Sta se desava sa tih zadnjih 500 megabajta, jel se koriste ili se ne koriste, ili se koriste, ali sa sporijim pristupom? Nisam bas najbolje skapirao, neki kazu da se uopste ne koriste a neki kazu da se koristi, ali se sporije pristupa tom delu memorije? Ako moze sto jednostavnije.
:: Koriste se, ali su daleko daleko sporiji :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Koriste se ali pošto je tih 500mb mnogo sporije kao da ih i nema, kada se vRam napuni preko 3.5GB igre usporavaju kao da je 3.5GB maximum.
:: Sta se desava sa tih zadnjih 500 megabajta, jel se koriste ili se ne koriste, ili se koriste, ali sa sporijim pristupom? Nisam bas najbolje skapirao, neki kazu da se uopste ne koriste a neki kazu da se koristi, ali se sporije pristupa tom delu memorije? Ako moze sto jednostavnije :: :: ::
:: Koriste se ali pošto je tih 500mb mnogo sporije kao da ih i nema, kada se vRam napuni preko 3.5GB igre usporavaju kao da je 3.5GB maximum :: :: :: Sta se desava sa tih zadnjih 500 megabajta, jel se koriste ili se ne koriste, ili se koriste, ali sa sporijim pristupom? Nisam bas najbolje skapirao, neki kazu da se uopste ne koriste a neki kazu da se koristi, ali se sporije pristupa tom delu memorije? Ako moze sto jednostavnije :: :: :: :: :: ::
Pošto nikad nisam imao kartu od 4gb, zanima me o kojim podešavanjima je obično reč? Ja nisam prelazio 1920x1080 na High detaljima za bilo koju igru, pa me zanima gde taj extra vRam dolazi do izražaja? Tipa na ovoj rez ću imati 15FPS više, ili je možda namenjen za rezolucije iznad 1920x1080 ( 260x OC karta sa 2gb je kartica koju trenutno koristim)?
Re: Mnogo se priča o Vram a ja nikako da skapiram.
29.01.2015. 15:49
status: user broj poruka: 12796
U manje više svakoj AAA igri se koristi preko 3GB kad se podese maximalni detalji na 1080p. Assassin`s Creed Unity, Battlefield 4, Dying Light, Metro, itd...
Sa 3GB i više dobiješ samo blag udar na performanse. Ja recimo u Dying Light sa GTX660 2GB na max detalje imam 25-30 fpsa, a dovoljno je da smanjim samo shadowmaps na medium i skače FPS na 50.
:: Pošto nikad nisam imao kartu od 4gb, zanima me o kojim podešavanjima je obično reč :: Ja nisam prelazio 1920x1080 na High detaljima za bilo koju igru, pa me zanima gde taj extra vRam dolazi do izražaja? Tipa na ovoj rez ću imati 15FPS više, ili je možda namenjen za rezolucije iznad 1920x1080 ( 260x OC karta sa 2gb je kartica koju trenutno koristim) :: :: :: ::
Svasta nesto po malo jede graficki ram, najvise texture visoke rezolucije. Stavis na high texture, ode 3 gb vrama. stavis na medijum jede oko 1.5 do max 2 gb.
Ne bas, nove konzole postavljaju nove standarde a sto se tice PC-ja oni su 3 gb za high, 4 gb za very high sto se tice textura. Konzole znas i sam da se menjaju/izlaze na 5-6 godina, tako da nece biti da ce za dve godine 4 gb biti malo i slicno.
Koristi se zadnjih .5Gb ali sa uzasno malim protokom podataka, sto je najgore izgleda da nije problem samo sa 970-kom, neko je okacio pre neki dan link za modovane drajvere gde se dobija podrska za G-Sync na monitorima koji nemaju tu ugrdjenu mogucnost, isti covek koji je kreirao drajvere je odradio testove na mobilnoj varijanti 980-ke i dobio je ove rezultate
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Ako nije problem samo sa GTX970 onda su stvarno zasrali stvar, doduse vise zbog bruke i zbog prozivanja koje ce istrpeti nego zbog ozbiljnosti samog problema. Al opet, kad ljudi plate nekoliko stotina evra ili dolara ne ocekuju takve gluposti da moraju da trpe. Ili se nvidija malo opustila, ili konkurencija cini svoje pa je zestoka trka,pa se i trkaci u trci saplicu,da se tako izrazim. U svakom slucaju,mislim da ce ovo na kraju biti bolje za kupce jer ne verujem da ce sebi ponovo dozvoliti ovakvu bruku i prozivanje,vise ce voditi racuna.
:: Koristi se zadnjih .5Gb ali sa uzasno malim protokom podataka, sto je najgore izgleda da nije problem samo sa 970-kom, neko je okacio pre neki dan link za modovane drajvere gde se dobija podrska za G-Sync na monitorima koji nemaju tu ugrdjenu mogucnost, isti covek koji je kreirao drajvere je odradio testove na mobilnoj varijanti 980-ke i dobio je ove rezultate
Bez obzira na ludacki nivo buke kod ovih radeona sa obicnim hladjenjem i kupci nvidije koliko sam ja video na ovom forumu nisu uzimali nvidije sa obicnim hladjenjem,nego sa boljim i tisim kulerima. Hocu reci,svako izbegava te karte sa obicnim kulerom bez obzira koliko segreju, da li malo ili mnogo. Ove bucne Radeone mislim da vise niko i ne prodaje,ima samo skupljih modela sa boljim hladjenjem kao sto je onaj safir tri-x, na primer. Ali su im i cene i dalje ludacke ovde, preko 330 evra kad sam ja gledao. Sad stvarno covek vise ne zna sta da kupi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.