Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Procena i savet
STRANA 1 OD 1
nopain Procena i savet 25.04.2015. 14:07 T61137

status: user
broj poruka: 184
Pozdrav svima :)

Ovako, grafika iz potpisa (31 idle//73 load), odlicno radi samo sto u nekim igrama se pregrejava memorija grafike i nastaju artifakti. Problem se resi dizanjem fan speed-a.
Za koliko moze da ide $ (garancija do juna), sta mislite?

E sad, za koju je zameniti?
Hvala svima unapred!

ASUS M4A87TD/USB3
AMD Phenom II X4 955@3.8//Cooler Master Hyper 212+
KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue
SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5
WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2
THERMALTAKE CHASER A31//SS-620GM2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sweredom Re: Procena i savet 25.04.2015. 14:28 #592340

broj poruka: 819
80-90e bas ako naleti neko 100e, toliko je i r9 270x.

Pa r9 280x ili gtx770, mozda je overkill za tvoj cpu ali sta znam.
http://valid.x86.fr/i32js6

:: Pozdrav svima :
::
:: Ovako, grafika iz potpisa (31 idle//73 load), odlicno radi samo sto u nekim igrama se pregrejava memorija grafike i nastaju artifakti. Problem se resi dizanjem fan speed-a
:: Za koliko moze da ide $ (garancija do juna), sta mislite
:: E sad, za koju je zameniti?
:: Hvala svima unapred
:: ASUS M4A87TD/USB
:: AMD Phenom II X4 955@3.8//Cooler Master Hyper 212
:: KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blu
:: SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5
:: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/
:: THERMALTAKE CHASER A31//SS-620GM2
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 25.04.2015. 14:57 #592347

broj poruka: 12796
Reklamiraj je?

mikibataya Re: ... 25.04.2015. 15:03 #592349

broj poruka: 141
Nosi to na reklamaciju! To nije zdrava grafa! Ako je prodaš nekom u takvom stanju nećeš mirno spavati, ima da te cima svako malo!

Commodore 64

:: Reklamiraj je
Milos1975 Da, reklamiraj je 25.04.2015. 15:04 #592350

broj poruka: 417
To ne bi smelo tako, da tako lako artifaktuje, to znaci da je falicna. Skini najnoviji MSI Kombustor, besplatan program, i pusti test iz tog programa koji se zove GPU Memory Burner 2048MB da radi u 1920x1080 ili koja ti je vec maksimalna rezolucija monitora. Ako ne primetis artifakte posle jedno 10 minuta neprekidnog testa, onda ti ne artifaktuje zbog pregrevanja, nego zbog neke nekompatibilnosti drajvera sa igrom. Na primer, meni se bilo desilo u Far Cry 4 da se sa prethodnim Catalyst 15.3 pojavi na ekranu cudan pravougaonik koji izgleda bas kao da je memorija od grafike pocela da brljavi, a cim sam bio vratio stari 14.12 drajver, taj bag je nestao.
Obavezno odradi GPU Memory Burner test, pre nego sto je nosis na reklamaciju, da se ne bi desilo da si je pogresno dijagnostikovao, pa da samo izgubis vreme, i da jedno vreme budes bez grafike.
Poz

100tinalog Re: Procena i savet 25.04.2015. 15:31 #592352

broj poruka: 1219
Reklamiraj i uzmi r9 270x u zameni .
http://postimg.org/image/6rdw91iaf/full/

:: Pozdrav svima :
:: Ovako, grafika iz potpisa (31 idle//73 load), odlicno radi samo sto u nekim igrama se pregrejava memorija grafike i nastaju artifakti. Problem se resi dizanjem fan speed-a
:: Za koliko moze da ide $ (garancija do juna), sta mislite
:: E sad, za koju je zameniti?
:: Hvala svima unapred
:: AMD Phenom II X4 955@3.8//Cooler Master Hyper 212
:: SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5
:: THERMALTAKE CHASER A31//SS-620GM2
nopain Re: Da, reklamiraj je 25.04.2015. 15:46 #592354

Artifakti se javljaju samo kad karta predje 72C, u nekim igrama. Ovako radi bez ikakvih problema. Vec sam ranije radio furmark test i nista nisam mogao da primetim (sece,puca).
Ali zadnji put kad sam pustio Heaven Benchmark pri kraju testa su krenule kockice (hiroglifi) da iskacu. U nekim igrama pojacam fan speed i resim tako problema.Ali, pusticu preko MSI, pa javljam sta je bilo.

PS: Dosta verzija drajvera sam promenio,isti problem..

ASUS M4A87TD/USB3
AMD Phenom II X4 955 BE-Cooler Master Hyper 212+
ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5
THERMALTAKE CHASER + Silverstone 600W

:: To ne bi smelo tako, da tako lako artifaktuje, to znaci da je falicna. Skini najnoviji MSI Kombustor, besplatan program, i pusti test iz tog programa koji se zove GPU Memory Burner 2048MB da radi u 1920x1080 ili koja ti je vec maksimalna rezolucija monitora. Ako ne primetis artifakte posle jedno 10 minuta neprekidnog testa, onda ti ne artifaktuje zbog pregrevanja, nego zbog neke nekompatibilnosti drajvera sa igrom. Na primer, meni se bilo desilo u Far Cry 4 da se sa prethodnim Catalyst 15.3 pojavi na ekranu cudan pravougaonik koji izgleda bas kao da je memorija od grafike pocela da brljavi, a cim sam bio vratio stari 14.12 drajver, taj bag je nestao
:: Obavezno odradi GPU Memory Burner test, pre nego sto je nosis na reklamaciju, da se ne bi desilo da si je pogresno dijagnostikovao, pa da samo izgubis vreme, i da jedno vreme budes bez grafike
:: Po
100tinalog Re: Re: Da, reklamiraj je 25.04.2015. 15:48 #592356

broj poruka: 1219
Onda reklamiraj.
http://postimg.org/image/6rdw91iaf/full/

:: Artifakti se javljaju samo kad karta predje 72C, u nekim igrama. Ovako radi bez ikakvih problema. Vec sam ranije radio furmark test i nista nisam mogao da primetim (sece,puca)
:: Ali zadnji put kad sam pustio Heaven Benchmark pri kraju testa su krenule kockice (hiroglifi) da iskacu. U nekim igrama pojacam fan speed i resim tako problema.Ali, pusticu preko MSI, pa javljam sta je bilo
:: PS: Dosta verzija drajvera sam promenio,isti problem.
:: AMD Phenom II X4 955 BE-Cooler Master Hyper 212
:: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD
:: THERMALTAKE CHASER + Silverstone 600
:: :: To ne bi smelo tako, da tako lako artifaktuje, to znaci da je falicna. Skini najnoviji MSI Kombustor, besplatan program, i pusti test iz tog programa koji se zove GPU Memory Burner 2048MB da radi u 1920x1080 ili koja ti je vec maksimalna rezolucija monitora. Ako ne primetis artifakte posle jedno 10 minuta neprekidnog testa, onda ti ne artifaktuje zbog pregrevanja, nego zbog neke nekompatibilnosti drajvera sa igrom. Na primer, meni se bilo desilo u Far Cry 4 da se sa prethodnim Catalyst 15.3 pojavi na ekranu cudan pravougaonik koji izgleda bas kao da je memorija od grafike pocela da brljavi, a cim sam bio vratio stari 14.12 drajver, taj bag je nestao
:: :: Obavezno odradi GPU Memory Burner test, pre nego sto je nosis na reklamaciju, da se ne bi desilo da si je pogresno dijagnostikovao, pa da samo izgubis vreme, i da jedno vreme budes bez grafike
:: :: Po
:: ::
Milos1975 Re: Re: Da, reklamiraj je 25.04.2015. 16:12 #592358

:: Artifakti se javljaju samo kad karta predje 72C, u nekim igrama
U principu, to tako ne funkcionise: ili se artifakti javljaju u svakoj zahtevnijoj igri, ili se ne javljaju ni u jednoj - osim ako nije do problematicnog drajvera koji je nekompatibilan sa nekom igrom. Ima izuzetaka od tog pravila, na primer: ako ti se ne javljaju u Crysisu 3 kad ga igras na maximalnim detaljima, ne bi trebalo da se jave ni u Betlfildu 4, dok se u Call of duty Advanced Warfare mogu javiti jer napuni bas celu memoriju graficke.

::Ovako radi bez ikakvih problema. Vec sam ranije radio furmark test i nista nisam mogao da primetim (sece,puca)
Furmark stresira mnogo vise sam cip, GPU, nego memoriju sa kojom GPU operise. Ali Furmark vise nije najzahtevniji test za GPU, ima mnogo boljih testova u okviru najnovijeg MSI Kombustora. MSI Kombustor je baziran na Furmarku, i unapredjen je, isto kao sto je MSI Afterburner baziran na nekadasnjem Rivatuneru. (otkupili su program i nadogradili ga na ono sto je danas)

:: Ali zadnji put kad sam pustio Heaven Benchmark pri kraju testa su krenule kockice (hiroglifi) da iskacu
To je vec logicno, Heaven bencmark ima visoku teselaciju, ako si ga radio u Directx 11 modu, tako da je logicno da zagreje gpu. Ali artifakti koji su trougaonog oblika, ili u vidu slucajnih, pravih, dijagonalnih linija po ekranu su zbog pregrevanja GPU-a, dok su artifakti zbog memorije ili ako ti je otisao hladan lem, ako je karta negde mikro-napukla, poput slucajno-razbacanih kockica ili `tufni` po ekranu koje su u razlicitim bojama.

::U nekim igrama pojacam fan speed i resim tako problema.Ali, pusticu preko MSI, pa javljam sta je bilo
Isto proveri i ispravnost tvoje glavne memorije, one na maticnoj. Ako neces da pravis butabilni CD sa Memtestom, onda ti je najbolje sa Prime95 programom, u Custom modu, dodeli mu maksimalnu kolicinu memorije koju mozes. Na primer, ako imas 4GB rama, dodelis mu 2500MB memorije za test. Isto proveri snagu svog napajanja, mozda nije u stanju da daje dovoljno ampera kad se grafika maksimalno optereti, jer i taj tvoj procesor vuce preko 125W, zato sto si ga overklokovao.
nopain Re: Re: Re: Da, reklamiraj je 25.04.2015. 16:31 #592360

Hvala Milose na detaljnom opisu vezano za ovaj problem!
Pustio sam GPU memory burner da radi. Karta nije prelazila 67C a i nikakve greske/promene nisam primetio. Pusticu kasnije isto Prime95 kao sto si i opisao pa da vidimo.
Samo mi reci, koliko da ostavim prime da radi i kako cu primetiti da nesto sa memorijom nije u redu?

ASUS M4A87TD/USB3

:: :: Artifakti se javljaju samo kad karta predje 72C, u nekim igrama
:: U principu, to tako ne funkcionise: ili se artifakti javljaju u svakoj zahtevnijoj igri, ili se ne javljaju ni u jednoj - osim ako nije do problematicnog drajvera koji je nekompatibilan sa nekom igrom. Ima izuzetaka od tog pravila, na primer: ako ti se ne javljaju u Crysisu 3 kad ga igras na maximalnim detaljima, ne bi trebalo da se jave ni u Betlfildu 4, dok se u Call of duty Advanced Warfare mogu javiti jer napuni bas celu memoriju graficke
:: ::Ovako radi bez ikakvih problema. Vec sam ranije radio furmark test i nista nisam mogao da primetim (sece,puca)
:: Furmark stresira mnogo vise sam cip, GPU, nego memoriju sa kojom GPU operise. Ali Furmark vise nije najzahtevniji test za GPU, ima mnogo boljih testova u okviru najnovijeg MSI Kombustora. MSI Kombustor je baziran na Furmarku, i unapredjen je, isto kao sto je MSI Afterburner baziran na nekadasnjem Rivatuneru. (otkupili su program i nadogradili ga na ono sto je danas
:: :: Ali zadnji put kad sam pustio Heaven Benchmark pri kraju testa su krenule kockice (hiroglifi) da iskacu
:: To je vec logicno, Heaven bencmark ima visoku teselaciju, ako si ga radio u Directx 11 modu, tako da je logicno da zagreje gpu. Ali artifakti koji su trougaonog oblika, ili u vidu slucajnih, pravih, dijagonalnih linija po ekranu su zbog pregrevanja GPU-a, dok su artifakti zbog memorije ili ako ti je otisao hladan lem, ako je karta negde mikro-napukla, poput slucajno-razbacanih kockica ili `tufni` po ekranu koje su u razlicitim bojama
:: ::U nekim igrama pojacam fan speed i resim tako problema.Ali, pusticu preko MSI, pa javljam sta je bilo
:: Isto proveri i ispravnost tvoje glavne memorije, one na maticnoj. Ako neces da pravis butabilni CD sa Memtestom, onda ti je najbolje sa Prime95 programom, u Custom modu, dodeli mu maksimalnu kolicinu memorije koju mozes. Na primer, ako imas 4GB rama, dodelis mu 2500MB memorije za test. Isto proveri snagu svog napajanja, mozda nije u stanju da daje dovoljno ampera kad se grafika maksimalno optereti, jer i taj tvoj procesor vuce preko 125W, zato sto si ga overklokovao.
Milos1975 Re: Re: Re: Re: Da, reklamiraj je 25.04.2015. 16:38 #592361

Nema na cemu. Pokreni 64bitni Prime95, skini najnoviju verziju, ako imas 64bitni Windows, i pusti ga da radi makar 2 sata. Prati temperaturu procesora s vremena na vreme, iz programa kao sto je, na primer, Core temp ili iz nekog slicnog. Ako posle 2 sata nemas nikakvih gresaka, onda ti procesor i memorija rade kako treba. Moze i duze od 2 sata, ali realno nije potrebno. Ima i onaj OCCT program koji je dobar za testiranje, i graficke i napajanja, ali ga odavno nisam koristio. Isto je besplatan.
Probaj da vratis procesor na 3.2g ili na koliko bese on radi, i smanji mu napon malo u biosu, smanji mu napon jedno 0.050v-0.075v pa igraj igre. Ako ti se vise ne pojavljuju artifakti, onda je bilo do nedovoljno jakog napajanja koje nije u stanju da daje dovoljno vati/snage i procesoru i grafickoj, kad su oboje optereceni.

:: Hvala Milose na detaljnom opisu vezano za ovaj problem
:: Pustio sam GPU memory burner da radi. Karta nije prelazila 67C a i nikakve greske/promene nisam primetio. Pusticu kasnije isto Prime95 kao sto si i opisao pa da vidimo
:: Samo mi reci, koliko da ostavim prime da radi i kako cu primetiti da nesto sa memorijom nije u redu
:: AMD Phenom II X4 955 BE-Cooler Master Hyper 212
:: ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD
:: THERMALTAKE CHASER + Silverstone 600
:: :: :: Artifakti se javljaju samo kad karta predje 72C, u nekim igrama
:: :: U principu, to tako ne funkcionise: ili se artifakti javljaju u svakoj zahtevnijoj igri, ili se ne javljaju ni u jednoj - osim ako nije do problematicnog drajvera koji je nekompatibilan sa nekom igrom. Ima izuzetaka od tog pravila, na primer: ako ti se ne javljaju u Crysisu 3 kad ga igras na maximalnim detaljima, ne bi trebalo da se jave ni u Betlfildu 4, dok se u Call of duty Advanced Warfare mogu javiti jer napuni bas celu memoriju graficke
:: :: ::Ovako radi bez ikakvih problema. Vec sam ranije radio furmark test i nista nisam mogao da primetim (sece,puca)
:: :: Furmark stresira mnogo vise sam cip, GPU, nego memoriju sa kojom GPU operise. Ali Furmark vise nije najzahtevniji test za GPU, ima mnogo boljih testova u okviru najnovijeg MSI Kombustora. MSI Kombustor je baziran na Furmarku, i unapredjen je, isto kao sto je MSI Afterburner baziran na nekadasnjem Rivatuneru. (otkupili su program i nadogradili ga na ono sto je danas
:: :: :: Ali zadnji put kad sam pustio Heaven Benchmark pri kraju testa su krenule kockice (hiroglifi) da iskacu
:: :: To je vec logicno, Heaven bencmark ima visoku teselaciju, ako si ga radio u Directx 11 modu, tako da je logicno da zagreje gpu. Ali artifakti koji su trougaonog oblika, ili u vidu slucajnih, pravih, dijagonalnih linija po ekranu su zbog pregrevanja GPU-a, dok su artifakti zbog memorije ili ako ti je otisao hladan lem, ako je karta negde mikro-napukla, poput slucajno-razbacanih kockica ili `tufni` po ekranu koje su u razlicitim bojama
:: :: ::U nekim igrama pojacam fan speed i resim tako problema.Ali, pusticu preko MSI, pa javljam sta je bilo
:: :: Isto proveri i ispravnost tvoje glavne memorije, one na maticnoj. Ako neces da pravis butabilni CD sa Memtestom, onda ti je najbolje sa Prime95 programom, u Custom modu, dodeli mu maksimalnu kolicinu memorije koju mozes. Na primer, ako imas 4GB rama, dodelis mu 2500MB memorije za test. Isto proveri snagu svog napajanja, mozda nije u stanju da daje dovoljno ampera kad se grafika maksimalno optereti, jer i taj tvoj procesor vuce preko 125W, zato sto si ga overklokovao.
Srdjanc ... 25.04.2015. 17:26 #592362

broj poruka: 3106

Malo da se umesam, instalirao sam MSI Kombustor 3 i kad probam da pokrenem na ekran se ne pojavljuje a u procesima samo se pojavi i ugasi. Da li treba nesto posebno za njega?

Windows7 64
Milos1975 Re: ... 25.04.2015. 17:31 #592364

Postavi pitanje ovde, sigurno ce se naci neko sa istim problemom. U svakom slucaju, proveri koji drajver imas instaliran i da li je instaliran kako treba. Isto probaj da ga pokrenes u Windows 7 kompatibiliti modu. http://www.geeks3d.com/20140917/msi-kombustor-3-5-0-gpu-burn-in-stress-test-opengl-opencl-benchmark/
Koliko vidim na ovom sajtu, ima nekoliko njih sa R9 290 kartama kojima nece ni da se pokrene.

For those whom this app refuses to start, I may have found a solution – at least for NVidia users anyway.

1) Install “MSI Kombustor” (as of this writing v3.5.1.0)
2) Uninstall “GeForce Experience” completely.
3) Download the newest GeForce driver for your card. (For me that was v347.25).
4) Install the driver as usual making sure to click the “Clean Installation”. (include all available components for install).
5) Restart your machine and it should work fine.

This worked for me at least. If this doesn’t do the trick for you perhaps some variant of the process will.

If you’re in the need to benchmark your GPU and/or CPU then Konbuster is well worth the effort to get working. The variety of tests in a single package like this brings it very close to producing real-world relevant results.

And it’s sooo pretty to watch.

AMD Radeon owners: MSI Kombustor requires the PhysX support for some tests. If PhysX runtimes are not present on your system, Kombustor will not start properly. You can download PhysX runtimes from this page: NVIDIA PhysX System Software v9.14.0702.

:: Malo da se umesam, instalirao sam MSI Kombustor 3 i kad probam da pokrenem na ekran se ne pojavljuje a u procesima samo se pojavi i ugasi. Da li treba nesto posebno za njega
:: Windows7 64
nopain Re: ... 25.04.2015. 17:43 #592366

Ako si korisnik Radeon-a treba dodatno instalirati PhysX da bi se aplikacija pokrenula .).

@Milos
Evo skoro satipo radi Prime i sve dobijam ``passed``. Ostavicu ga jos da sljaka pa javljam .). Mislim da cu grafu ipak da nosim na reklamaciju. Nadam se da ce mi je uvaziti..

ASUS M4A87TD/USB3

:: Malo da se umesam, instalirao sam MSI Kombustor 3 i kad probam da pokrenem na ekran se ne pojavljuje a u procesima samo se pojavi i ugasi. Da li treba nesto posebno za njega
:: Windows7 64
Srdjanc ... 25.04.2015. 17:52 #592367

broj poruka: 3106

3 bambija! Hvala.
Milos1975 nopain 25.04.2015. 17:53 #592368

Nema sta da se nadas, moraju da ti uvaze garanciju, osim ako nisi nesto fizicki budzio kartu, u smislu da provale da si skidao kuler i slicno. Sad ce drugi da me ospore, da kazu kako to `nema veze` i `opet moraju da ti uvaze garanciju`, ali prosto ne moraju - ako si nesto karabudzio sa njom. Zato na nekim grafikama postoji mala papirna nalepnica na srafu pozadi, kojim se fiksira kuler, cija je svrha da se pocepa ako neko ugura krstasti srafciger u rupu od srafa da bi ga odvrnuo i skidao kuler. I ako je to pocepano, mogu ti odbiti garanciju, jer si vrsio fizicke intervencije na proizvodu.
A ako nisi nista budzio, nego se to desava tako kako si rekao, samo od sebe, onda sto detaljnije opisi u kakvim uslovima se desavao problem koji ti se desavao, tacno koju igru si igrao, tacno na kojim setinzima, tacno sa kojim napajanjem, itd.
A ako su bezobrazni, proguglaj `drustvo za zastitu potrosaca`, pa neka ti oni daju savet kako da im najbolje i najbrze zapretis i pritisnes ih da ti rese problem koji su zakonski duzni da ti rese, bez izgovora. Ima ovde i drugih clanova koji ti mogu pomoci sa bezobraznim prodavcima koji nece da resavaju garancije.
I niposto ne prihvataj da ti nosis sam u ovlasceni servis. Krajnji prodavac je duzan sve to da obavi za tebe, i kad krajnji prodavac, radnja u kojoj si kupio graficku, to uzme na sebe, koliko se secam i rok za resavanje reklamacije je onda kraci, nego kad se ti obratis direktno ovlascenom servisu, zaobilazeci radnju koja ti je prodala.
nopain Re: nopain 25.04.2015. 18:17 #592370

Ma jok! Na grafickoj niti je menjano niti nesto srafljeno. Kao sto sam rekao, problem nastaje kad karta predje 72 C (gpu99%) (smesna temperatura). Prvi put mi se pojavilo sa evil within igrom, a koliko vidim problema mi se javlja sad i sa Battlefield-om, pogotovo kad se partija zavrsi i odbrojava do sledece runde(kad podesim fan speed problema nema, ovako je na auto). Sve igre koliko je moguce igram High/Medium. Nisam neki zaludjenick da stavljam sve na ultra :). Napajanje je Seasonic.

ASUS M4A87TD/USB3
SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5
THERMALTAKE CHASER//SS-620GM2

:: Nema sta da se nadas, moraju da ti uvaze garanciju, osim ako nisi nesto fizicki budzio kartu, u smislu da provale da si skidao kuler i slicno. Sad ce drugi da me ospore, da kazu kako to `nema veze` i `opet moraju da ti uvaze garanciju`, ali prosto ne moraju - ako si nesto karabudzio sa njom. Zato na nekim grafikama postoji mala papirna nalepnica na srafu pozadi, kojim se fiksira kuler, cija je svrha da se pocepa ako neko ugura krstasti srafciger u rupu od srafa da bi ga odvrnuo i skidao kuler. I ako je to pocepano, mogu ti odbiti garanciju, jer si vrsio fizicke intervencije na proizvodu
:: A ako nisi nista budzio, nego se to desava tako kako si rekao, samo od sebe, onda sto detaljnije opisi u kakvim uslovima se desavao problem koji ti se desavao, tacno koju igru si igrao, tacno na kojim setinzima, tacno sa kojim napajanjem, itd
:: A ako su bezobrazni, proguglaj `drustvo za zastitu potrosaca`, pa neka ti oni daju savet kako da im najbolje i najbrze zapretis i pritisnes ih da ti rese problem koji su zakonski duzni da ti rese, bez izgovora. Ima ovde i drugih clanova koji ti mogu pomoci sa bezobraznim prodavcima koji nece da resavaju garancije
:: I niposto ne prihvataj da ti nosis sam u ovlasceni servis. Krajnji prodavac je duzan sve to da obavi za tebe, i kad krajnji prodavac, radnja u kojoj si kupio graficku, to uzme na sebe, koliko se secam i rok za resavanje reklamacije je onda kraci, nego kad se ti obratis direktno ovlascenom servisu, zaobilazeci radnju koja ti je prodala.
nopain @Milos 28.04.2015. 20:48 #592676

GPU memory burner kaze sledece :( https://youtu.be/-mD3gvXipn0.

ASUS M4A87TD/USB3
AMD Phenom II X4 955//3.8 Cooler Master Hyper 212+
SAPPHIRERadeon HD 7870 GHz Edition 2GB
THERMALTAKE CHASER A31//SS-620GM2<

SkyFire ... 28.04.2015. 20:55 #592677

broj poruka: 18472
U drugom postu imas sve vezano za graficke karte.

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=35285&forid=25&katid=6

Postoji memory stress test pa mozes da vidis da li je memorija korumpirana.

Ja ne znam kako si ti dosao do zakljucka da je memorija? Pogotovu mi deo oko podizanja fana bas zvuci cudno. Moze da se desi ali..

http://www.majorgeeks.com/files/details/video_memory_stress_test.html

The Power of Grayskull

solaja777 28.04.2015. 21:00 #592680

broj poruka: 3277

Reklamiraj graficku, kod mene napajanje radi ok sa gomilom igara a sa pojedinim naslovima ide restart dok je sa novim napajanjem sve ok, znaci neispravno.

Tako da graficka je neispravna, reklamiraj.
Milos1975 Re: @Milos 28.04.2015. 21:07 #592682

Da, problem sa memorijom (isti simptom se pojavljuje kad se memorija previse overklokuje - kockice izbijaju na slucajnim mestima po ekranu). Dobro je sto si postavio video snimak, sad odmah mozes servisere da uputis na taj video snimak, da odmah znaju da ne reklamiras neosnovano.
Nema sta tu da se duboko ulazi u raspravu: replicirace iste uslove, isti program, pa ce videti i sami da se desava ono sto ne bi smelo da se desava. Takav kvar se ne popravlja, nema sta da je zadrzavaju u servisu ne znam ni ja koliko, nego dobijas novu graficku. I ne prihvataj nista manje nego R9 270, koja je ekvivalent tvoje grafike. Poz

https://www.youtube.com/watch?v=c4A-19yNRDM

:: GPU memory burner kaze sledece :( https://youtu.be/-mD3gvXipn0.
nopain Re: Re: @Milos 14.05.2015. 15:12 #594055

update:

Skoro dve ipo nedelje, od kad sam predao grafu radnji na reklamaciju, resim do pozovem alti servis da pitam sta se desava. Dam decku broj reklamacionog papira i posle 25 sekundi mi kaze da je graficka testirana i da je ispravna :/. Naravno, rekao sam na to da to ne prihvatam i upitam ga zasto me barem niko nije kontaktirao u vezi snimka (koji sam prosledio sa grafickom) vezano za problema... itd. Ne zna naravno decko o cemu pricam i kaze mi da ce pitati sad sefa... Vraca se on meni posle par sekundi i kaze mi da donesem celu masinu (kuciste) da vidimo u cemu je problem i da grafa nece do daljnjeg biti vracena u prodavnicu. Tako da idem u subotu da se bakcem pa javljam sta sam uradio...

ASUS M4A87TD/USB3
AMD Phenom II X4 955//3.8 Cooler Master Hyper 212+
SAPPHIRERadeon HD 7870 GHz Edition 2GB
THERMALTAKE CHASER A31//SS-620GM2<

:: Da, problem sa memorijom (isti simptom se pojavljuje kad se memorija previse overklokuje - kockice izbijaju na slucajnim mestima po ekranu). Dobro je sto si postavio video snimak, sad odmah mozes servisere da uputis na taj video snimak, da odmah znaju da ne reklamiras neosnovano
:: Nema sta tu da se duboko ulazi u raspravu: replicirace iste uslove, isti program, pa ce videti i sami da se desava ono sto ne bi smelo da se desava. Takav kvar se ne popravlja, nema sta da je zadrzavaju u servisu ne znam ni ja koliko, nego dobijas novu graficku. I ne prihvataj nista manje nego R9 270, koja je ekvivalent tvoje grafike. Po
:: https://www.youtube.com/watch?v=c4A-19yNRD
:: :: GPU memory burner kaze sledece :( https://youtu.be/-mD3gvXipn0.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs