Hajde pokusacu najtacnije da opisem situaciju i predstavim problem koji sam uocio jer imam ostro oko i bolesni sam perfekcionista. Svako ko se bavio XL serijom Benq monitora zna da su monitori pravljeni za profesionalne igrace i da su pazljivo slusali svaki njihov zahtev kako bi napravili idealnu seriju igrackih monitora. Pa tako ova serija monitora ima najbolju opciju u zivotu sto sam video, koja se zove ``motion blur reduction``
Oni se reklamiraju ovom slikom, ali ja cu navesti prostiji i bolji primer gde se savrseno vidi kako funkcionise ova opcija. Ukljuci se cpuz programcic i pomera se normalnom brzinom po desktopu, onaj ko ima ukljucenu tu opciju moze savrseno precizno procitati sve parametre i nema zamucenja slike!! Znaci nema veze sto monitor osvezava 144 puta sliku u sekundi, motion blur je izrazen i samo kada se ukljuci ova opcija vi jasno citate parametre. E tu nastaju moji problemi, jer ja savrseno vidim parametre na celoj povrsini ekrana kada pomeram cpuz, osim u ovom sektoru gde sam oznacio
Tu se meni slika muti, kao da je opcija iskljucena, samo u tom delu monitora. Nadam se da sam lepo uspeo da objasnim problem. Voleo bih da se javi neko takodje sa XL serijom i da proba ovo sto sam rekao bas u tom delu, verujem da niko nije provalio ovo i bas me zanima da li je problem samo u mom primerku. Hvala svima drugari!!
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Prva je taj BENdzamin 144Hz Qurac... BENQ sam odavno prosledio kod babe i dede da mogu preko ip da gledaju pevace i pevaljke, to da valja kostalo bi Boga oca a ne sicu...
Druga je ASUS gtx 970 Strix i poslednjih 0.5GB koje imas ali su falicni...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: Hajde pokusacu najtacnije da opisem situaciju i predstavim problem koji sam uocio jer imam ostro oko i bolesni sam perfekcionista. Svako ko se bavio XL serijom Benq monitora zna da su monitori pravljeni za profesionalne igrace i da su pazljivo slusali svaki njihov zahtev kako bi napravili idealnu seriju igrackih monitora. Pa tako ova serija monitora ima najbolju opciju u zivotu sto sam video, koja se zove ``motion blur reduction`` :: :: http://www.dodaj.rs/f/2a/124/18g6LmtO/maxresdefault.jp :: :: Oni se reklamiraju ovom slikom, ali ja cu navesti prostiji i bolji primer gde se savrseno vidi kako funkcionise ova opcija. Ukljuci se cpuz programcic i pomera se normalnom brzinom po desktopu, onaj ko ima ukljucenu tu opciju moze savrseno precizno procitati sve parametre i nema zamucenja slike!! Znaci nema veze sto monitor osvezava 144 puta sliku u sekundi, motion blur je izrazen i samo kada se ukljuci ova opcija vi jasno citate parametre. E tu nastaju moji problemi, jer ja savrseno vidim parametre na celoj povrsini ekrana kada pomeram cpuz, osim u ovom sektoru gde sam oznaci :: :: http://www.dodaj.rs/f/X/2T/3JYQ4Irc/xl2420g160001.jp :: :: Tu se meni slika muti, kao da je opcija iskljucena, samo u tom delu monitora. Nadam se da sam lepo uspeo da objasnim problem. Voleo bih da se javi neko takodje sa XL serijom i da proba ovo sto sam rekao bas u tom delu, verujem da niko nije provalio ovo i bas me zanima da li je problem samo u mom primerku. Hvala svima drugari! :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: ASUS gtx 970 Stri :: SAMSUNG 250gb EV :: CM V70 :: BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: Ako je grafickoj opteretio vram do 3.5gb nema sanse da ga zeza tih falicnih 0.5gb ::
Takodje,ljudi edituju rezoluciju i frekvenciju piksela,e sad, mozda bi to i tebi pomoglo ako ti aplikacija ne resi problem. imas sve detaljno na linku,listaj sve do kraja...
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
Drugo, Asus Rog monitor od 27 ` kosta kao svetog Petra kajgana,i ima dosta mana, i ljudi naidju na dosta problema,falicne primerke,i slicno.Imas brdo tema i stranica na stranim forumima,pa citaj. Acer je vec izbacio svoju alternativu od 1440p 144hz 27` ali IPS PANEL.... Tako da to sto nesto kosta i sto ima ime,recimo ASUS ne znaci nista,kad su paneli isti,samo ime drugo , a za cenu ne brini,ima da te deru uzduz i popreko...
Tako da trenutno, ACER nema konkurenciju. 27 ` 1440p 144hz IPS monitor. Kosta kao ROG,ali zna se sta je TN a sta IPS... Takodje Acer je prvi predstavio i 4k G sync monitor,sad slede i 34` gsync i freesync modeli.
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: To ti je posledica dve stvari.. :: :: Prva je taj BENdzamin 144Hz Qurac.. :: BENQ sam odavno prosledio kod babe i dede da mogu preko ip da gledaju pevace i pevaljke, to da valja kostalo bi Boga oca a ne sicu..
Hvala Milunka, mada ja i engleski nebo i zemlja, valjda cu se snaci...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Hvala svima na pomoci, sta da vam kazem, ne da mi se. Ma kakav film bobi, obicno pomeranje kursora po ekranu ostavlja duhove i vidi se tacno da tu nesto nije kako treba. Kada se iskljuci opcija onda je sve u redu i nema nikakve razlike. Na monitor imam garanciju iz Austrije(Bec), ali mi stvarno ne treba to cimanje sada niti znam kako bih to izveo. Nista, izgleda da je vreme za penziju, sve na dobos ovih dana i to je to, pa mislim stvarno nemam reci.
I to sam gledao nesto kako se radi, i tek mi tu nista nije jasno.
:: Ubaci novi firmware :: :: Maki8=Milos1975=Gonjavac :: ::
Za to bi morao da izgradi ceo mali kontroler ili kupi onaj sa slike.
Osim toga, ne postoji firmware update za 2420G, vec samo za 2420Z (osim ako sam ja nesposoban da nadjem).
Bice da ti je jednostavno zapao los primerak monitora. Mada sam video na overclockers.net da se lik zali na tom istom delu ima losije boje, isprane crne.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Ubaci novi firmware :: :: Maki8=Milos1975=Gonjavac :: ::
I taj problem takodje imam, ali se lako resava sa cackanjem game.
@Bobi ma da samo u tom delu, gde sam nacrtao u paintu. Kada iskljucim opciju, dobijem drasticno kvalitetniji prikaz boja i slike. Takodje svetliji ton i bude sve u redu.
:: Za to bi morao da izgradi ceo mali kontroler ili kupi onaj sa slike. :: :: Osim toga, ne postoji firmware update za 2420G, vec samo za 2420Z (osim ako sam ja nesposoban da nadjem) :: :: Bice da ti je jednostavno zapao los primerak monitora. Mada sam video na overclockers.net da se lik zali na tom istom delu ima losije boje, isprane crne :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker ::
Tako je i kod mene, ja sam se igrao malo sa MDR kada sam uzeo TV i iskljucio je. Samo sto kod mene slika ne tamni i slicno, vec samo pri brzim scenama vidis kako neke mutne delove slike pegla da izgledaju bolje, zavisno od podesavanja MDR-a.
Joj sto mi drago, pa nemas pojma... Ljudi nemaju leba da jedu a ti se zalis na nesavrsenstvo monitora od XXX evra... Nek ti crkne sto pre, moja najiskrenija zelja!
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Joj sto mi drago, pa nemas pojma... Ljudi nemaju leba da jedu a ti se zalis na nesavrsenstvo monitora od XXX evra... Nek ti crkne sto pre, moja najiskrenija zelja :: :: ::
:: Decko licis mi na nekog pedera, nekog drogirasa, ajde goni se u *piiip* :: :: https://vimeo.com/89633829#t=25 :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: Joj sto mi drago, pa nemas pojma... Ljudi nemaju leba da jedu a ti se zalis na nesavrsenstvo monitora od XXX evra... Nek ti crkne sto pre, moja najiskrenija zelja :: :: :: :: :: ::
Ja se povremeno igram na mom LG tv-u, koji ima svasta nesto u sebi, kao i MCI 400Hz osvezenje, peglanje ivica i svasta jos. Primetio sam da je to sve `software-sko` ili `hardware-sko`(preko nekog malog i slabasnog procesora unutar tv-a) sranje i sa ukljucivanjem tih dzidza bidza jednostavno dobijam lag i slika mi nije bas prirodna, a kada bacim tv u game mod sve se to po default-u iskljucuje i postaje momentalno bez opcije za ponovnim ukljucivanjem, sto ce reci da nije bas preporucljivo za koriscenje prilikom koriscenja PC-a i tv-a. Nije to slucajno tako namesteno na tv-u.
E sad ti imas monitor a ne tv, ali kapiram da je i to kod tebe tu negde slicno, samo poboljsano, a ruku na srce ni ja bas nesto ne pridajem previse paznje i znacaja Benq monitorima, a i ne preporucujem ih. Zna se brate, Dell, Asus itd..., pa svi ostali. Na stranu profi monitori, to je vec nesto drugo.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Ja imam tolerancije veruj mi, cak si mi i simpaticna macka ali vidis da te ovde po forumu neki mrace, prozivaju te da pravis sr@nje. A ono jes`, mnogo si puta piskio u tudj pesak .)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.