INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Wlado, srecna ti Srpska nova godina :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: AMD Sempron 385 :: MSI AM1 :: 2GB Kingston 1600MH :: 60GB Kingston V30 :: LC Power 1340MI 75 :: :: MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012 :: ::
I ja mislim da je ruka/saka nekako cudno postavljena ili je vanzemaljac....
Na ovoj kartici se ne hladi V-RAM? Vidim naponska ima svoj hladnjak, doduse jadan...ccc, kako je skarabudzise. Rodila da crkne dva minuta po isteku garancije...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Sad me ni ne cudi sto se Wlada pronasao medju njima.
14.01.2015. 18:47
status: user broj poruka: 4879
...kada sam video kolika je kolicina paste nanesena na GPU...
Toliko da je prelila i preko metalnog shroud-a.
I on posle dodje i hvali ih na sav glas.
Pa budzetni modeli MSI imaju onu `Zero` `tehnologiju` ili kako su je vec nazvali, da ne pale ventove do odredjene temperature. Dok €VGA nema to ni sa ACX 2.0 verzijom kulera. Jos vidim na FB uporedjuju se sa ASUS-om koji moze za dorucak da ih pojede.
O CEMU VI PRICATE I STA JE OVO NA KOJA MESTA VI ZALAZITE TO...
14.01.2015. 18:50
status: user broj poruka: 546
...O CEMU SE RADI, NE RADI NEKA EVGA? =NAJBRZI RESPOND, NAAJBRZI ADVICE I ODMAH BRZA ZAMENA NE RADI NEKI ASUS? = SPORA REAKCIJA POSLE NEKOLIKO DANA, REKORDAN BROJ PITANJA, MUVANJE, UBEDJIVANJE, NESTRUCNI PERSONAL. VISE PASTE DOVELO DO RIKNJAVANJA NECEGA STO PRAVI EVGA? ZAMENA MOMENTALNA VISAK PASTE KOMPONENTA RADI KOD EVGA=DOZVOLA DA OTVORIS I ZAMENIS SA KOJOM TI VOLIS KAO I AKO TI ZELIS I DA JE NORMALNA KOLICINA. ASUS VISA PASTE NE MOZES DA PROMENIS JER GARANCIJA NE DOZVOLJAVA OTVARANJA, VREO VRM NE MOZES DA POMOGNE TERMALNI PAD JER MORA IMATI ORIGINAL, SERVISER KADA OTVORI POKVAREN ASUS MOZE VIDETI DA LI JE OTVARAN I NESTO MENJANO, DA NIJE ORIGINAL PASTA I NANESENA KAO ONI I IMA PRAVO DA ODBACI KAO NESTRUCNO RUKOVANJE HARDWAROM, MSI IMAS ETIKETE NA NEKIM MODELIMA DA BI ZNAO I DA SE NE BI BRINUO I DA NE BI MENJAO PASTU. STA NIJE JASNO JOS. STA GOD IMAMO MOZEMO ZAMENITI MNOGO LAKSE NEGO VI. TOLIKO PASTE IMA SPREMLJENO I NA KORSAIR HYDRO SERIJI. STA JE PROBLEM VISE PASTE? NIKADA NISTE VIDELI VISE PASTE? PA KADA INSTALIRATE CORSAIR HYDRO PRVI PUT BICE JOS VISE. 3X3cm sa 3mm debljine. PA NISTA?
JA NE ZNAM O CEMU SE RADI, DA LI POMINJETE KULER KOJI NEMA VISE ILI VISAK PASTE I SA KOJIH VI LEVIH FORUMA KOPATE TO... DA LI ZNATE DA VASE GTX970 IMAJU TANJI I NEKVALITETNIJI PCB NEGO EVGA PCB ZA GTX970 I DA SADA VI MOZETE KUPITI TE VASE PRZILICE VRMa DOK CE EVROPLJANI KOJI CEKAJU NAJNOVIJU VERZIJU ZA ISTE PARE DOBITI LEPSU, CVRSCU KARTU SA ISTO TIHIM KULEROM NOVIM, SA ISTO 0dB do 60C, sa 6 faza a ne 3 faze, sa ravnim cevima a ne kao paukove noge nego ravni kao accelero, sa dva BIOSa ako se jedan brikuje vi samo podignete onaj koji radi kada ste u Windowsu prebaciti Switch u poziciju BIOSa koji treba da se flesuje nista se ne desi na desktopu i flasujete kartu koja snimi na taj BIOS na kome je switch, ima visi klol i cujem price da nesto cak
Kakve to veze ima sa kvalitetom proizvoda i primenjenim tehnologijama?
Mi ni nemamo uvoznika za €VGA, a €VGA je toliko u kesu da nemaju ni kancelariju ovde. Aj sto nemaju kancelariju, nego nemaju ni agenciju da ih zastupa ovde.
Ako si je uzeo u Monitor-u, ocekuj ubrzo razresenje jer imaju dobru saradnju sa ASUS-om.
:: EVGA`s ACX cooler performs more poorly and noisier in reviews versus other custom cooling solutions :: :: Napisa Hilbert ličn :: :: Auuuuuuu, ako dežurni narkoman na forumu ovo pročita izvršiće sepuku.. :: ::
EVGA reaguje u periodu od 30min do 2h na kontakt u vezi problema. Ukoliko si korisnik sa dobrim poznavanjem racunara koji je vec odradio uobicajene radnje odmah popunjavas zahtev za RMA tog dana. Za maksimalno 48 dobijes odgovor sa RMA Brojem i sa etiketom koju skeniras i nalepis na paket i posaljes Reklamacija se resava za 2 nedelje, 10 radnih dana. Paket stize veoma brzo ali ispod nedelju dana. Nekada za 30h, nekada za 3-4 dana.
Mozes i da ne saljes poruku tehnicokoj podrsci nego da odmah oides i popunis zahtev za RMA gde obnjasnis problem i odmah dobijes odgovr za 48 RMA ODOBREN, ETIKETA Sa tvojim imenom i tvojom adresom injihovom adresom. Za to sve moras imati account kod njih. Ne moras ici na forum ali da imas account na sajtu sa adresom da znaju gde da salju paket jer priliko slanja gledace adresu sa profila, imas 2 adrese da stavis boravka i shipping, kada popunjavas RMA pita te na kraju da li si siguran da isporuka hoces na tu adresu.
Ali ne znam sta nije u redu sa kartom, Kako mislis kako ces proci? Sta je problem, da li je cela riknula ili pravi probleme. Bez obzira ukoliko ti graficka pravi problem dobio drugu od EVGA ne bi bilo mnogo mudrovanjam razmisljanja sta ce biti i cinculiranja nismo utvrdili kvar itd, za poluispravnu bi dobio drugu. Za vecu tempeatru Da li je moguce da oni utvrde kvar u servisu?
I ako nesto nije u redu sa grafikom ne bi razmisljao kako ces da prodjes nego bi to bio period cekanja nove karte.
ma ne brinem ja da li cu dobiti drugu kartu, bice i to , naravno. Nego gledam da uzmem drugi chip - noviji jer mi je ovo druga felericna 770-tka :( - zato i kazem videcu kako cu proci...
Ljudi koji poseduju EVGA ACX karte kazu da je kuler izvanredan i da se cuje samo sustanje vazduha. Da ne zaboravimo jednu cinjenicu da se ASUS vlasnici ponose svojim temperaturama od 65-70C serije 700 u full load dok je fan vrlo necujan. Mogu vam samo reci da ja na kloku na kom rade te karte igram igrice na 55C sto znaci da mi je bazni klok veci nego ASUS GTX780Ti DCII dok se fan lagano vrti na 40%. Zato ne poredjujte babe i zabe, to su karte sa referentnim dizajnom na kome je kuler od 40$ a klok isti kao ASUS ROG Matrix. Pa sta ocekujete da bude isto dB kao druge karte, da karta ima istu temperaturu na 100MHz vecem kloku. Voleo bi samo da upalite te vase karte da u svakoj 3D aplikaciji kada je zauzece 70% krene 1200MHz boost, tj 200MHz preko referentnog, e onda da vidim koja temperatura VRM i GPU bi bila i koja buka... Stavljaju kulere da se vrte 50% na pickastim karticama. Pa njima bre Poseidon radi na 150MHz manje nego obicna EVGA Classified a slican kuler ce imati i K|NGP|N Edition,
Pa sta je vama merilo Gaming GIGABYTE, pa evo gospodine Boby objasnjenje za tvoju recenicu za EVGA kojoj je ovo druga godina da pravi takve karte, ASUS Strix GTX980 46.5, MSI GTX980 Gaming 46.8dB, EVGA GTX980 Classified 47dB i Zoac Amp GTX980 48.6dB GIGABYTE GTX980 G1 49.1 dB,
EVGA Cooler Performance Poorly... UBI SE. Znas li ti gde je njen klok prema ovim kartama i o kojim mi mizernim razlikama pricamo u zvuku, cak ima i 2dB manje nego GIGABYTE Gaming. Nevidljiva 2 dB, Ali je klok vidljiv. Pa klokuj te mizerije na EVGA klok i upali kuler pa da vidim temperaturu. Ta karta je pravljena sa mogucnoscu da se moduje voltaza, kuler potpuno odgovara potrebama, kuler VRM najbolji na trzistu hladniji VRM na 1.3V nego ove vase na referentnoj voltazi. Cutite molim vas, molim vas. Pa ja kada igram igre na 1071-1100MHz ja kazem pa koje su ovo temperature 50-52-55C... tek se posle setim...Pa taj klok je u stvari maksimalni Boost ASUSa zato se oni hvale sa 65C under full load a nasa 75C. Jadnici a MSI I ASUS VRM kao zmija noge. Kada je guru3D testirao ASUS DCII on nije znao odakle ta temperatura se stvara kada kaarta radi na mizernom kloku kao da je gola potpuno i za to je visoko.
:: Ma lazu ljudi, pitaj Wladu.. :: :: :: :: EVGA`s ACX cooler performs more poorly and noisier in reviews versus other custom cooling solutions :: :: :: :: Napisa Hilbert ličn :: :: :: :: Auuuuuuu, ako dežurni narkoman na forumu ovo pročita izvršiće sepuku.. :: :: :: ::
:: :: ma ne brinem ja da li cu dobiti drugu kartu, bice i to , naravno. Nego gledam da uzmem drugi chip - noviji jer mi je ovo druga felericna 770-tka :( - zato i kazem videcu kako cu proci.. :: :: ::
Za toliko vremena reklamaciju resava i MSI, samo sto ne moras da se cimas oko nekakvih skeniranja etiketa i slanja i ne moras biti bilo kakav poznavalac racunara. Pozoves call centar, das adresu, dodje kurirska sluzba, pokupi karticu i za 5-10 radnih dana ti dostavi drugu. Kod Asusa to ide jos nesto i brze, znam ljude kojima je odradjena zamena do petka a predali su je (doduse licno u servisu) u ponedeljak. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
:: EVGA reaguje u periodu od 30min do 2h na kontakt u vezi problema :: Ukoliko si korisnik sa dobrim poznavanjem racunara koji je vec odradio uobicajene radnje odmah popunjavas zahtev za RMA tog dana. Za maksimalno 48 dobijes odgovor sa RMA Brojem i sa etiketom koju skeniras i nalepis na paket i posalje :: Reklamacija se resava za 2 nedelje, 10 radnih dana. Paket stize veoma brzo ali ispod nedelju dana. Nekada za 30h, nekada za 3-4 dana ::
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.