Поздрав свима! Имам следеће компоненте: - плочу GIGABYTE GA-970A-DS3P, - процесор AMD Phenom II X4 955 Black Edition, - меморију 2x4GB DDR3 Kingston HyperX, - напајање OCZ StealthXStream 500W, - графичку ASUS EAH6850 DC2... Требао сам да мењам процесор још раније али нисам тако да мислим да ми је потребнија графичка па ће процесор остати још неко време. Имам варијанту да моју графичку, којој је истекла гаранција али је у савршеном стању са комплет кутијом, папирима..., мењам за MSI GeForce GTX 750 Ti 2GB Twin Frozr Gaming OC која је као нова и у гаранцији још две и по године уз доплату од 60 евра. Колико је ово у реду и колико реално вреди моја графичка? Друга варијанта је да купим неки Radeon R9 270 па да моју стављам у огласе па кад оде. Шта ми је чинити узевши у обзир остатак конфигурације и цене? Хвала!
Mislim da ti je to realna ponuda. vredi GTX 750 Ti i sad polovan 120 eur. A tu tvoju ces prodati za 60 eur mozda i manje. Mislim da u ovoj varijanti manje gubis na stranu sto je GTX 750 Ti manji potrosac i sto je nesto optimizovaniji za gaming uprkos tome sto je R270 fizkicki jaca karta na papiru.
Нешто сам и ја ближи тој варијанти а по тестовима је 750 Ti прилично боља од моје. Значи, реална је понуда за замену. Хвала, до понедељка морам да се одлучим.
Je nesto brzi od gtx 660,odnosno jako malo iza gtx 660 ti karte.Samim tim je i dosta ispred gtx 750 ti.E sad opet se vracamo na to koliko bi dao novca.Ta ponuda za doplatu je sasvim ok,s`obzirom da je taj gtx 750 ti star 6 meseci i da ima garanciju. Sto se tice te tvoje hd 6850 tesko da ces da uzmes 60e,50 da uzmes to je extra.
Гледао сам тестове, велика разлика, невероватна. Што се тиче пара није ми неки велики проблем дати до 20000 за R9 270X али ако могу боље да прођем са GTX 750 Ti радо бих задржао разлику. Да додам, ако имате још неки савет, сугестију, радо ћу саслушати. Многи на форуму имају више знања и искуства од мене што се тиче овога тако да ће ми бити лакше да се одлучим.
Ma koga briga za potrosnju 60w gore dole, i dalje ima dovoljno jako napajanje. A racun za struju ce mu biti 30din veci u vrh glave :-)
E sad, sto se tice toga mislim da ti je isplativa zamena jer tu tvoju tesko da ces i za 50e da prodas. Ja sam 6870 jedva prodao za 7k din pre pola godine ili tako nesto.
270x jeste jaca karta dosta ali ces vise doplacivati. Ono sto bih ja uradio je odradio zamenu, prodao tu 750TI za ~120-130e i kupio polovnu 270X za 100-ak.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
I na to sve da dodamo da R9 270 dosta vise potrazuje procesorske snage pa je i pitanje koliko ce njemu znaciti ta razlika izmedju GTX 750 Ti u odnosu na R9 270. Moze lako da se desi da sa GTX 750 Ti ostvari bolje rezultate. A gledajuci testove zavisno od igre pogotovu sto je nVidia podigla nivo performansi driverima, razlike sad i nisu nesto specijalno, opet kazem od igre do igre. U principu ta R9 270 je jaca karta na papiru u to nema sumnje.
Sky hoce da kaze da treba da pobegnes od AMD-a i da,kao sav normalan svet, uzmes GeForce.Samo ima blokadu u jeziku,nastalu usled dizanja performansi drajverima :)Ali nemoj to da te buni.Hteo je da kaze da uzmes GeForce.
Sve u svemu,neces pogresiti ni sa jednom,gtx 750 ti je odlicna karta za oko 7500 doplate,r9 270 isto ali za jedno 13 000 doplate(govorim o novoj),ostaje sad pitanje koliko zelis da potrosis.
Kad ti vec pare nisu problem, kupi 270x a tu tvoju prodaj prvom koji ti se javi. Neces proci bolje sa 750ti, razlika je upravo tolika koliko i razlika u ceni kaze. Da ti pare jesu problem, onda bi ti ta kombinacija +70€ za 750ti bila sasvim uredu. Odluci sam. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
:: Гледао сам тестове, велика разлика, невероватна. Што се тиче пара није ми неки велики проблем дати до 20000 за R9 270X али ако могу боље да прођем са GTX 750 Ti радо бих задржао разлику. :: Да додам, ако имате још неки савет, сугестију, радо ћу саслушати. Многи на форуму имају више знања и искуства од мене што се тиче овога тако да ће ми бити лакше да се одлучим ::
Занимљива размишљања и скоро слична мојим, сем препродаје. Задовољићу се са GTX 750 Ti, одавно нисам имао зелену графичку. То је то онда, поздрав и хвала још једном свима!
Uprkos tvom zezanju ja sam ovde izneo realno stanje stvari. Cinjenice. Sta moze da ocekuje, koliko dobija, koliko gubi.
Ako ko moze da mu objasni to mogu ja i od svih vas te detalje najbolje poznajem. Nikad niko u problematiku ne ulazi toliko duboko i kad dodje neko sa plicim dzepom odmah krece klasicna prica. Covek kupi hardver ne sluteci da te performanse nece recimo doziveti. Posle ce da lupa glavu zasto je tako, mozda mu kompjuter ne radi kako treba a stvar je samo u procesoru kao uskom grlu. Dajem samo primer.
E zbog tih detalja ja volim da objasnim ljudima a ne da ih na slepo navodim, e to je bolje, brze itd.
U jos neke vece detalje nisam ni ulazio, kao sto je recimo osetno bolja fluidnost kod nVida i graficki prikaz generalno. Ali covek nije zahtevan korisnik i nije bilo potrebe to da prilazem kao argument i ako mozda uoci.
Ja sam uvek za GeForce jer je jednostavno bolji ali on covek nek uzme ono sto njemu vise odgovara.
Sto na umu, to na drumu.
Ja volim da pomognem i naravno da mi je drago kad neko uzme GeForce jer znam da se nece pokajati. Jasno kao dan.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.