Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu...
STRANA 1 OD 1
sweredom Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 03.04.2015. 17:20 T60937

status: user
broj poruka: 819
http://gpuz.techpowerup.com/15/04/03/b9x.png

r9 280x dc2 top je dobio umesto hd7970, temp ide do 85c, ventilator nece preko 40% da ide.
http://valid.x86.fr/i32js6
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milos1975 Re: Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 03.04.2015. 17:31 #589629

broj poruka: 417
Ma samo uzivaj osim ako nemas nameru da drzis graficku u ruci dok radi. Da je ta temperatura problem, proizvodjac bi namestio da ventilator ide na vise. Ako strucniji od mene procene da je nesto u redu, onda ja ne brinem. To je isto kao neki debil kad dodje kod automehanicara pa pita `a zasto mi se greje motor u autu toliko`. Normalno je da se greje, i pozeljno je da bude u odredjenom temperaturnom opsegu zbog efikasnosti rada, tako ih dizajniraju i proizvode, sa tim temperaturnim opsegom u vidu. Pitaj bilo kog strucnijeg elektronicara. Nisu to vise oni stari elektrolitski kondenzatori pa da kuvaju od temperature i slicno. Pa i moj 2500k ima granicnu temperaturu od 98 stepeni, tek tak mu je predvidjeno da trotluje.

:: http://gpuz.techpowerup.com/15/04/03/b9x.pn
::
:: r9 280x dc2 top je dobio umesto hd7970, temp ide do 85c, ventilator nece preko 40% da ide
:: http://valid.x86.fr/i32js6
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kutalion Karti nista ne fali. 03.04.2015. 17:36 #589630

broj poruka: 2480
Lik ima katastrofalno hladjenje u kucistu. Nije do karte problem. Meni karta ne ide preko 75 stepeni (overclockovana) u Heavenu, valley... (nisam dirao fan profile, ostavio default).

Postoji sansa da pocne da dobija artifacte zbog memorije koja se pregreva.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

mikibataya Re: Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 03.04.2015. 17:57 #589631

broj poruka: 141
Neka skine Asus Tweak stariju verziju, pa nek podesi sam ventilator koliko hoće... Nije dobro da tako radi, vrisnuće brzo + grije ostale komponente oko sebe! Reši to što pre! Pozdrav

Commodore 64

:: r9 280x dc2 top je dobio umesto hd7970, temp ide do 85c, ventilator nece preko 40% da ide
Dexter013 @sweredom 03.04.2015. 17:57 #589632

broj poruka: 17093
Kakve veze ima ako je bios karte takav da fan uvek drzi na 40% ili koliko vec.
Jednostavno instalirajte msi afterburner i podesite fan na auto ili rucno i cao.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Logi iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Pored temperature, još nešto mi je čudno 03.04.2015. 18:31 #589635

broj poruka: 6102
memorija radi na 1550, tj. 6200 efektivno. Memorija treba da radi na 6400.
Što se temperature tiče, uvek držim uključenu vertikalnu sinhronizaciju i nešto se ne sećam da sam video 70 stepeni tokom igranja za godinu i po dana koliko imam kartu. 85 stepeni je previše. Zato i ja sumnjam, kao i kolege, u lošu provetrenost kućišta i verovatno preveliku ambijentalnu temperaturu. Druga mogućnost je da nešto nije u redu sa kartom.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7

Dexter013 @DmasteRNo1 03.04.2015. 18:40 #589637

broj poruka: 17093
Ako su ventilatori na 20/30% ili koliko vec zakucani u punom loadu karte
veoma lako moze da ode na tih 85c.

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Logi iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kutalion njet. 03.04.2015. 18:47 #589638

broj poruka: 2480
Jok, meni su zakucani na tih fabrickig 20/30% i nije preslo 80 stepeni nikad. Dok je bila cista retko je dolazila do 75 cak.

SAMDSUNG!!!

Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA

Milunka Re: Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 03.04.2015. 19:05 #589643

broj poruka: 1624
Posto se vidi da momci nemaju iskustva,evo da objasnimo....

Da bi imao sto veci profit,zatezes sve konce sto je vise moguce,i dobices to sto zelis...

E tako je i ovde, proizvodjaci grafickih karti,imaju marginu koliko karta moze da trosi,koliko moze da se cuje,koliko da se greje. Klok karte i komponente na njoj,brzina kulera sve se gura do nekog limita,i dobija se finalni proizvod koji je po nekom danasnjem standardu. Kako vreme ide,tehnologije napreduju,tako i ocekivanja nas krajnjih kupaca su sve veca,i stoga sve karte kada ih kupis,moderne,imaju prag od 30-40% brzine kulera,koji je onda necujan,temperature koje idu preko 90C,itd,i tek u kriticnim situacijama karta ce upaliti ventilator na vece obrtaje,al to su retke situacije visecasovnog gaminga...
Naravno,mora se imati u vidu,da oni ne ocekuju da ce neko kartu od 400-500 evra koliko je bila nova,trpati u neprovetreno kuciste vredno 10 evra,sa bednim procesorom koji ce kociti kartu,itd...

Sto bolje napajanje,to karta manje trosi,i stabilnije radi. Sto provetrenije kuciste,to ce se bolje hladiti,biti tisa,itd...Sto bolji procesor,bolja ploca,memorija,hard disk,to ce krajnje performanse biti bolje,karta ce jos bolje raditi,itd...

Takodje,ako imas iole znanja i sam kupujes komponente,onda treba i da manuelno preko programa (Msi Afterburner recimo) pratis podatke o tvojoj karti,i uz podesen kuler opimalno prema temperaturi,dobijes znatno hladniju kartu,kojoj onda mozes i malo povecati klok,i izvuci jos performansi,ili traziti maksimalan stabilan klok,ili juriti vec zadati cilj,naravno prelazeci onaj prag koji je proizvodjac zacrtao prema buci koju karta proizvodi,i naravno potrosnji,koja sada uveliko prelazi zacrtanu. To onda sa sobom povlaci gubitak garancije u slucaju kvara ili otkaza neke komponente na karti...

Stoga,suma sumarum,svaka karta moderna danas koju kupis,ima tako podesen kuler da tera dokle god moze na sto manjim obrtajima zbog sto manje buke,uvek koristi program da pratis parametre...

Ukoliko te smara to,i neces da ti radi Msi Afterburner u pozadini, mozes editovati Bios kartice , sto je danas vrlo jednostavno,i podesiti ventilator...

Ja sam na mojoj bio prinudjen bas zbog toga da sredjujem Bios,ako treba pomoc,pisi,pa cemo ti pomoci...

Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.

mikibataya Re: Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 03.04.2015. 19:42 #589653

broj poruka: 141
Beži odavde, vidiš da ovde ordiniraju sve sami doktori nauka! Postavio si prosto pitanje, a dobio si doktorat!

Ne mogu da čitam, a da ne primetim!

Ovo je LAZA LAZAREVIĆ EBOTE!

Commodore 64

sweredom Re: Karti nista ne fali. 03.04.2015. 21:40 #589663

broj poruka: 819
Thermaltake v9.
Odneo je u radnju, pricao sa gazdom, dobio je pare nazad, nesto manje od cifre na racunu ali on je zadovoljan.
http://valid.x86.fr/i32js6

:: Lik ima katastrofalno hladjenje u kucistu. Nije do karte problem. Meni karta ne ide preko 75 stepeni (overclockovana) u Heavenu, valley... (nisam dirao fan profile, ostavio default)
:: Postoji sansa da pocne da dobija artifacte zbog memorije koja se pregreva
:: SAMDSUNG!!
:: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
codeus Re: Re: Umesto 7970, drugar je dobio asus grejalicu... 04.04.2015. 00:12 #589676

broj poruka: 4054

1000+

da dodam da je temp preko 70c za bilo koju komponentu previsoka, stvaraju se temp. ciklusi vrelo-hladno i to je ono sto rasturi cip ko od sale. od toga pati svaka usrana nvidia . ne zamerite zeleni

:: Posto se vidi da momci nemaju iskustva,evo da objasnimo...
:: Da bi imao sto veci profit,zatezes sve konce sto je vise moguce,i dobices to sto zelis..
:: E tako je i ovde, proizvodjaci grafickih karti,imaju marginu koliko karta moze da trosi,koliko moze da se cuje,koliko da se greje. Klok karte i komponente na njoj,brzina kulera sve se gura do nekog limita,i dobija se finalni proizvod koji je po nekom danasnjem standardu. Kako vreme ide,tehnologije napreduju,tako i ocekivanja nas krajnjih kupaca su sve veca,i stoga sve karte kada ih kupis,moderne,imaju prag od 30-40% brzine kulera,koji je onda necujan,temperature koje idu preko 90C,itd,i tek u kriticnim situacijama karta ce upaliti ventilator na vece obrtaje,al to su retke situacije visecasovnog gaminga..
:: Naravno,mora se imati u vidu,da oni ne ocekuju da ce neko kartu od 400-500 evra koliko je bila nova,trpati u neprovetreno kuciste vredno 10 evra,sa bednim procesorom koji ce kociti kartu,itd..
:: Sto bolje napajanje,to karta manje trosi,i stabilnije radi. Sto provetrenije kuciste,to ce se bolje hladiti,biti tisa,itd...Sto bolji procesor,bolja ploca,memorija,hard disk,to ce krajnje performanse biti bolje,karta ce jos bolje raditi,itd..
:: Takodje,ako imas iole znanja i sam kupujes komponente,onda treba i da manuelno preko programa (Msi Afterburner recimo) pratis podatke o tvojoj karti,i uz podesen kuler opimalno prema temperaturi,dobijes znatno hladniju kartu,kojoj onda mozes i malo povecati klok,i izvuci jos performansi,ili traziti maksimalan stabilan klok,ili juriti vec zadati cilj,naravno prelazeci onaj prag koji je proizvodjac zacrtao prema buci koju karta proizvodi,i naravno potrosnji,koja sada uveliko prelazi zacrtanu. To onda sa sobom povlaci gubitak garancije u slucaju kvara ili otkaza neke komponente na karti..
:: Stoga,suma sumarum,svaka karta moderna danas koju kupis,ima tako podesen kuler da tera dokle god moze na sto manjim obrtajima zbog sto manje buke,uvek koristi program da pratis parametre..
:: Ukoliko te smara to,i neces da ti radi Msi Afterburner u pozadini, mozes editovati Bios kartice , sto je danas vrlo jednostavno,i podesiti ventilator..
:: Ja sam na mojoj bio prinudjen bas zbog toga da sredjujem Bios,ako treba pomoc,pisi,pa cemo ti pomoci..
:: Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380
:: :: http://gpuz.techpowerup.com/15/04/03/b9x.pn
:: ::
:: :: r9 280x dc2 top je dobio umesto hd7970, temp ide do 85c, ventilator nece preko 40% da ide
:: :: http://valid.x86.fr/i32js6
Blueberry Re: Pored temperature, još nešto mi je čudno 04.04.2015. 12:31 #589727

broj poruka: 1272
Pomenuta karta je mogla da vidi 80C samo u ekstremnim uslovima i to samo nakon nekoliko sati furmarka ili prilikom npr. majninga.

Tu nesto nije u redu.

:: memorija radi na 1550, tj. 6200 efektivno. Memorija treba da radi na 6400
:: Što se temperature tiče, uvek držim uključenu vertikalnu sinhronizaciju i nešto se ne sećam da sam video 70 stepeni tokom igranja za godinu i po dana koliko imam kartu. 85 stepeni je previše. Zato i ja sumnjam, kao i kolege, u lošu provetrenost kućišta i verovatno preveliku ambijentalnu temperaturu. Druga mogućnost je da nešto nije u redu sa kartom
:: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V
loled2015 Re: Karti nista ne fali. 05.04.2015. 02:16 #589806

broj poruka: 54
Koju r9 280x ti imas i koliko si je oc? Meni ni jedna za sad nece preko 1200 za core.

:: Lik ima katastrofalno hladjenje u kucistu. Nije do karte problem. Meni karta ne ide preko 75 stepeni (overclockovana) u Heavenu, valley... (nisam dirao fan profile, ostavio default)
:: Postoji sansa da pocne da dobija artifacte zbog memorije koja se pregreva
:: SAMDSUNG!!
:: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs