ne bi ljudi pravi programe kako bi ga potvrdili. Nemaju ga sve karte, ali neka ga ima 10% karti, ne može se reći da ga nema uopšte.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
[10:11:39 PM] NV Chat: We have our entire team working on this issue with a high priority. This will soon be fixed for sure. [10:11:54 PM] Me: So, what is the issue? [10:12:07 PM] Me: What needs to be fixed? [10:12:46 PM] NV Chat: We are not sure on that. We are still yet to find the cause of this issue. [10:12:50 PM] NV Chat: Our team is working on it.
:: Izgleda da sve 970ke imaju taj problem...ceka se odgovor od nvidie :: ::
Dobro je bar da su priznali e sad ocekujemo resenje! Sta ce sad reci presednik? to je AMD propaganda hahaha XD
:: :: Meanwhile at Nvidia (a chat from a forum user) :: :: [10:11:39 PM] NV Chat: We have our entire team working on this issue with a high priority. This will soon be fixed for sure :: [10:11:54 PM] Me: So, what is the issue :: [10:12:07 PM] Me: What needs to be fixed :: [10:12:46 PM] NV Chat: We are not sure on that. We are still yet to find the cause of this issue :: [10:12:50 PM] NV Chat: Our team is working on it :: :: :: :: Izgleda da sve 970ke imaju taj problem...ceka se odgovor od nvidie :: :: :: ::
Jel ti prodajes onaj Benq xl2720z? kakav je monitor,kako se pokazao ? ja hocu da pazarim 27 inca 1080p,ili ako bude 1440 na 144hz,ali bih voleo nesto od novijeg asortimana posto imaju 8 bita, i g-sync / freesync .... A necu svakako da dajem pare za onaj asus rog od 800 i kusur evra...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H500
Sada posle ovoga ne bi uzeo GTX970 SLI a vec mi je pun kurac ljudi ovde koji pokusavaju da nas ubede da skuplje karte ne vrede i itd. Slabiji cipovi, skraceni, okrnjeni, tu uvek dolaze losije kojima se ostavi samo odredjeni broj CUDA. OK sada delite klasu sa GTX980 pa je i to prednost sto imate isti cip ali vidite koliko bi NVIDIA lagala ljude da nije covek seo i napisao program da vidi o cemu se radi. Cim su ljudi napravili revizije tako brzo znaci da na nekima je hardwarski problem. NVIDIA mnogo jede govna i moras da pazis i obazrivo gledas da ne budes u grupi koja ce jesti govna zajedno sa njima zbog njihovih stvari. Ta GTX970 je mogla biti bruka kupovina, ali NVIDIA izgleda nece da mrdne kurcem bez 1000$.
Imas 4 gb rama ali ustvari 3.5 a onih 0.5 moze neka igra iskoristiti, zanimljive inovacije ne bi nikad ovo zvanicno otkrili da ih ljudi nisu provalili. Sad kupci traze da im zamene karte, reklamiraju GTX970 4gb, a nema toliko cista prevara. Mislim da ce ovo dobro usporiti prodaju GTX970 zabrljala je NVIDIA zestoko s ovom prevarom.
To i ja kazem, nikada nikada ne bi otkrili da ih ljudi nisu provalili. Rekli bi da ne mogu da repliciraju u laboratoriju problem i da nekima radi i da na nekim igrama radi. I ko zna koliko stvari su tako uradili pre ali nije bilo nikoga da im objasni da ne prave od ljudi budale. Verujem da bi i ovome coveku platili 10.000$ da nije pravio to programce i da je cutao.
Da razdvojimo cinjenice od moguceg hajpa i plasiranja lazi.
1. Karta je na trzistu skoro 6 meseci i za sve to vreme niko nije nasao ni jedan jedini problem pored silnih igara i radjenih testova sto od strane review-era sto od strane korisnika.
2. Posle toliko vremena kada je GTX 970 u vrhuncu prodaje odjednom se javlja problem. Veoma cudno, mogu primetiti a jos cudnije je sto problem nije masovne priorde vec pojedinacan.
3. Kada je neka hardverska greska to znaci da je nesto lose isprojektovano a to opet znaci da ce se greska manifestovati na svakom parcetu harvera.
4. Proejktovanje radi citav tim ljudi nakon cega dolazi do provere i testova i atesta da bi nesto moglo da krene u masovnu produkciju.
5. Toliko usera je do sad radilo live testove sa monitoringom i vidi se opterecenje memorije i preko 3.5 GB i to u velikim rezolucijama bez naglog gubljenja performansi.
Na sve to najcudnije je sto navodno kada je 4k rez tih problema nema.
6. Kazu nVidia se oglasila i ja procitah samo tekst ispod koga ne pise ko je dao izjavu. Za sve ove godine koliko sam upoznat kada se neko od celnika neke kompanije oglasi on se i citira i potpise se vlasititm imenom.
7. Isti tekst, ista slika, isti covek ili ti par njih se resasvskom skolom preslikavao sa jednog sajta na drugi. Klasican hype. Nigde nisi mogao da cujes nesto novo vec jedna te ista `vest` na svim sajtovima.
Tolike godine sam u ovom svetu i moram reci da mi ovo zaista debelo SMRDI. Nije stvar da li je nVidia u pitanju vec je poenta da ovde nema adekvatnih dokaza da se ovakva jedna plasirana prica potkrepi vec je sve jako fishy.
P.S. Obrade, mogao bi za promenu da koristis svoj alias. Mislim providno je.
Taj odgovor od nvidie je postovao manuelG na nvidia forumu i to bi trebalo da je legit.
The GeForce GTX 970 is equipped with 4GB of dedicated graphics memory. However the 970 has a different configuration of SMs than the 980, and fewer crossbar resources to the memory system. To optimally manage memory traffic in this configuration, we segment graphics memory into a 3.5GB section and a 0.5GB section. The GPU has higher priority access to the 3.5GB section. When a game needs less than 3.5GB of video memory per draw command then it will only access the first partition, and 3rdparty applications that measure memory usage will report 3.5GB of memory in use on GTX 970, but may report more for GTX 980 if there is more memory used by other commands. When a game requires more than 3.5GB of memory then we use both segments.
We understand there have been some questions about how the GTX 970 will perform when it accesses the 0.5GB memory segment. The best way to test that is to look at game performance. Compare a GTX 980 to a 970 on a game that uses less than 3.5GB. Then turn up the settings so the game needs more than 3.5GB and compare 980 and 970 performance again.
`Ajde da prihvatimo da je izjava legitimna ali opet u istoj nije receno da karta ne poseduje fizicki 4GB ram memorije vec kako ta ista memorija funkcionise tj da je podeljena na dva dela i da nema nikakvog pada performansi. Da ne duzim. Procitao sam ja to. Taj isti tekst se provlaci svugde.
Opet kazem, veoma je sve fishy a atak na nV je po meni jedino resenje da se uspori prodaja i eventualna propast AMD-a koji kartu nece izbaciti tek za narednih 5-6 meseci a onda se zapitaj koliko nV svojih karti do tad da proda.
I opet ne kazem, mozda nesto postoji a mozda je neko napravio neki algoritam da to sve prikaze u takvom svetlu, jednostavno ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo ali pod stavkama koje sam gore naveo sve je jako cudno, ali jako.
Ima na benchu tema o tome, dosta ljudi je potvrdilo, da je pad FPS ako igra zauzima vise od 3.5gb rama.
+ Nije tacno da 970 nema problema ni u jednoj igri, tacno se secam jedan od prvih ko je kupio 970 ovde na forumu se odmah zalio u nekoj igri mu je bagovalo.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Al opet cudno da su tako podelili memoriju kao da karta ima problem da izgura vise od 3,5gb. Naci ce se neko ko ce to ispitati kako treba. I meni i dalje nije jasno zasto mora page file da bude ukljucen da bi radilo tih odvojenih 500mb.
Kad se po stavkama odgovori sve ono sto sam napisao i pojasni ja cu da prihvatim stanje.
Na benchu ne postoji zasebna tema vec komentarisu u mojoj Maxwell temi. Sad sam pogledao. Dosta ljudi? Jedino ako mi je nesto promaklo, moguce.
Kladim se da ce sve ovo za mesec dana da ode u dubok zaborav.
Sto se mene tice ja bih licno voleo da se lepo sve razjasni, ili jeste ili nije ili su jednostavno samo greske na odredjenim kartama posto vecina nema tih problema a nije ih ni imala citavo ovo vreme.
Sa druge strane vraticu se na projektovanje i sta sve treba da se uradi da bi se izbacio jedan proizvod.
Stojim iza toga da mi je ovo sve nekako jako cudno ali ne tvrdim da nesto ne postoji, samo me nervira sto nije definisano sta je.
Mnogo ima. Preleteo sam na brzinu. Na kraju ispade da nije bug vec odredjene igre ne prepoznaju Maxwell kako treba tj ne adresiraju memoriju.
Ono sto sam primetio da su mnogi jedva cekali da docekaju na noz i da troluju i hajpuju do besvesti i ako se i dalje da kazem opet ne zna sta je jer koliko sam mogao da primetim niko i ne razume kako to sve funkcionise :D
No. Sto se pre rasvetli bice bolje. Za sad iskren da budem ne znam sta da zakljucim posto adekvatnog objasnjenja nema.
@milosikaca Da potvređeno je. Potvrdili su i korisnici i nvidia. Pored raspodele memorije masa korisnika 970ice se žali i na izrazito seckanje. Takozvani microstuttttterrrring. Ako te intersuje guglaj `gtx 970 stuttering`. Videćeš da nema IT foruma gde se neko od korisnika nije žalio na taj problem sa 970icom.
Mislim da treba sačekati, jer posle listanja foruma i čitanja mišljenja korisnika ako ne uspeju da reše ove probleme drajverima moraće da izbace novu reviziju ovog čipa.
970ica mi sve više liči na GTX 465 koja je zbog silnih bagova tiho povučena iz prodaje, tj. prekinuta je proizvodnja posle samo par mesececi od izlaska.
isti rezutat dobijem i sa manje rama upregnuto, dakle nema pada performansi preko i ispod tih 3500mb, u nijednoj igri nijedan problem nisam imao, a asasin i shadow of mordor pojedu oko 3850 mb rama sa max texturama i ostalim sranjima. Ja sam izgleda jedan od onih kojima sve radi lepo.
Vidis u tom je i najcudnija situacija. Sto vecina nema problem a sto je opet problem random prirode sto nije karakteristicno za nesto sto je hardverska greska. Mislim nema logike ako je lose isprojektovano da 100 chipova rade kako treba, posle nekoliko ne rade i sve tako. Dajem samo primer. Gore sam pojasnio na sta se sve to odnosi.
:: Jede 4 gb iz prve, sve radi :: :: http://www.dodaj.rs/f/24/rz/3TXv93mp/msikombustor201501111451.jp :: :: isti rezutat dobijem i sa manje rama upregnuto, dakle nema pada performansi preko i ispod tih 3500mb, u nijednoj igri nijedan problem nisam imao, a asasin i shadow of mordor pojedu oko 3850 mb rama sa max texturama i ostalim sranjima. Ja sam izgleda jedan od onih kojima sve radi lepo :: :: Cpu: FX 6300 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Logi iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Koji dripci ovi iz NVIDIA, svaka im cast, uspeli su da upropaste ono gde im najvise para lezi. Vec dugo NVIDIA sere u svoje gnezdo. Sam bog i AMD znaju zasto im se to nije osvetilo do sada. Mozda zato sto covek sa R9-290X klokovanom ima 55-60 fps sa PhysX koji radi CPU a NVIDIA sa GTX780Ti istu igricu prolazi za 45-55% GPU usage ako je VSync ON. I onda je gadno ljudima da se petljaju sa AMD bez preke potrebe. Sta moze da se desi NVIDIA vlasnicima u igrama koje leze Radeonu, da imaju malkice veci fps od Radeona nesrazmerno razlici u snazi cipova i nesrazmerno daleko vecoj ceni, a sta moze da se desi Radeon vlasnicima u igricama koje leze NVIDIA ili cak PhysX, trpe probleme, neigrivost, iskljuce Physx ili zaobidju igricu. E to formira cenu.
Bas sad se desilo kad Amd nema da ponudi alternativu .) Cist marketing i kupovina vremena za konkurenciju koja im je itekako vazna karika u poslovanju. Ali tu su potrosaci za koje je udica sa glisticama plasirana :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.