uh ne znam, ja ne volim da kupujem bez garancije, ali ok. Cena jeste super.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Jbg, nema garanciju. Istekla u decembru. Kako sam iz oglasa i fotki protumacio, covek ih je zajedno kupio i koristio u CFX rezimu, ako se ne varam. :: :: ::
:: Sta mislite o ovoj karti: http://www.gigabyte.rs/products/page/vga/gv-r797oc-3gd :: Kako bi legla na :: :: MBO Asus M4A79 Delux :: CPU AMD Phenom II X4 965B :: RAM 4X2GB KHX 106 :: SSD Samsung 840 EVO 250GB + HDD WD640AAK :: PSU LC Power Titan II 600 :: TFT- IPS ViewSonic VX2370Smh-LE :: :: Da li bi ta karta bila dobra kupovina posto covek na Benchmark forumu prodaje dve takve za 200 Eura a pojedinacno za po 110 Eura :: ::
Jes stvarno rizik.. i ja sam skoro isao na rizik, uzo asus 7950 koja je rudarila.. i to bulk pakovanje, garancija u hungariji.. za sad radi nema problema, valjda ce da potraje :) Moz te ukenja da bude dobro, moz i da puknes pare.. jbg.. I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Da ga j...m. Pre godinu dana sam isto ovako nabasao na oglas za graficku Gigabyte HD6950 bez garancije (istekla) za 50 Eura. U toku `pregovora` o kupovini, covek mi spusti na 40 Eura. Ja je lepo pazarim i evo, hvala Bogu fercera bez problema. Pri tom sam moju 6850 prodao za 50 Eura (do duse bila je jos u garanciji oko 2 meseca). Coveku koji je kupio crkne nakon mesec dana. On je lepo odnese na reklamaciju i dobije (ako se ne varam) 260 ili 260X. Kada se krug zatvorio, svi zadovoljni.
Uzeo je dve da rudare, sigurno se nije igrao s`njima samo ponekad (inace ih ne bi ni prodavao, i dan danas su dobre za igranje) ali propalo rudarenje, istekla garancija dusu im je izvadio, bilo kakav problem a moguc je, bacio si 110e...
Imas druze za po 140-150€ 280X karte sa garancijom na KP. Jesu iz rudnika ali makar imas ostvarivu garanciju za ne daj Boze. Ovako ako das 110€ i karta crkne, bacio si novac. Slozices se da 40 i 110€ nije isto. .-)
Ok, u pravu si. Mene je `povukla` cena, koja je, moramo se sloziti vise nego povoljna-primamljiva. Cak sam razmisljao da pazarim obe pa da jednu zadrzim a drugu `preprodam`, iako se time uopste ne bavim. Sto se tice ovih 280X, nasao sam jednu pre nekoliko dana na oglasima berze za 125 Evra. Udjem s covekom u pricu SMS porukama. Dodjemo do cene. Pitam ga hoce li iskljucivo u evrima ili mogu i dinari, prosto da bih znao da li da `kupujem` evro ili ne. On mi ne odgovara. Ja drugu, trecu poruku...nista. Posle vidim na oglasima, on podigao na 130 Evra. Jbg, to mi nekako, neozbiljno. Inace karta ima garanciju ali ne i fiskalni, posto je kupljena preko firme.
ima ih kolko oces 280x-eva na KP ali ko je proveren je pitanje...
11.03.2015. 15:23
status: user broj poruka: 2480
U kojoj firmi je kupljena? Ako je monitor recimo, nece ti ni traziti fiskalni, meni su rekli u fazonu ne treba nista da nosis, ni garantni list, sve imamo u kompjuteru.
Nije to losa ideja, da kupis obe pa losijeg clockera uvaljas dalje.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Ne znam u kojoj je firmi kupljena 280X. Nisam pitao coveka. Sto se tice ove-ih 7970, pre nekoliko minuta mi je covek odgovorio na SMS poruku. Kaze da jesu `rudarile` i da su ono standardno,ispravne, dobre-odlicne, itd. itd. Tako sam nesto razmisljao. Do duse, ne bavim se overclockingom. Tek po nekad malo dignem CPU, i to je sve. Graficka, iskljucivo za igru.
Pa i ja grafu dignem iskljucivo za igru :-) 20% besplatnog ubrzanja, zasto da ne.
:: Ne znam u kojoj je firmi kupljena 280X. Nisam pitao coveka :: Sto se tice ove-ih 7970, pre nekoliko minuta mi je covek odgovorio na SMS poruku. Kaze da jesu `rudarile` i da su ono standardno,ispravne, dobre-odlicne, itd. itd :: Tako sam nesto razmisljao. Do duse, ne bavim se overclockingom. Tek po nekad malo dignem CPU, i to je sve. Graficka, iskljucivo za igru :: :: ::
Ma ok. Nego sta sam hteo drugo da pitam. Interesuje me sta se zapravo desava sa grafickom kartom prilikom `rudarenja`? Kako se opterecuje, `haba`-trosi ili sta vec. Ta oblast mi je totalno nepoznata.
Tokom rudarenja kartica radi na 100% opterecenja celo vreme. E sad ljudi koji znaju da rudare oni spuste clock i voltazu i drze ispod 60 stepeni na VRM i GPU.
Ako rudare na full, naponska se greje dosta i opterecuje, ventilatori se trose zesce i gpu se greje dosta ako nije na otvorenom. Ukratko smanjuje se radni vek karte.
Da ne otvaram novu temu, nasao sam ovu kartu polovnu, i mogu da je istestiram pre kupovine, pa ako nije problem recite na sta da obratim paznju oosebno jer, citao sam po netu da ima dosta felericnih primeraka. Prodavac kaze da je skoro menjao pastu za gpu i za memoriju... Predpostavljam da se karta pregrevala ili sta vec...
pa bilo koju igru noviju pusti, ukljuci msi afterburner pa gledaj, mada ona mozda bude radila narednih mesec dva ili 6 meseci ili manje i onda crkne, tako da je sve to pitanje...
:: Da ne otvaram novu temu, nasao sam ovu kartu polovnu, i mogu da je istestiram pre kupovine, pa ako nije problem recite na sta da obratim paznju oosebno jer, citao sam po netu da ima dosta felericnih primeraka. Prodavac kaze da je skoro menjao pastu za gpu i za memoriju... Predpostavljam da se karta pregrevala ili sta vec.. :: :: :: fx6300 @ 4.6gh :: 990fxa-ud3 rev 4.0 :: Samsung 850 EVO 250GB :: 2x4Gb @ 1866 :: GTX 460 Hawk : :: Bigfoot killer NIC 210 :: Seasonic X-series 650KM :: Natec XXXL mousepa :: Zowie ZA1 :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.