Pozdrav ljudi u dilemi sam izmedju ove dve solucije. Imam jednu gtx 780 DirectCUII OC grafu pa sam zeleo da kupim jos jednu istu,jer joj je pala cena na nekih 340 eura ili da prodam svoju i kupim asus strix gtx 980 grafu. Sta vi mislite. Naravno igram na ekranu od 32 inca ,rezolucija full hd.
Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus V formula ROG Asus GTX 780 DirectCUII OC Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
Ako te vec svrbe pare, kupi 144hz monitor i onda stvarno mozes da kazes da si nesto posteno kupio. Ovako praviti tako jaku masinu za 60hz osvezenje je suludo, pa koji ti fps juris, sve preko 70 fps-a je suludo na takvim monitorima ? Da ne igras ti mozda na televizoru druze?
Na svakih mesec dana kupujes nesto i trosis dosta novca, a nisam bas siguran da si upucen kako treba i da ides pravim putem...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Ma koliko to (u teoriji)bilo dobro,uvek sam za jednu.Ali opet 980 nije nesto mnogo brza od 970 a osetno je skuplja.Ali koliko vidim tebi pare nisu problem.
Kakvog drugara Djole? I zasto stalno CF i SLI stavljas u isti kos kad to ni blizu ne radi isto? Kad god sam SLI imao to je radilo milina Bozija, i kod svakog kod koga sam bio i probao, sve radi bez greske. Nekad se samo desi da nVidia izbaci neki bangljav driver i onda izbaguje SLI ali odmah sledeci driver sve to lepo popravi.
Ne razumem zasto stalno ponavljas pricu koja jednostavno nije tacna. Da to ne radi kako treba ja ni u ludilu ne bih preferirao SLI a SLI je nesto sto je vrh vrhova, od toga bolje nema. Ultimativna platforma.
@bleach4
Svakako je bolje ici na SLI iz razloga sto ces imati jaci setup od GTX 980. Moras sam da iskalkulises koliko bi tu tvoju prodao i koliko moras da dodas za GTX 980 tako da vidi sta ti se vise isplati. Stvar je samo u ulozeno/dobijeno.
Po meni GTX970 SLI takodje najbolja varijanta. Ali za druge posto oni nemaju kao ja averziju prema tome. Ko je nema moze da uziva i imace vece performanse, ko ima taj mora da kupuje ove najace single. Stim sto moram da ti kazem da postoje igrice koje ne prepoznaju SLI ili ne radi dobro, recimo Wolfenstain najnoviji dve GTX970 imaju manje fps nego jedna. Onda neke starije igrice gde ti uglavnom nece trebati vise od jedne. Ja jesam za SLI ali da je to nesto kao Titan Black itd gde i sa jednom grafickom ako ostanes je mnogo jaka konfiguracija. GTX970 SLI to je 25% slabiji nego GTX980 SLI. Sa GTX780 da imas 6GB verziju rekao bi to bez razmisljanja. Ali ovako ne. Opet postoji opcija da kupis GTX980 single pa kada se pojave ovi stariji Maxwell cipovi a tome padne cena na 350e da kupis jos jednu, e onda imas bas jake performanse. Izaberi sam, iskreno i ja da sam u tvojoj kozi mozgao bi.
Izvini,msm za ovo sto sam SLi i CF u isti kos stavio.
Da znas samo koliko igara(bar one sto mi igramo)ili ne podrzava SLI/CF ili je iskoriscenje druge tragikomicno,o glitchevima sa lightningom da ne govorim,ortak sa gtx 660 sli se ubi da namesti SLI profile,nijedna igra koja koristi Source engine ne moze da prodje bez dropova fps-a naglo sa tipa 90-120 na 45.Drugi jos vece probleme ima sa dve r9 280x. Od single playera od taze igara(ajde da tako kazem),Shadow of Mordor i Watch Dogs isto,radi lepo 60fps++,onda odjednom drop.Meni se to recimo sa gtx 660 ti ne desava. E sad tamo gde to radi kako treba(recimo Battlefield 3,posto i u cetvorci ima problema)to je super ili recimo novi Codovi(ma koliko bljutave igre bile,SLI profile kad namesti,sve ok).Ima tu naravno,doduse jako malo danas,igara koje prosto i nemaju podrsku za SLI profile ili je nisu imali u 1.0 verziji,pa kao izbacili,a u stvari nista,druga grafika radi 20%(konkretno Wolfenstein:New Order,koji je covek igrao sa jednom grafikom). A da ne govorim,kad stavi update drajvera pa vecinu igara koje igramo u multiju,2 sata namesta profile.
Nzm,kazem gde radi,to je extra,ali ima dosta naslova gde ne radi ili radi jako lose(bar dosta,onih sto mi igramo).E sad sigurno je najlakse reci glupi source engine,ali brate....takve igre covek najvise igra.I koji K je uzeo onda 2 grafike. I jos jednom izvini za SLI i CF glupost :)
Pa ja sam rekao nema sile, kakav SLI, kakav CF. Koji je to trip uvideli da bolje zaradjuju na vise grafickih pa nam podmecu 2-3 da kupujemo. Kupis jednu ali stvarno jaku graficku kartu i to je to. Mislim da je GTX970 grafika na koju se najvise ljudi zali od svih NVIDIA grafickih karti zadnjih 5 god, ajde da ne racunamo ono grejanje od GTX480. Ja sam ih i izkritikovao na njihovom sajtu. Pazite ljudi se boje da kupe GTX970. Nikada vise ljudi nije pitalo da li da uzmem. E nasta se zale koliko sam ja video coil whine, verovatno lose lemljenje ili losa serija delova jer NVIDIA ne moze nista jeftino a dobro da napravi. Kada ona pravi za 300e to znaci da je to kao da kosta 150e. Onda zale se na lag i stuttering, to su novine, zale se na black screen i probleme sa display portom. Neko nema nikakav problem. Ali ovo im nije trebalo, izgleda da imaju neke probleme sa Maxwell koje mi ne znamo, a to se desava u najgore vreme kada AMD ce imati sta da ponudi. Za GTX980 nema toliko zalbi ali opet ima vise nego za serije pre.
:: Izvini,msm za ovo sto sam SLi i CF u isti kos stavio. :: :: Da znas samo koliko igara(bar one sto mi igramo)ili ne podrzava SLI/CF ili je iskoriscenje druge tragikomicno,o glitchevima sa lightningom da ne govorim,ortak sa gtx 660 sli se ubi da namesti SLI profile,nijedna igra koja koristi Source engine ne moze da prodje bez dropova fps-a naglo sa tipa 90-120 na 45.Drugi jos vece probleme ima sa dve r9 280x :: Od single playera od taze igara(ajde da tako kazem),Shadow of Mordor i Watch Dogs isto,radi lepo 60fps++,onda odjednom drop.Meni se to recimo sa gtx 660 ti ne desava :: E sad tamo gde to radi kako treba(recimo Battlefield 3,posto i u cetvorci ima problema)to je super ili recimo novi Codovi(ma koliko bljutave igre bile,SLI profile kad namesti,sve ok).Ima tu naravno,doduse jako malo danas,igara koje prosto i nemaju podrsku za SLI profile ili je nisu imali u 1.0 verziji,pa kao izbacili,a u stvari nista,druga grafika radi 20%(konkretno Wolfenstein:New Order,koji je covek igrao sa jednom grafikom) :: A da ne govorim,kad stavi update drajvera pa vecinu igara koje igramo u multiju,2 sata namesta profile :: :: Nzm,kazem gde radi,to je extra,ali ima dosta naslova gde ne radi ili radi jako lose(bar dosta,onih sto mi igramo).E sad sigurno je najlakse reci glupi source engine,ali brate....takve igre covek najvise igra.I koji K je uzeo onda 2 grafike :: I jos jednom izvini za SLI i CF glupost : :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Za budaletine koje vrte 3d markove, unigine itd po ceo dan i koji jedva i da nesto igraju, mogu da zamislim da SLI radi jer Nvidia prvo i pre svega pravi SLI profile za njih pa onda posle za sve ostalo. Ja narocito obozavam takve `entuzijaste` koji kad zbudze dve karte pa opice SLI u nekom testu pa se hvale sa rezultatima na svim forumima kako je SLI ZVER. Ali kad im kazes da ubace test sa samo jednom kartom cisto da vidis kako to sve skalira, cut` , nema ih nigde. Jer nisu glupi da se reklamiraju kako su kupili jos jednu kartu da bi imali svega 30-ak % overall dobitka. Od SLI sto sam ja probao u igrama, SLI 670gtx i SLI GTX 770 iskoriscenost oba GPU-a od mogucih 200% ide od 100% (oba GPU-a rade na 50% opterecenja) do nekih 140% (oba rade na 70%) u vrh glave. Sta vise moj ortak ima kudikamo bolji fps u BF4 sa jednom GTX 970 nego sto je imao sa 2 GTX 670. Toliko o tome.
:: Kakvog drugara Djole? I zasto stalno CF i SLI stavljas u isti kos kad to ni blizu ne radi isto :: Kad god sam SLI imao to je radilo milina Bozija, i kod svakog kod koga sam bio i probao, sve radi bez greske. Nekad se samo desi da nVidia izbaci neki bangljav driver i onda izbaguje SLI ali odmah sledeci driver sve to lepo popravi :: :: Ne razumem zasto stalno ponavljas pricu koja jednostavno nije tacna :: Da to ne radi kako treba ja ni u ludilu ne bih preferirao SLI a SLI je nesto sto je vrh vrhova, od toga bolje nema. Ultimativna platforma :: :: @bleach :: :: Svakako je bolje ici na SLI iz razloga sto ces imati jaci setup od GTX 980. :: Moras sam da iskalkulises koliko bi tu tvoju prodao i koliko moras da dodas za GTX 980 tako da vidi sta ti se vise isplati. Stvar je samo u ulozeno/dobijeno :: :: ::
:: Za budaletine koje vrte 3d markove, unigine itd po ceo dan i koji jedva i da nesto igraju, mogu da zamislim da SLI radi jer Nvidia prvo i pre svega pravi SLI profile za njih pa onda posle za sve ostalo :: Ja narocito obozavam takve `entuzijaste` koji kad zbudze dve karte pa opice SLI u nekom testu pa se hvale sa rezultatima na svim forumima kako je SLI ZVER :: Ali kad im kazes da ubace test sa samo jednom kartom cisto da vidis kako to sve skalira, cut` , nema ih nigde. :: Jer nisu glupi da se reklamiraju kako su kupili jos jednu kartu da bi imali svega 30-ak % overall dobitka :: Od SLI sto sam ja probao u igrama, SLI 670gtx i SLI GTX 770 iskoriscenost oba GPU-a od mogucih 200% ide od 100% (oba GPU-a rade na 50% opterecenja) do nekih 140% (oba rade na 70%) u vrh glave :: Sta vise moj ortak ima kudikamo bolji fps u BF4 sa jednom GTX 970 nego sto je imao sa 2 GTX 670 :: Toliko o tome :: ::
Jes` ti siguran da pričaš o SLI? Nešto mi govori da si mislio na CF.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Sto se tice igranja,koristim TV 32 inca kao monitor LG i rezolucija je 1080p ali sto sam se odlucio da postavim pitanje je zbog toga,sto npr far cry 4 kada stavim sve na uuuultraa oseca se doza seckanja,ne radi bas to glatko. To me malo iznerviralo,posle sam bacio grafu na OC mode i napravio je kao Ti verziju i bolje radi ali opet nije to TO ...tako da pitam vas da li da prodam moju i doplatim za gtx 980 ili jos jednu 780 (gledajuci testove stvarno je KILLER kada radi u SLI ) ne moze ni jedna single chip kartica da pridje.
Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus V formula ROG Asus GTX 780 DirectCUII OC Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
I to sve pod uslovom ako Nvidia ne izbaci drajver koji ce da sprzi karte, sto im je psotao obicaj u poslednje vreme.
:: Jes` ti siguran da pričaš o SLI? Nešto mi govori da si mislio na CF. :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V :: :: ::
hahahha sad ce skyfrajer da napise svoj roman a mi da citamo :d
:: :: I to sve pod uslovom ako Nvidia ne izbaci drajver koji ce da sprzi karte, sto im je psotao obicaj u poslednje vreme :: :: :: Jes` ti siguran da pričaš o SLI? Nešto mi govori da si mislio na CF. :: :: :: :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V :: :: :: :: :: ::
E vidis,prva recenica kljucna,ti se igras na TV-u...
Prvo odziv slike,pa ulazno kasnjenje Tv-a, pa nije ni cudo sto ne radi glatko. Pa ja imam monitor od 8ms-a, malo kvalitetniji panel,stavim odziv na fastest,i opet to nije to...Opet ima blur,i kasnjenje,i odziv piksela u boji a ne gtg je ipak prespor...
Pravi monitori za gejming,su visestruko brzi, znaci svaki TN je brzi,a oni gejmerski orijentisani nebo i zemlja...
Dakle umesto sto bi ulozio u grafiku,uzmes lepo gejming monitor sa gsyncom i 144 hz...
ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar DX,marantz pm550dc & Pilot stx40 + microlab H500
:: Sto se tice igranja,koristim TV 32 inca kao monitor LG i rezolucija je 1080p ali sto sam se odlucio da postavim pitanje je zbog toga,sto npr far cry 4 kada stavim sve na uuuultraa oseca se doza seckanja,ne radi bas to glatko. To me malo iznerviralo,posle sam bacio grafu na OC mode i napravio je kao Ti verziju i bolje radi ali opet nije to TO ...tako da pitam vas da li da prodam moju i doplatim za gtx 980 ili jos jednu 780 (gledajuci testove stvarno je KILLER kada radi u SLI ) ne moze ni jedna single chip kartica da pridje. :: :: Cooler Master strom Troope :: i7 3770k 4. :: Cooler Master NEPTON 140XL :: Asus Maximus V formula RO :: Asus GTX 780 DirectCUII O :: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz :: caviar green av-gp 500 G :: SSD Kingston V+ 120G :: RaidMax 850 W Gold :: ::
Zato sto su probali 120/144hz i jezik im i dalje ostao kod brade... A mi koji godinama koristimo takve monitore i pricamo godinama da 60hz vise ni u ludilu, budemo ismejani i ispljuvani.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Ta doza seckanja ima svoju mernu jedinicu, a to je FPS. Koliki ti je (da prostis) :: :: Od pre tri dana na ovom forumu vise niko ne moze da gleda u 60hz, krajnje interesantno.. ::
Sto li si moj post citirao samo da mi je znati i sta si hteo sa ovim da kazes i to pojma nemam?
SLI radi fantasticno. Skaliranje je uglavnom od oko 80% + Drugo za SLI je potrebna jaka platforma jer je sa povecanjem jos jedne karte procesor poprilicno nategnut i postaje usko grlo.
Donesi mi bilo koje dve karte koje si naveo, stavicemo na moju platformu i vrtecemo iskljucivo igre. Ja te markove ne secam se kad sam poslednji put pustio. Unigine pustim jedino kad testiram stabilnost prilikom oc-a zato mi nije jasno sto si se meni obratio.
Ali evo kazem ti ovako. Posto ja znam kako SLI radi a imam i adekvatnu platformu, Stavicemo karte i vrtecemo prave igre a ne usrane portove. Crysis 3, Far Cry 3, Far Cry 4, Call Of Duty Ghost itd.. Ako to bude radilo kako ja kazem da radi ti meni dodjes 500 eur ako ne ja tebi jel moze? Ja sam ozbiljan.
Uostalom imas kolegu Zajebanog koji je duze na SLI paltformi od mene tj cesce koristi. Jao bre kako sam glup, pa ti si na njega i mislio hahahahaah ili mozda nisi? Neko drugi te je iznervirao?
Ali svakako priznajes da se SLI profili azuriraju jako brzo. Opet si realan. To je dobro. Od Keplera su stvarno postali jako ozbiljni po tom pitanju.
Ja licno sa SLI nisam nikad imao problema. Rekao bih zaista da jesam ali ne mogu kad nisam i gde god sam probao i testirao platformu a odrzavam dosta konfiguracija to radi stvarno zverski dok je sa CF da izgines, kosa ti se dize na glavi.
P.S. Ovo oko 500 eur nisam proizvoljno odredio, fali mi upravo za jos jednu kartu da stavim u SLI :)
:: Za budaletine koje vrte 3d markove, unigine itd po ceo dan i koji jedva i da nesto igraju, mogu da zamislim da SLI radi jer Nvidia prvo i pre svega pravi SLI profile za njih pa onda posle za sve ostalo :: Ja narocito obozavam takve `entuzijaste` koji kad zbudze dve karte pa opice SLI u nekom testu pa se hvale sa rezultatima na svim forumima kako je SLI ZVER :: Ali kad im kazes da ubace test sa samo jednom kartom cisto da vidis kako to sve skalira, cut` , nema ih nigde. :: Jer nisu glupi da se reklamiraju kako su kupili jos jednu kartu da bi imali svega 30-ak % overall dobitka :: Od SLI sto sam ja probao u igrama, SLI 670gtx i SLI GTX 770 iskoriscenost oba GPU-a od mogucih 200% ide od 100% (oba GPU-a rade na 50% opterecenja) do nekih 140% (oba rade na 70%) u vrh glave :: Sta vise moj ortak ima kudikamo bolji fps u BF4 sa jednom GTX 970 nego sto je imao sa 2 GTX 670 :: Toliko o tome :: :: :: :: :: Kakvog drugara Djole? I zasto stalno CF i SLI stavljas u isti kos kad to ni blizu ne radi isto :: :: Kad god sam SLI imao to je radilo milina Bozija, i kod svakog kod koga sam bio i probao, sve radi bez greske. Nekad se samo desi da nVidia izbaci neki bangljav driver i onda izbaguje SLI ali odmah sledeci driver sve to lepo popravi :: :: :: :: Ne razumem zasto stalno ponavljas pricu koja jednostavno nije tacna :: :: Da to ne radi kako treba ja ni u ludilu ne bih preferirao SLI a SLI je nesto sto je vrh vrhova, od toga bolje nema. Ultimativna platforma :: :: :: :: @bleach :: :: :: :: Svakako je bolje ici na SLI iz razloga sto ces imati jaci setup od GTX 980. :: :: Moras sam da iskalkulises koliko bi tu tvoju prodao i koliko moras da dodas za GTX 980 tako da vidi sta ti se vise isplati. Stvar je samo u ulozeno/dobijeno :: :: :: :: :: ::
Imam SLI zadnjih par godina... Moje iskustvo je takvo da sve radi savrseno, sve sto je bitno za kvalitetan gaming. Naravno SLI nije za svakoga, pre svega ne za korisnike koji slabo poznaju hardver, otuda i problemi sa podesavanjima i razne druge gluposti koj se javljaju, narocito kada se koristi piratski softver. PC ne moze da se koristi ako nema elementarnog znanja vezanog za hardver i softver uopsteno, oni koji se zale na sli uglavnom pripadaju toj kategoriji.
Sli ne treba praviti sa slabim kartama, uvek je bolje uzeti jednu 970 nego dve 760 ili neku slicnu kombinaciju, upravo zato sto veliki broj manje zahtevnih igara nema podrsku za sli. 780 u sli i hd rezolucija je skroz ok kombinacija, dugo sam je imao, ta kombinacija obezbedjuje stabilnih 60fps sa max podesavanjima, AAx2 ili x4.
@bleach4 Nemoj kupovati 980, neces se usreciti, a dve 780 su daleko jaca kombinacija od jedne 980. Sve igrte koje su zahtevne podrzavaju sli, a tu ti je i najpotrebnija snaga gpu-a. One manje zahtevne radi ce savrseno i sa jednom 780, tako da nista ne gubis time sto kod tih igara ne radi sli. Ako mozes da prodas 780 za neku pristojnu cifru, sto bi bilo najbolje, uzmi dve 970g1 pre svega zbog 4gb memorije, to je stvarno full ugodjaj po pristupacnoj ceni .)
@SkyFire Skaliranje je uglavnom vece od +80%, okvirno oko +95%... To se vidi pracenjem zauzeca gpu-a. Snaga Cpu-a moze da predstavlja problem u maloj meri, i to bas tamo gde ne treba kada je zahtevnost najveca, ali to je sporadicno i jako su retke te takve specificne scene u samim igrama. Imas na benchu temu vezano za to u kojoj sam obradio primer Crysi 3 igre. Zato je cepu kod mene uvek na max stabilnom kloku, kao i sve ostalo sto moze da se klokne :D:P
Pa dolazi mi se da kupim onda jos jednu 780. Znaci da nista ne uzimam 980. Mislis da su bolje dve 970 od 780 ? Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 Cooler Master NEPTON 140XL Asus Maximus V formula ROG Asus GTX 780 DirectCUII OC Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
Nema sta da mislim, provereno znam. Pogledaj test koji sam radio pre svega zbog sebe kao sto to uvek uradim kada kupim nesto novo od hardvera... Prelistaj dobro temu i sve ce ti biti jasno sto te zanima .)
Vise memorije, manja potrosnja a samim tim i manje se greje ceo sistem, bolja podrska kroz drivere za buduce naslove... Sve su to razlozi zasto je 970 sli bolji od 780, i kad na sve to dodas nesto bolje performanse, nema tu mnogo da se razmilja .) Zato sam ti savetovao da prodas 780 kada vec imas nameru da pravis sli... Inace ova prica koju svi furaju da nema potreba za sli sa 60hz ekranom, to ima smisla kod viceine igara, ali ipak ako hoces da odigras ove najnovije naslove u full-u i neke buduce, ipak je taj sli potreban za 60fps u svakom trenutku, tako da ako imas love nemoj sebi da uskracuje to zadovoljstvo :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.