Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomagajte!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
andrejnp Pomagajte!!!!!!!! 12.10.2007. 23:13 T6003

status: user
broj poruka: 486
Ima seldecu konfiguraciju:
4800x2 AMD AM2
Gigabyte 550 nf
Gigabyte 1950pro 256ddr3 Zalman,
2x1gb 800 transced,
500 wati xlilence

Sledec problem javlja mi se sto se tice grafike. Posle 30 minuta igre GW, WOW, Strongehold, BioShock (podesvanja su sva na deafaultu) pojavlju se crne trouglovi npr iz glave mi viri trougao. Kada se to javi ili zkauje igrica da mora alt+ctrl+delte pa da se iskljuci iz task meangera ili zakuje na par seknudi 5-10 pa se povrati. U pocetku se to javljalo kad bi stavio Ax4 ilis ve na high ali sad je ucestalo ta je nepodnosljivo!!!!!! Probao sam sa novim sistemom i sa dosta verzija drijvera pocev od oni sa CD koji dolazi uz nju pa 7.1, 7.6, 7.8, 7.9. najgore radi sa drajverima sa CD i sa 7.9 sa njima je npodnosljivo igrati! Znaci bukvalno pola ekrana je u torugolve. Posto zivim NP a komp sam uzeo u BG da nebi slao pa mi vracali graficku zanima me da li crkla ili je problem sa necim drugim. Ako bude bilo potrebno imam i scren...Inace procesor i grafikca nikad nisu OC!!

Pomagajte!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Novopazarac 12.10.2007. 23:49 #30099

broj poruka: 5710
Moze biti i CPU i RAM a ne samo VGA. Testiraj RAM sa GoldMemory, CPU testiraj sa Orthis Prime 2006 ili Hot CPU Tester 4.3 Pro a VGA pusti 3DMark 2003-2006, ArtifactTester i BurnInTest Pro 5 modul za 2D VRAM i 3D. Najpre prekonfigurisi parametre...pa javi rezultate testiranja...

- R a v e n L o r d -

DaSickSyst Probaj sa Omega drajverima. 13.10.2007. 01:45 #30103

broj poruka: 2909
Nisi napisao koji OS koristis to je vrlo bitno.
Mozes da probas sa ATI Omega drajverima.

1.Skini ATI Omega drajvere ovde:http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=14
2.start,acesris,sitem tuls,sistem ristor,kriejt ristor point,nekst,kucaj:xxx,kriejt.
3.Aninstal ATI Katalist,
4.restart,
5.faund nju hardver,kensl.
6.Dupli klik na Omega,nekst,nekst,aj agri,nekst,disejbl fast vrajt,nekst,finish.
7.restart.

Iznenadjujuce je da ATI Omega drajveri mogu da rese mnoge probleme,MOZDA upali u svakom slucaju ne mozes nista da izgubis.

U svakom slucaju imas i Catalist 7.10 ako nisi probao:
http://ati.amd.com/support/driver.html

DaSickSystem

andrejnp Windows XP Home 13.10.2007. 02:20 #30106

Licenciran. Kupljen za igraonicu.

andrejnp Machine!!!!!! 13.10.2007. 11:09 #30110

Gde mogu naci Gold memory a da nije SHAREWARE!!!!!

MACHINE Re: Machine!!!!!! 13.10.2007. 11:19 #30112

To su uglavnom komercijalni programi. SLobodno skini MemTest86 3.3 (ne onaj sa sufiksom +) i pokreni njega, odlican je. HCT ti je komercijala i imas ih sve na npr. https://www.phazeddl.com

- R a v e n L o r d -

::
:: Gde mogu naci Gold memory a da nije SHAREWARE!!!!
popovl skolski primer 13.10.2007. 11:41 #30114

broj poruka: 149
...da...imas skolski primer zagrevanja procesora na grafickoj.
Prelom tekstura je pokazatelj greski na GPU,a
pojava drecavih boja na povrsinama je pregrevanje MEM.

Skini 2 Mhz (da samo 2 Mhz) sa GPU...pa nam javi sta je bilo.

andrejnp Ako vam nije tesko da pogledate 13.10.2007. 13:29 #30118

Okacio sam neke screen pa pogledajte!!!!!!!!!

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1247215#post1247215
MACHINE E, ovako 13.10.2007. 14:16 #30119

ukljuci opciju u modulu za 2D graphics koja se zove Ignore skipped frames i stavi Test All video memory. Ukljuci samo taj 2D graphics ali pod Safe Modeom. Ako ti i tada javi gresku definitivno je VRAM los tj. neki chipovi su neispravni ili rade sa zategnutim podesavanjima ili sa povisenim T, tada obori takt memorije i prevrti ponovo. U 99% slucajeva je VRAM jer GPU uglavnom mrzne a ne pravi artefakte na slici. X ti put apelujem da 3Dmark nije test ispravnosti niti stabilnosti jer sam mnogo puta video da on radi iako je hardver poluispravan. Puka matematika i proracuni su jedini adekvatni i merodavni sistem eliminacije, ono sto ljudsko oko ne vidi u slikama i prolazi neopazeno pasce na testovima geometrije i aritmetike..

- R a v e n L o r d -

andrejnp Machine!!!!!!! 13.10.2007. 21:52 #30133

Kad sam pokrenuo program u saffe modu javio mi je sledeci text!!!!!!!
`Hardware-onlay DirectDraw Object creation not possible`

MACHINE Re: Machine!!!!!!! 15.10.2007. 02:08 #30243

Cudno, za 2D graphics ne bi trebao da ti trazi prisustvo DirectXa tj. DD, jedino ako nisu promenili. Postoji mogucnost da zeza driver. Nista onda ovako, uradi potpuni uninstal drivera i aplikacije MMC, zatim Driver Cleaner Platinum pa skini sve repove za ATi (WDM, MMC...). Resetuj i sacekaj da OS nadje bazicne. Potom, iskljuci u Task Manageru sve programe koji su nebitni za rad dakle pogasi sve korisnicke aplikacije. POkreni BIT 2D test i vidi da li daje grekse i d ali prepoznaje punu velicinu VRAMa. Ako i sada pored Ingore dropped Frames ima greks onda je kartica felericna

- R a v e n L o r d -

:: Kad sam pokrenuo program u saffe modu javio mi je sledeci text!!!!!!
:: `Hardware-onlay DirectDraw Object creation not possible
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs