Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ASUS 8600GT silent izgleda da zakucava XP
STRANA 1 OD 1
neXus2000 ASUS 8600GT silent izgleda da zakucava XP 19.10.2007. 23:12 T6085

status: user
broj poruka: 3350
E ovako da pocnem, prvo sta imam od komponenti osnovno:

Maticna: ASUS M2V
CPU: X2 4800+
VGA: ASUS 8600GT silent @ 256DDR3
RAM: 2x512MB, 1GB svi na 667
Napajanje: Chieftec 550W 12V1 i 12V2 su na 18A
itd....

E sada u Eurolinku sam uzeo CPU, VGA i napajanje
kada sam to sve sklopio kuci, sve je radilo OK dok nisam krenu da shvrljam po netu sa Mozilom i tada se komp zakucao, mis radi, ali posle 2-3 kilka i on prestade radi uz upozorenje sa jednim beepom. Morao sam fizicki da ga resetujem.
I tako svaki put kada visim na netu, a 2-3 puta mi se zakucao, ali retko, u desktopu.
Odneo ja ceo komp u servis da ispitaju sta je, i lik mi rece da je graficka, posle 4 dana testa zamenili za istu ali sa nekim drugim BIOS-em, koji je tako fabricki ugradjen.
Ali opet se danas zakucao 1dnom.
Ploca, VGA i procesor se ne greju svi imaju odlicne temperature.
Pa nemam pojma sta mu je, da i ga mozilla cesto zakucava ili????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 Re: zaboravih 19.10.2007. 23:15 #30672

BIOS za maticnu je najnoviji, menjao zbog prethodnih koji su isto radili, drajveri su najnoviji za sve
OCz re 20.10.2007. 00:14 #30677

broj poruka: 2900
1.Reinstaliraj Mozilu i vidi da li ti je isti problem u internet eksploreru.
2.Proveri da li su ti svi kablovi gurnuti kako treba ( proveri onaj sto ide u maticnu dal je do kraja usao)
Equinoxe Re: 20.10.2007. 08:45 #30682

broj poruka: 12057

1. Prvo, BIOS, load setup defaults, pa probaj. Ako nije onda 2.
2. Ako si na netu sa dial-up konekcijom, pomeri modem u drugi PCI slot, ako nije onda 3.
3. Gold memory (program za testiranje memorije), za svaki slučaj.

imarkovic .. 20.10.2007. 09:02 #30683

broj poruka: 19012
Nije sigurno nista do BIOS-a, niti do kablova, a ne verujem da je do graficke, pretpostavljam da je instaliran odgovarajuci drajver, da ti nije uleteo neki viruscic?? instaliraj ti NOD32 i skeniraj ceo hdd
urosk Mozda memorija 20.10.2007. 10:25 #30685

broj poruka: 462
Meni to smrdi na memoriju! Ako kazes da su svi drajveri novi, i da je windows relativno svez onda mi to smrdi na memoriju posto ovicno ona zeza, ne znam da li ti se komp restartuje i zabada u igrama? Najbolje ti je da pustis 3d mark 06 jedno dva sata sa ukljucenim aa i af i ako sve prodje super onda nije do grafike, i memorije vec ti je verovatno do sistema!! Imas i program hotcpu ja mislim snjim mozes maksimlno da opteretis procesor pa cisto da budes siguran!!!

imarkovic .. 20.10.2007. 11:12 #30690

broj poruka: 19012
Ma daj, koje su sanse da bude memorija, to je poslednja stvar koja moze da rikne...
MACHINE ... 20.10.2007. 13:03 #30698

broj poruka: 5710
Koji je brand RAM? Malo je verovatno da je on kao sto rece imarkovic jer ona uglavnom daje BSOD i log adresa. AKo imas modem poslusaj bax2003 stavi u drugi PCI slot i proveri IRQ i adress range da se ne kosi. Ako ti se ne mrzne na slican nacin ni u igrama niti u radu osim u Mozilli postoji par mogucosti:

Link - proveri dobro vezu modema (kablovski, ADSL, DFM) da nije negde los kontakt ili kvaziprekid. Odradi hard reset modema. Nasi operateri uvaljujub najvece sranje od opreme: Sagem ADSL, WebStar CABLE...
NOD32 pokreni na max. opcijama i pretresi diskove
Mozilla - nikada nije bila moj izbor. Stavi Operu pa probaj preko nje.

Ako nije nista od ovoga, a masina tako zeza i pri normalnom radu mogu biti: MB, CPU i PSU

- R a v e n L o r d -

Stripy Najverovatnije 20.10.2007. 19:41 #30719

broj poruka: 4163
je problem grafika. Najbolja varijanta da to proveriš je da sa nekim ortakom zameniš grafiku na koji dan, koju god on imao nije bitno (x550, nx6200). Ako ti komp bude radio, znaćeš. Možda na tvojoj ploči neće da radi dotični model grafike. Ja bih ipak rekao da je grafika neispravna, bez obzira što si ti je zamenili.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Stripy Dodatak 20.10.2007. 19:48 #30720

broj poruka: 4163
PSU, memorija, konektori, virusi i bilo kakav softver su poslednja stvar koja može da te zeza. Kada se računar `smrzava` u mikronskom procentu može da bude softver, verzija biosa, drajveri itd. Kada je to u pitanju win će te najčešće častiti plavim ekranima ili restartom...

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

rremic re 21.10.2007. 12:52 #30740

broj poruka: 60
E ovako, ja sam imao isti takav problem ali jos pre 2-3 god (koristio sam dial up tada )... Znam kako ti je, jer sam piz*eo maximalno... Sve je dovelo cak do toga da sam kupio i novi modem, kontrolisao graficku, ram, plocu... Na kraju kada sam formatirao hdd (2puta) i instalirao nove drajvere sve je radilo kako treba....
Probaj ovo, u najgoru ruku 1h posla...
neXus2000 Re: 21.10.2007. 19:12 #30785

Jedino od novih delova su mi upali CPU, napajanje i grafika, sve ostalo je staro.
Na Sempronu nisam imao problema, inace prebacio sam 2 DDR2 memorije od 512 na zadnja dva slota a 1GB sam prebacio u prvi, drugi slot je free i zamenio mesta PCI karticama (tuner i Audigy), pa cu da vidim sta se dogadja. Inace Ram je Kingston VR@667
Inace Mozilla je reinstalirana i isto sranje, stavio sam Operu pride jer mrzim IE, na 3D mi nikada ije zakucao, samo na 2D okruzenju (desktop i mozilla).
neXus2000 Re: 22.10.2007. 21:58 #30918

Posle premestanja pustio sam da odradi 3DMark 2006, i posle toga sam imao problema sa prelaskom iz 3D (igice) u 2D (windows).....treba mu mnogo da se opasulji, sve dok nisam restartovao WinXP i onda je sve u redu, ali opet posle sledeceg 3DMark-a, opet isto prelazak sa 3D na 2D je ocajno spor.

neXus2000 Re: 26.10.2007. 16:14 #31288

Samo da najavim da obe kartice u Window$u sysinfo, everest ultimate-u, nVidia Control Panel-u. i sajtu systemrequirementslabs.com prijavljuju da imam 512MB memorije na grafici, dok jedino RivaTuner prijavljuje da imam 256MB, sa svim mogucim drajverima koje sam promenio, koristeci i drivercleaner da ne dodje do zabune u drajverima.
Kartice nisu one sto mogu da uzmu i iz sistemskog Rama ako joj zatreba.

I sad u cemu je problem....lose kartice????

neXus2000 Re: 27.10.2007. 22:43 #31410

Promenio sam ASUS-a za Palita 8600GT 256DDR3 Sonic+,
i mogu reci da ova ne zajebava, cak mi u svim sistemima za info o hardveru lepo prijavljuje 256DDR3.
A kartica je vr`. Ima Zalmanov hladnjak i kuler koji zauzimaju pola VGA ploce i naravno 2 slota :D, a temperatura u idle je oko 37*C.
Hvala bogu pa bratja Rusi prave kartice :D
neXus2000 Re: Ploca 07.11.2007. 20:51 #32426

Samo da javim da je ploca pravila celu zajebanciju. Na tezi nacin sam to utvrdio. Promenjena je za M2N4-SLi, i sada radi k`o zmaj. Kolega na poslu ima istu M2V plocu i on ima identican problem. Znaci, KLONITE SE PLOCE, MNOGO JE IZBIRLJIVA!!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs