Vidim da su se se pojavile kod nas povoljno ove karte,pa bi pazario jednu za povremeni gaming preko zime,ali nema bas mnogo testova po netu,da li neko ima iskustva sa ovim kartama?
Kontam da je po kvalitetu tu sa PowerColorom,mozda ih i pravi ista fabrika.
Da li uzeti ovu,ili dodati 3,4 soma za msi asus ili gigabyte?
Planiras novu ili polovnu? Mozda ti je isplativije da nadjes neku polovnu 280X za iste pare. Ako ne, Sapphire ili standardna trojka i to je to. Nzm kakav je taj XFX, isao bih na provereno.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H
Pa pazi ovako, ako vec hoces 270X, novu, neka ti Sapphire bude osnova, nista ispod nje, a ako imas kesa da se isprsis jos koju crvenu onda jedna od trojke. Drug ima gigu 270X, uzeo polovnu i kaze da radi sasvim ok. Nisam previse upucen u perfomanse izmedju trojke, to mozes po netu da nadjes pa vidi sta ti odgovara najvise.
Da li si mozda razmisljao o polovnoj GTX 760? Ima nova za 200e na KP, cak i za manje.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H..
Nikad nvidia vise u moje kuciste kupujem prave karte a ne neke nvidia surogate
Kupujem na cekove tako da mi ne odgovara nista sa KP,cak sam i postavio oglas da uzimam polovnu na cekove ali se niko nije javio.Sacekacu par dana sa narucivanjem mozda neko iskopa neki test ove karte...
:: Razumem te.. :) :: :: Pa pazi ovako, ako vec hoces 270X, novu, neka ti Sapphire bude osnova, nista ispod nje, a ako imas kesa da se isprsis jos koju crvenu onda jedna od trojke. Drug ima gigu 270X, uzeo polovnu i kaze da radi sasvim ok. Nisam previse upucen u perfomanse izmedju trojke, to mozes po netu da nadjes pa vidi sta ti odgovara najvise. :: :: Da li si mozda razmisljao o polovnoj GTX 760? Ima nova za 200e na KP, cak i za manje :: :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Windo :: Dell P2414H. :: ::
Cudno da niste culi za XFX brend.Vec su dugo na trzistu.Do pre nekoliko godina su bili ekskluzivni nVidia partner,sada su promenili tabor.Zasto,to samo oni znaju.Imao sam 2 njihove karte dok su radili sa nVidiom i obe su dozivele duboku starost.
:: :: Cudno da niste culi za XFX brend.Vec su dugo na trzistu.Do pre nekoliko godina su bili ekskluzivni nVidia partner,sada su promenili tabor.Zasto,to samo oni znaju.Imao sam 2 njihove karte dok su radili sa nVidiom i obe su dozivele duboku starost :: ::
I nije bas za porediti se sa Power colorom, mada da se razumemo, ja sam furao Power color i ni njihovim kartama nista ne fali. Crkavaju kao i svaki drugi ATI. XFX ti je u rangu Asusa, bolji od Gigabyte i MSI. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Zao mi je kolega ali daleko je XFX od Asus-a. Pre bih ga svrstao bas u grupu sa Gigabyte i ako imaju po meni lepsi dizajn. Sa kvalitetom su znacajno opali upravo od kako su ispali iz trke tj. od kako ih je nVidia najurila i od kako su presli u AMD. Naravno ova prica ima samo slucajnu vezu, prelazak, pad kvaliteta i sl. ili nema? To sigurno ne znam zasto je tako ali znam da kubure sa kvalitetom i da su ranije imali ogroman broj reklamacija, osetno vise u odnosu na neke druge brendove.
Od Powercolor se slazem da su kvalitetniji, to i nije neki nivo, nista specijalno.
XFX je bio pojam u ono vreme kada je eVGA bila sinonim za kvalitet, kada je postojao BFG i sl.
Njih sam radio do neke 2010. recimo, a od tada skoro da nisam ni cuo vise za njih. Pravili su j@beno dobre envidije... Ovo za ATI je i meni novost, iskreno od pre neki dan. Nisam znao da ih je NV sutnula. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Poslednja serija koju su radili za nV je GTX4xx. Posle toga su udaljeni. Mada imao je XFX jednu malu falinku sa naponskom sekcijom na skoro svakom modelu. Secam se karakteristicno za G92 i 8800GT/GTS 512MB.
Asus je razbijao kako se overklokovao, dok je XFX davao oskudne rezultate i naponska mu se uvek malo vise grejala od ostalih brendova koje sam probao. Zato kazem, u svom pravom sjaju je bio dosta ranije i ako je zakljucno sa GTX4xx bio cool, ne sporim da su izbacivali dobre karte, u kranjem slucaju, ne sme da se odstupa od propisanog standarda koji je postavila nVidia, konkretno za referentne modele.
Pre se znalo, uzmes eVGA, XFX, BFG, tu su vrhunske performanse zagarantovane. Sve najbolji chipovi. Kao i Gainward sto je imao GS seriju. Sada od tog GS ostadose samo slova.
Da,jedan od prvih brendova sa fabrickim o.c.kartama xxx i black edicije.Osnovani su 2002 kao Americka firma,sada im je centrala Hong Kong.Pokusali za vreme fermija da sede na 2 stolice.nVidia rekla no,no gubite ekskluzivnost partnera.Sada kakvi su sa kvalitetom ne znam ali su bili nekad klasa.
Znam da sam se bio naprzio na Vampire masquerade. Ubacim Ati 9550GE i secka mi pomalo na sve high. Zamenim za 9600Pro isti Q za frejm dva bolje... Ispadne mi u Imtelu nesto povoljno taj XFX, ubacim i igra poleti :)
Poslednje sta sam prodavao, bile su bas 8800 kartice i vec tada mi je bilo cudno da su bile single slot, dok je Asus uveliko izbacivao dual slot karte. Doduse, samim tim su bile i znacajno jeftinije a crkle su mi podjednako u garantnom roku. I jedan Asus i jedan XFX. Doduse, jedan Asus je riknuo i po isteku garantnog roka, ali njih sam dosta vise i prodao.
Kako kome,opet volim da bude malo ozbiljnija karta,bf4 bi mogao i na 7770 da igram. Nemam vremena za gubljenje na igre,posao kuca ovo ono... Danas narucujem pa javljam utiske...
:: Kao neigras vise igre,samo ponekad bf 4... Pa sta ce ti onda 270x :: Za te potrebe je r7 260 za 10k dovoljna :: ::
Mislim da neces pogresiti sa kartom, generalno R9 270x je karta koja pruza zaista dosta za ulozen novac, da ne kazem best buy trenutno u tom segmentu. Vidim da je taj XFX dobro ohladjen, a na tube-u imas testove i karta se bas dobro pokazala. U principu sa istom cenom je i PowerColor, pa eto, mozes i na nju da ides, cak mi je vizuelno i lepsa od ove.
Na yt sve neki retardirani klinci,mislio sam neki test kao techpowerup,da skinu kuler pa da vidimo sta je ispod haube,kakvi elektroliti,zavojnice,naponska.
Ne bi PowerColor losa iskustva od ranije vizuelno mi nije bitno kakva je moze da bude i cigla
:: :: Mislim da neces pogresiti sa kartom, generalno R9 270x je karta koja pruza zaista dosta za ulozen novac, da ne kazem best buy trenutno u tom segmentu :: Vidim da je taj XFX dobro ohladjen, a na tube-u imas testove i karta se bas dobro pokazala. U principu sa istom cenom je i PowerColor, pa eto, mozes i na nju da ides, cak mi je vizuelno i lepsa od ove :: ::
Ja imam tj. kod Dunje u kompu XFX 280x, lepo radi, ne cuje se, ne cvili, za sad nemam zamerki. Uzeo polovnu od rudara imala je skoro dve godine garancije.
lepo radi sve igre koje igram gura lepo,mada nista mi nije stiglo od dodatne opreme molexi to 6 pin crossfire bridge,u sustini mi i ne treba ali eto kakvo smo trziste...ebu nas kinezi samo tako...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.