The first AMD FreeSync capable monitor is here, cheaper than G-SYNC
I`m an absolutely fan of NVIDIA`s G-SYNC technology, but not many people have had the pleasure of using AMD`s FreeSync technology at home, a technology that is meant to be virtually identical to that of NVIDIA`s. Well, the first FreeSync-powered monitor is now available on Overclockers.co.uk.
The monitor we`re talking about is the Iiyama ProLite B2888UHSU-B1, which is a 28-inch 4K monitor with AMD`s FreeSync technology baked into it. This monitor is using an identical panel to the Acer XB280HK, which is powered by NVIDIA`s G-SYNC technology and also runs a 3840x2160 resolution. The big difference? Price. The AMD FreeSync option is around 0, while the Acer XB280HK is currently 29 on Amazon.`
Ali, dobro... Za taj `spešl filing` vlasnikovanja Nvidije, kad ti se sve na stolu i u kompu poklapa po boji zeleno, vredi dati skoro duplo više para :) Stvarno vredi.
Još jedan primer kakvi lažovi i manipulatori se bave prizemnim AMD `marketingom`.
Na Amazonu gde Acer košta u rasponu od 910$ do 1029$, pomenuti Iiyama košta u rasponu od ~850$ do 1197,95$, a cena od ~600$ je uzeta bez dodatnih obaveznih troškova slanja koji u toj ponudi iznose 7.41:
Sa druge strane, na linkovanom overclockers.uk Acer košta 499£, a Iiyama 389.99£, ali to ne smeta prevarantima bez trunke časti i morala da porede najskuplju cenu jednog monitora sa najjeftinijom cenom drugog, i to na potpuno različitim sajtovima sa različitih kontinenata, a sve da bi se AMD naivnima predstavio kao dobročiniteljska organizacija koja svoje poluproizvode prodaje po nižim cenama iz šatro `humanitarnih` razloga!
Dobra vest je da ima sve manje onih koje AMD prodavci magle mogu da pecaju služeći se tako jeftinim i bednim `marketingom`, sudeći bar po rezultatima poslednjeg kvartala.
Šta bi mi bez tebe i Sajka, da nam razotkrijete marketinške teorije zavere podlog AMD-a kako bi preoteo kupce dobričiniteljskoj nVidiji.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Cekaj cekaj, vi racunate cenu slanja u cenu monitora? Nidje veze. Evo i sa sekire:
Iiyama ProLite na Overclockers.co.uk sajtu košta oko 600 američkih dolara, dok biste za Acer sa G-SYNC-om (na istom sajtu) trebali da izvojite 770, a na Amazon-u čak 1029 američkih dolara!
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Jeste jeftiniji freesync i ne sumnjam da ce da padne na `pravih` 0 ali dok se ove gl.posto oko shppinga ne ispeglaju there sint sometithing to write home about. Inace, ovo nije AMD marketing vec oni Pakistanci opet spamuju sa nebitnim vestima...
:: :: Iiyama ProLite na Overclockers.co.uk sajtu košta oko 600 američkih dolara, dok biste za Acer sa G-SYNC-om (na istom sajtu) trebali da izvojite 770, a na Amazon-u čak 1029 američkih dolara :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Ali stoji da vest treba da se pazljivo procita, proveri pa onda da se nesti pise a ne kao botovi samo da prevode...
:: Nije da vesti mozes da izmislis. Vesti moras da prenesesh sa nekog drugog izvora.. :: :: Zato imaju najbolje reviewove kod nas.. :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Šta bi mi bez tebe i Sajka, da nam razotkrijete marketinške teorije zavere podlog AMD-a kako bi preoteo kupce dobričiniteljskoj nVidiji :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V :: :: ::
Kao što rekoh: Šta bismo mi bez tebe, ali i ovih što čitaju samo naslove, ali ne i ceo tekst, +1 likova, kao i vona-bi novinara, koji svoj senzacionalistički naslov pobiju u ostatku teksta. Bilo bi nam stvarno dosadno.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Sve može, samo ovog `+1` zadrži kod `vas`. Čisto ravnoteže radi.
:: Kao što rekoh: Šta bismo mi bez tebe, ali :: ovih što čitaju samo naslove, ali ne i ceo tekst :: +1 likova :: kao i vona-bi novinara, koji svoj senzacionalistički naslov pobiju u ostatku teksta :: Bilo bi nam stvarno dosadno :: :: ::
Ne govorim o obicnom komentarisanju nego o tolikoj ostrascenosti kad se nesto brani ili pljuje, a obe kompanije (za koje mene inace zabole, da, za obe!) uzimaju pare i jednim i drugim, dakle njih zabole za sve, sem za kes...
Dexter nije stvar u osrtrascenosti vec u percepciji. To ti tako posmatras kao i jos neki odredjeni useri.
Neko to vidi kao jasne cinjenice koje jednostavno treba preneti narodu. Ja recimo ne mogu da cutim i gledam te pilicare kako varaju i lazu narod dok sa druge strane njihovi bolesno opsesivni fanbojevi lupetaju kojekakve gluposti i stalno imaju tendenciju da prave svadju.
Zasto bi neko bio ostrascen ako zastupa istinu>? Forum i jeste za to, govorimo ovde o IT. A kako ce mene neko da skapira to me bas zabole, vecina ili nekolicina ma uopste me ne zanima. Ja cu da prenesem poruku jer ja tako zelim a pre svega zelim da ljude osvestim jer mnogi i ne znaju sta se zapravo sve desava.
Ko hoce nek procita ko nece ne mora.
Cak i ovaj FreeSync je jedno prodavanje magle ali nema veze i to ce se testovima pokazati da to blage veze nema u odnosu na ono sta zaista predstavlja G Sync i kako funkcionise. Ali bitno je da je 100$ jeftiniji i da se pacenici odmah pecaju i krecu sa hypom kako konkurentska firma ne valja i kako skida kozu sa ledja.
Sve sto je maxxio istakao su suve cinjenice. I da je srece da je vise takvih ljudi ne bi AMD radio to sto radi danas. Toliko.
Čak i da je prodavanje magle, ne košta ništa, za razliku od nVidijine magle koja će uvek biti naplaćena, uglavnom papreno.
@maxxio Taj +1 se sam proterao iz `nas` tako da je sada deo `vas`.
Ta imaginarna nVidia-ina `magla` o kojoj govoris fizicki daje rezultate svojim hardverom a moze da se izvede i kroz mernu jedinicu.
Zao mi je ali AMD je u rekla-kazala, `Obecanje, ludom radovanje`, `Tresla se gora, rodio se mis` i sl. nenadmasiv. Prosto je vise smesno jer znas sta od njih zapravo mozes da ocekujes. Vise nisu ni providni vec su jadni i bedni sta rade. Trecerazredna firma, bila i ostala. Da je srece da se neko drugi bolji i kvalitetniji pojavi i da se taj AMD skine sa spiska sa svojim poluproizvodima i prljavim marketingom, da je srece.
... i dam link da se može videti da ništa svoje nisam umislio niti dodao u tekst... (čovek koji je napisao članak je sam uporedio isti monitor, sa istim panelom, a sa konkurentskim tehnologijama)
PLUS što čovek koji je napisao članak lepo kaže kako je fan Nvidijine tehnologije.
I debili me OPET optuže kako sam ja nešto `izmislio, dodao`, `napravio senzacionalistički naslov`, itd.
Iako sam ostavio ORIGINALNI tekst i ORIGINALNI link.
Juče sam ga pročitao privučen bombastičnim naslovom, kad u tekstu stoji nešto drugo. Razlika u ceni je srazmerna ceni G(lup)-Sink modula.
No prob. :) Više se odnosilo na ovog kojeg nije mrzelo da odradi čitav `research` na temu teksta, i da `pokaže` kako sam ja imao `isključivo zadnje namere` :)
Srećna Nova godina, i sve najbolje!
:: Juče sam ga pročitao privučen bombastičnim naslovom, kad u tekstu stoji nešto drugo. Razlika u ceni je srazmerna ceni G(lup)-Sink modula
smanjuje potrosnju na notebook uredjajima i nije slucajno to implemetirano u VESA standard,sto nije slucaj kod Nvidia Gsync gde treba poseban hardware. E sad sta bolje izgleda, tesko je reci oba sistema su zasnovana da daju dinamicki refresh rate.Bilo je nekih glasina da ce Nvidia da podrzi oba standarda.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.