Ako igranje nije prior,onda ces biti zadovoljan i sa 8600GT,a moci ces lepo i da igras bilo koju igru na medium podesavanjima i nizim res. Verujem da tih 1GB memorije znaci i nesto visu cenu,pa ti savetujem da kupis 8600GT sa standardnih 256 MB,sto je 100-ak evra. Nema potrebe za jacom i skupljom karticom ako nisi izraziti gamer. Poz.
..Kako su se nasle na istoj listi..?? Pa budzet je u pitanju..::)) ( + - 70 ak E) naprosto, obzirom da mi karta treba prevashodno za posao, razmisljam se za ovu 8600 sa 1 gb rama zbog renderovanja i sl stvari....ali nisam bash siguran te zato i trazim savet::)))) Hvala
Neverovatno... Decko kaze da mu nije bas prioritet igranje,a vi navalili sa 8800GTS :) Salu na stranu,ali sa 8600GT od 256 MB ces se lepo i naigrati,a da ne govorim o renderingu.Razlika u ceni je sledeca 8600GT 100-105 evra 8800GTS 250-270 evra. Meni se cini da ces moci da ustedis 150 evra,a da se i naigras i naMAXujes. Poz.
:: :: ::Kakve veze ima renderovanje sa grafickom karticom APSOLUTNO NIKAKVE.
:: Ebi ga,mora grafa biti u makini d :: bi video sta renderujes :: Procesor je nebitan.Memorija n :: treba.Umesto monitora moze i TV :: Samo grafa,nista drugo :: Nadam se da se salis.
Render u igrama je totalno druga stvar od rendera u 3D aplikacijama poput:Maxwell render,3D`S Max,Maya,itd...
Graficka karta nema apsolutno nikakve veze sa render procesom u bilo kojoj 3D aplikaciji. Rendering je 100% cista racunica....Drugim recima: `suvi` procesor i ram memorija. Sto jaci procesor to veca brzina rendera. Sa kolicinom ram memorije raste mogucnost renderovanja kompleksnijih 3D modela. Grafika tu odmara i prakticno je u stend baj modu. Cak ni `render karte`(nvidia Quadro i ATI FireGL) ne renderuju 3D model vec zbog odlicnog OpenGLa mogu da daju vizualno priblizan raspored tekstura i senki uz mogucu rotaciju kompleksnih modela.A ovo moze da ustedi mnooogo,mnogo,mnogo vremena kod rendera....Ljudi koji su ikada podesavalai senke i maping tekstura u bilo kom programu znaju o cemu pricam.
Tako da to sto vrlo cesto cujemo na forumu: `ubrzavanje rendera sa promenom graficke karte` je obicna zabluda i molim ljude da ne zbunjuju druge ovakvim izjavama.
Graficka karta ima veze sa modelovanjem.Konkretno kod rotiranja 3D modela u 3D aplikacijama SAMO AKO je aktivirana Hardware Acceleration opcija,ako ova opcija nije aktivirana onda graficka karta i taj deo prepusta procesoru.
Za neki dan i zvanicno izlazi i resresh ove generacije pa cemo videti na cemu smo.... Ja sad ne bih kupovao karticu da sam na tvom mestu... Ima gorko da se kajes, kad budes video sta ce da se desi... A to je veliki pad cena... Mozda i nece, a najverovatnije hoce... I ja treba da kupim novu karticu i to ce najverovatnije biti 2950pro koja ce imati 1gb gddr4 memorije i kostace 250 evra kako je najavljeno, a brisace pod sa svim 8800 gts modelima... Pa ako ce ta kartica kostati toliko za nekih mesec dana zamisli onda koliko ce vredeti jedna 8600gt?! isto i nvidia izbacuje 8800gt koji je jaci od svih gts modela, a samo malo slabiji od gts i isto ce kostati 250 evra... ove dve kartice ce uneti veliku pometnju na trziste definitivno... strpi se malo...
evo vidi sta radi 8800gt koja vredi 250 evra, a neko je ovde pomenuo da mala gts od 320mb vredi 250-270, smesno
Da sigurno ce 8800GT biti jaca od 8800GTS isto kao sto je 8600GT jaca od 8600GTS :)).A sto se tice karte ja ti preporucujem 8800 bilo koju ako igras igre na MAX/HIGH ako ne onda PALIT 8600GT Sonic+ koja se dobro klokuje ili Gainward 8600gt GS.
ne znam kako stanje stoji u srednjem segmentu, ali 8800gt ce stvarno biti bolja od gts, i to i od ove velike... video si link nadam se u mom predhodnom postu... vr zone-u moze da se veruje... zivi bili pa videli... znas da ce 8800gts kartice da prestanu da se proizviode, dva gt modela treba da ih zamene... mene licno zanima 2950pro 1gb ddr4, mislim da ta karta moze da bude bas dobra... ati je izjavio da ce biti bolja od 2900xt, sto znaci da ce biti u rangu 8800gtx kartice, a kostace 250 evra
nemoj da kupujes kartu jos ako ne moras, moj ti je prijateljski savet...
Za render obavezno sto jaci procesor i vise rama. Jacina graficke karte je najmanje bitna. Ako ti je hitno kupi sad najeftiniju kartu, sacuvaj pare i oko nove godine kupi neku bolju D10 kartu.
Za render obavezno sto jaci procesor i vise rama. Jacina graficke karte je najmanje bitna. Ako ti je hitno kupi sad najeftiniju kartu, sacuvaj pare i oko nove godine kupi neku bolju D10 kartu.
:: Za neki dan i zvanicno izlazi i resresh ove generacije pa cemo videti na cemu smo.... Ja sad ne bih kupovao karticu da sam na tvom mestu... Ima gorko da se kajes, kad budes video sta ce da se desi... A to je veliki pad cena... Mozda i nece, a najverovatnije hoce... I ja treba da kupim novu karticu i to ce najverovatnije biti 2950pro koja ce imati 1gb gddr4 memorije i kostace 250 evra kako je najavljeno, a brisace pod sa svim 8800 gts modelima... Pa ako ce ta kartica kostati toliko za nekih mesec dana zamisli onda koliko ce vredeti jedna 8600gt?! isto i nvidia izbacuje 8800gt koji je jaci od svih gts modela, a samo malo slabiji od gts i isto ce kostati 250 evra... ove dve kartice ce uneti veliku pometnju na trziste definitivno... strpi se malo..
Slažem se sa tim da je 2950pro odlična kartica, bar po specifikacijama, ali da će koštati 250â¬...sa 1 gb DDR4?? Mislim da tu nešto ne štima... Možda toliko košta da kupiš direktno iz fabrike, na veliko, itd, inače, čisto sumnjam da će, kad se pojavi, kod nas koštati ispod 400-500 â¬. Budi siguran da neće biti 250â¬. Da je zaista tako, nVidia bi skinula cene 8800GTS za 50% koliko sutra!
:: :: evo vidi sta radi 8800gt koja vredi 250 evra, a neko je ovde pomenuo da mala gts od 320mb vredi 250-270, smesn
I ovo mi je čudno! Možda je tako, ali mi je čudno. Mislim, zašto bi neko sada kupovao, recimo, Asus-ovu X38 ploču za 300 evra, kad će za mesec dana da se pojavi ploča sa X48 čipom, tri puta bolja i koštaće 200 ⬠(ovo je fiktivni primer). To se kosi sa zdravim razumom i logikom kapitala. Al, dobro...opet čisto sumnjam da će 8800GT biti 250â¬. :: :: http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=19495
Pa, ovakve tabele mogu u Swiff Chartu (program u kom su rađene) da napravim za tren oka, samo napiši šta želiš da stavim kao najbrže i evo ih odma na forumu. Sve ovo mi deluje malo nestvarno i nerealno. Kad vidim sve ovo, mogu da pomislim na jedno: Ako imate 1000⬠nemojte kupovati kompjuter sada, za dva meseca ćete moći za 600⬠imati dva puta bolju mašinu. No, možda je to neki novi trend...
:: :: i da... 7950gt bi bio moj izbor da sam na tvom mestu, ali samo ako bi mi neko pretio smrcu da moram da je kupim sada. inace ne bih kupovao nista
Naravno da sam i ja čuo za te nove karte, ali nisam nigde pročitao da će biti jeftinije od postojećih. Ako je 2900XT oko 400â¬, zašto bi to neko kupovao kad za 250 ima bolje od toga. Tu nema neke logike, zar ne?
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
:: :: :: :: ::Kakve veze ima renderovanje sa grafickom karticom :: APSOLUTNO NIKAKVE :: :: :: Ebi ga,mora grafa biti u makini d :: :: bi video sta renderujes :: :: Procesor je nebitan.Memorija n :: :: treba.Umesto monitora moze i TV :: :: Samo grafa,nista drugo :: :: :: Nadam se da se salis :: :: Render u igrama je totalno druga stvar od rendera u 3D aplikacijama poput:Maxwell render,3D`S Max,Maya,itd.. :: :: Graficka karta nema apsolutno nikakve veze sa render procesom u bilo kojoj 3D aplikaciji :: Rendering je 100% cista racunica....Drugim recima: `suvi` procesor i ram memorija :: Sto jaci procesor to veca brzina rendera :: Sa kolicinom ram memorije raste mogucnost renderovanja kompleksnijih 3D modela :: Grafika tu odmara i prakticno je u stend baj modu :: Cak ni `render karte`(nvidia Quadro i ATI FireGL) ne renderuju 3D model vec zbog odlicnog OpenGLa mogu da daju vizualno priblizan raspored tekstura i senki uz mogucu rotaciju kompleksnih modela.A ovo moze da ustedi mnooogo,mnogo,mnogo vremena kod rendera....Ljudi koji su ikada podesavalai senke i maping tekstura u bilo kom programu znaju o cemu pricam :: :: Tako da to sto vrlo cesto cujemo na forumu: `ubrzavanje rendera sa promenom graficke karte` je obicna zabluda i molim ljude da ne zbunjuju druge ovakvim izjavama :: :: Graficka karta ima veze sa modelovanjem.Konkretno kod rotiranja 3D modela u 3D aplikacijama SAMO AKO je aktivirana Hardware Acceleration opcija,ako ova opcija nije aktivirana onda graficka karta i taj deo prepusta procesoru :: :: :: DaSickSyste :
...slazem se sa tobom u vezi renderinga, ali postoji nesto sto 8800GTS sa 320MB pruza, sto neke kartice bas i ne mogu, ...veoma lako se prebacuje u Quadro FX4600 sa 320MB, i stvarno radi kao Quadro, a to kao sto je rekao DaSickSystem, znaju ljudi koliko znaci u ustedi vremena za renderovanje! Mada, ovih dana je nVidia izbacila i ekvivalente za 8600 seriju grafickih, Quadro modele, tako da ce postojati mogucnost i za njihov override! Nadam se...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.