Pozdrav svima. Imam ovaj problem kao sto pise u naslovu teme, mozda to i nije problem ali ja ne znam nesto da podesim pa vas pitam za savet. Primetio sam u Crysis 2 i Crysis 3 low gpu i kod Battlefielda 3 i 4 takodje. Grafa mi nikada ne radi 99% nego obicno tu oko 80-90 posto na max podesavanjima. Procesor mi je 3770k na 4.4ghz, a ostatak konve pretpostavljam nije bitan, jer je sve lepo sklopljeno. Isao sam po you tubu i nasao sam dva klipa koji pokazuje lepo slican problem kao i kod mene, gledajte smo gpu usage. Na jednom je komp sa jednom 980 gtx a drugi klip je sa dve, pa mi nije jasno kako je moguce da dve 980gtx rade tako lose, pogeldajte molim vas.
Da, jadnicak, bas nesto vidim stucaju igre, ne znam samo kako moze da igra ovako. Daj bre covece, jel ti to zajebavas ili sta. Pa sto bi karte radile na 99% kad nema potrebe, u C2 sa jednom kartom igra sve na ULTRA klizi, sa prosekom od 70-80fps, dok u drugom videu za BF4 u SLI ima u proseku 150fps, daj molim te, koga je briga sto karta radi na `samo` 80-90% opterecenja.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium
Znam ja da je 980 prejaka karta, ali zasto ne ide na veci gpu usage, hocu jos fpsa sta to mene briga sto je i ovo dovoljno. Da nije procesor problem, da li bi je neki jaci gurao bolje ili mora veci mhz molim vas recite mi.
Mozda si u pravu. I ja imam gtx 980 i u principu imam uvek 99% gpu usage. Mozda si slucajmo ukljucio Vsync on u drajverima, jer se obicno tako ponasa gpu usage kad je zakjlucan framerate. Probaj ovako. Testiraj grafu sa nekim bench programom. Recimo, sa Ungine Heaven 4.0, 3D Mark 11 ili 3D Mark 13. U ovim testovima grafa mora da ide na 99% gpu usage. Pa ako tu imas manji gpu usage onda nesto ne stima.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: a pogledajte ovde kako dobro radi sve i kako je gpu usage veliki, ima neka zackoljica sigurno ali ni vi experti izgleda neznat :: :: https://www.youtube.com/watch?v=2wnNch4PE9 :: ::
Meni u furmarku i svim ostalim bencmarcima ide 99% ali kod ovih igrica nije tako, Vlado hvala na savetu originalne su mi sve igre. Iskljucen mi je sync frejmovi mi idu preko 60 nije to problem
Ako je tako stanje sa igricama, mozda je najbolje i najlakse, da proveris grafu na nekoj drugom PC, da vidis kako radi. Jer, ko zna sta ne stima tu kod tebe, mozda nesto zeza Windows, drajver ili mozda program koji koristis za overclock. Definitivno mora da radi na 99%. Ja imam sve igre iz domace apoteke i radi sve savrseno.
Druze ako karta moze u bilo cemu da radi sa 99% usage-a, dakle ispravna je, a to sto negde oce ili nece da ide na 99% apsolutno ne znaci da je neispravna ili da sa njom nesto nije u redu.
Postoji nesto sto se zove fps limit/cap u svakoj igri negde je vise negde manje frejmova, mozda je do verzije drajvera itd. Sve u svemu imas ispravnu kartu i odlican procesor, uzivaj.
:: Pozdrav svima. Imam ovaj problem kao sto pise u naslovu teme, mozda to i nije problem ali ja ne znam nesto da podesim pa vas pitam za savet. Primetio sam u Crysis 2 i Crysis 3 low gpu i kod Battlefielda 3 i 4 takodje. Grafa mi nikada ne radi 99% nego obicno tu oko 80-90 posto na max podesavanjima. Procesor mi je 3770k na 4.4ghz, a ostatak konve pretpostavljam nije bitan, jer je sve lepo sklopljeno. Isao sam po you tubu i nasao sam dva klipa koji pokazuje lepo slican problem kao i kod mene, gledajte smo gpu usage. Na jednom je komp sa jednom 980 gtx a drugi klip je sa dve, pa mi nije jasno kako je moguce da dve 980gtx rade tako lose, pogeldajte molim vas :: :: https://www.youtube.com/watch?v=L7Q6CYiAGu :: :: https://www.youtube.com/watch?v=JwG6cohU3_ :: :: ::
Nisam dobro video, ipak je procesor usko grlo, mora ddr4 platforma pod hitno inace tih 5% neiskoriscenosti graficke nece nikad doci do punog koriscenja, greota.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.