Mislim da je cetvrta kombinacija najbolja, ipak nije 970 SLI realno za 4K, fali tu snage i minimalni framerate, a i sigurno ce zafaliti memorija, ima vec puno igara koje u 4K prelaze debelo 4GB memorije. Za 1440p je idealno da sljaka sve u fulu, (iako i tu moze se desiti da neke igre predju 4GB), a i imas onaj Nvidia DSR gde mozes rendovati tu 4K rezoluciju, kod mene na gtx 980 se kod odredjenih igara pokazao bas super. Nekako nije bas za kupovinu grafe, nekako mi to 4GB memorije za SLI malo, pogotovo sto 970 ima taj bag na 3.5GB memorije, a mozda i da malo sacekas zbog ovih novih AMD grafika, mozda malo padne cena.
Ja se izvinjavam, zasto GTX970 SLI nije za 4K? (to je bilo retoricko pitanje...) I dalje sam za varijantu br 3, a bas hocu da mi neko dokaze da nece raditi u punoj slavi...
Nije za 4k jer ima 3.5 gb rama + 500mb koje rade dosta sporije. U principu gledas da izbegnes koriscenje zadnjih 500mb.
Svakako 4gb rama je malo za 4k, a i 30 fps bas i nije neki za neki ugodjaj. Plus to su igre danas, sta ce za par meseci kad izadju zahtevnije igre, opet nece moci da igra 4k ni na tih 30 fps.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
4K ti apsolutno ništa specijalno ne donosi sem ogromne hardverske zahtevnosti. Za varijantu 4 ti i ne treba GTX970 SLI čak. Jedan 970 ili 980 je sasvim dovoljan.
Cemu 4k monitor, samo nabijas zahtevnost nepotrebno kad sve igre izgledaju prelepo, a u full hd-u je vise nego dovoljna rezolucija za maximalno uzivanje sa stabilnim visokim fps-om.
Ako vec imas para viska idi na 4, kao sto Pile kaze bices miran bar 3 meseca.
Sve je to bacanje para, uzmi ti lepo bajo moj PS4 i neki prejeban tv i uzivaj. Eno ti Witcher 3, pc isti kao sony sa ponegde ostrijim texturama, koje opet mozes da vidis samo sa kartom duplo skupljom od sonija, hehe.
Druze, witcher 3 je na soniju mesavina low/medijum detalja i to na 1600x900 nekome i to ne smeta, ali soni se muci da odrzi stalnih 30 fps-a a samo 30 vs 60 fps-a, meni dovoljno da ne razmisljam o konzolama...
Ne zajebavaj, pogledaj uporedne testove, jedino slika do slike i to ne svake ima razlike kao sto sam rekao u ostrini pojedinih delova lika, priroda i svet, isto.
Nikad ali NIKAD neces doziveti ovde da ti kazu da je PC isti kao Konzola (iu vecim slucajevima i slabiji) A kad kazes jos da se PS4 prodaje 5 X vise nego PS3 to jest da ide ko alva nije im dobro... Po meni ulagati u PC je kao ulaganje u Srbiju to jest ne isplativo... Naravno covek uzima masinu za duze vreme i to postujem i ja sam uzeo masinu za 1000 eura ali kad se sad saberem da sam dao te pare za 7 igara dodje mi da se roknem....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Ne zajebavaj, pogledaj uporedne testove, jedino slika do slike i to ne svake ima razlike kao sto sam rekao u ostrini pojedinih delova lika, priroda i svet, isto. :: :: Project Cars takodje. :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
Brale, procesljaj net, ne bi zilioni ljudi uzimali PS4 i igrali se. U duetu sa dobrim Tv-om, tipa Sonijev sa 13.5 sec response time od 500e od 42 inca, svaka online pucacina, ima da bude full ako si igrac tog zanra, o ostalim igrama necu ni da pricam. O beast televizorima sa vecom cenom tek nema potrebe da se prica.
E sad, sto se tice pc-ja i tvojih mogucih kombinacija, ako ti je cilj igranje igrica i ulog od par k evra samo zbog toga, to je stvarno bacanje para. Ne znam koliko imas godina i kesa na racunu, postujem svaciji ukus i hobije, ali dobro razmisli, minimum u neku blizu buducnost.
Ja da sam primoran da uzmem tako nesto, to bi bio Asus Rog PB278Q monitor, i Titan X, za 2k evra otprilike imas full potencijal igranja svega i svacega na 1440p. SLI 980 je naravno OP, ali uvek sam za jedan gpu. 980 Ti kuca na vrata, nakon toga verovatno jos veca perverzija, tako da kako vreme odmice, pc gaming odlazi u nedogled, cene tesko da ce biti povoljnije, a igrice ocigledno sve zahtevnije.
Nevezano za temu, pre par meseci sam krenuo da prelazim AC, jer sam samo bio keca presao nekada davno, i uzeo sam PS4 dzojstik od drugara, nakon prelaska drugog dela morao sam da mu vratim dzojstik, pokusao sam da igram na misu i tastaturi, brate nikada u zivotu se nisam mucio sa pomenutim komponentama, a uvek sam bio hc fan. Igra i dalje stoji tamo gde sam stao, haha! :D Dzojstik nudi poseban ugodjaj, posebno tog kvaliteta. Mala sitnica koja me je eto puno iznenadila i na prijatan nacin zadovoljila.
UZMI WHEY PROTEIN BAJO MOJ,POCNI DA TRENIRAS, ne mesaj babe i zabe...
Poredjenje PS4, Xbox-a One i njhovog dzojstika, sa kombinacijom PC + mis + tastatura...Je kao poredjenje automobila i Rakete, automobil i raketa ce te isto voziti do posla,stim sto je raketa prejaka i prebrza pa neces moci da uocis sve kao kad ides polako kolima...
Onda krenes na mesec,i shvatis da kolima to jednostavno nije moguce...
KAKVO poredjenje 30 vs 60 fps ? Pa danas je aktuelno igranje u 144 FPS na 144 hz sa G sync i FREESYnc...
TO STO PREKO LJUDI DOBIJAJU 25$ ili evra na sat, a mi toliko dobijemo za 2-3 dana posla TO SMO SAMI KRIVI.... ZATO KOD NAS TEK TREBA DA ZAZIVI DIGITALNA TELEVIZIJA,KOJA SE REKLAMIRA KAO DA SMO JE MI IZMISLILI... SAD CETE MOCI DA GLEDATE PAROVE U 720P :-D
Sta mislite zasto jos nema 240 ili 480 hz na 50 ` 8k monitoru ? Zato sto bi se popisalo po ostalim stvarima toliko,da ljudi ne bi nista drugo ni uzimali... U interesu je naravno da sve ide na kasicicu,pa stoga smo zatucani sa trenutnom situacijom gde mobilni telefoni usled konkurencije,na papiru deluju mocnije,a mozda uskoro i postanu...
Ali zaista,27` 1440p 144hz, i dobar komp sa misom,tastaturom ili dobrim volanom...
Moze umesto monitora veliki TV od jedno 65-75` i da je 4K,sa jedno 13ms ulaznim kasnjenjem, OBAVEZNO SONY :-D I tebra, pa ima 5 puta da bude lepse i bolje i brze i kvalitetnije sa PC-jem da izgleda nego na PS-u, i 100 i kusur puta kompleksnije na tastaturi i misu, nego na dzojstiku... jer 150 dugmica koji skoro nemaju lag,vs 12 dugmica koji sigurno imaju veci,brale nije jebeno isto...
I ZAR ZAISTA NEKO MOZE KAO BOTINA BOTOVSKA VOLOVSKA DA IGRA PUCACINU SA DZOJSTIKOM
PUCACINA SA DZOJSTIKOM ?
PUCACINA SA DZOJSTIKOM ?
PUCACINA SA DZOJSTIKOM ?
MOZE > DETE od 5 godina, a kojih jelte ima na milione u svetu,koja hoce da se igraju,al im tezak racunar sa misem i tastaturom,a laksi AUTO AIM na konzoli, pa onda pisu prodali milione i milione, i onda dodje brat od tetke, ludilo od popularne pucacine na sony-ju,eto pika sa gomilom klinaca od 5 godina...Drkaju na neki auto aim headshot...
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: Sve je to bacanje para, uzmi ti lepo bajo moj PS4 i neki prejeban tv i uzivaj. :: Eno ti Witcher 3, pc isti kao sony sa ponegde ostrijim texturama, koje opet mozes da vidis samo sa kartom duplo skupljom od sonija, hehe :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
@Bleach, ja sam @Reviewsrb sa Bencha, tamo smo resili onu stvar sa 780. Ako si ozbiljan sa kupovinom nove kartice i imas finansisijske mogucnosti za cak i 980 SLI, moj iskreni savet je da uradis ovako. 980 SLI i 970 SLI ce sigurno vec ove godine zbog samo 4GB memorije u 2K i 4K rezoluciji biti vrlo tesko upotrebljive. Stize 980Ti karica sa 6GB memorije, cena ce biti negde kao 970 SLI, perfomanse kao 970 SLI, vise memorije, bolji minimum fps, bolji i fluidniji gameplay, sve je na strani 980Ti. I uzmes pciee express ssd predator 240gb i neki kvalitetan 1440p monitor i imas ultomativnu masinu. Razmisli dobro.
Asus PB278Q i 980 Ti, nema bolje kombinacije, sacekaj, a taman se uklapas sa kesom, i dok cekas, pasce mozda i jos koji za taj predator, kad si vec resio da plivas u te vode, bar izvuci maksimum iz svog novca i budi entuzijasta bez premca!
A otkud ti znas sve to kada nije jos izasla karta? Ne zna se ni da li ce biti cutdown chip.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
:: @Bleach, ja sam @Reviewsrb sa Bencha, tamo smo resili onu stvar sa 780 :: Ako si ozbiljan sa kupovinom nove kartice i imas finansisijske mogucnosti za cak i 980 SLI, moj iskreni savet je da uradis ovako :: 980 SLI i 970 SLI ce sigurno vec ove godine zbog samo 4GB memorije u 2K i 4K rezoluciji biti vrlo tesko upotrebljive :: Stize 980Ti karica sa 6GB memorije, cena ce biti negde kao 970 SLI, perfomanse kao 970 SLI, vise memorije, bolji minimum fps, bolji i fluidniji gameplay, sve je na strani 980Ti :: I uzmes pciee express ssd predator 240gb i neki kvalitetan 1440p monitor i imas ultomativnu masinu. Razmisli dobro :: :: ::
Hmm, jel treba da objasnjavam. Prvo, imam 980 koja se kolkuje iznad proseka, i sa tim klokom je jednaka TitanX na defaultu, tako da znam iz prve ruke koje su mogucnosti svih tih Maxvell kartica. Drugo, 980Ti i da bude cut-down, ne moze da bude slabija od Titanx, zbog veceg boost kloka, i to u najgorem slucaju, moze da bude i jaca, po boljem scenariju,ako bude u fullu sa vecim klokom. Titanx je sa overklokom tu negde sa 970 SLI i to je cela filosofija, sve je na strani single karte.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.