Naleteo sam na interesantan problem pa bih voleo da mi neko ili da odgovor ili bar razumno objasnjenje. Grafika zvanicno - radi. Medjutm, Primarni DVI port ne radi kako treba, iz cista mira je resio da poludi. Sliku trenutno dobijam tako sto instaliram drajver i posto postavlja odmah u extended mode kada je monitor nakacen na sekundarni DVI, podesim da na drugom daje desktop.
Ali sam primetio da grafika ustvari prepoznaje monitor na primarnom DVI, u ovom slucaju Samsung 923NW. Probao sam i drugi monitor na istom, primarnom portu i grafika ga uredno pribelezi u control panelu onda kada udjem da prebacim desktop na sekundarni monitor. Dakle, oba puta, za primarni ocitam oznaku monitora, bez problema, ali slike na prmarnom DVI - nigde.
Da li je port crkao, ili je problem do BIOS-a karte, drajvera, samog konektora (u sta sumnjam), karta/gpu polako otkazuje... Prevrnuo sam sve moguce i nemoguce forume i vidim da one generalno imaju DVI problem, ali nigde i da li ima resenja i koje je, ako ga ima.
Inace karta uredno prolazi sve testove koji joj se serviraju. Cisceni konektori, cak je i karta ociscena cela hemijom za pranje pcb-a nakon lemljenja smd-komponenti i izgleda kao iz fabrike da je izasla, niti se pregreva.
Svaka ideja, sugestija, potencijalno resenje - sve je dobrodoslo.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Ja davno za vreme te serije kad je izasla i svi se popalili, recio da procitam uputstvo umesto benchmarkove i sl. Elem ako me pamcenje sluzi, i jeste realno da jedan ne baca sliku kako treba ukoliko nisu dva monitora prikacena. Razlog je recen da je jedan Primarni u koji se stalno stavlja, a drugi Sekundarni kada se koristi po potrebi za drugi monitor. Jedino sto mi sad u ovoj prici pricinjava je to da ti sekundarni zoves primarni i obrnuto, ili si ti u pravu a graficka senula sa umom :)
Sada sekundarni koristim kao primarni :D Salu na stranu, primarni nikakva slika, trepne monitor dva puta i to je to, ostane bez slike ali ne prelazi u sleep. Sekundarni radi. Samo da bih na njemu imao desktop moram da podesim da mi je desk na sekundarnom monitoru. Evo sad izmenjao i sve adaptere i kablove koje imam, ukljucujuci i onaj koji je dosao uz nju i nista... Jedino nemam da probam sa dvi na hdmi.
kad sam hteo da povezem ovaj digitalni monitor na jedan od prikljucaka pozadi, jedan mi je bio SAMO digitalni, a jedan kombinovan :D i posle sam tek provalio kad sam uzeo da procitam u uputstvu za graficku xD :D
Ono sto mene buni je to da je ovaj primarni radio ranije sa dvi - vga adapterom najnormalnije... Nisam pametan... na kraj cu uzeti da povezujem dvi na vga zicu po zicu dok ne vidi koji mu signal fali... Tj koji signal on ne dobija od grafike a dobija sa sekundarnog porta.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.