Znam da nije neka grafika,pa vas sve molim da ne komentarisete istu,vec vas samo molim da mi pomognete oko problema koji imam sa njom... Na kompu mi je instaliran Win 8.1 update 1. Danas mi se desilo da mi je komp zamrz`o,pa sam morao da ga restartujem na dugme,nakon cega sam primetio da imam problem sa grafikom (zuti trougao u device manager). Pomocu driwe sweepera sam ocistio drajvere iz safe moda i instalirao drajver koji vec dugo koristim. Nakon tpoga sam pomocu furmarka hteo da testiram karticu i furmark mi je posle 2-3 minuta izbacio gresku u OpneGL error code 3... Nemam pojma o cemu se radi,tj da li je kartica otisla u vecna lovista... Molim vas da mi pomognete savetima da ovu situaciju resim sto pre... Btw,sistem je cist i instaliran je pre 10ak dana,a i ranije sam koristio uvek iste drajvere i iste porograme koje imam. Primetih i da nijedan live linux nece da podigne,zabode kad dodje do gradiskog okruzenja... Izvinjavam se na duzem postu,ali mi je stvarno potrebna pomoc! Unapred hvala!!! AMD X2 4800+ 2x1GB 800Mhz Kingston Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB WD 80GB XFX 8500GT LG W2240S-PN :)
Pasivna je kartica. Oko 60° u idle,a 76° posle 3 minuta u furmarku. Malopre mi je win prijavio gresku u drajveru,posle toga poceo da treperi monitor i posle par sekundi displej je otisao u sleep... Sad sam deinstalirao graficku,pa instaliram zadnje drajvere,ali nesto nisam optimistican...
AMD X2 4800+ 2x1GB 800Mhz Kingston Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB WD 80GB XFX 8500GT LG W2240S-PN :)
ja sam moju 8500gt, koju jos uvek drzim u kompu, uradio reballing i namontirao asusov heat pipe 3 hladnjak , pasivanisto, ali 3x masivniji od ostalih. kuciste je dobro provetreno i vec ggodinu ipo mi radi. temp 47-53 .. neigram pa mi tisina prija .. inace bi davno ubacio par zveri unutra ali..
Ili je Gpu degradirao nakon decenije pasivnog kuvanja. @Frantic84 -prvo prišrafi neki ventilator na kartu, a ako ne pomogne smanji clock.
:: Izgleda da je krenula da rikava. Verovatno hladan lem na GPU :: :: Za svaki slucaj pokusaj da smanjis klokove GPU/mem za 20-ak% i probaj da li ce drajver da puca.
Mnoge sam 8500 i 8600 oživeo kada sam ih duvao sa fenom i prodao dalje i niko mi se nije žalio. Ako si iz bga dodji kod mene da je dunem i da joj stavim vent. Necu ti ništa naplatiti jer volim da pomazem ljudima u nevolji.
Ima gomila 8500 i 8600 GT grafika koje rade na 85 stepeni i ni jwdna nije crkla, ali više od toga ne bi moglo. Te grafike troluju od 92 do 105, zavisno od proizvođača. Ako je temperatura do 80 sve je ok, ali pod najvećim opterećenjem. Probaj sa drajverom 18610_win7x32.exe 18610_win7x64.exe To je zadnji koji je dobro radio sa tom grafikom. Svi noviji imaju falinke za tu grafiku, da ne pričam kako daju lošije rezultate od navedenog drajvera. Ako i taj drajver ne radi kako treba, onda nešto pokušaj, ali do tada samo taj drajver. Ajd, zdravo i sa srećom !
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Hvala svima puno! Grafa je svakako riknula,ne prihvata nikakve drajvere vise,pa je na brzinu umesto nje uletela 5750 :) Hvala svima jos jednom i zivi bili :)
AMD X2 4800+ 2x1GB 800Mhz Kingston Asus M2N68 Plus Hitachi 250GB WD 80GB Powercolor Radeon HD5750 LG W2240S-PN :)
Ako mislis da ti je riknula zauvek onda mi je daj i videces kako prihvata drivere, ozbiljan sam.
:: Hvala svima puno! Grafa je svakako riknula,ne prihvata nikakve drajvere vise,pa je na brzinu umesto nje uletela 5750 : :: Hvala svima jos jednom i zivi bili : :: :: AMD X2 4800 :: 2x1GB 800Mhz Kingsto :: Asus M2N68 Plu :: Hitachi 250G :: WD 80G :: Powercolor Radeon HD575 :: LG W2240S-PN : :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.