U pitanju je arhitektonska vizualizacija i potrebna je graficka karta za sto bolji viewport performance. Znam da su Quadro/Firepro mama i tata ali za to trenutno nema finansija. Modeli sa kojima se radi su uglavnom individualni objekti sa puno vegetacije i izvora svetlosti dok se okolna struktura prikazuje samo u masama. Ako je neko imao prilike da isproba razlicite gtx/radeon karte u Maxu za pomenuti nivo kompleksnosti, molio bih da predlozi potencijalno resenje. Budzet je 200-220e. Takodje, ne bih da dam sav novac na kartu samo da bih se obezbedio `za slucaj da...`. Trenutno je u upotrebi HD4600.
Mada ako vec hoces da puknes te pare za graficku, onda uzmi GTX750TI 2GB ili GTX 660 2GB Mislim da je najvaznije da gledas kolicinu memorije. Da bude GDDR5 i min 2GB
FX-8350 4.0GHz CM Hyper - 212 EVO Asus M5A97 R2.0 Gigabyte GTX 650 Ti 2GB (rev. 2.0) 2x8GB 1866MHz DDR3 Black Mamba SSD 120GB Velox V60 & HDD 320GB WD LC Power Pro 925B & LC600H-12
Nvidia je bolji izbor, prvenstveno zbog stabilnosti drivera u programu. Ne treba ti ultra brz gpu za viewport, dovoljan ti je neki mid range sa 2GB memorije a 750Ti je odličan izbor.
Kao sto Daum rece, 750 Ti 2Gb ti je odlican izbor, koristim istu za 3D, a preporuka za MSI 750 Ti 2Gb TwinFrozer Gaming, hladna ko spricer, necujna, dobri boost klokovi, nema greske...
____________________________________________________________ ASUS Gryphon Z87-i7 4770K@4.1 GHz-CM Seidon 120M-MSI 750 Ti Gaming TF 2 Gb- 16Gb KHX 1600 CL9-Samsung 840 SSD 120+F3 500-2 x Dell S2240L-LC7600 X-Type http://dk3d.weebly.com/
Uvek možeš da kupiš preko ebay -a NVIDIA QUADRO karticu, za 200eu sam kupio quadro 4000 (ona se greje dosta i čuje se). Naravno moraš imati nekog tamo da ode po nju ili da je primi na adresu, a ti odavde platiš karticom.
I najvažnije je da koristiš pravu verziju 3D MAXa 2014, nije svaka ista.!!! Na ovoj verziji koju imam sve leti i na slabijim karticama.
Mi smo vratili novu GTX660 jer smo mislili da ne radi dovoljno dobro a ustvari je bilo do MAXa. Tako da ne mogu da te posavetujem koja je bolja u viewportu, jer nisu obe radile u istoj verziji a to te verovatno najviše interesuje :(
Imam Design 2015 verziju. 750ica mi je nekako logicnija kupovina jer i ako ne bude radilo na zadovoljavajucem nivou imam zakonski rok da je vratim i uzmem novac nazad pa da ulozim u neku bolju. Ovako, ako uzmem quadro a ne fercera kako treba donji sam. Da mogu da nabasam na K4000, za ovaj novac, ne bih razmisljao ni sekunde :D
I od mene preporuka za nvidia karticu... 750ti sa 2GB memorije je više nego dovoljna za tu namenu. Mali potrošač, tiha, hladna. Max ima podršku za nvidia aktiv šejd. Naravno ako radiš sa kompleksnijim modelima sa puno poligona vjuport šejding možeš da ubrzaš samo Quadro ili FireGL karticama. Gejmerske karte su dizajnirane da izbacuju veliki broj frejmova u modelu sa malim brojem poligona, dok su `render karte` pravljene da se dobro snalaze u okruženju sa velikim brojem poligona. Ako planiraš da se bakćeš GPU renderom juri kartu sa što više memorije, pošto će ti memorija na kartici za vreme GPU renderinga simulirati RAM memoriju bajt za bajt.
Na nvidija mit od dobrim drajverima zaboravi... U zadnjih godinu i malo više to definitivno ne važi, moj savet ti je da nađeš drajver koji radi dobro i ne menjaš bez neke preke potrebe, naročito pošto planiraš da radiš 3D modelovanje na GF karti. U zadnjih mesec dana NV je izbacila četiri drajvera: 344.48-WHQL, 344.60-WHQL, 344.65-WHQL i 344.75-WHQL. Što mu dođe skoro svake nedelje novi drajver i svaki je imao neki sebi svojstven problem.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.