Dakle rec je o prvom titanu sa 6gb rama.. interesuje me pre svega sta bi mogao dobiti sada za njega i da li ga vredi ostaviti ili prodavati.. da ne izgubim previse para ako ne moram :) Treba mi jaca karta u svakom slucaju.. zadovoljan sam sadasnjom kartom ali moglo bi to i bolje..ne svrbe me pare, ne zhurim nego samo racionalno razmisljam tj pitam. Nikad silovan, nikad klokovan :) Hvala!
Ko ti dadne 300€ udaraj se nogom u dupe :D 300€ imas novu brzu kartu ti da dobijes za tu polovnu kartu 300€ to bas ne budi neki optimista. Treba se naci neka budala da ti dadne koliko ti trazis. DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: meeh.. malo mi je to. Videcu, verovatno cu ga ostaviti onda..ili ga puknem na oglase za 400-420... ram, cuda levo desno, titan je to hebem li ga . :: :: edit: + raritet, vidim da ga bash i nema po oglasima.. : :: :: :: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500 :: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing sea :: ::
:: Pa iskren da budem to je fer ponuda :: GTX 970 su 300 + eur a brze su od Titana :: Jedino je kolicina memorije tu prednost :: :: Maki8=Milos1975=Gonjavac :: ::
ZBOG KOLICINE MEMORIJE KOJE DANAS GRAFICKE KARTE NEMAJU I ZBOG MOGUCNOSTI KOJE TITAN IMA U ODNOSU NA DRUGE KARTE. TITAN BLACK BI VREDEO 500E. MOZDA 380 I 480E. E SADA STA CES TI DOBITI OVDE TO JE DRUGA PRICA, TOLIKO DOBIJAJU ZA NJIH U USA U DOLARIMA. DA SAM NA TVOM MESTU NIKAKO JE NE BI PRODAVAO TRAZIO BI JOS JEDNU TAKVU. E TO ONDA POSTAJE OZBILJAN SETUP DALEKO DALEKO BOLJI OD BILO KOJE VERZIJE BILO KOJIH GTX970. KLOKOVAN SAMO MALO DACE POTPUNO ISTI FPS U IGRAMA REZULTAT MALO MANJI U BENCHMARK TESTOVIMA. ZNACI SAMO SNIMIS 100MHz SVAKI TITAN BI TREBAO DA MOZE. JA TU KARTU ISKRENO NE BI PRODAVAO, OSTAVIO BI JE ZA SEBE ZA BACKUP. KO IH JEBE, ZASTO DA DOBIJU NESTO PO NIZOJ CENI PRE CU JA DA JE GLEDAM I UZIVAM U NJOJ. JEDINO AKO TI TREBAJU PARE ZA NESTO DRUGO.
GLEDAJTE TO OVAKO, ONA JE MALO BOLJA OD GTX780 A IMA 6GB MEMORIJE, MRTVI GTX970 SA 3.5GB KOSTA 350-400E KOD NAS. JA NE BI POGLEDAO GTX970 PORED TITANA, ALI NIJEDAN PRIMERAK, NI ONU EVGA FTW + KLOKOVANU DO REFERENTNE GTX980 SKORO. I GTX970 NIJE BOLJA U IGRAMA OD GTX780. MOGU LJUDI DA PRICAJU STA HOCE, ONA DAJE BOLJE REZULTATE MOZDA ALI U IGRAMA TO JE TO. TI IMAS MEMORIJU KOJA SAMA VREDI VISE OD 100$. JER NE POSTOJI KARTA KOJA IMA TOLIKO MEMORIJE. AKO MENE PITAS JEDINA MANA KOD TE KARTE JE SKRACEN CUDA. DA NIJE CUDA SKRACEN JA BI JE KUPIO DAO BI TI VISE KOLIKO ONI PROCENE DA JE DRZIM KAO BACKUP OPCIJU, ALI JEDNOSTAVNO PREKO TOGA NE MOGU DA PREDJEM. TO MI NE DA MIRA KADA FALI MA 1 CUDA CORE.
ALI OVDE TI SRBI SPUSTAJU KARTU U BESCENJE, JA SAM DOBRO USPEO DA PRODAM MOJ GTX780 CLASSIFIED INACE JA SADA SVE STAVLJAM NA OVERCLOCK.NET MNOGO REALNIJE PONUDE, 2000 DIN SLANJE DACE TI NEKADA 100E VISE NEGO SRBI. JER SRBI NE KAZU DA MRTVI GTX970 STRIX KOSTA 510E. EJ 510E FUCKING ASUS GTX970 STRIX GDE JE COIL WHINE I 90C VRM NA REFERENTNOM KLOKU U NAJAVI, PA ZA TE PARE GTX980 REFERENTNA JOS 20-30E DA DODAS. TITAN BLACK JOS KOSTA 900E NJEGA VISE NEMA NIGDE, DO PRE 2 MESECA JE GTX690 KOSTA ISTO NJEGA EVGA VISE NEMA NI NA ZALIHAMA ZA RMA, LJUDI PRODAJU JOS OVDE. GTX780 LIGHTENING JOS UVEK KOSTA 450E TI CES DATI TITAN ZA 300E I JOS CE TI RECI DACEMO TI 250E. JA IH ZNAM, ZNAM IM DUSU.
MENI JE NEPOJMLJIVO DA KUPIM GRAFICKU OVDE. ZNACI NEMAM RECI SA KOJOM BI TO OBJASNIO KOLIKO JE TO NEMOGUCE. SEM TIPA ONO VIDIM NEKO SE JAVI TITAN X 650E GARANCIJA. E ONDA OK NE PITAM ZA BRAND. OVAKO SA SVOJIM PARAMA SKUPLJENIM DA IZABEREM NEKI TITAN X, PA AKO NEKADA NISAM KUPOVAO SADA JE ZBOG OVIH CENA POSTALO JOS PET PUTA NEREALNIJE. SADA BI SE STIDEO DA KAZEM KOLIKO SAM PLATIO.. ZNAS ONO DODJES NA STRANI FORUM ONI TE PITAJU TI KAZES DOBIJES IZBECENOG SMAJLIJA OD NEKOGA KO IMA ISTU SAMO 150mhZ BRZU SA BOLJOM GARANCIJOM, BACKPLATOM ITD. JA NECU DA DODJEM U TU SITUACIJU.
MENI SU STRANCI GOVORILI DA JE GTX780TI K|NGP|N SKUP DOK NISAM ISEKAO LIST SA IT SVETA I KOPIRAO I ZAOKRUZIO ASUS REFERENTNI, POSLE TOGA JE BILO KUPUJ, LETI NE OKRECI SE SINE, DOK IMA, NE CASI CASA, `OMA IMACES NAJBOLJU KARTU U SRBIJI A PLATIO SI ZA BACKPLATE I PROBE IT KONEKTOR PREKO REFERENTNE.
ETO ONI SU TI PROCENILI TITAN NA 300, DA JE BLACK JA BI I DAO 400E ODMAH. PRODAO SEASONIC, MOJU BACKUP KARTU I OTPLATIO POLA PARA I IMAO BACKUP DOBRU KARTU. ALI TO JE ONO ZA OKRNJENU NE MOGU DA DAM NI 200E. MADA ZNAM DA NE BI SMEO DA JE DAS ISPOD 380E NI U LUDOM BESU, I TO DA JE CENA 400E PA AKO NEKI MUCENIK DOLAZI IZ DALEKA PA PLACA GORIVO KAO STO SAM JA BIO FER PA REKAO COVEKU KOJI JE VISE OD 100KM VOZIO DA UZME EVGA CLASSIFIED.
NAJGORE KOD SRBA JE TO STO ONI HOCE DA TI UZMES U OBZIR NEMASTINU NARODA A ONI NECE DA UZMU U OBZIR CENE KOJE CE MORATI DA PLATE AKO ZELE DA UZMU OVDE NESTO A NEMAJU MUDA ZA UVOZ. DA MENI NEKO STAVI PRED MENE GTX970 I DA IMA SVIH 4GB I TITAN OBICAN ZA ISTE PARE JA BIH ODMAH TITAN OBICAN UZEO. TO JE BOLJA VERZIJA GTX780. O CEMU LJUDI PRICAJU. ZNACI HOCE DA KAZU DA GTX780 VREDI PO NJIMA 250E. A DA SE TITAN ZNACI NI PO CEMU NE RAZLIKUJE OD GTX780 ILI DA TA RAZLIKA VREDI 50$...XEXEXE LUDACI STA DA KAZEM VISE. PA TO DA UZME NEKI AMATER KOJI POCINJE DA SE BAVI NEKIM OZBILJNIM STVARIMA DA PEVA NAREDNE 2-3 GOD, TU IMA SNAGE KOLIKO HOCES ZA TAKVE STVARI, NEKO KO CE KASNIJE DA UZME QUADRO ILI TESLA. VI MU DALI CENU OBICNE GTX780 OD KOJE IMA I VISE CUDA I DUPLO VISE MEMORIJE. TRAZI DRUGI I PLATI KOLIKO TRAZE. TIPA NEMOJ DA PLATIS 450-500E. ALI ZA SLI DOBIJAS PERFORMANSE GTX970 SLI SA 6GB. DA LI CES TO DOBITI ODMAH ILI AKO KLOKUJES 50-70MHz TO JE SASVIM NEBITNO. OVDE CE TE JOS NEKO NAGOVORITI DA TI DA `BRZU` GTX970 ZA TO. XEXEXE
Taj GPU 800€. Ovde kod nas te pare nećeš dobiti! Mogu samo da te izvataju neki klošari za male pare! Probaj da prodaš u inostranstvu, preko ebay ili preko neke druge stranice! Pozdrav
:: Dakle rec je o prvom titanu sa 6gb rama.. interesuje me pre svega sta bi mogao dobiti sada za njega i da li ga vredi ostaviti ili prodavati.. da ne izgubim previse para ako ne moram : :: Treba mi jaca karta u svakom slucaju.. zadovoljan sam sadasnjom kartom ali moglo bi to i bolje..ne svrbe me pare, ne zhurim nego samo racionalno razmisljam tj pitam :: Nikad silovan, nikad klokovan : :: Hvala :: :: :: :: :: :: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500 :: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat
Pa vidis ima ljudi koji nemaju takav racunar i koji plate 15-20e da im zavrsi nesto preko noci. Daju mi uputstva i ili sami puste i dodju i pokupe posle. Uglavnom sada mi treba 5960X koga pokusavam da nadjem. To je sansa da se malo prestrojim na ASUS plocu.
Ne ja sam dao svoje licno pare i nicije vise. To je tebi krivo sto je tako, ali sta da se radi. To je istina, pare su moje i svrha racunara je zabava igrice, citanje, filmovi i ako nekome zatreba rendering. Daumu moze samo krivo da bude sto on nece kupiti TITAN X. Primetio sam da i drugim ljudima je govorio da su im to porodica kupili i roditelji a to potice iz njegove glave, on to zamislja i nada se da je tako.
I ko je pomenuo 800e za TITAN. Ne moze da se dobije ni 500e, realna cena je 380-400e zato sto ima vise memorije nego GTX970
Citanje i filmovi na racunaru od ko zna koliko stotina evra?!?! Igrice mozes da igras i na duplo slabijoj konfi u full rezoluciji. Kako vidim ti ne koristis za rendering takvu masinu. Sacuvaj boze ti si promasio pricu za 180stepeni. Najbitnije pitanje je sta to naplacujes 15-20e???
Bez namere da uvredim, upotrebna vrednost karte nije velika, jer kod nas merkace je samo gejmeri kojima gtx 970 uprkos shitu sa 3.5gb ta karta deluje kao bolja kupovina.
Mislim da ce kod nas tesko to ici preko 350, ne znam kako je vani.
:: Dakle rec je o prvom titanu sa 6gb rama.. interesuje me pre svega sta bi mogao dobiti sada za njega i da li ga vredi ostaviti ili prodavati.. da ne izgubim previse para ako ne moram : :: Treba mi jaca karta u svakom slucaju.. zadovoljan sam sadasnjom kartom ali moglo bi to i bolje..ne svrbe me pare, ne zhurim nego samo racionalno razmisljam tj pitam :: Nikad silovan, nikad klokovan : :: Hvala :: :: :: :: :: :: P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d500 :: G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat
Ja samo kazem ako da kartu ispod cene nove novcijate GTX970 on je lud. Ne postoji GTX970 koji bi ja izabrao ispred Titana obicnog. Ljudi i ne znaju sta je GK110, NVIDIA im je zaludela pamet sa ovim kartama sto su trebale 200-250e da kostaju.
I ja uopste nemam nameru da se svadjam i objasnjavam sa jednom neznalicom koja konfguracija treba da gura filtere na 1080p i PhysX na High u igrama novim i koje dolaze. Mene to nimalo ne zanima da ja trosim reci objasnjavajuci to, kupujem prema tim potrebama koje su izasle iz onoga sto sam ja video. Mene ne zanima sto vi ugasite PhysX i filtere i high texturu stavite na medium na NVIDIA kartama ali ne terajte druge da to rade. Jebes ga mozda zato i vise od vas volimo gaming. Karta koja ce biti potrebna za naredne 2-3 god sto se tice memorije i performansi za monitore rezolucije 1080p i 1440p je TITAN X 6GB sa svim CUDA otkljucanim. On ce ove igre i narednih godinu dana dovesti u red tako da im fps ne pada ispod 55-60fps sto je i cilj i sto GTX980 nece moci da ispuni u nadolazecim igrama. Ja znam sta je preterivanje a sta je stvarna potreba. Stvarna potreba su GPU performance koje nikada nisu velike, uvek ima neko pojacanje grafike, neki mod, neki tweak na NVIDIA sajtu da zauzme jos 10-20% GPU i poboljsa ono sto je developer zurio. A znam sta je realno preterivanje, to je 12GB memorije. Jer karta nece doci ni do 10GB kada ce zastareti i imati 20fps u igrama. To je vise za multi GPU ne za single igrace. Ali GPU performance nikada dosta.
Pa ti uzmi tu sa 12GB, ja sam tacno upoznat sta treba i ako bi 6GB bila jeftinija za samo 80-90e ja bi uzeo nju, da ne govorimo o necemu vise. Ta memorija ce da stoji kao idiotu dok ja jedva budem video 5GB za 2-3 god mozda u igrama ono zadnjim pre upgrada nekog muceci se sa 40fps i vec odvajajuci zahtevnije za bolju kartu mozda i ugledam usage 4.5-5GB. Ali 100 CUDA manje ni za 400e manje. To je prvo pravilo. Jos jedna stvar govori tome u prilog a to je daleko bolji overklok 4-6GB memorije prema tromosti 12GB.
Sta igram, pa ti si lud, ja sam 55 Level u Borderlands 2, trenutno na True Vault Hunter Mode zapocet III DLCs, posle toga ide treci zadnji krug igre i svih DLCova. Kakav Valley, nemam ja vremena za to. Ne znam kako cu samo da ubijem onog bossa na zadnjem nivou Teramorphus the Invincible i treba da pustim da ona buba Varkid evoluira 5 puta u Vermivorus the Invincible. Znate koje su sanse za to na single player. 0.5% je sansa na single player.
Znate koji je trip na PhysX high kada onaj pistolj sto najacu snagu ima kada rikosetira od zemlje u 6 metaka sa ko zna kojom damage levelom kada pucas sa tim u pod i kada krene da cepa ciradu na kamionima u Caustic Caverns, a fps se ne pomera nista, ne oseca ga NVIDIA. AMD kada moduje da radi Physx izgubi se graficka karta skroz mi to ne osecamo uopste.
Invincible bosses je teoretski nemoguce da sam ubijes a da ne koristis glitch ako nisi najmanje 10 levela iznad njega sa dobrim oruzijem. Jedino tako je moguce. A ja ne koristim glupe glitcheve nego kada postanem jaci onda dodjem i krene okrsaj i tada je zajebano jako.
Ja gledam neki video napadnu ga njih 4 igraca jebote i jedva ga sjebu, 3 jaka igraca sa mitraljezima i jedna ona sto ide i ozivljava ih. Pa zajebi tu igru da te vidim na single player. Svaki achivement mi je ispunjen za single player do kraja samo su ostali oni gde mora multiplayer, jedini koji nisam uspeo da zavrsim je fucking Jimmy Jenkins, njega sam samo 2 puta sreo, 1 na Normal i jednom na True Vault Hunter, u istom nivou samo je jednom iskocio iz ormana, jednom iz kutije. I treba ko zna koliko puta da se nadje, to je nemoguce.
Iz kog software-a pustas render `tim ljudima` i mozes li da ukratko objasnis kako se pusta, koji tip grafike je u pitanju i koliko otprilike traju renderi? Zanimam me takodje i ko su ti ljudi koji znaju da naprave dovoljno komplikovanu 3d scenu, a nemaju vec dovoljno jak single cpu racunar kojim ce to i renderovati?
:: Ne ja sam dao svoje licno pare i nicije vise. To je tebi krivo sto je tako, ali sta da se radi. To je istina, pare su moje i svrha racunara je zabava igrice, citanje, filmovi i ako nekome zatreba rendering :: Daumu moze samo krivo da bude sto on nece kupiti TITAN X :: Primetio sam da i drugim ljudima je govorio da su im to porodica kupili i roditelji a to potice iz njegove glave, on to zamislja i nada se da je tako :: :: :: I ko je pomenuo 800e za TITAN. Ne moze da se dobije ni 500e, realna cena je 380-400e zato sto ima vise memorije nego GTX97 :: :: :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.