Imam onu krsinu od BenQ pa mi u igri odjednom pojebo auto adjustment, I koje god dugme da stisnem na njemu bude auto adjustment, jel to nesto u njemu ili mogu da sredim odma, ako ne da znam dal da ga bacim kroz prozor odma, hvala
Otvori monitor i iskljuci panel. Povedi samo racuna da ga ne ugasis na Power dugme pre nego sto to krenes da radis, vec mu samo izvuci kabl za napajanje. Ovo je neophodno jer ako zapamti da je bio ugasen, cekace ponovo da mu pritisnes Power dugme, a to neces moci jer ce ti tabla biti otkacena. Ako zapamti da je ugasen iz Stand by moda, onda ce povratkom strujnog kabla opet biti u Stand by modu i paljenjem kompa ce normalno dati sliku.
Pa vrati nazad i odradice Auto adjutsment. Mozes i da sve nastelujes, pa da izvuces dzek na zivo. PS. Uvek mozes da vratis dzek nazad ako ti otkacinjanje ne pije vodu.
OK. Kada nastelujes sliku, otvori monitor, otkaci panel i neces vise imati problema. Ako mu ikada bude trebao Auto adjustment, sam ce ga odraditi. Tako sam resio poprilican broj monitora i svi i dan danas rade normalno. Najvise prednhace samdun 710v i n, Belinea 17` i Asusi...
Ma nisam ga ni otvarao nista, sad je sve normalno, ne kapiram kako al ajde... nego inace jel imas objasnjenje za senke pored slova ili ikonica...ono kao duplira se slika bude razvuceno sve... znaci promenio sam I kabel I idalje stoji, neki kazu da probam dvi na vga da li cu s time resiti ili je monitor jednostavno izradjen?
Inace, taj panel sam otkacio i na mom 40` Samsung TVu, jer je sam pojacavao ton. Za senke nemam resenje, ne bavim se servisom monitora. Ovaj tip kvara sa panelom za kontrolu i ne spada u neko servisiranje monitora, kvar je cest i to moze svako da uradi. Prilazno je, odmah ispod maske. TV cak nisam morao ni da otvaram, samo sam mu popustio srafove u okolini, malo podigao masku i tankim srafcigerom podigao konektor za panel.
Brate, tebi je keva, krišom, prala monitor i sve likuje što ipak može vodom da se pere `ko da oni nešto znaju da ne sme, vidiš da sme...`, pa sad mudro ćuti. Ili ko se već bavi s tim poslovima po kući... Kad ta voda + hemikalije ispari, može da se vrati na staro...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.