Nekako su mi podeljenja misljenja, istovremeno mi je i wow i neki osecaj da je ipak moglo malo bolje. Sad ostaje da vidimo koliko ce da se ograde nasi nesrecni prodavci. Drago mi je da Gigabyte ponovo kida sa kvalitetom.
Fine performanse, da ne kazem ocekivane. Ako se uporedi sa R9 280X lepo se vidi kako je karta tu negde, ovako klokovana egal sa 280X default, negde malko jaca a negde slabija, uz nizu potrosnju 90w. Ne mogu da kazem da je mana, ali je prava steta sto nema 3GB memorije. Ono najbitnije je cena, i to ce nam reci zapravo koliko je karta kao takva isplativa.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium
Verovatno (pretpostavljam) da će nakon plasiranja ove karte izlaziti razni modeli, i sa 3GB, jače verzije sa oznakom `OC` itd.
:: Fine performanse, da ne kazem ocekivane :: Ako se uporedi sa R9 280X lepo se vidi kako je karta tu negde, ovako klokovana egal sa 280X default, negde malko jaca a negde slabija, uz nizu potrosnju 90w :: Ne mogu da kazem da je mana, ali je prava steta sto nema 3GB memorije :: Ono najbitnije je cena, i to ce nam reci zapravo koliko je karta kao takva isplativa :: :: :: :: AMD FX-8350 + Noctua NH-D1 :: MSI 990FXA-GD8 :: Kingston 16GB 1600MHz Hyper Gre :: MSI GTX780 Lightnin :: Dell U2412M + LG D2343 3 :: SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium :: ::
Ocekuje se cena od 29.000 po PCaxe-u(i to verujem za referentni model). Sto je preko 250e
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Guru3D je pun 960 review-ova, Asus Strix, KFA2, MSI Gaming i Gigabyte G1.. :: :: Malo je sporija karta od GTX 770 i GTX 680, ako bude 200 evra isplati se, mada opet za te pare i ispod idu polovne 770 :: :: ::
:: Ocekuje se cena od 29.000 po PCaxe-u(i to verujem za referentni model). Sto je preko 250e :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: Guru3D je pun 960 review-ova, Asus Strix, KFA2, MSI Gaming i Gigabyte G1.. :: :: :: :: Malo je sporija karta od GTX 770 i GTX 680, ako bude 200 evra isplati se, mada opet za te pare i ispod idu polovne 770 :: :: :: :: :: ::
Mana je definitivno 2gb memorije,prednost niska potrosnja,performanse onako,ok,opet sve ce (kao i uvek)zavisiti od cene.
Ako stvarno bude,ovako kako je Kutalion(po PCaxe)okacio,ko ovo kupi,ozbiljno bi trebao malo da se pregleda.Stvarno skoro 30k,preterivanje.Tu cenu sam ocekivao za TI model.
edit:Sad videh u emmi-u,29k MSI Gaming model.Pa to je sjajno,zaista.Jos sjajnije ce biti kad zamenim gtx 660 ti sa nekim amd-om.JBT za 32-33k sam nalazio polovne gtx 970.
Secam se da je cena gtx 660 ti oc modela tipa gigabyte windforce,msi gaming,asus dc2,kad sam ja uzeo ovu moju bila oko 32k-34k.Tad je prvi krsteni gtx 670 model bio 40k,kao sto je i sad situacija sa gtx 970.Videcemo na kraju kakve ce biti performanse gtx 960 ti modela,ali nema tu nekog veliko prostora sa cenama,oko 35k,a to je jos jedan apsurd,za 5k vise MSI gtx 970 oc.
Nzm,ovo je zaista smesno.Koliko ce onda biti midd class pedesetica(ako je izbace),preko 20k verovatno.
Opa. Performanse sasvim zadovoljavajuce. Koliko sam mogao da primetim na brzinu, posle cu da pregledam uz kaficu :) ovi brendirani modeli su na nivou GTX680 sto nije ni najmanje za potcenjivanje.
I ja smatram da su trebali da uglave jos malo rama ali su verovatno kalkulisali to ce ostaviti za Ti model.
Cena je negde oko 200 eur nesto malo ispod za referentne modele, non referentni su nesto skuplji bar za sad. Ici ce i oni ispod za veoma kratko vreme.
Cene kod nas me ne zanimaju jer to nije realno stanje na trzistu!
Treba gledati sta se desava na zapadu jer u odnosu na njih lako ce se doci do zakljucka koje ce cene biti ovde. Znaci ako tamo cene padnu bar se mozemo nadati da ce se i kod nas nesto promeniti.
Na newegg je 209 dolara strix...kod nas to ne sme da ide preko 30k, ovo je cist bezobrazluk od benchmarka. Ja sam uzeo 970 g1 za te pare.
:: Previse konzumiranja Aleve paprike iz Horgosa dovodi do odredjenog stanja sto rezultira ovakvoj `humanosti` prema nama kupcima : :: :: Ista ta karta na zapadu samo 100 eur jeftinija :D
Manite se zapada, ne znam sto se hvatate zapada pogotovo Amerike kad to nije isto trziste sa istim cenama, i ko sve ima opciju da dovlaci od preko grane a da je 100% bezbedno od dodatnih placanja? Skoro niko.
Karta je tu negde sa 280x ali je problem 2 gb rama, dakle katastrofa, sve na high stavis ali texture ces da ostavis na medijum, tuga. Verovatno ce 960 TI model imati 3 gb rama, cisto da ne ulazi u isti kos sa 970/980. ali da je opet korak ispred 960 obicne.
Kome ne smeta potrosnja ce pre ici na 280x zbog 3 gb rama.
Svi mi razumemo da ce ovde uvek biti skuplje ali 20k skuplje od cene koju je postavio proizvodjac je cist ciganluk :)
:: Manite se zapada, ne znam sto se hvatate zapada pogotovo Amerike kad to nije isto trziste :: sa istim cenama, i ko sve ima opciju da dovlaci od preko grane a da je 100% bezbedno od dodatnih placanja? Skoro niko. :: :: Karta je tu negde sa 280x ali je problem 2 gb rama, dakle katastrofa, sve na high stavis :: ali texture ces da ostavis na medijum, tuga. :: Verovatno ce 960 TI model imati 3 gb rama, cisto da ne ulazi u isti kos sa 970/980 :: ali da je opet korak ispred 960 obicne :: :: Kome ne smeta potrosnja ce pre ici na 280x zbog 3 gb rama :: :: Cpu: FX 6300 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Logi iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.