Uzeo sam procesor i turicu ga na M2N-E nakon sto ubacim bios naravno, s obzirom da ne mogu da klokujem na ovoj maticnoj zanima me koja graficka je apsolutni maksimum da radi sa stock (3,2 GHz) , imajuci u vidu da bih kroz par meseci uzeo bolju maticnu s kojom bih iskoristio potencijal procesora.
A nesto jace od 7850? Razmatram - 7870, R9 270, 270X ili GTX 660. Trebao bi mi pouzdan savet i licna iskustva da li neku od pomenutih koci 955 na stock, ponavljam samo na par meseci do nove maticne. Nacitao sam se raznih stranih foruma gde kazu 280X moze na malo klokovanom procu ali hocu da budem 100% siguran sta da uzmem na duze.
Ako sam dobro upoznat, manja rezolucija znaci veci rad za procesor a manji za graficku samim tim veca sansa za lgu tako da ja ne bih trebao da brinem na 1680x1050? Receno mi je da bi bio manji bottleneck na FullHD nego na mojoj rezoluciji ako bih se odlucio za neku od ovih grafika, sve to se kosi sa tvojim iskustvom, nisam pametan.
Decko koji mi je prodao phenom savetovao me je da uzmem recimo 750ti jer kad je testirao proc sa 660 na crysis 3 kaze da je spike-ovao kao lud. Zbog toga ono sto mi je najbitnije je da na 3.2 mogu 2-3 meseca da teram igre bez glavobolje
Iz licnog iskustva možeš i r9 270x i r9 280x. Imaceš samo malo manji fps i one igre koje neceš moci da teraš na ultra ili high spuštanjem na midium ili low dobijaš veoma malo. To je generalno jedina razlika i sigurno neceš imati lgu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.