Ovako, imam MSI GTX660 neTi TwinFrozrIII i sa njom se patim vec godinu dana od kako se problem pojavljuje. Koristim samo HDMI izlaz koji ide na TV (sluzi kao monitor).
Situacija je da iz cistog mira slika nestane i tako 2-5sec slike nema i onda se pojavi ponovo. Pravilo kada se to pojavljuje nema. Cak i TV prikaze Signal Lost. Ove godine do danas mi se pojavilo samo dva puta. Danas a i prosle godine u avgustu mi se to desava da nestane slika pa se vrati, pa radi malo pa nestane, i tako jedno pola sata. A ja bas se dogovorio sa ortacima da igramo multiplayer na rating danas.
Ranije kad me je zanimalo prosle godine sam probao sa monitorom i njegovim kablom od druga koji ide na HDMI i isto se desava. Kad sam vratio sebi kuci, problem se smirio da bi potom poceo krajem novembra nesto malo i opet prestalo. Driveri su menjani svaki put zajedno sa kompletnim sistemom (i W7 i W8).
Sto se tice temperature i buke ja sam prezadovoljan, verovatno je kuler TF3 nesto sto vredi na ovoj karti jer 60stepeni graficka jos videla nije. Uglavnom je oko 35stepeni u leru, a oko 50stepeni kad sam u igrama. Tako da pregrejavanje graficke nije moguce.
Od svih testova i benchmarka koje sam radio jedino Furmark burn pokazuje da graficka ima neke probleme pri testu 1920x1080 i AA 8x tj slika pocinje da treperi ali ne toliko dugo da i TV kaze Signal Lost. Takodje bih dodao da kad se iskljuci AA a ostavi samo moja rezolucija, sama scena testa je blago reckava iako je FPS 55. Pa i u nekim igrama je slika isto tako reckava bez obzira sto je visok FPS.
Ja sam do sada pokusavao mobilnim da snimim kako mi nestaje slika, medjutim meni u inat prestalo je da treperi dok sam snimao tih prvih 15 min. Kad sam se smorio i ugasio mobilni, slika je trepnula jos par puta i tu sam ostavio mobilni da snima ceo sat koliko je imao preostalo baterije. Nista nisam snimio.
Planiram da posaljem graficku prodavcu posto je jos uvek pod garancijom, ali se plasim da mi je ne vrate uz reci `nismo nasli kvar, graficka je u redu`. Pitanje glasi, kako da izazovem ovaj problem da lepo skupim barem i jedan dokaz osim Furmarka? Ovo me zaista nervira a danas pogotovo u multiplayeru.
PS Zalio sam vam se vec par puta na PC Berzi ako se neko seca da sam trazio i program za testiranje rama na grafickoj i slicno.
PPS Unapred se izvinjavam za gramaticke, slovne i slicne greske u tekstu jer sam malo popizdeo.
Imao sam isti problem sa msi gtx670 power edit. U servisu mi rekli da koristim dvi ili vga izlaz... Hvala bogu riknuo je kuler posle toga... http://valid.x86.fr/i32js6
:: :: Procitajte celo :: :: Ovako, imam MSI GTX660 neTi TwinFrozrIII i sa njom se patim vec godinu dana od kako se problem pojavljuje. Koristim samo HDMI izlaz koji ide na TV (sluzi kao monitor) :: :: Situacija je da iz cistog mira slika nestane i tako 2-5sec slike nema i onda se pojavi ponovo. Pravilo kada se to pojavljuje nema. Cak i TV prikaze Signal Lost. Ove godine do danas mi se pojavilo samo dva puta. Danas a i prosle godine u avgustu mi se to desava da nestane slika pa se vrati, pa radi malo pa nestane, i tako jedno pola sata. A ja bas se dogovorio sa ortacima da igramo multiplayer na rating danas. :: :: Ranije kad me je zanimalo prosle godine sam probao sa monitorom i njegovim kablom od druga koji ide na HDMI i isto se desava. Kad sam vratio sebi kuci, problem se smirio da bi potom poceo krajem novembra nesto malo i opet prestalo. Driveri su menjani svaki put zajedno sa kompletnim sistemom (i W7 i W8). :: :: Sto se tice temperature i buke ja sam prezadovoljan, verovatno je kuler TF3 nesto sto vredi na ovoj karti jer 60stepeni graficka jos videla nije. Uglavnom je oko 35stepeni u leru, a oko 50stepeni kad sam u igrama. Tako da pregrejavanje graficke nije moguce :: :: Od svih testova i benchmarka koje sam radio jedino Furmark burn pokazuje da graficka ima neke probleme pri testu 1920x1080 i AA 8x tj slika pocinje da treperi ali ne toliko dugo da i TV kaze Signal Lost. Takodje bih dodao da kad se iskljuci AA a ostavi samo moja rezolucija, sama scena testa je blago reckava iako je FPS 55. Pa i u nekim igrama je slika isto tako reckava bez obzira sto je visok FPS :: :: Ja sam do sada pokusavao mobilnim da snimim kako mi nestaje slika, medjutim meni u inat prestalo je da treperi dok sam snimao tih prvih 15 min. Kad sam se smorio i ugasio mobilni, slika je trepnula jos par puta i tu sam ostavio mobilni da snima ceo sat koliko je imao preostalo baterije. Nista nisam snimio :: :: Planiram da posaljem graficku prodavcu posto je jos uvek pod garancijom, ali se plasim da mi je ne vrate uz reci `nismo nasli kvar, graficka je u redu`. :: Pitanje glasi, kako da izazovem ovaj problem da lepo skupim barem i jedan dokaz osim Furmarka? Ovo me zaista nervira a danas pogotovo u multiplayeru :: :: PS Zalio sam vam se vec par puta na PC Berzi ako se neko seca da sam trazio i program za testiranje rama na grafickoj i slicno :: :: PPS Unapred se izvinjavam za gramaticke, slovne i slicne greske u tekstu jer sam malo popizdeo.
Ne smeju ti reci da koristis druge izlaze, jer karta ne radi po specifikaciji. Svaki deo koji okine u radu na karti, karta je defektna i za popravku je ili za zamenu. Te ciganske fore neka prodaju svojim roditeljima i prijateljima, potrosacima nema sanse.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Nosi je u servis, i onako kazes da treperi slika dok je mucis u fumark-u, to je prakticno dovoljno da se karta klasifikuje kao neispravna. Objasni im lepo svoj problem, kao sto si nama ovde.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
NIKAD ti neces ostvariti garanciju kod nas u Srbiji sa tim simptomima,na osnovu velikog iskustva sa tim stvarima oko garancija i slicno dacu ti jedini savet kako ces ostvariti garanciju..... Lepo ti otvoris kuciste,zaglavis ventilator graficke da se ne okrece i pustis neku zahtevnu igricu ili test furmark i cekas dok ne crkne.... Ako umes da programima koji klokuju graficku iz windowsa kloknes grafu,klokni je na neke sulude klokove,pa pusti furmark ili igricu...Kada bude dobila linije kockice i sl zamenice ti graficku bez ijednog pitanja....Veruj mi na finjaka ne moze,tj sa tim povremenim simptomima koje opisujes nece ti nikada uvaziti reklamaciju....Ja sam cak snimao,dakle imam video zapis kako sam ``sredio`` jednu karticu koju su svaki put vracali sa reklamacije sa objasnjenjem- graficka ispravna,prosla testove bla bla....ubio sam je za 15 sekundi furmarkom na nekim suludim klokovima a ventilator je radio .....
@perrakojot Zbog ovakvih bisera nasi kvazi trgovci i zaziru od reklamacija... Ovo sto si mu predlozio je udruzeni zlocinacki poduhvat sa namerom da se `zajebe` treca osoba a zarad sticanja materijalne dobiti...
@Srdjanc Kartica je neispravna i nosi je u radnju na reklamaciju, ponesi racun i garantni list... Problem je tesko uocljiv buduci da nije konstantan a u tvom slucaju se manifestuje na par sekundi... I na kraju jedno pitanje da li si 100% siguran da je u pitanju kartica a ne TV ???
Onako uzgred ne racunaj da ces dobiti gtx960 u zamenu dobices neku slicnu gtx660...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: :: NIKAD ti neces ostvariti garanciju kod nas u Srbiji sa tim simptomima,na osnovu velikog iskustva sa tim stvarima oko garancija i slicno dacu ti jedini savet kako ces ostvariti garanciju..... Lepo ti otvoris kuciste,zaglavis ventilator graficke da se ne okrece i pustis neku zahtevnu igricu ili test furmark i cekas dok ne crkne.... Ako umes da programima koji klokuju graficku iz windowsa kloknes grafu,klokni je na neke sulude klokove,pa pusti furmark ili igricu...Kada bude dobila linije kockice i sl zamenice ti graficku bez ijednog pitanja....Veruj mi na finjaka ne moze,tj sa tim povremenim simptomima koje opisujes nece ti nikada uvaziti reklamaciju....Ja sam cak snimao,dakle imam video zapis kako sam ``sredio`` jednu karticu koju su svaki put vracali sa reklamacije sa objasnjenjem- graficka ispravna,prosla testove bla bla....ubio sam je za 15 sekundi furmarkom na nekim suludim klokovima a ventilator je radio .... :: ::
Abnere,ono sto sam mu predlozio je jedino resenje za njegov problem,i u servisu se niko nece cimati po 6 sati dnevno,po dva meseca sa njegovom grafickom da bi ``ulovili`` kvar kada se desi ponekada.... izvrte test-dva,kazu prosla testove,vrate nazad....tako to funkcionise ovde i nikako drugacije.....vise sam puta licno imao slucajeva sa drugarima i njihovim komponentama a i sa mojom licno gde kod tih sitnih povremenih simptoma slicnih ovom,u servisima za reklamaciju imaju taj sablon rada,izvrte dva testa,posvete 20 minuta tvojoj kartici,kazu prosla i prelaze na sledecu grafu za testiranje....reklamacije resavaju odmah samo kada su simptomi jasni i ocigledni i vide se od prvog momenta,kao sto su kocke linije i sl... zato sam za ovaj specifican slucaj savetovao da je sprzi.....
@kuna i loled-ne znam kakve zastite imaju,ja sam na opisani nacin(iz wina podigao klokove i pustio furmark) sprzio jednu malo stariju grafu,i sve ovekovecio video zapisom sa kamere,tako da sigurno govorim istinu,a mozda je kartica vec bila posteno ``naceta`` pa se zato sprzila posle 15 sekundi.... dobila je i linije i kocke i sve zivo,odmah su uvazili reklamaciju.... a dok sam pre toga fino objasnjavao serviserima sta se i kako ponekad desi sa grafom,pa slikao monitor kad se kvar desi i pojavi,slao serviserima mejlove sa dokazima i slikama sta se desava,opisivao kvar u detalje,svaki put su je vratili,napisali prosla testove i je*i se perrokojote :)))) zato nek je ubije i nikog nije ostetio jer kartica je svakako NEISPRAVNA, samo se neispravnost retko desava i on ima problem da dokaze da je grafa neispravna,nista vise,samo ne moze da dokaze,ali nikoga nece ostetiti jer zasluzuje reklamaciju i zamenu kartice....
:: @perrakojo :: Zbog ovakvih bisera nasi kvazi trgovci i zaziru od reklamacija.. :: Ovo sto si mu predlozio je udruzeni zlocinacki poduhvat sa namerom da se `zajebe` treca osoba a zarad sticanja materijalne dobiti.. :: ::
@Bobi to je vec radjeno vise puta, ionako cistim komp svaka 3 meseca a pastu na procesoru sam dvaput do sada. I isto se desava.
@perra nesto ne bih voleo dopunski da kvarim.
@MaliAbner Da siguran sam jer sam testirao na monitoru kod druga, vec sam pomenuo. Ne ocekujem da imam srece k`o Betmen pa da umesto GTX470 dobijem GTX670.
Danas je petak, da li da cekam ponedeljak ili odmah da dam?
ok,ja sam ti lepo u detalje objasnio kako se kvarovi kao tvoj (ne)resavaju,iz debelog iskustva sam pisao,a ti ako bas volis da se natezes mesecima sa slanjem i vracanjem graficke,i dobijanjem odgovora da joj nista ne fali,onda izgleda bas volis da se patis.....za par meseci ces ocajan ipak i uraditi ovo sto sam ti predlozio,ali ces imati pola zivaca manje nego sada :)
::
:: :: @perra nesto ne bih voleo dopunski da kvarim :: : :: :: Danas je petak, da li da cekam ponedeljak ili odmah da dam :: ::
:: :: @Bobi to je vec radjeno vise puta, ionako cistim komp svaka 3 meseca a pastu na procesoru sam dvaput do sada. I isto se desava :: :: @perra nesto ne bih voleo dopunski da kvarim :: :: @MaliAbne :: Da siguran sam jer sam testirao na monitoru kod druga, vec sam pomenuo :: Ne ocekujem da imam srece k`o Betmen pa da umesto GTX470 dobijem GTX670 :: :: Danas je petak, da li da cekam ponedeljak ili odmah da dam :: ::
Izvadi karticu pa je ponovo vrati na mesto i proveri jeli dobro sela! Deinstaliraj sve programe i drajvere koje koristiš za taj GPU! Instaliraj najnoviji drajver za taj GPU! Skini najnoviji bios ako ima za taj GPU! Proveri jesi li do kraja utakao HDMI! Takođe probaj prvo sa manjim ratiom 720p recimo. Probaj prvo to pa ako te i dalje zeza, probaj kod nekog drugara na njegov monitor. Ako imaš procesor grafikom, probaj onda bez grafičke kartice samo sa procesorom...
Moj ti je savet ako imaš račun i važeću garanciju da se izboriš sa prodavcem! Ako odneseš na servis kod uvoznika čekaćeš sto godina ko fol da je poprave. A ustvari ćeš dobiti novu istu takvu, jer se kod nas ne servisiraju komponente!!!
Po zakonu prodavac je taj koji posreduje sa servisom tj. nabavkom! CPU: Intel Haswell i5-4670K OC 4.8GHz + Corsair H55 MBO: AsRock Z87M-Pro4 DDR: Patriot Intel Extreme Limited Edition 16GB 2133MHz DDR3 OC 2400MHz XMP1.3 GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB SSD: Kingston HyperX 3K 120GB HDD: WD BLACK 500
:: :: :: :: Ranije kad me je zanimalo prosle godine sam probao sa monitorom i njegovim kablom od druga koji ide na HDMI i isto se desava. :: ::
kvarovi takve vrste su najtezi za popravku.Koliko vidim vecinu perifernih stvari si vec sam eliminisao.Ali,probaj ovo sto su ti savetovali jos jednom,ocisti kontakte,deinstalraj drajvere....mada sve lici na graficku.Probaj i ovo,pusti karticu da radi jedno sat pod opterecenjem pa zatim-recimo drskom srafcigera-ZNACI DRSKOM-PLASTIKOM-IZOLATOROM LAGANO kuckaj po kartici,kontaktima,mb...da pokusas da na taj nacim izazoves kvar,moze biti hladan lem ,koji na povisenoj temperaturi gubi kontakt.Sve u svemu frustrirajuce.Srecno i javi sta si uradio.Pozdrav https://www.maxima2000.com
Imam tu doticnu karticu msi tf3 gtx 660,takodje mi se desava da na momente nestane slika i zvuk na hdmi koji je povezan na pojacalo.Promenio sam vise drajvera,windosa u medjuvremenu,problem je ostao.Mislio sam da je problem u losem kontaktu kod kabla,medjutim sad vidim da nije tako.
Skoro sam imao problem koji je random i tesko ga je detektovati, sam problem nije isti ali sustinski je slicno jer se i meni desavalo random i nije moglo da se izazove samoinicijativno, imas ovde sve izlozeno
Nude mi da uzmem graficku po mom izboru do cene za koju sam platio GTX660 a to je 19740din ili da dodam jos novca za skuplje graficke. Za punu refundaciju nisam pitao, jbg.
Prodavac je AL** i mogu da biram graficku iz bilo koje od tri njegove radnje. Nasao sam u E*** GTX660 DC2 Asusuovu koju cenim za jednaku sa mojom po performansama, ali problem je sto je ona sad skuplja tj 26000 pa moram da doplatim.
Vrhunac zasto mi to jako glupo je sto za 26800din imam GTX960 MSI gaming. Naravno, slab sam sad sa parama pa me sve preko 2000din koliko imam u dzepu, boli.
Priblizno mojoj ceni iz nvidije je GTX750ti koja je slabija od moje 660.
Sad me interesuje vase misljenje i sa AMD grafickama u tom rangu, sta uzeti? Znaci limit je onoliko koliko je GTX960 skupa.
:: :: Ok stigao odgovor, greska postoji :: :: Nude mi da uzmem graficku po mom izboru do cene za koju sam platio GTX660 a to je 19740din ili da dodam jos novca za skuplje graficke. Za punu refundaciju nisam pitao, jbg :: :: Prodavac je AL** i mogu da biram graficku iz bilo koje od tri njegove radnje. Nasao sam u E*** GTX660 DC2 Asusuovu koju cenim za jednaku sa mojom po performansama, ali problem je sto je ona sad skuplja tj 26000 pa moram da doplatim. :: :: Vrhunac zasto mi to jako glupo je sto za 26800din imam GTX960 MSI gaming. :: Naravno, slab sam sad sa parama pa me sve preko 2000din koliko imam u dzepu, boli :: :: Priblizno mojoj ceni iz nvidije je GTX750ti koja je slabija od moje 660 :: :: Sad me interesuje vase misljenje i sa AMD grafickama u tom rangu, sta uzeti? Znaci limit je onoliko koliko je GTX960 skupa :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.