AMD Greenland 2016 is a 14nm GPU - Focused on low power
STRANA 1 OD 1
Milos1975
AMD Greenland 2016 is a 14nm GPU - Focused on low power
22.04.2015. 15:04
T61104
status: user broj poruka: 417
http://fudzilla.com/news/graphics/37584-amd-greenland-2016-is-a-14nm-gpu We don’t think it will be radically new core. The main goal for Greenland is to bring more performance per watt to AMD GPUs in 2016. With Fiji, and Greenland later in 2016, we expect AMD to become more competitive and regain some of its lost GPU market share, but Nvidia won`t simply stand by and hand over the market. Nvidia will fight Fiji with a faster GM200 based Geforce GTX 980 TI card, performance driver, and later with Pascal High Bandwidth Memory supporting graphics card too. It will be a fun second part of 2015 and 2016 is bound to be a very eventful year for the GPU market.
Da objasnim: U ovom drugom pasusu je opisano nesto sto se zove `zdrava konkurencija` i `napredak`. To je nesto od cega krajnji potrosaci realno dobijaju, jer dobijaju vise za ulozeni novac. A od nedostatka iste, zdrave i tesne konkurencije, dobija psihicko zadovoljenje samo grupica botova i dusevnjaka koji bde po celu noc medjusobno razmenjujuci mejlove i vrebajuci teme o `brzoj, sto brzoj propasti AMDa` i objavljuju ih ovde, jer bi na nekom drugom sajtu popili bankinu, a svi znamo koji su. I isto se vidi kako normalan, psihicki zdrav covek, koji nije anonimni klinac na PCBerzi, reaguje na to: kaze `bice zanimljiv drugi deo 2015`. Znaci - raduje se toj konkurenciji. Naravno, pojedini zeleni dusevnjaci sa ovog sajta ce ubrzo reagovati na ovu vest, i videcemo kakve ce reakcije biti... Kao da ih nismo videli pre :)))))
Neme me neko vreme, svratim, kad ono... battlefield x-ti deo... Dajte bre spustite loptu malo, 90% diskusija se svelo na razracunavanje dve zaracene strane. Najgore je sto stvarno zanimljive teme `skliznu` nakon samo par postova i ode sve u Pirot po malter... Naravno da AMD nece umreti, naravno da NVidia nema 76% trzista, naravno i da NVidia TRENUTNO ima bolje proizvode, naravno da lazu i jedni i drugi, pravdaju dizanje cena u nebesa svim i svacim ( te Dolar skocio, te poskupelo ovo - ono), te slabo interesovanje za desktop PC komponente, bla bla bla... Konkurencija je tu da se po njoj pljuje, ali i da se pohvali kad zatreba. Ali ljudi ovo ovde je gore od navijackog fanatizma, ovo nema veze vise sa forumom... Elem, nisam hteo da trujem ovu temu, samo bih da podelim saznanja koja imam, a to je da ce 390X biti brzi i od 980Ti. To tako jednostavno mora da bude, jer je to interni dil izmedju AMD-a i NVidia-e. Zivi bili pa videli...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Meni nista od toga ne moras da pricas. Ja u glavnom kompu, koji delim sa sinom, imam Intel procesor, stari dobri 2500k na 4Ghz, jer AMD ne moze da mu prismrdi u tom aspektu, ali imam AMD r9 280x grafiku, jer isto smatram da sam dobio vise za ulozeni novac, bolje nego sa krzavom gtx970 koju sam imao nameru da kupim. Ono sto si (pretpostaljam meni) napisao, napisi onima koji postavljaju teme `AMD vise nije deka, nego dekintije`, `Mantle je zvanicno mrtav!!!!` i slicne teme. Jedinu trolovsku temu koju sam ja postavio je bila vezana za nvidia profi grafiku, i to sam postavio samo da bih skako po ganglijama odredjenima, jer su oni tada radili isto. I necu vise postavljati takve teme.
:: Neme me neko vreme, svratim, kad ono... battlefield x-ti deo.. :: Dajte bre spustite loptu malo, 90% diskusija se svelo na razracunavanje dve zaracene strane :: Najgore je sto stvarno zanimljive teme `skliznu` nakon samo par postova i ode sve u Pirot po malter.. :: Naravno da AMD nece umreti, naravno da NVidia nema 76% trzista, naravno i da NVidia TRENUTNO ima bolje proizvode, naravno da lazu i jedni i drugi, pravdaju dizanje cena u nebesa svim i svacim ( te Dolar skocio, te poskupelo ovo - ono), te slabo interesovanje za desktop PC komponente, bla bla bla.. :: Konkurencija je tu da se po njoj pljuje, ali i da se pohvali kad zatreba :: Ali ljudi ovo ovde je gore od navijackog fanatizma, ovo nema veze vise sa forumom.. :: Elem, nisam hteo da trujem ovu temu, samo bih da podelim saznanja koja imam, a to je da ce 390X biti brzi i od 980Ti. :: To tako jednostavno mora da bude, jer je to interni dil izmedju AMD-a i NVidia-e :: Zivi bili pa videli.. :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Pa ovo ovde ludilo i prepucavanje mogu da uporedim jos samo sa navijackim prepucavanjem Partizan - Crvena zvezda.
:: Meni nista od toga ne moras da pricas. Ja u glavnom kompu, koji delim sa sinom, imam Intel procesor, stari dobri 2500k na 4Ghz, jer AMD ne moze da mu prismrdi u tom aspektu, ali imam AMD r9 280x grafiku, jer isto smatram da sam dobio vise za ulozeni novac, bolje nego sa krzavom gtx970 koju sam imao nameru da kupim :: Ono sto si (pretpostaljam meni) napisao, napisi onima koji postavljaju teme `AMD vise nije deka, nego dekintije`, `Mantle je zvanicno mrtav!!!!` i slicne teme :: Jedinu trolovsku temu koju sam ja postavio je bila vezana za nvidia profi grafiku, i to sam postavio samo da bih skako po ganglijama odredjenima, jer su oni tada radili isto. I necu vise postavljati takve teme :: :: :: Neme me neko vreme, svratim, kad ono... battlefield x-ti deo.. :: :: Dajte bre spustite loptu malo, 90% diskusija se svelo na razracunavanje dve zaracene strane :: :: Najgore je sto stvarno zanimljive teme `skliznu` nakon samo par postova i ode sve u Pirot po malter.. :: :: Naravno da AMD nece umreti, naravno da NVidia nema 76% trzista, naravno i da NVidia TRENUTNO ima bolje proizvode, naravno da lazu i jedni i drugi, pravdaju dizanje cena u nebesa svim i svacim ( te Dolar skocio, te poskupelo ovo - ono), te slabo interesovanje za desktop PC komponente, bla bla bla.. :: :: Konkurencija je tu da se po njoj pljuje, ali i da se pohvali kad zatreba :: :: Ali ljudi ovo ovde je gore od navijackog fanatizma, ovo nema veze vise sa forumom.. :: :: Elem, nisam hteo da trujem ovu temu, samo bih da podelim saznanja koja imam, a to je da ce 390X biti brzi i od 980Ti. :: :: To tako jednostavno mora da bude, jer je to interni dil izmedju AMD-a i NVidia-e :: :: Zivi bili pa videli.. :: :: :: :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: :: :: ::
To bi zaista bilo interesantno (Nije sarkazam) Od kako su izbacili onaj Titan X po malo su mi se zgadili sa njihovom cenovnom politikom. Sve je to jasno, biznis, ciljna grupa ali dokle vise?
Sto je najgore sve to lepo funkcionise (maxxio je pojasnjavao na tu temu nesto vise o tome)
Ako bude brza to ce znaciti da ce GTX 980 Ti da bude jeftiniji ili nece? Cak ni to vise nije sigurno. E sad, ne znam koliko zaista imas pouzdane informacije ili samo spekulises realnije bi bilo da si rekao da ce biti brza od Titan X posto GTX 980 Ti prakticno ne postoji niti znamo okvirno koliko ce biti brza od Titan X.
Sto se tice teme lepo je znati da se prave neki planovi za buducnost ali ono sto me iritira jesu upravo te price jer kad je AMD u pitanju mnogo se prica a malo se na delu daje (ovo nije nikakav hejt vec cinjenicno stanje, hteo to neko da prihvati ili ne)
Samo zelim na delu da vidim ono sto se obeca da se i obistini. Nista vise.
:: Neme me neko vreme, svratim, kad ono... battlefield x-ti deo.. :: Dajte bre spustite loptu malo, 90% diskusija se svelo na razracunavanje dve zaracene strane :: Najgore je sto stvarno zanimljive teme `skliznu` nakon samo par postova i ode sve u Pirot po malter.. :: Naravno da AMD nece umreti, naravno da NVidia nema 76% trzista, naravno i da NVidia TRENUTNO ima bolje proizvode, naravno da lazu i jedni i drugi, pravdaju dizanje cena u nebesa svim i svacim ( te Dolar skocio, te poskupelo ovo - ono), te slabo interesovanje za desktop PC komponente, bla bla bla.. :: Konkurencija je tu da se po njoj pljuje, ali i da se pohvali kad zatreba :: Ali ljudi ovo ovde je gore od navijackog fanatizma, ovo nema veze vise sa forumom.. :: Elem, nisam hteo da trujem ovu temu, samo bih da podelim saznanja koja imam, a to je da ce 390X biti brzi i od 980Ti. :: To tako jednostavno mora da bude, jer je to interni dil izmedju AMD-a i NVidia-e :: Zivi bili pa videli.. :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Uz sav respekt za desetine sajtova koji se bave benchmarkovanjem hw-a, postoji i jos jedna sigurna metoda za saznavanje nekih stvari pre zvanicnog lansiranja nekog novog produkta. Pitas dilere, to jest, pitas ljude koji se bave distribucijom, ali bas distribucijom, gde se vrte milioni. Oni koji odlucuju o kontigentima koje narucuju za dalju prodaju, uglavnom imaju sve infose pre svih testera i hw guru-a. Do sada, nikad nisu omanuli... Koliko kod zvucalo bzv, tako je...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.