Pre 10-ak minuta u toku igranja WoT-a desna trecina ekrana monitora ViewSonic VX2370Smh kao da je postala tamnija odnosno dobila dozu crvene boje i blago treperi. Izasao sam iz igre i ustanovio da je ista situacija i u Windows okruzenju. Da li je neki `klinac` sa monitorom ili se nesto desilo sa grafickom Gigabyte HD6950 OC?
:: ...sa monitorom ili sa grafickom :: :: Pre 10-ak minuta u toku igranja WoT-a desna trecina ekrana monitora ViewSonic VX2370Smh kao da je postala tamnija odnosno dobila dozu crvene boje i blago treperi. Izasao sam iz igre i ustanovio da je ista situacija i u Windows okruzenju :: Da li je neki `klinac` sa monitorom ili se nesto desilo sa grafickom Gigabyte HD6950 OC ::
Ako je pod garancijom, nosi. Ako nije, pravac neki servis, pa neka ti urade procenu popravke pa vidi da li se isplati. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Pod garancijom je. E sada jos jedno pitanje u vezi ostvarenja garancije. Ja sam iz Valjeva a monitor sam licno kupio u Beogradu. Da li mogu monitor da odnesem u `ispostavu`-prodavnicu (ista firma) u Valjevu ili bas moram da ga nosim u prodavnicu u kojoj sam i kupio?
Prvo sto si trebao da radis jeste da eliminises problem graficke karte. Ubacis u komp drugu kresnes igru i vidis sta se desava. Onda tek postavljas temu na berzi.
Kad ustanovis da li je do monitora ili graficke, a verovatno je do monitora, samo zovi tu radnju u Valjvu, objasni problem, ne trebas ti da nosis licno u Beograd nego kod njih pa ce oni dalje.
Ovaj put jeste i to sto sam mu predlozio da uradi mu je samo olaksalo da zna tacno sta je u pitanju.
A razlivanje boja, pa onda pola crno pola vidis ok i sl. sve moze da bude do kartice. Verovatno se nisi sa tim susretao pa ti je cudno.
Ovo sto je on naveo u prvom postu moze lako da bude kartica u nekim slucajevima. Gubitak kolorita, razlivanje, potamnjenje, treperenje ili ti flickering.
Sinoc kada sam otisao na spavanje kompjuter je ostao upaljen pa je presao u sleep mod. Kada sam ga jutros `probudio` sa monitorom je bilo sve u redu odnosno nije bilo ni zatamnjenja odnosno prisustva crvene boje niti treperenja. Da li je to jos jedan pokazatelj da sa njim nesto nije kako treba?
Samo je `dosao sebi` i kao takvog, trenutno `ispravnog` ga neces moci reklamirati, osim ako tacno ne utvrdis proceduru kako se kvar manifestuje. Npr. ja sam imao problem jednog LG monitora, koji se gasio zimi kada je otvoren prozor :)). Stajao je pored prozora i ako je niska temperatura napolju, jednostavno usled hladnog lema izgubi kontakt. To sam objasnio ljudima u servisu, koji su tako odmah uspeli da izazovu kvar da se manifestuje i resili ga u garantnom roku. Ako ne mozes da izazoves kvar, onda ga prvom prilikom slikaj, odstampaj fotografije ili im posalji na mail a monitor istog trenutka odnesi na reklamaciju ili ga uopste nemoj vise paliti do servisa. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
:: Sinoc kada sam otisao na spavanje kompjuter je ostao upaljen pa je presao u sleep mod. Kada sam ga jutros `probudio` sa monitorom je bilo sve u redu odnosno nije bilo ni zatamnjenja odnosno prisustva crvene boje niti treperenja. Da li je to jos jedan pokazatelj da sa njim nesto nije kako treba :: :: ::
Identican problem sam imao sa AOC i2367f modelom. Leva strana je potamnela, cak sam i temu postavio ovde. Posto mi je bilo mrsko da se bakcem sa servisom u tom trenutku a monitor je bio upotrebljiv ja sam koristio tako. Posle nekog vremena (10-15 dana) monitor se vratio na normalu. 2 meseca posle toga totalno je crkao panel, slika je pozelenela u radu i gasio se i palio. Posle gasenja i paljenja bez graficke nije davao sliku, samo je zelena probijala po ivicama. Jos je na reklamaciji, vec 17 dana cekam odgovor od servisa da li moze da se popravi ili ne. Trazio sam pare nazad ili nov monitor.
Nadam se da nije isti problem i kod tebe.
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
Meni recimo stoji u dosta toploj prostoriji u kojoj temperatura ne oscilira, i relativno je blizu radijatora. Ne znam da li to moze da bude neki razlog za pojavu pomenute anomalije. U svakom slucaju hvala.
@Mirko78 Ma sta cu se plasiti. Sto mu je to mu je. Ako crkne u garantrnom roku nosim ga na reklamaciju, a ako se to desi kada istekne garancija ide kod `majstora` na popravku (ako se moze popraviti) i to mu je to. Hvala u svakom slucaju.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.