Evo sta se desilo, pre par dana brat je renderovao u Vegas-u 13ici i niotkuda reprodukcija na ekranu promenila se u plavu boju sa nekim crnim prugama imalo ih je milion oci su me zabolele, posle toga sam odradio restart, i kad god se komp ulogovao (sve normalno bude) posle nekih par minuta, on opet pojavi te `linije` i iza tih linija neku drugu boju.. Zatim sam se odlucio da reinstaliram windows, stavio sam 7icu, nije htela da se bootuje tj da reprodukuje sliku, zatim sam se opet vratio na Win 8.1 pro, gde se bootovao, i radio normalno, sve do trenutka kada se nisu instalirani drajveri u `updejtovima` i odjednom crna slika. Posle sam opet restartovao komp i nije zapamtio `drajvere` rezolucija bude skrnavljena i spljostena, i tako par sekundi stoji stoji, i opet crno... sta da radim??
Evo okacicu par fotografija `glitcheva` posle rendera u vegas-u to sam jedino uspeo da uslikam...
Da dodam jos nesto, drugar mi je pozajmio GTX260 cisto da vidim da l` je problem do grafike, medjutim, sve je normalno radilo kada sam je prikljucio, nije bilo tih ili slicnih problema. Je l` meni zapravo crkava graficka ili je `crkla` ,mada kontam ako je crkla da ne bi reprodukovala sliku uopste. Molim vas za neki odgovor, inace u pitanju je Sapphire Radeon HD6870.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
I jos nesto da dodam, posle drugarove GTX260 ostali su Nvidijini drajveri, i sada mi komp zapravo radi, tj upalio se i nema crnine, ali je zato deformisana rezolucija, ne smem nista da cackam sad jedva sam vam otkucao. @Sky, u stresu sam covece treba mi komp za skolu xD a dekintiran sam... u soku sam.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Nazalost moraces ili da se snadjes da ti neko pozajmi ili da sljakas tako.
Zao mi je kad cujem da je neko u takvoj kriticnoj situaciji, rado bih ti pomogao i dao neku karticu na sluzenje ali nazalost nemam. Ostala mi je jedna jedina koju sad koristim a i ona mi je pomocna do daljnjeg.
Tebi je predpostavljam istekla garancija za tu?
Zaboravih da te pitam jesi li koristio neke druge drivere? Takve stvari mogu da budu i do samih drivera. AMD-ova boljka, klasika.
Always look on the bright side of life! Get yourself a graph CARD
06.12.2014. 19:59
status: user broj poruka: 10999
finally.
`` posle drugarove GTX260 ostali su Nvidijini drajveri, i sada mi komp zapravo radi``
LOL.
Znao sam da NV pravi dobre drajvere za SVOJE karte (to jest, bolje nego sto to cini Deka za svoje poluproizvode), ali da su ti drajveri toliko dobri da mogu da vaskrsnu uginuli surogat, to je nesto novo!
Pa ako je za rendering, onda neku nVidiju sa oznakom 7 ili 8 u sredini (GTX-x70 ili GTX-x80) Batali te poludovrsene poluproizvode, tebi treba ozbiljna i kvalitetna graficka, sa ozbiljnin hladjenjem.
Da, crkla je. Ako je u garanciji, nosi je i kada dobijes zamenu prodaj je. Ako nije u garanciji, baci je. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Re: Always look on the bright side of life! Get yourself a graph CARD
06.12.2014. 21:09
status: user broj poruka: 265
+1
:-P :-P :-P
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
:: finally :: :: `` posle drugarove GTX260 ostali su Nvidijini drajveri, i sada mi komp zapravo radi` :: :: LOL :: :: Znao sam da NV pravi dobre drajvere za SVOJE karte (to jest, bolje nego sto to cini Deka za svoje poluproizvode), ali da su ti drajveri toliko dobri da mogu da vaskrsnu uginuli surogat, to je nesto novo :: ::
Tuga.. nije u garanciji odavno je istekla, bila je 2god(tada), proslo je 3 i kusur.. stv ne znam sta da radim bas sam u nezgodnoj situaciji, nisam ni sanjao da ce se ovo desiti.. A sto se tice drajvera sky, probao sam i stare, opet crno sve i nista se ne desava.. bolje da sam ostavio forceware makar sam mogao da vam pisem sa kompa, sada kifla. Gledam cene novih grafika(nisam odavno) i slogirao se..pa jel moguce da za 18.000 kao pre koliko sam platio ovu nmg da dobijem pristojnog naslednika -.- i sta sada uzeti u tom rangu? U slucaju da skupim pare sto ce biti tesko jer ne radim.
Posto nemas sta da izgubis, probaj sa onim pecenjem u rerni, meni ovo tvoje zvuci kao hladan lem.
Srecno
Pozdrav
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Naravno da mi nije drago što ti je grafika crkla, ali, eto - kao što i sam kažeš, prošlo je `TRI I KUSUR` godine otkad si je kupio, ne sumnjam da si je koristio i igrao se, ali su Nvidija kreteni našli razlog da ser*, kao po običaju.
Ko zna zbog čega se to manifestuje: da li si je nekada možda čuknuo, vadeći je iz kućišta da je čistiš ili slično? Da li si je nekada zapostavljao, ono, da je ne čistiš duže vreme? Da li si je overklokovao - a da si kontrolisao vent, ono, da si ga blokirao na određenom maximumu da ti ne bi bila previše bučna? Ne pokušavam da te `okrivim`, samo hipotetišem šta sve može pre ili kasnije da uzrokuje anomalije...
Ima milijardu razloga zašto grafička može da crkne, neki mogu biti totalno bizarni i neverovatni (kao oštećenje elektrostatičkim pražnjenjem, koje ne mora da se manifestuje 100%-nim kvarom ODMAH)
Ljudi GODINAMA rudariše na AMD grafikama, koje su za to bile sposobne još od 2009. kad je izašla HD 5xxx serija, MNOGE HD iz serije 5xxx su i danas u opticaju, prodaju se, preprodaju, ljudi se igraju na njima, a kreteni ih nazivaju `lošim proizvodima` ili šta već. Živo me interesuje koliko Nvidijinih `vuruna` (8800GTX, GTX470, GTX480 i dan-danas ima u opticaju. POGOTOVO 8800GTX. Pitam se odakle onoliko pečenih u oglasima pre nekoliko godina, kad su toliko `kvalitetni` proizvodi.
Biti pristrasan je teška boleština, a prvo se manifestuje ignorisanjem realnosti i činjenica.
:: Tuga.. nije u garanciji odavno je istekla, bila je 2god(tada), proslo je 3 i kusur..
Probja lepo da je ocitstis od prasine, ne mora da znaci da je crkla, ja sam imao slicnih problema, zbog nekopmatibilnosti ploce sa memorijom ( sve ok radilo 6 meseci onda pocelo da baguje kao kod tebe, mislio crkla graficka, medjutim kad stavim u biosu autodetect memorije on je detektuje kao 800mhz ( 1333mhz memorija ) i tako radi ok, posle nekoliko dana vratim na rucna podesavanja na 1333mhz i od tad radi kako treba.).
Isto tako obrati paznju na drajvere AMD je nesto gadno pogresio u novijim drajverima pa hoce graficka da se pregreje i izbaci takav ekran.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.