Nije Providna, izgleda da je neka Metalik Siva. To je sada najbolja kombinacija. Da li se secate pre 2 nedelje kada sam vam rekao, sada bi na crno sve sa malim sivim detaljima, kao sto su i na maticnoj, fitinzi, kondenzatori,... Ne crveno. Zato sam i napajanje uzeo P2 sa svim crnim kablovima, zato sam i pitao za Rampage 5 Black I GSkill DDR4 crni mi stize za 2 nedelje, javili mi.
Da li da je maznemo da vidimo cija majka crnu vunu prede. Rokaj-Snimaj, Rokaj-Snimaj. GTX980 Gaming, xaxaxa.... Da vam iz kutije sjebem skor na 1550MHz boost bez Afterburnera i nastavim da igram igrice. Sta mislite? Posle prodam vama za 500e kada se pojavi Pascal ili Paster ili kako ga zovu vec.
Idi bre, bio sam siguran da je odgovorio sam sebi kad sam video temu.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Pa da a u posto su u Srbiji uvek praznici onda sam slobodan. Ja sam u stvari unutra i dalje, kao i vi. Mi smo svi deo velike ludnice, mrtvi smo a i ne znamo jos da smo mrtvi. Tek bi znali kada bi jedan dan proveli kao neki mladici sa zapada koji putuju, kupaju se u Oceanu, zive zivot normalno, bez teorija zavere i umisljeni da su posebna vrsta koja smeta drugima. To je istina, mi smo posebni i smetamo drugima, ali ne zato sto smo dobri, nego kao sto nama bubasvabe smetaju i glodari koji prelaze iz baste u bastu. Ali da ne duzim, evo vam slika jos jedne Hydro Copper single SLOT karte...
Ova moja 970 gigabyte wf x3 G1 iz kutije bustuje na 1405 mhz, rucno moze OC na 1550 mhz, a poenta je da sve moze da se igra na tim skupm kartama Wlado, cak i sa referentnim modelima koji bustuju na 1117 mhz, a kamoli ove sto idu vise. Previse se opterecujes, radice ti svaka igra jako lepo sa 970 ili 980...
da pitam koja je rev tvoja gtx970 g1, vidim ima dve verzije rev1.0 i 1.1, kakva je razlika - koja je bolja?
:: Ova moja 970 gigabyte wf x3 G1 iz kutije bustuje na 1405 mhz, rucno moze OC na 1550 mhz :: a poenta je da sve moze da se igra na tim skupm kartama Wlado, cak i sa referentnim modelima koji bustuju na 1117 mhz, a kamoli ove sto idu vise. Previse se opterecujes, radice ti svaka igra jako lepo sa 970 ili 980.. :: :: Opusti se :: :: Cpu: FX 6300 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Logi iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
Pa iskreno nisam primetio neku razliku, jeza ima 1.0 ja 1.1, tezina buka temp sve isti djavo, samo je 1.0 verzija imala 50 mhz veci boost. Ni jedna ni druga nisu cvilele kad se opterete 100% kod mene, a eto kod Jeze, cvilele su obe...
Pa ti poredis okrnjenu kartu sa celim cipom. Kao kada su poredili GTX780 Classified boost sa GTX770. Ili ajde da ugasimo par jezgra i HT Link pa da klokujemo procesor. To sto ti platis kartu iste pare u koju je proizvodjac ulozio manje rada i truda to je tvoj problem. Jel pratis kladionicu... Sta mozes nadji u grupi 10 karti koje boostuju na 1300MHz, a sta u grupi 10 karti gde je najmanje moguce 1500MHz...Pa ti vidi, manje rada, manje testiranja, vece zalihe, vise krsa, a traze iste pare. Skinu poklopac sa svoje pa uporedi prigusnice i kontroler VRM sa 970 SSC I 970 FTW. Pa sto onda citamo vesti, sto pratimo. Onda ajmo jednom u godinu dana na NVIDIA sajt i Intel i cao. Ali ja sam ti vec rekao zadovoljstvo je kada imas isti model auta kao drugi samo 30% bolji i tjuniran fabricki. Pa kada je cena slicna, ihaaa...Znas kako je kada ucitas igricu na karti jacine GTX780Ti ili GTX980 kada je fps recimo 45. A kada dodas jos 30% snage na to, kako poleti. Ali dobro vase pare, ne znam sta ih onda pipkate, merkate, birkate toliko MSI, GIGABYTE, ASUS, isto vam sve dodje, ili uzmi 180MHz klokovano i to je to.
I automobil ti ogranicava put na 60 km/h ili 120, 144 km/h. A sve karte teraju preko toga. Ali, jednostavno monitor ti ne moze pruziti onoliko koliko karta.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Da da videcu sta ce monitor da ti pruzi kada ubacis Assassin Creed Unity i nadolazece igre ili Metro, Crysis 3, itd. Pogotovu sto moja sledece karta ce biti tu za Curved Monitor i 2560x1440p rezoluciju, svaki MHz ce biti propisno iskoriscen i faliti.
Bez obzira kakav je kuler, on je najbolji za AIR za vibracije i buku, a ionako jedini mi imamo dozvolu da ga skidamo, ove blindirane karte kako kupis to ti je ako hoces da ostaanes u garanciji. Na ovima neces naci srafove stegnute kao bizon da je stegao da se ne moze skidati i neces naci etikete preko njih. Kada bi samo videli uzivo nekada to kako bi vam bilo cudno sta to drzite i koje bi prijatno iznenadjenje to bilo.
UZECU JE VEROVATNO ALI SE NECU ZADRZATI NA NJOJ DUZE OD PAR MESECI. UZEO SAM U OBZIR IZLAZAK GM200 I PASCAL. NASLEDICE JE NEKI SRBIN KOME TREBAJU DOBRE PERFORMANSE. 1500MHz boost iz kutije plus binovan cip vec imam u glavi tacno sta moze da ponudi. Jbt EVGA ce se obogatiti od mene. Salim se nece, ja menjam mnogo mozda za nase pojmove ali to nije nista za strane. To je sala.
i sta mislis koliko ces para izvuci/izgubti za taj binovan cip ?
:: UZECU JE VEROVATNO ALI SE NECU ZADRZATI NA NJOJ DUZE OD PAR MESECI :: UZEO SAM U OBZIR IZLAZAK GM200 I PASCAL. NASLEDICE JE NEKI SRBIN KOME TREBAJU DOBRE PERFORMANSE. 1500MHz boost iz kutije plus binovan cip vec imam u glavi tacno sta moze da ponudi. :: Jbt EVGA ce se obogatiti od mene. Salim se nece, ja menjam mnogo mozda za nase pojmove ali to nije nista za strane. To je sala :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Smatram da cu izgubiti oko 200e. Naravno sledeca ce biti skuplja verovatno.
Vi skacete kao mala deca kada nadjete bolje primerke a pitate sta ima od toga kada ga kupis. Ajde dosta... Pa sami ste videli razliku kada sam vam kacio rezultate GTX780Ti... 600 poena vise u 3DMark 11 za 20MHz nizi klok.
Samo da znaju neznalice koje kazu da je Plastikaner. Kuler na ovoj karti nije plastican, verovatno je aluminijum, sto nije bas idealno resenje... Delovi su providni, delovi ne... BRUKA KARTICA, cip ONAKO...Uglavnom bice najbolja GTX980 u Srbiji.
Sta vi propustate, izem vam NVIDIA, kada najbolje od nje nemate, sve neke nakaradne ispupcene, izuvijane kao da stoje u prodavnici pored kamioncica i motora igracke, a boje su im kao Kineski maskenbal sa velikim zmajem onim...
HVALJENJA PO FORUMU, MISLITE NA SVE ONE GRAFICKE KOJE SE POZAJMLJUJU IZ MONITORA I DRUGIH FIRMI I TESTIRAJU IZ NJIHOVIH PODRUMA ILI SERVISA SA NASLOVOM JUCE KUPIO I SKOROVA SA 0 U GLAVNOM SKORU I APPLY 20MHz VISE KADA SE ZAVRSI BENCHMARK ONDA SE OTVORI AFTERBURNER I PRITISNE 20MHz-30MHz VISE. MISLITE NA TO, PA AKO CEMO DO HVALJENJA ONDA SU DRUGI PRAVO POZORISTE PROZIRNO SA SVIH STRANA, UZIVANCIJA ZA GLEDANJA. DA BRE VI NISTE POSLE GODINU DANA I NOVOM ARHITEKTUROM NASLI KARTU KOJA IZ KUTIJE DAJE VECI SKOR NEGO MOJA IZ PRETHODNE GENERACIJE, PA IMA LI VECE ZADOVOLJSTVO OD TOGA. CAK SU I REALNI LJUDI PRIZNALI DA ZA 765E NISAM MOGAO BOLJE KUPITI. JA NAPROSTO NE MOGU DA UZMEM 2 MALE KARTE I DA SE HVALIM KOLIKO JACI MI JE SKOR OD SINGLE. I STA SE BUNITE ZNATE DA JA CUVAM STVARI NASLEDICE JE NEKO KAKVU SAM JE JA DOBIO. PA SVAKO IMA SVOJE KUPCE, ASUS IMA SVOJE KUPCE KOJIMA ON DAJE ROBU PO CENI NABAVNOJ, CASOPISIMA KOJIMA POKLANJA, MSI IMA SVOJE, ITD. NEREALNO BI BILO JA SE IGRAO SA NEX1500 CLASSIFIED DZABE I SUPERNOVA 1200 P2 DZABE I IMAM ZA CEO ZIVOT A DA KUPUJEM NESTO DRUGO. ETO OVDE KOD NAS CAK IMA I ZOTAC FANOVE, ONA LIGNJA NJIHOVA, KAKO LI SE ZOVE.
@Classy Vidi, po meni, poenta svake karte je koliko moze da se overklokuje, kako je odradjeno hladjenje i kolike su temperature, i sa te strane, potpuno je nebitno koji je brend. Imas referentne 980 koje sa default clocka sa overclockom mogu da boostuju i do 1600Mhz. Ova moja MSI 980 boostuje 1354 iz kutije, ali moze da radi na kloku do 1590mhz. Znaci, skoro je nebitan boost clock iz kutije ako se kasnije slabo klokuje. Neki limit gtx980 chipa na 1.250-1.275V voltazi je 1.600Mhz. Sa hardware modom za napon do 1.4V idu i preko 1700Mhz na vodi. Pitanje je koliko ce moci da se dobije na overclocku sa EVGA GTX980 K|NGP|N Classified na vazduhu u odnosu na ono sto dobijes od drugih kartica i sobzirom na samu cenu kartica i to je mozda i glavna poenta pri kupovanju kartica.
Ej to moze da radi pusti me. Mogla je moja HD5870 da radi na 970MHz 9 meseci. Posle toga je radila na 920 i ni makac vise. Sta sam ja lud. Ovde imamo 2 situacije, u jednoj situaciji sam ja koji je probao sve pa zadnje EVGA a u drugoj vi koji niste probali Classified. Necu da se zajebavam sa OC i softwerima. Da li razumes hocu da mi radi kao ovaj procesor sto imam. Da se budi sa time a ne prilikom ulaska u Windows da joj software setuje klok. Ovde pricamo o 1500MHz bez pomeranja voltaze. Ja dobro znam sta ljudi imaju kod nas, znam sta ljudi imaju na MSI temama, na ASUS temama i na Classified temama. Znaci znam kada je laziran skor, znam kada je preuvelicano, znam cifre koje daje 95% cipova ono ostalo su iznenadjenja. Znas kako je to kada stigne karta pa kada snimis oficijalne skorove karti klokovanih na tvoj klok pa izvrtis benchmark pa mislis da je neka greska koliko je veci. Pa ponavljas 5 puta. Kada za isti broj odskace recimo 500 grafickih poena u Firestrike. Znaci u poredjenju sa cipom koji moze da se toliko klokuje. Zasto, zato sto ovaj radi lako i mirno i takav mu je silikon a onome je nabijena voltaza, nekada i crashuje, nekada i zatrotluje dovoljno da opadne fps za 1 sto utice na skor. Drugo o ceni nemoj da mi pricas ja sam moju sa boostom na 1200MHz iz kutije platio 40e vise nego referentni ASUS u to vreme kod nas. Sada kosta ne znam 700-800e. Nebitno. Necu da proveravam voltazu, necu nista da diram. Hocu samo da se custom fan profile budi sa windows nista vise, znas zasto, da ne zaboravim kada krenem da igram. Koliko ste puta igrali i shvatili da karta nije klokovana kada ste zavrsili, to su komicne situacije za mene kao i mesanje necije srece u izbor. Prvo toliko vas ima tako dobre karte da bi covek pomislio raj. Hocete da vam kazem iskreno... Vi sa najvecom mogucom voltazom ako odigrate na 1500MHz da pevate, ali to nije garantovana stabilnost za 3 god. Sa ovom kartom jeste. Da kazemo da ih i zovu Classified tako sto polovina cipova najgorih i losih tu ne ide. Znas moj procesor je klokovan i ja nista ne cackam, zasto da kartu to radim. Jer nije bolje 25-30% setovano i jedno i drugo vise nego sto je Intel i NVIDIA zamislili. Jeste. Pa to su velike performanse i skupi delovi, a ako dodas jos samo 20% cena skace. Svi znamo da svi cipovi imaju neki limit na vazduhu kroz boost, kroz power target. E neke karte dodju do limita ako imate srece, a EVGA ti daje garanciju da se igras veoma blizu tog limita. Koliko god ona dobije overklokom drugi moraju da setuju +200MHz i da krenu od tog broja da se takmice a da ne diraju voltazu. Ja znam da bi se smejao kada bi krenuo od svih ljudi koji pricaju 1550-1600 sa referentnim, daj boze da im je jednom prosao test i da suy krv propisali do toga tu nema govora igranja ni igrice od pre 5 god. A da ne pricam sa kojim kulerom, sa kojim VRM, pa GTX970 Strix ima 90C VRM na default kloku. o cemu vi pricate, kako da radi 5-6h tako u igricama na tolikom kloku. Ako je sve tako divno i bajno i svi mozete 1500-1600 pa zasto onda ASUS ne stavi na Poseidon 1450-1500MHz. Zato sto ne moze a bitnije mu je da proda pod tim imenom i onaj veliki procenat koji to ne moze. Ja ne idem u kockarnicu nego kupujem sto brzi hardware i garanciju na to.
Okey je, razumem sta hoces da kazes, to je tvoj izbor. Ali, zasto ne overklokovati kartu. Skratices zivot kartice sa 10 na 5 godine. Volim i ja EVG-u. Imao sam referentnu 780 sa Extreme III coolerom, clockovala se kao luda, i radila je savrseno. Classified i Lightning su i napravljene za overklok. Ako je uzmes zasto je ne klokovati. Evo ima neki GTX Classified Controller sa kojim mozes otljucati napon i preko 1.3V. Sve namestis, clock, fun profil i snimis taj profile i samo sa jednim klikom dobijas sve namesteno i spremno za rad. Bas isto kao iz kutije, samo overclcokovano.
Kako mislis zasto ne overklokovati kartu. Pa gde da je overklokujes kada ti je 1200MHz boost a 1270MHz maksimalno sa 115% power target i to u igricama. Mislis da staavis neoficijalni BIOS i da sa njim igras igrice??? Pa to nije za to. EVGA je gledala da klokuje toliko kartu da 3DMark 11 i Firestrike na fabrickim setovanjima idu na 105-106% power target of maksimanlnih 110% na Normal i 115% na LN2. U redu da je ona klokovana 50MHz pa da se ja guram i mucim da ima jos prostora za 100-150MHz, ali sta kada ima mesta za jos 50MHz, Ili jos 100MHz u igricama a ako startujem benchmark sa tolikim povecanjem test pocinje trotlovanje, tj obara klok, jel igrice uvek manje power target traze 80-90%. Zasta da je klokujem i gde. Nekako mi 1200 svidja vise nego da cackam svaki put na 1265MHz. I nekako mi se 1500MHz vise svidja nego 1545MHz... I ja se slazem treba klokovati, bilo ko, fabrika to uradi bolje od mene, lepo kazu da to rade testovima koji nisu dostupni u javnosti celu noc. Sta ja imam da guzim se pored takvih monstruma. Kada Kombustor i OC Scanner cim ih startujes zacrveni ce PT na 115% a karta boostuje na 1137-1150MHz. To je ono sto pise u GPU-Z sigurni boost uskracen samo zbog PT LImita, u situacijama gde je PT veci karta moze da boostuje i na 1200MHz -Est Max, sto znaci sve igrice, svi benchmark testovi, svi rendering programi itd. Znaci EVGA je isla jos preko limita i posebno testirala i sta sada ima neko za igrice da trazi jos.
Da li si primetio da 3 reviewa EVGA GTX980 Classified sa fabrickim boostom od 1440MHz pokazuju klokovanje od 1600-1620MHz boost SA VAZDUSNIM HLADJENJEM FABRICKIM GDE POWER TARGET PONOVO POSTAJE PROBLEM. Znaci da su vec odvojili i bolje cipove i verovatno povecali na 1500MHz... Sta ja tu da trazim dalje, to samo neki napaceni iskomplekrisani idiot koji ne moze doci do takve karte moze da se takmici sa time i da neki njegov pod znakom pitanja klok poredi sa time i kaze jao vidi moja stabilna na 20MHz vise. To su smesne stvari. Pametan ce da uzme tih 1500MHz i da se igra, postavi vodeni blok, doda voltazu zakuca na 1600MHz, ako ne pomogne iz Precision X pomoci ce iz Classified voltage Tool koji prelazi NVIDIA limitation i to je to. Ko hoce, vecina ce da se zeza nedelju dana i da nastavi da igra na 1500MHz...Pa vecina likova koji radi BIOS i za druge karte ima EVGA Classified modele, obicne ili K|NGP|N Edition, evo recimo skynet jedan od poznatijih, najaktivniji je na Classified temi, tu prica i o svojoj karti itd. Jer to zato sto je bolja ona lignja od AMP, ili zato sto je isto kupiti referentni pa klokovati. Naci cu vam poset coveka koji je nezadovoljan sa 3 modela GTX970 od 3 proizvodjaca i sa EVGA modelom, sta kaze i kako je uporedio nju i GIGABYTE verziju onu Gaming ili G1 ne znam ni kako ih prave, koji je njegov utisak o jadnom i tankom PCB i EVGA koji izgleda kao umetnicko delo prema njima, u pitanju su SSC+ ILI FTW+ nisam siguran... Javio se kao zalba i uopste nije zadovoljan jer je problem do NVIDIA neki ali sta kaze za kartu kao kartu,
A posebno sto sve sto vidite na netu kako da se prevazidje power limit i voltage limit i to jos tek kada postoje referentni modeli,sve dolazi od EVGA laboratorije i TIN uglavnom to predstavlja i drugi overklokeri, par dana posle prikazivanja referentne karte vi kod njih vec imate dostupno kako da je zalemite da ona nema ogranicenja, to je politika kuce, zato se EVGA razlikuje od drugih.
I uopste je smesno porediti neke referentne pod znakom pitanja cipove koje je pratila sreca sa kartama koje se prodaju sa 1500MHz i default voltazom a klokuju EVGA overklokeri videli ste 2200MHz pod LN2. Znaci karta koja je spremana za takve uslove to je zadovoljstvo imati u kompu i paliti svaki dan.
Da, to je ZOTAC GeForce GTX 980 AMP! Extreme Edition. Jao samo kada bi je nasi uvezli, pa uzeo bih je poremecenom Wladi u inat i bila bi bolja kartica od njegove. I ja pricam svasta, pa on nas lozi jer su mu to price za laku noc, pre nego sto popije mleko pa u cistu belu kosulju, par elektroshokova i onda tako lepo raspolozen u krevet. Wlado, ako budu snimali Let iznad kukavicijeg gnezda II deo javi im se tamo u Holivudu (napisi to danas i ponesi scenario na ovu adresu: Višegradska 26, Beograd. to im je ispostava u Srbiji-to sta pise gore to ne citaj, da te ne zbuni), mozda uzmes neku kintu za scenario (neka ti i napisu posvetu da je radjeno po istinitim dogadjajima i nikako nemoj i nas da zaboravis, malo da nas izreklamiras). Zotac je zakon za EVGA, koja by the way propada (niko ih vise ne shvata ozbiljno, imaju samo par umobolnih kupaca koji se dive proizvodima vikendom kada ih puste iz ustanove). Imao sam EVGA, GTX 560, bila je u rangu Gainwarda, s` tim sto je Gainward bio pouzdanija i tisha kartica.
Jezo ti nisi kvalifikovan da pricas o entuzijazmu i elitnom hardveru. Ti bre juris za parama. Vrsis tamo neke razmene uz doplatu i sl. Ma idi begaj. Ti si skroz neozbiljan.
Nikakav Zotac sa ovom elegancijom, ledenim performansama ne moze da se meri.\
Superior Technology Intel 4930K@4.7 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/GALAX GTX 980 HOF/Samsung 840 PRO 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.