obelezeno crveno bojom nazalost nisam primetio dali su lemovi bili takvi kod mene pre nego sto sam poceo da igram igrice
graficka radi normalno sve je pod garancijom ali mi se ne menja jer u toj firmi nemaju nista drugo mozda neka nvidi za koju bih morao dosta da doplatim i da jos cekam 30 dana sto znaci 30 dana bez racunara :)
e sad
moj brat ima sve isto osim
napajanje moje v850 njegovo v750 memorija njegova znam samo da je kingston sa velikim plavim alu hladnjacima na 1866mhz
cpu hladjenje moje Cooler master Nepton 120xl njegovo isto samo 140xL
sad zbog veceg hladnjaka jasno mi je da ce temperature cpu biti nize ALI kod njega su SVE temperature nize cak do 10 stepeni pa i nize
LLC, mozda na AMD plocama to drugacije zovu, nemam ideju. (nalazi se u biosu)
Sluzi da kompenzuje za voltage drop. Meni je na z97 saberu bio na lvl 8 po defaultu (sto je jako visoko, i koristi se uglavnom za overclockovanje i to preko 4.5ghz)
Moguce da je tebi isto dosao enabled i na lvl 8 out of the box, pa mi je to palo na pamet. Inace LLC greje plocu dobrano.
Sasvim si ok sto se tice ventova.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Ne bih mogao da ti pomognem oko ostalog, ali LLC stavi disabled. Nema nikakve potrebe da je ukljucen dok ne OC-ujes procesor. Vidi da li ce temperatura biti ok nakon toga.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.