Resio sam da uzmem polovnu kartu sa oglasa, neke koje sam odvojio kao favorite su
1. Sapphire TOXIC 2. Asus DCII top 3. Vapor-X 4. XFX - onaj jedan jedino model koji posotji..
Interesuje me par stvari, konkretno za ovu TOXIC kartu, a i za sve ostale, koliki je minimum rpm vetilatora (% fan speed), komp mi se ne cuje dok radi, pa ne bih da remetim atmosferu u sobi? Tj da li je karta dead silent u idle? U toku igranja mi nije bitno.
Drugo naravno, posto nisam u toku, kakva su iskustva sa kartama koje su rudarile?
Deceniju koristim nvidiu, rekoh da probam malo AMD..
Kakva su iskustva korisnika ove serije AMD?
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Predpostavljam da ce sad doci da ti kazu kako je to super, sta te briga sto su rudarile, imas garanciju i da su karte ekstra. Klasika.
Znas kako se kaze? Jedan probao pa se ... :) Ne znam bas da li ti je to pametna ideja da eksperimentises pogotovu sto treba da se pojavi GTX 960 pa ces imati priliku da kupis novu kartu.
Za koliko si te nasao? Koje su cene? Kakav je tvoj budzet?
Oko 150-160e max.. Gledacu neku sa garancijom i sto nije rudarila ako naletim.. Nasao sam jednu Toxic, lik se kune da nije rudarila ali bez garancije.. Mislim da ce GTX 960 da bude 10% slabija od 280x,a ne ne verujem da ce cena biti ispod 180-200e..
Ja igram na 1080p, a i 280x je overkill...
edit:
Nebitno mi je da li se ciju u loadu, samo da je u idle necujna 100%
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Pa jos nisu izasli testovi za GTX960. Zasto bar do tad ne sacekas i vidis sta se desava. Samim tim i tim kartama posle toga moze lako da padne cena pa ako ti bas odgovara znas sta ti je ciniti.
Za 7 dana je predstavljanje GTX 960 cini mi se a ubrzo posle toga ce se pojaviti kod nas.
Moje misljenje je da ce biti tu negde sa R9 280x negde slabija a negde i brza.
i prezadovoljan sam sa kartom ,tiha necujna u idle rezimu , rudarila je i to mi covek odmah otvoreno rekao i za sada nema nikakvih problema, covek je iz N .S . i ponudio se da mi pomogne ako bude bilo nekih problema sa kartom sto je lepo od njega(sad ce neko da kaze kako je tip sigurno slagao da me navuce da kupim kartu). Kad je karta stigla isprobao je sa igrama i par testova furmark ,occg test sve radi kao satic.nisam fan ni jednih ni drugih jednostavno za te pare u tom trenutku sam kupio ono sto je bilo najisplativije i nisam se pokajao . Moja preporuka ti ide za Asus iz licnog iskustva i na osnovu konkretnog primerka koji imam . Nadji kartu sa domacom garancijom i fiskalom i nemoj da brines sve ce to lepo da radi i da se naigras sit . i kjonfiguracija mi je manje vise slicna tvojoj fx 6300 ,asus m5a97pro ....
Djoko samo ti peckaj. Ja ljudima zelim dobro a ne lose. Jedino sto uvek zaboravljam jeste da nisu svi zahtevniji korisnici i da ne razmislja svako o detaljima kao ja i meni slicni.
No, pogledah sad navodno cenu za GTX 960. Ako je zaista 200$ to znaci da ce kod nas biti modeli, vec vidim MSI sa cenom od 170-180 eur, ne smem da garantujem nize, i ovo su predpostavke ali mi tako deluje da ce biti jer je i do sad bilo tako.
Posle ce naravno da podignu cene.
Ovo takodje implicira da ce se pokaviti i neki Ti model u rangu od 250-280$.
Cak i da bude brza od 280x, a sumnjam, ima 2gb Vrama. Sto nije dovoljno za max texture cak ni na 1080p (sada). U buducnosti tek kako je krenulo nece biti...
Usrali su motku sa tim 960, makar da su stavili 3gb rama bilo bi mnogoooo bolje. Mozda ti modeli budu bolji ali bice neminovno dosta skuplji.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Samo ce $ u E promeniti i to je to.Pa pogledaj cene recimo r9 285 modela,bilo skoro za oko 23k,sad ispod 25k nema,toliko (200e) ce biti i gtx 960.Gtx 960 ce biti tu negde,manje trosi,tako da realno nema nijednog razloga da bude jeftinija.Ovo govorim iz ugla ili iz razmisljanja prosecnog prodavca hardvera u Srbiji. Kutalion je objasnio gore jednu bitnu stvar,zasto su usrali gtx 960. I apsolutno se slazem,da nismo svi zahtevni korisnici i sigurno svi ne razumemo i ne razmisljamo o detaljima,koji na kraju prouzrokuju da zeleni budu izbor :)
Sve to stoji, samo sto ce biti varijanti i sa 4gb rama i to je jasno kao dan. To ce naravno biti skuplje, i kako god okrenes 960-ica krstena sa vise od 2gb rama ni u ludilu kod nas nece biti ispod 200e, po mojoj proceni tu oko 220e. Ako kojim slucajem ne izadje prvih mesec-dva model sa vise od 2gb rama, tu 960-ica na trzistu nema sta da radi, ali mislim da Nvidia nece sebi to dozvoliti.
Stoji i dalje da su 280-ice najpovoljnija kupovina, e sad da li je i pametna... Sta znam, preko godinu dana garancije ako ima karta treba biti kao malo mirniji, ali opet, na pojedincu je da odvaga i da presece.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Dobro zboris, bar da su stavili 3gb, ko zna mozda i hoce ali za modele 960Ti.
Nije korektno ali da iskoristim priliku, kod reklamacije (gtx770) zamene gtx770 moram li uzeti opet istu kartu ili postoji opcija doplata za drugu (gtx970) ?
:: Cak i da bude brza od 280x, a sumnjam, ima 2gb Vrama. Sto nije dovoljno za max texture cak ni na 1080p (sada). U buducnosti tek kako je krenulo nece biti.. :: :: Usrali su motku sa tim 960, makar da su stavili 3gb rama bilo bi mnogoooo bolje. Mozda ti modeli budu bolji ali bice neminovno dosta skuplji :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Jer realno,onaj jaci TI model,ce po perfrormansama biti jako blizu 970 modela,a kod nas najjeftiniji (dobar) 970 model kosta 40.000 nov.Znaci jedno 32k-33k cenim da ce biti neki kvalitetniji model,secam se ova moja 660 ti je bila 32k kad je stigla.
Nidzo ti vidi uzmi Asus,gledaj ako uspes da nadjes sa bar 18 meseci garancije.
Moras da pitas njih, uglavnom je karta za kartu a takve stvari ti dozvole samo ako nemaju da ti zamene tom takvom.
Na TI verziju ide 4gb rama, ali cena ce biti znajuci nVidia cene za kartice sa vise vrama daleeeko visa.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Dobro zboris, bar da su stavili 3gb, ko zna mozda i hoce ali za modele 960Ti :: :: Nije korektno ali da iskoristim priliku, kod reklamacije (gtx770) zamene gtx770 moram li uzeti opet istu kartu ili postoji opcija doplata za drugu (gtx970) :: :: :: :: Cak i da bude brza od 280x, a sumnjam, ima 2gb Vrama. Sto nije dovoljno za max texture cak ni na 1080p (sada). U buducnosti tek kako je krenulo nece biti.. :: :: :: :: Usrali su motku sa tim 960, makar da su stavili 3gb rama bilo bi mnogoooo bolje. Mozda ti modeli budu bolji ali bice neminovno dosta skuplji :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: ::
Da ali ti poredis nVidia-in low midle segment sa doskorasnjim hi end kod AMD. Tih 2GB je sa razlogom ostavljeno. Nije to karta za visoki segment. E sad koliko ce tih 2GB da koci ne znam i koliko ce biti skuplji modeli sa vise GB ni to ne znam.
A sto se tice cene, videces da ce u startu biti odmah povoljnijih modela pa ce kasnije da podignu cene. To rade poslednjih nekoliko godina. A da je praksa da dolar prebace u euro i to je tacno.
Sa moje tacke gledista ja bih ipak sacekao. Video sta se desava i kako ce to da utice na trziste. On tu moze samo da bude na dobitku.
:: Samo ce $ u E promeniti i to je to.Pa pogledaj cene recimo r9 285 modela,bilo skoro za oko 23k,sad ispod 25k nema,toliko (200e) ce biti i gtx 960.Gtx 960 ce biti tu negde,manje trosi,tako da realno nema nijednog razloga da bude jeftinija.Ovo govorim iz ugla ili iz razmisljanja prosecnog prodavca hardvera u Srbiji :: Kutalion je objasnio gore jednu bitnu stvar,zasto su usrali gtx 960 :: I apsolutno se slazem,da nismo svi zahtevni korisnici i sigurno svi ne razumemo i ne razmisljamo o detaljima,koji na kraju prouzrokuju da zeleni budu izbor : :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Izuzevsi tih 2GB da je bottleneck ako dobije kartu sa adekvatnim performansama u rangu sa R9280x i full garancijom, novu, neizrabljenu. Ja bih se ipak debelo zamislio pogotovu ako cena odgovara.
gde si je uzeo ? nedavno mi je bila riknula 7970 dcII i dobijem palit jetstream 970gtx. nudili su mi jos par karti ali naravno izabrao 970.
:: Dobro zboris, bar da su stavili 3gb, ko zna mozda i hoce ali za modele 960Ti :: :: Nije korektno ali da iskoristim priliku, kod reklamacije (gtx770) zamene gtx770 moram li uzeti opet istu kartu ili postoji opcija doplata za drugu (gtx970) :: :: :: :: Cak i da bude brza od 280x, a sumnjam, ima 2gb Vrama. Sto nije dovoljno za max texture cak ni na 1080p (sada). U buducnosti tek kako je krenulo nece biti.. :: :: :: :: Usrali su motku sa tim 960, makar da su stavili 3gb rama bilo bi mnogoooo bolje. Mozda ti modeli budu bolji ali bice neminovno dosta skuplji :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: :: :: ::
Nije problem da sacekam neko vreme, ali 960 i kada izadje bice 200e, koje ja nemam, a ni 280x ne verujem da ce ici ispod 150e sto je cena najjeftinijih polovnih. Ima nova za 180, to mozda uzmem u obzir ali cu morati bas bas da se nategnem.
Nadam se da neko ima Toxic da se javi sa utiscima..
Iskreno, voleo bih da probam AMD, jer nvidiu imam od kad imam i pc.. Cisto malo promena.
Ja sam za novo tj gtx960, mislim da nece biti ispod 200e - kod nas. Vredi sacekati izuzev ako ti 280x ne uleti jos povoljnije(od pomenutih 150e) ili neces da cekas.
Moram napomenuti da su cene kod nas grozne te mi prosto zvuci neverovatno da ce biti povoljne kupovine kod nas.
@Ognjeni u Monitor-u
:: Oko 150-160e max.. Gledacu neku sa garancijom i sto nije rudarila ako naletim.. Nasao sam jednu Toxic, lik se kune da nije rudarila ali bez garancije.. Mislim da ce GTX 960 da bude 10% slabija od 280x,a ne ne verujem da ce cena biti ispod 180-200e. :: :: Ja igram na 1080p, a i 280x je overkill.. :: :: edit :: :: Nebitno mi je da li se ciju u loadu, samo da je u idle necujna 100 :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.