko iz sale, ali radi kao sat. Ogroman boost nakon 7950-ice. Mada, ne planiram da zadrzim referentno hladjenje na njoj, nekako mi nije normalno da dostize takve temperature, nisam navikao na takve brojke... Tako da jurim neki kuler za nju, u principu Artic Cooling Extreme IV mi je zapao za oko, ako uspem da ga nadjem. Ili neki u tom rangu :: :: Kao sto rekoh, ogroman boost u perfomansama, ali druga stvar me je jos vise odusevila. Uzeh ujedno i SSD, Samsung 850 Evo 250 GB... Sta reci, sem da se kajem sto ranije nisam nabavio ovu igrackicu :: :: Otprilike je to to za sad, jos samo da tamo negde na jesen uzmem i neku novu DDR 4 platformu i onda ne diram nista neko vreme. Barem ne dok se ne predje na 4K standard za gaming :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.