E bash me nece, napajanje dalo bogu dusu. Problem je da se masina pod opterecenjem gasi, probano na dve razlicite jace konfiguracije.
Posto imam 7 godina garanciju saljem ga na reklamaciju, uzet u G.......N-u pre 5 godina placeno 15300din, potreban savet sta uzeti uz neku manju doplatu a da bude ok.
Kakvo je napajanje : SUPER FLOWER Leadex Gold 750W - SF-750F14MG ili neki drugi predlog za oko 18000din.
5 godina garancije, potpuno modularno, crni kablovi, besumno, sisonik masina unutra.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Odlican je taj SF. Vidi ako ima corsair AXi serija ili neki golden king pro SF-ov. Eventualno seasonic 760XP2 mada mislim da je on preko te cifre.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: :: E bash me nece, napajanje dalo bogu dusu. Problem je da se masina pod opterecenjem gasi, probano na dve razlicite jace konfiguracije :: :: Posto imam 7 godina garanciju saljem ga na reklamaciju, uzet u G.......N-u pre 5 godina placeno 15300din, potreban savet sta uzeti uz neku manju doplatu a da bude ok :: :: Kakvo je napajanje :: SUPER FLOWER Leadex Gold 750W - SF-750F14MG ili neki drugi predlog za oko 18000din.
Taj Super Flower je vrhunski, sam vrh ponude http://is.gd/pbYwgA Nećeš pogrešiti ni sa V750- V1000 u kom je Seasonic, ili sam Seasonic, uzmi šta ti najviše odgovara.
:: :: E bash me nece, napajanje dalo bogu dusu. Problem je da se masina pod opterecenjem gasi, probano na dve razlicite jace konfiguracije :: :: Posto imam 7 godina garanciju saljem ga na reklamaciju, uzet u G.......N-u pre 5 godina placeno 15300din, potreban savet sta uzeti uz neku manju doplatu a da bude ok :: :: Kakvo je napajanje :: SUPER FLOWER Leadex Gold 750W - SF-750F14MG ili neki drugi predlog za oko 18000din.
Uzmi Seasonic XP2 ili KM3 series, posle mozes da kupis sleeve kablove slicne kao sto EVGA ima za G2 i P2, ali ti sto ih prave prave samo za tu seriju, CORSAIR HXi, AXi, i EVGA P2, G2. Evo ih, nisu bas kao EVGA kit, ali za samo nijansu losiji, uporedjivali su ih na sajtu. Samo nijansu losiji.
Ili jos bolje ako mozes da nadjes EVGA 850 G2, fantastican je, znaci izrada, pakovanje, konektori na napajanju, perfekcija, Eco Mode Switch kao Platinum serija, ima i 750 G2. Ako imas nekog da ti donese. Ovde im je jedina konkurencija zadnja serija Seasonica KM3 I XP2 koju inace Seasonic pravi i za EVGA, samo sto na njih EVGA daje 5 god a ne 10 god garancije.
nek zamoli nekoga iz G......na da mu donese, sacekace on u radnji dok on skokne po Evga!
:: Ako imas nekog da ti donese. Ovde im je jedina konkurencija zadnja serija Seasonica KM3 I XP2 koju inace Seasonic pravi i za EVGA, samo sto na njih EVGA daje 5 god a ne 10 god garancije :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Do sada su gledali uglavnom cenu, zato i cepidlace sa fiskalnim. Klasu gledaju samo firme koje drze do sebe, a takvih je sve manje, jer se ugledaju na neke od onih velikih sto ih zbog novih pravila ne merem spomenuti, tj. prozvati.
MSI Big Bang Xpower II Intel I7 3960X & Corsair H100 4x8GB G.Skill TridentX 2x R9 290 + Accelero Xtreme IV Corsair Force GT 240GB SSD Cooler Master Cosmos II LEPA G Series 1600W HP ZR2440w
Gledaj ti ponovo corsair-a da pazaris, samo ovaj put pre njega stavi solidan ups i trajace ti zauvek... :D Evo meni TX750W vec 8-mu godinu tera, jedino sam mu ventilator zamenio skoro jer je poceo da se cuje :D
:: Gledaj ti ponovo corsair-a da pazaris, samo ovaj put pre njega stavi solidan ups i trajace ti zauvek... : :: Evo meni TX750W vec 8-mu godinu tera, jedino sam mu ventilator zamenio skoro jer je poceo da se cuje :D
To je CWT platforma, imam isto napajanje samo potpisan chieftec, ovo cudo je neunistivo :-D
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Gledaj ti ponovo corsair-a da pazaris, samo ovaj put pre njega stavi solidan ups i trajace ti zauvek... : :: Evo meni TX750W vec 8-mu godinu tera, jedino sam mu ventilator zamenio skoro jer je poceo da se cuje :D
Ne znam na sta si ti mislio ali ja konkretno o HX jer koliko me secanje sluzi tu je bio CWT premium kao u recimo HX1000. Ja sam vise sa Seasonic ili Enermax, ni onaj mirisni cvetak nije los ali ipak bih isao pre na ova dva. I tako..
:: Isti CWT je u TX750 i u Chieftec super seriesu :: :: Osim toga TX nije premium serija vec mid range :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: Nije svaki CWT isti pogotovu ne za premium klasu koja je bila recimo u Corsair :: :: :: ::
Citiram coveka koji kaze moje TX750 tera vec 8 godina. I kazem imam isto napajanje s drugom etiketom.
Da, mislio sam na Hx seriju. Zeleo si da mi se popiskis u pesak, ali avaj.
Na stranu sto u HX ne stavljaju CWT nego SS.
:: Ne znam na sta si ti mislio ali ja konkretno o HX jer koliko me secanje sluzi tu je bio CWT premium kao u recimo HX1000 :: Ja sam vise sa Seasonic ili Enermax, ni onaj mirisni cvetak nije los ali ipak bih isao pre na ova dva. I tako.. :: :: :: Isti CWT je u TX750 i u Chieftec super seriesu :: :: :: :: Osim toga TX nije premium serija vec mid range :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: :: :: Nije svaki CWT isti pogotovu ne za premium klasu koja je bila recimo u Corsair :: :: :: :: :: ::
Matori u HX1000 se nalazi CWT :) Pricali smo o premium klasi zar ne? U ovim napajanjima je Seasonic :
CX400W VX450W HX450W HX520W HX620W TX650W
Itd..
A prethodna konverzaciju sam preleteo. Nadovezao sam se samo za tvoj post o CWT i nista vise. Ja licno nemam poverenje u Chieftec toliko koliko u ostale brendove koje sam naveo sto ne znaci da nemaju neka napajanja iz odredjenih serija a da su sasvim pristojna.
:: Citiram coveka koji kaze moje TX750 tera vec 8 godina. I kazem imam isto napajanje s drugom etiketom. :: :: Da, mislio sam na Hx seriju. Zeleo si da mi se popiskis u pesak, ali avaj. :: :: Na stranu sto u HX ne stavljaju CWT nego SS :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: Ne znam na sta si ti mislio ali ja konkretno o HX jer koliko me secanje sluzi tu je bio CWT premium kao u recimo HX1000 :: :: Ja sam vise sa Seasonic ili Enermax, ni onaj mirisni cvetak nije los ali ipak bih isao pre na ova dva. I tako.. :: :: :: :: :: Isti CWT je u TX750 i u Chieftec super seriesu :: :: :: :: :: :: Osim toga TX nije premium serija vec mid range :: :: :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: :: :: :: :: Nije svaki CWT isti pogotovu ne za premium klasu koja je bila recimo u Corsair :: :: :: :: :: :: :: ::
Ti druze sa tom masinom ne mozes vise od 350 vati da povuces. Tako da moj predlog ide za jos jeftiniji V700, sto ti je Sisonik opet kazem...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: :: prvi radni dan saljem napajanje na reklamaciju. :: :: Napajanje potrebno da gura jednu graficku - gtx970 / ostatak standarno / cpu 4770K. Naravno pozeljna sto duza garancija :: :: Pitanje :: kad se ustanovi da napajanje nije ispravno da li servis popravlja ili dobijam zamenu( zamenu uz doplatu)?
Pricali smo o napajanjima koje moze da kupi Soraja kao potencijalne kandidate. Nekako sumnjam da tvoj pomenuti HX1000 uopste dolazi u obzir za te pare, nisam ni komentarisao isti.
U pravu si, mislio sam da je u HX750 isto SS kao u HX620, nisam znao da su pola serije bacali SS, pola CWT. Cudno.
Uglavnom nije debata oko pouzdanosti Chiefteca, posto nije uopste ni dolazio u obzir. Ja sam pomenuo CFT zbog toga sto je kolega komentarisao svoj TX koji je apsolutno isti kao moj, koji isto traje vec deceniju. Da je corsair generalno kvalitetniji brend jeste, nije nikad bilo u pitanju.
Ne znam zasto si imao potrebu da dodjes i kazes kako nije svaki CWT isti i kako je chieftec zapravo druga jedinica, bez da si uopste i posmatrao razgovor.
Pa pomenuo sam ga upravo iz razloga sto je Adzem predlozio CoolerMaster u kojem se nalazi Seasonic u odnosu na chieftec u kom se nalazi CWT iz mid serije.
Za te novce moze da uzme onaj CM i da ima vrhunsko napajanje a opet sasvim dovoljno za sve uslove.
Nadam se da sam sad uspeo da razjasnim neke nesuglasice.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.