Pa ovako, dodje i taj dan kada i ja uzeh graficku kartu i to ne bilo koju nego Nvidia GTX 970 by Gigabyte, model G1 Gaming. Bilo je malo dvoumljenja izmedju njega i Asus modela ali vise stvari je islo u korist Gigare. Sve u svemu ova karta me je prijatno iznenadila.
Par utisaka: ogromna je, kvalitetno odradjena, backplate, metal, osecaj masivnosti i utegnutosti na oko i na dodir, WindForce svetleci logo koji deluje prejebano.
Testirao sam je, sve benchmarkove, od igara The Crew, AC Unity, Far Cry 4, Shadow of Mordor, Civ Beyond Earth, PES 2015, Crysis 3, Grid Autosport. Nemam slike testova, radio sam ih da vidim kako se karta ponasa itd.
Temp: (u sobi je parno grejanje i bas je bilo toplo juce, tako da ocekujem da su temperature za nijansu manje plus fan kotroler na kucistu mi je bio na 5v) - idle 29-31, max 61-64.
Buka: idle ne cuje se, u testovima fanovi idu od 50-60% i mogu reci da je prihvatljivo iako ne volim buku ni malo.
Sto se tice benchmarkova, uglavnom su isti, negde za nijansu bolji, negde gori. Sto se tice igara, sve ide na max sa v-sync On i to je to.. AC jedino ne daje max 60 fpsa, nego malo manje.
Coil Whine - Nazalost imam ga, nije nesto ogroman, uglavnom ga ima kada fps ode u nebesa, ali nakon podesavanja i ukljucivanjem v-synca nema nicega. Mozda vremenom nestane i to mozda ne ali sada mi je kuciste zatvoreno, i ne cuje se nista.
To je to drugari, jedino za cime zalim je da nisam dobio reviziju 1.1 karte, nego 1.0 iako je bilo ugovoreno drugacije ali poprilicno sam zadovoljan. Jos jedan plus koji mogu da dodam je da u GPU-Z-ju stock klock i boost clock su normalni a kada igram nesto uz pomoc MSI Afterburnera koji sam namestio da mi pokazuje FPS, Gpu Temp, Usage, i brzinu, pokazuje 1405 mhz. Pogledao sam na netu o cemu se radi, izgleda da se karta sama boostuje vise nego sto treba i to je extra, vise perfomansi for free i bez oc-a.
Znam da je dosta vas skepticno po pitanju Gigabyta, ali ja svakako mogu da preporucim ovu kartu, testovi po netu ne lazu da je hladna i tiha, da je brza i da je kvalitetna. I jos jedan savet, uzmite rev 1.1, nema coil whine-a, ili je neprimetan.
Posle iskustva sa Gigashit windforce modelima,sledeca karta ce opet biti gigashit.Prosto da placam ime (asus)15 ili 20% vise nisam lud,a malo malo MSI-u ima neki problem,najcesce glupe zavojnice. Merkao sam Gigashit GTX 970 GV-N970WF3OC-4GD,onaj jeftiniji model od tog,kao zamenu za moju gtx 660 ti,ali 350e ce biti mnogo sad a i u dogledno vreme,tako da cu gledati da uzmem 860 ili 860 ti kad se pojave.
Svaka cast uzeo si najbrzu od sve dece, ja sam se zagrejao za striksa ali kad videh koliko zaostaje za tvojom a bome i MSI odustao sam i jos mrcvarim ovu moju babu. :-P
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
@djokosrb Mislim da ce taj quad jos dobro da ga sluzi, ne mora da zuri, na dobroj je frekvenciji, a i novije igre su poprilicno dobro optimizovane u iskoriscavanju grafika, tako da usko grlo nece da mu bude bas nesto preterano.
:: Druze bolje prvo taj core 2 quad da upgradujes :: :: :: :: Dete Partizana :: :: ::
Zasto te buni boost clock? Pa da si pratio sta sam pisao proteklih godinu/dve od kako se Kepler pojavio sa boost inovacijom znao bi da boost clock po GPU-Z nema veze sa realnim boost clockom koji imas in game. Tako je kod svih kartica sa boost sistemom.
Klokovana je 500 poena slabija od moje karte. Review su je klokovali na 1500MHz boost. Ali kazem nema kod nas.
Kruzi prica da NVIDIA nije imala dovoljno cipova za GTX970, trebali su da se skracuju uglavnom losiji GTX980. Zato je pocela da nasumicno to radi i verovatno su veoma dobri cipovi zaglavili u neke vece klokovane karte. Cim idu tako visoko. Posto je stvarno histerija za GTX970.
NVIDIA je napravila Coil Whine Free GTX970 sa Titan Based kulerom. Znaci zasigurno oslobodjena coil whine a kuler kao Titan.
:: Svaka cast uzeo si najbrzu od sve dece, ja sam se zagrejao za striksa ali kad videh koliko zaostaje za tvojom a bome i MSI odustao sam i jos mrcvarim ovu moju babu. :- :: :: Asus P5Q3DeLux :: Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual :: Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4G :: Asus ENGTX570 DCI :: Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx :: Leadtek WinFast PxDTV2300 :: CoolerMaster Stacker 832 Blac :: ::
Sky - hvala brale. Pa zbunio me je prvo jer nisam ocekivao tako nesto, i stvarno je ok stvar.
Djoko - ako planiras taj model koji nije G1, on je daleko jeftiniji od 350e, verujem da mu je cena oko 300 ako ne i ispod.
Peki - vidis! :D
Vodos - sve znas..
Julije - Video si moj utisak, videces na netu jos dosta za oba modela, vidi sta tebi odgovara i srecna kupovina. :)
Torto - brate.. Taj komentar je bio u smislu da, to je to, jos jedan clan sa gigarom. Ja sam svoju narucio nedelju dana pre njegovog posta, tako da mi je samo bilo drago sto je uzeo istu kartu.
Shone - hvala ti..
I Wladimire, jebo te EVGA! :D
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H
Cool jeste, u igrama mi je sve na max i sve je fluidno tako da ne mogu mnogo da primetim ali verujem da dobijam bar par fpsa vise a pritom karta radi stvarno lepo. Necu da je overklokujem, to sam vec i pre rekao ali kada budem odlucio videcu koliko moze da izgura. Kolega Vodos mi rece da mi je mozda zapao dobar cip tako da mozda moze i lepo da se oc.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H..
Neka te lepo sluzi i da potamanis gomilu mobova i ostalih cuda sa njom :) Ko sto rece kolega sky to je josh od ranije da ako ti je lepo ohladjena kartica da se sama klokuje i vise od onoga sto pise u specifikaciji za taj model, to se meni desavalo i sa GTX760 a i sa ovom GTX970 mi ide na 1300+ skoro uvek sama.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray MSI GTX 970 Ausu ROG SWIFT PG278Q CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair TX750W
Cestitam na kupovini drugar. Nego kako to da tvoja kartica ide na 1404MHz, a moja na 1455MHz? Nista nisam cackao, samo sam pogledao u MSI Afterburner posto sam procitao tvoj post. evo linka: http://postimg.org/image/8jzwbit4p/
Jeza - hvala.. Sad sam proverio na isti nacin, 1405 i to je to, i u samom programu i na ekranu u uglu dok igram igricu. Ocigledno da tvoja karta ima veci boost i to bas, i mrzim te! :D Uzivaj i vozi!
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Gigabyte GTX 970 G1 Gaming Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H..
Da, ima veci boost, a imamo iste karte.. To mi je bas zanimljivo, pogotovo sto moja karta ima veci boost i to bas (skoro za 5% out of the box). :D (citiracu Duska Dugouska) Smesna situacija, zar ne? :D Ma to je bre sve isto (jedino je moja malo brza, samo da te podsetim ), najbitnije je da imamo jache karte nego wlada sa onom njegovom raspalom EVGA. Mozda je bolje da ja ne radim testove, bojim se da biti bolji rezultati nego kod tebe. No hot feeling bro.
P.S. Stavicu i u potpisu da mi je kartica brza od tvoje, cisto da mogu da te uvek podsetim, ovaj...
CM HAF 932+Seasonic SS-750 W INTEL i5 4670k Gigabyte Z97X-SLI Crucial 2x4 GB DDR3 Ballistix LED Seagate 1TB+Samsung 2 TB F4 Gigabyte GTX 970 G1 4GB DDR5 (5% brza od ZooLoo-ove) Dell U2412M Logitech G105+MX518
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.