Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Mantle vs dx11 iz domace kuhinje Battlefield 4
STRANA 1 OD 2  
Adzem Mantle vs dx11 iz domace kuhinje Battlefield 4 20.03.2015. 15:46 T60819

status: user
broj poruka: 3797
Evo sad sam odradio mali testic u Battlefield-u 4, da vam pokazem kakvo je djubre dx11, Window$ i sve sto je vezano za tu hohstaplersku kompaniju. Vecina ljudi se tripuje kako im je graficka slaba, kako bi voleli da imaju nesto jace, a u stvari ne znaju da nije do graficke i da to moze mnogo bolje da radi, ali to nekome nije u interesu. Pa su tako potrosaci izlozeni stalnom trosku i agonija se samo nastavlja, pa cak i kad kupe jaku graficku u tom trenutku(300e+) to i dalje ne radi kako treba, jer ponavljam nije im u interesu da ispeglaju sve softverski i da igrice rade pristojno cak i na slabijim masinama.

Slike govore hiljadu reci, dakle pogledajte iskoriscenost graficke i prevaru na delu. Battlefield 4 multi, mapa Zavod 311. Graficka r9 290, klokovana do besvesti znaci u rangu gtx780ti/gtx970/290x.

dx11:
ULTRA>> http://www.dodaj.rs/f/3Q/oQ/1HeChWCM/ultra.png
MEDD.>> http://www.dodaj.rs/f/q/13P/47DPOqyP/medd.png

Mantle:
ULTRA>> http://www.dodaj.rs/f/u/XK/3NXZDcwK/ultra.png
MEDD.>> http://www.dodaj.rs/f/2g/NB/3dmHPQTx/medd.png

U samoj igrici je razlika oko 20-30 fps-a i igrica neuporedivo bolje radi sa Mantle varijantom, evo vam i ss iz same igrice sa dx11 varijantom pa pogledajte taj bedni fps, kao sto vidite i kad su se spustili detalji skoro nista se nije promenilo, samo je pala iskoriscenost grafike.

ULTRA> http://www.dodaj.rs/f/2B/NW/4cDZziSt/bf4-2015-03-20-14-57-29-.png
MEDD.> http://www.dodaj.rs/f/1H/q7/32osknkj/bf4-2015-03-20-15-13-28-.png

Znaci na taj fps dodajte 20-30 frejmova na Mantle rezimu, i drastinu razliku u tecnosti same igre. Eto, ostaje da se nadamo da ce win10 i dx12 doneti pravu stvar, ono sto se dugo cekalo, jer je kupovina grafickih kartica totalno pala u vodu posle ovog razocarenja koje sam upravo video.

INTEL I7 5960X @ Megahalems red
ASUS Rampage V Extreme
KINGSTON HyperX Predator 16gb ddr4
ASUS TITAN X
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700
BENQ XL2420G 144hz G-Sync
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Ok 20.03.2015. 16:08 #587953

broj poruka: 2936
Ja sam to testirao na Thief-u(legalna igra) sa mojom grafikom iz potpisa.Razlika je 6+ fps na Mantle .Nisam nesto primetio da bolje radi igra.Isto se ponasa i na Mantle i na DX11 , moje misljene samo za Thief igru.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

Adzem ... 20.03.2015. 16:20 #587954

Ma ne samo da se radi o povecanju frejmova za 20-30% nego se i graficka totalno drugacije ponasa, vise se greje itd. Tacno se vidi da sa dx11 ne radi kako treba.

Evo za kraj i low podesavanja, opet ista situacija za 20-30% veci fps, nema dalje price.

dx11 low>> http://www.dodaj.rs/f/1G/zm/4U7LHTb/dx11-low.png
Mantle low>> http://www.dodaj.rs/f/1U/oG/wmAdklX/mantle-low.png

ASUS Rampage V Extreme
ASUS TITAN X
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700

ZooLoo ... 20.03.2015. 16:23 #587955

broj poruka: 3975
Dat Shitty Desktop!

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Adzem ... 20.03.2015. 16:28 #587956

Ne mogu nikako da uvatim ss jer je Mantle rezim, pa ni fraps nije u funkciji, pokusao sam i print ali nista od toga. Ali dobro, valjda mi verujete kad vam kazem da je toliko povecanje frejmova u pitanju, vidi se lepo i po afterburneru u kom rezimu graficka radi perfektno.

E sad sto se tice graficke, ovo je djubre neopevano u pitanju, znaci referentna ako je ne stavim na 70% ili 4000 soma obrtaja da arlauce, nije stabilna ni na deff vrednostima, obara brzinu i trotluje. E moj AMD djubre jedno, pa ova kartica ljudi nije stabilna ni na 80-85 stepeni, a kamoli na 90+ koliko je radio fermi i to bez greske. Znaci samo roknuti 70% obrtaja ili nikako drugacije, ali dobro, drago mi je sto je imam i sto sam ovo sada video svojim ocima prvi put. Znaci ovo je mnogo bolja prica od moje 970-ice i dx11, ali sta je tu je, znamo svi da nije do graficke. Cekamo win10 i dx12.

ASUS Rampage V Extreme
ASUS TITAN X
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700

vladats Khm 20.03.2015. 16:40 #587959

broj poruka: 4537

A kada ja pricam da je DX usko grlo i da Mantle treba prihvatiti kao standard i zaobici DX skacu ko popareni neki ovde na forumu.

Ko drzi monopol on i odredjuje pravila igre.Niko nikada nije video vajdu od monopoliste samo jad,muku i bedu.

Teraju te da kupujes kartice od 1000$ da bi imao 60 fps-a na 1080p ?

Od mene ni dinar ja idem na konzole.

ZooLoo ... 20.03.2015. 16:42 #587960

broj poruka: 3975
Tako je bre!

Ja sam isto rekao, prelazim na PS4 i uzivancija!

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

Kutalion heh 20.03.2015. 17:17 #587966

broj poruka: 2480
Prestani da koristis taj poluproizvod iz AMD-ove kujne! :P

Salim se, eto primera kao sto sam ja drzao besede da Mantle zapravo radi i nije bagoviti krsh kada programeri zapravo implementiraju kako treba.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Classy Ja ne znam 20.03.2015. 17:34 #587969

broj poruka: 546
zasto vi pricate o mrtvom Mantle od koga je i tvorac odustao.
Vestacko okruzenje, cudo od mesec dana u kome AMD nije patio kao pod DX11. Oni nisu umeli da se prilagode DX11 pa stvorili sta se njima svidja. Pa ko ce to da prihvati, kako su mogli i da mastaju o tome. Goodbuy, srecno vam bilo u prelasku na konzolu. 18 igrica sam izracunao da kostaju kao TITAN X. xexexe, biras u startu ili placas igrice ili mu ubijas multi player achievements, trophy i ostala cuda i updejtove koji idu online za originale... SRECNO.

https://youtu.be/oNvvzkh3dak

Jedna poenta je vrlo bitna konzole nikada nece biti trazene u zemljama III sveta kakva je nasa gde ljudi nabubaju radije hardware a onda dele igrice. Konzole su za klince koji nemaju vremena da se bakcu sa PCem, koji im nije hobi, koji su zauzeti non stop i hoce da odigraju 1h dnevno nesto i imaju da plate 50-60-100$ za najnoviji hit, kod nas ce covek pre uzeti najnoviji Samsung SSD za te pare i odigrati 5 igrica dotle. Znaci konzole i siromastvo su dve stvari potpuno ono razlicite. Vi bi svake godine mogli da mastate o gomili igrica na konzolama odigrali bi 10-15-16 i to bi placali kao najgolju graficku kartu, svake godine. I sta bi onda radili sa svom tom gomilom igrica koda se pojavi nova. Ja ubacim u PC igricu iz 2003 god ako hocu i on je ne oseti. Drugi moze da je igra i bez grafike, sa Intelovom grafikom, sa konzolom mozes da ga duvanis moras da imas 2-3 konzole kuci. To izgleda smesno i decije. U stvari vi ne placate nista manje, vi samo placate druge stvari a na kraju za te pare dobijete manje. Niko vam ne brani da platite 50e nekome i uzmete konzolu na mesec dana ko se zasitio i odigrate 5 igrica. Ali da vam je to gaming opcija to je smesno.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

vladats @ Classy 20.03.2015. 19:47 #587992

broj poruka: 4537

Ko je pomenuo kupovinu igri ?

Titan X kosta kao : Chipovani PS 3 sa 500 gb + PS4 + TV neki led od 42` iz Madjarske.

Dok odigras sve ekskluzive na PS3 a za to ti treba godinu dana eto ga i hack za PS4.

A takvom gospodinu kao tebi ne prilici kradja igri.

Kupis hardver od hiladu evra pa kraduckas preko torenta.
subzero88 @Adzem 20.03.2015. 23:24 #588029

broj poruka: 179
Ja sam sa Bandicam-om snimao Mantle gameplay u Bf4.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
FX-6300/Asus M5A97 LE R2.0/2x4GB DDR3-1600/Gigabyte 7790 OC 2GB/Benq G2220HD+LG 42ld450

1AGRESSOR .... 21.03.2015. 02:04 #588036

broj poruka: 825
ja sa ovom karticom SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3GB GDDR5 TRI-X OC WITH BOOST (UEFI) u BF4 sve max nisam primetio ama bas nikakvu razliku izmedju mantle i dx11

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classy Re: @ Classy 21.03.2015. 02:18 #588038

broj poruka: 546
Bogaami ja vise imam originalaa nego svi ovde, ali nasi originali kostaju 10-12e.
Pricas o nekim igrama koje sam ja vec presao. Ne morate da kupite PS3.
Mozete uzeti Intel i5 i najeftiniju plocu i imacete bolju grafiku bez graficke karte nego konzola i vise cete igara odigrati. Igre koje mi nekada nadjemo za PC sada za konzole danima da trazimo ne bi ni nasli. Mozda postoje za PS2 ili pre neku konzolu. Nama je svaka konzolaa ovde u mnogo boljoj rezoluciji. Ali necu da placam lose igre. Kupujem samo Crysis, Assassins Creed, Fallout, i slicne serijala,

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

::
:: Ko je pomenuo kupovinu igri
:: Titan X kosta kao : Chipovani PS 3 sa 500 gb + PS4 + TV neki led od 42` iz Madjarske
:: Dok odigras sve ekskluzive na PS3 a za to ti treba godinu dana eto ga i hack za PS4
:: A takvom gospodinu kao tebi ne prilici kradja igri
:: Kupis hardver od hiladu evra pa kraduckas preko torenta.
prosilva Re.. 21.03.2015. 10:31 #588047

broj poruka: 195
U ovom topic-u :
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=60511&forid=9&katid=2
je pomenuta aplikacija Unparkcpu. Sledio sam linkove na youtubu i video da zahvaljujući isparkiravanju jezgara procesora dolazi do značajnog porasta performansi u battlefield-u 4. To je sigurno slučaj u win7, a za osmicu ne znam tačno. Kolega Adzem nije naveo koji operativni sistemima ima, ali sa tim intelom sa 16 virtuelinih jezgara mora da dođe do drastičnog skoka performansi, ako se sva jezgra isparkiraju.

Adzem @prosilva 21.03.2015. 11:38 #588056

Pa vidi se po ss-ovima, vidis da je win7 u pitanju.

To je neko ko je mene pitao preko mejla za savet u vezi BF-a i kako povecati fps, dal znam neke cake i tome slicno. Ja sam mu licno dao te klipove, ali izgleda njemu nije bilo dovoljno pa je postavio i temu da cuje jos necije misljenje verovatno...

Evo i u ovoj temi cu pomoci nekome mozda sa ovim klipom.

>> https://www.youtube.com/watch?v=45ou46QuYS8

Uradite isto ovako, samo dodajte sve ovo sto cu dole staviti, tako kod mene stoji i to su moja podesavanja. Frejmovi su ogromni provereno, stavite samo umesto mojih 143.90>>>59.90 recimo(zavisi od hercaze monitora) i iskljucite vsync povecava input lag i tako dalje, znaci limitirajte fps ovim putem. Takodje sto se tice ove trece stavke, stavite 4 broj jer preko toga nema nikakvog efekta iako imate jaci cpu. Ove zajebancije nemaju nikakve veze sa setovanjem detalja u samoj igri, to stavite kako zelite, ovo su samo stvari koje ne postoje u meniju same igre, pa mora ovim putem da se uradi. Takodje, ko moze da igra sa Mantle varijantom neka obavezno tako uradi, jer je neuporedivo koliko bolje radi nego sa dx11!!

GameTime.Maxvariablefps 143.90
PerfOverlay.DrawFps 1
Thread.MaxProcessorCount 4
WorldRender.MotionBlurEnable 0
WorldRender.MotionBlurRadialBlurMax 0
WorldRender.MotionBlurQuality 0
WorldRender.MotionBlurMaxSampleCount 0
WorldRender.MotionBlurFixedShutterTime 0
WorldRender.MotionBlurMax 0
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapEnable 0
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
WorldRender.LightTileCsPathEnable 0
WorldRender.PlanarReflectionEnable 0
WorldRender.FxaaEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
RenderDevice.vsyncenable 0
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
RenderDevice.RenderAheadLimit 1
RenderDevice.DxDiagDriverDetectionEnable 0
RenderDevice.StereoconvergenceScaleRende­rDevice.StereoSeparationScale 0
RenderDevice.StereoZoomSoldierConvergenc­eScale 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
PostProcess.DofMethod 0
PostProcess.BlurMethod 0

ASUS Rampage V Extreme
ASUS TITAN X
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700

:: U ovom topic-u
:: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=60511&forid=9&katid=
:: je pomenuta aplikacija Unparkcpu. Sledio sam linkove na youtubu i video da zahvaljujući isparkiravanju jezgara procesora dolazi do značajnog porasta performansi u battlefield-u 4. To je sigurno slučaj u win7, a za osmicu ne znam tačno. Kolega Adzem nije naveo koji operativni sistemima ima, ali sa tim intelom sa 16 virtuelinih jezgara mora da dođe do drastičnog skoka performansi, ako se sva jezgra isparkiraju.
Gonjavac kako sad to 21.03.2015. 12:19 #588060

broj poruka: 573
Mantle bolji od dx11?

Pa ima 50 tema na ovom forumu o tome kako je mantle sranje, doduse otvoreno od strane jedne te iste osobe ili klonirani blizanaca :d

DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Adzem ... 21.03.2015. 14:20 #588068

Evo jos zanimljivih klipova!!

https://www.youtube.com/watch?v=_hcuYiqib9I
https://www.youtube.com/watch?v=cTJmillfQHg
https://www.youtube.com/watch?v=OsuUaQDoVOM

Znaci uvek ljudi cackajte, istrazujte, pre nego sto se odlucite za kupovinu novog hardvera. Nekada je resenje samo 2 minuta posla, a ne silno trosenje novca. Naravno, pricam za manje iskusnije ljude, a ne za nas ludake...

ASUS Rampage V Extreme
ASUS TITAN X
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700

lord5 Evo mojih klipova... 21.03.2015. 14:33 #588072

broj poruka: 51
Pogledajte ove snimke na youtube:

Rap-folk - https://www.youtube.com/watch?v=J1CWQzXde4o

Full rap - https://www.youtube.com/watch?v=jkM6V1bNihU

Javite mi utiske, na prvi link su se svi pokidali od smeha.

Bokisd1 Re 21.03.2015. 14:46 #588074

broj poruka: 272
Po meni je Mantle dobar pokusaj od AMD-a, ali djaba, nisu dovoljno jak igrac u gamingu da isteraju do kraja.
Bas steta.
Mantle funkcionise kao Low Level Api, to se zna, i slican je funkcionisanju i nacinu rada konzola i to je poznato. Mislim da su se videle neke beneficje od Mantlea-a.
Koliko sam video na netu, nesto visi broj frejmova i mozda i bitnije, bolji frametime i bolji i fluidniji gameplay. Mislim da se na osnovu rada samog Mantle-a to i ocekivalo, jer ne postoji mnogo procesa izmedju grafe i Windows-a i grafa i proc bolje rade.
E sad, nadam se da ce novi Windows 10 doneti to sto je trebalo i Mantle u punom obimu. Bar tako najavljuju.
Dobro sto je pomenut Unpark cpu cores, ja sam to uradio na ovom mom I5 3570k i takodje sam dobio neki pomak u performansama u Battlefield 4 i jos u nekim testovima. U Metro LL sam dobio i bolji frametime i slicno.

SkyFire ... 21.03.2015. 15:13 #588080

broj poruka: 18472
Mantle kao platforma je dobra ideja ali AMD to nikad nije zavrsio do kraja kao sto nikad nista i ne zavrsi.

Oprecna su iskustva korisnika. Nekom radi ok, nekom ne radi uopste a nekom pogorsa performanse.

Ono sto se meni licno ne svidja jeste sto je graficki prikaz losiji, slika je mutnija, kolorit je dosta gori, gube se detalji u odnosu na DX.

Mozda DX11 nije dobar, mozda je sa namerom takav kakav je, zahtevan i ako nisam siguran bas da su ga bas smisljeno neoptimizovali, vise mislim da nije bilo interesa da se vise potrude da to ispeglaju do kraja - sto mozda dodje na isto :)

U svakom slucaju dobijamo DX12 sto je opet mozda uticaj Mantle, ne kazem, mozda imamo neke koristi od toga ali licno ne verujem nicemu sto AMD napravi jer se u praksi uvek pokaze kao lose i nedovrseno resenje.

Kao sto rekoh, gomila testova i iskustva korisnika sirom neta. Sveopsti utisak je los.
Po meni DX12 je najidealnije i najbezbednije resenje kakav god da je Microsoft.

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Bokisd1 Re 21.03.2015. 15:39 #588085

Da, izgleda da su na racun veceg frejma malo snizili kvalitet grafike i detalja na slici.
Setio sam se i slucaja vrlo slicnog ovome, 7970 vs 680. Tada sam imao Gigabyte 7970 i znam situaciju vrlo dobro.
Izasla je 7970 i bila je najbrza, malo posle izasao 680 i u tom trenutku preuzeo prvo mesto. Onda je AMD da bi bio bolji izdao neku 7970 GHz Edition i na kraju su kroz jedan legendarni drajver povecali performanse tako da su ostali najjaci.
Ali glavna fora je bila u tome, da je AMD da bi povecala performanse i broj frejmova, morala da poveca dosta frametime, tj. odziv samih frejmova, tako da je sam gamplay postao dosta losiji, narocito kod CrossFire.
Tako da nije to bas tako strano za AMD. Mislim, Nvidia nam malo zakida na memoriji i dize cene, tako da smo u sustini nadrljali a da i na znamo. Ha.
SkyFire ... 21.03.2015. 15:45 #588089

nVidia je pocela opasno da pilicari sto mi se ne svidja ni najmanje.
Sto se tice tehnologije i napretka tu su neprikosnoveni, ako hoces the best of the best ides na nVidia i tu nema pogovora. To i oni dzukele znaju i poceli su da skidaju kozu sa ledja jer su najbolji. Kladim se da je i povecanjem udela na trzistu doprinelo da se jos vise osile.

To je u principu i uticaj slabe konkurencije, da je drugacija situacija ne bi sad imali gejming kartu za 1000 eur+.

Jeste da su GTX 8800 i Ultre bile skupe u ono doba, preko 600 eur, ali je tad ekenomska situacija bila drugacija. Kasnije su stvari dovedene u svoj red. GTX 280 je bio negde oko 400 eur sto je sasvim korektna cena za single GPU a da pri tom dobijes duplo bolje performanse u odnosu na prethodnu seriju.

Da ne duzimo, buducnost bas i nece biti sjajna.

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Bokisd1 Re 21.03.2015. 15:59 #588093

Vec sam negde rekao, ali, ja cu sacekati da vidim sta ce desiti sa grafama i uopste sa ovim novim Windows 10, pa ako stvarno grafe budu precenjene i ne budu se stabilizovale cene za najbolje single grafe na, recimo maximalno 700E, mozda i odustanem od high gaminga. Ma nema vise nekog smisla iako mi je ovo sa PC i gmingom veliki hobi i uzuvanje.

SkyFire ... 21.03.2015. 16:02 #588094

Ja sam svake godine kupovao najbolje parce hardvera u datom trenutku, konretno mislim na graficke karte. Mozda si pratio moje testove na benchu, uvek budem detaljan u opisu i to podelim sa svima.

Kako sada stvari stoje rucnu sam povukao. Nadao sam se da ce izaci taj GTX 980 Ti - kako god da ga imenuju - po pristupacnoj ceni i koliko vidim od toga nista. Cene su jos vise skocile. Plasi me da kad se AMD pojavi takodje ce samo ucvrstiti vec sumanute cifre u tom visem rangu.

Maki8=Milos1975=Gonjavac

Bokisd1 Re 21.03.2015. 16:43 #588101

Kad smo dosli dotle da mozda AMD izvadi stvar sa nekim fer cenama.
Oko 980Ti, mozda bi resenje bilo, da dodje sa 6GB, odmah manja cena, da ima recimo 2900 CUDA Cores, nesto manji chip, i tu moze da se smanji cena, ali sa nekom boost clockom od recimo kao 980, na oko 1.350Mhz, i recimo overklock mogucnostima na recimo preko 1.500Mhz i recimo boljim overklookom memorije.
Onda bi bila sigurno jeftinija od TitanX i bila bi slicne jacine. E, sad, da li je uopste to tehnicki moguce i dal ima neko u Nvidia ko ce da me poslusa, to je drugo pitanje. Ha. Ha.

SkyFire ... 21.03.2015. 17:05 #588102

Ali u tome i jeste poenta. Dobio bi osakacen chip. Ja vise ne uzimam ni jedan chip koji nije full tj maksimalno sto arhitektura u datom momentu moze da pruzi.
Jednostavno necu da me vacare na taj nacin. Sa GTX 780 je bilo drugacije, opet si u rangu od 600$ mogao da kupis full GK110 tj GTX 780 Ti. Sad to nece biti slucaj i ako se pojavi ta GTX 980 Ti. Jednostavno me ne zanima osim ako ne dobijem drasticno jeftinije preko nekih kanala iz podzemlja :)

Maki8=Milos1975=Gonjavac

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs