necu ja da reklamiram svoju gtx970, zadovoljan sam sa kartom, ovo je za one koji su hteli da reklamiraju kad je krenula halabuka oko vram-a i gtx970...
cene otisle u nebesa, evo sad gledam kod njih je intel 4690k 34 somica. Ej, i5... :D
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Totalno nenormalne cene, kod njih je uzet moj 4770K, krajem 2013 godine , placen 31000 din , mene je izasao 28000 din zahvaljujuci jednom clanu sa pcberze .)
A sad , samo za vas : 51000 dindzi , auuuuuu, pa kakva im je ovo matematika ????
:: cene otisle u nebesa, evo sad gledam kod njih je intel 4690k 34 somica. Ej, i5... : :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: ASUS gtx 970 Stri :: SAMSUNG 250gb EV :: CM V70 :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: ::
Mene je takodje moj I7 izasao ravno 250e/28 crvenih novcanica, preko lika iz Subotice. Sad su se i oni ubezobrazili, jer su cene pakleno skocile, tako da mu dodje na isto dok platis postarinu itd...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
:: :: Totalno nenormalne cene, kod njih je uzet moj 4770K, krajem 2013 godine , placen 31000 din , mene je izasao 28000 din zahvaljujuci jednom clanu sa pcberze . :: :: A sad , samo za vas : 51000 dindzi , auuuuuu, pa kakva im je ovo matematika ??? :: :: :: :: cene otisle u nebesa, evo sad gledam kod njih je intel 4690k 34 somica. Ej, i5... : :: :: :: :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: :: ASUS Maximus VII Her :: :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: :: ASUS gtx 970 Stri :: :: SAMSUNG 250gb EV :: :: CM V70 :: :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: :: :: ::
Jedva cekam Skylake, odlaze se jos od 2013-te, kukaju na sva vrata kako im je frka oko 14nm procesa i kako im nesto tesko ide. HAhaahah, bice i5 40k+ vidim ja...
Svuda u svetu dolar skocio za manje od 10% u odnosu na evro, samo kod nas vise od 20... Poskupeo HW i u EU. Palit GTX 970 jetstream placen 302 eur, sada 333....
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Evo sad sam gledao. Cijene u Segedinu danas za i7 4770K je 250 eura, kao i u januaru, a u odnosu na prošlu godinu je skočila za tačno 17 eura u odnosu na februar prošle godine(naravno, sa povratom PDV). U Budimu je za 12 eura jeftinije, tako da, bar što se tiče garancije i cijene, nemam puno razmišljanja, jer kod nas garancija od firme do firme zavisi. Ispada da je kod nas trgovačka marža 59 eura na tom procesoru ili još više ako uzmeš u obzir cijenu u Budimu. Čak su i cijene u Hrvatskoj sada dosta jeftinije, pa čak i u Sloveniji. A 2008 godine se najviše računara iz Srbije prodavalo Hrvatskoj (72 000) i Bosni (39 000), a sad će biti obrnuto. @Vodos Leba ti, odakle ti podatak da je odnos eura i dolara promjenio samo 10 % ? Ako pogledaš bolje, razlika je skoro 32 % za 6 mjeseci, ali to nije uzrok promjene cijene, već halapljivost jednog brata poznate političke ličnosti.
Ja sam vratio moja dva GTX 980. Nije mi se svidelo sto nemaju po 6 GB memorije. Iz nVidia su mi rekli da se strpim i da ce mi poslati novi GTX sa GM200. Oni ce imati po 6 GB memorije i jesce sve pred sobom, i malu decu, pogotovu onu bucmastu.
Ne znam zasto bi vracali GTX970 sem ako niste planirali SLI, ako jeste onda je saucesce umesto da planirate druge stvari planirate sa cime ih menjati. To je NVIDIA i htele.
A GTX980 mogu misliti kako bi to radilo kada izmesali razlicite memorije da bi dobili 6GB. Mogli su da stave 8GB, ali kome bi onda prodavali za soma evra GM200 od 6GB kada bi ljudi vec imali po dve GTX980 sa 8GB. NVIDIA je mudra, jadni mi sta bi ona nama davala da nema ovih ovako proizvodjaca boljih. Oni bi zakljucali voltazu i ogranicili potrosnju i dobijaLI bi referentne modele i svaka serija bi bila jaca 20-30%. Ovako proizvodjaci nabiju 200MHz klok i eto ti 20% jaca karta odmah i to sabotira NVIDIA kako stigne. Sada su u driverima iskljucili mogucnost klokovanja GTX980M I GTX970M. Da nema Classified modela, da sama NVIDIA prodaje svoje karte to bi i nas strefilo. Dobro je da ih ne prave vise od GTX590/GTX690... napravise onu jednu GTX970 coil whine free i prodavali je po 30% vecim cenama sa kulerom kao GTX980.
Ma bre kupujem kada predstave nesto normalno. NVIDIA hoce da nam uvaljuje samo referentne modele zakljucane. Pa zamisli da je 70% ljudi kupilo ove 170-200MHz klokovane GTX780Ti brze od referentnog GTX980. Pa kome bi prodavali onda. Ali kada predstave GTX780Ti referentni i GTX980 referentni e onda to vec onda izgleda primamljivije. Ja cu uzeti GM200 ali mora da bude najmanje 20% brzi od referentnog. Nista ove mizerne klokove, pa nije mi uzivanje to onda uopste.
Cuo sam da EKWB pravi Monoblock za Rampage 5 Extreme. To su CPU i mobo block zajedno u jednom delu. Samo 2 fittinga su potrebna. Nadam se da ce lepo napraviti.
Znas kada ce da klokuju ljudi sada na onom ROG racunaru GTX980M, hoce ali kitu. Od ovog drivera vise nema klokovanja. Zamisli to dao si 2000e, kupio sve spremio. I hoces kasnije da pojacas jos jedno 15% graficku, realno GTX980 se klokuje lepo, malo trosi, hladna, ima prostora i niko ne moze da ti objasni sta te sutra moze snaci, da proizvodjac jednostavno tako iskljuci klokovanje. One su se fino klokovale do proslog drivera. Ja kazem to bi i nama radili pod parolom da je cip osetljiv na temperature i da ima razloga zasto to rade.
Pa onaj lik na overlock.net sto je imao takvu kartu kakvu nije video ni kod koga a ne imao pre, Titan prvi, klokovao se kao lud, crkao je mucenik na 70C na samo 1.3V. Na VRM koji kosta 5$, a za 1000e kada pogledas neki automat sa nisanima nesto sto traje 50god ti onda vidis koliko NVIDIA zaradjuje na plastici i jeftinim legurama. za 20$ moze da nacicka kartu takvom elektronikom da 2000W samo protice kroz nju da joj nista ne moze, ali ne oni hoce za 5$, pa i tu ako ima mesta da se negde ustedi. Normalno odmah su mu rekli da karta namerno ima ogranicenja itd, u stvari namerno su napravili takav VRM da bi se to desilo ljudima ako muce malo jace kartu.
Svake godine u februaru cene idu u nebesa, jer mesec dana traje proslava kineske nove godine, pa je smanjena ponuda. Kupovina u ovim mesecima je jako nepovoljna I ceka se leto, ili jesen za nabavku nove opreme. Starije kolege s se seti da je recimo u ovo vreme pre nekih 6-7 godina 1 GB rama vredeo 100 Evra.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.