Kad pikam cs, rise of nations i slicne starije igre, kartica kao da obori klokove ili sta vec, komp ceo pocne da laguje dok igram ili prebacim u desktop.
Samo 2 lampice od 6 gore dok igram, dok na desktopu 4 ili obicno svih 6 kad bleji komp u idle.. Probao sam da namestim u obicnim nvidia drajverima neki max performance mod ali bez uspeha. Kao i u msi afterburneru..
Jel postoji neko resenje za ovo? Razmisljao sam i da editujem bios, ali sam zaboravio kako ide, nisam cackao to par godina..
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Pojasni mi samo ovo. Igras igru i onda ti padne broj frejmova odjednom? To osetis tako sto ti se sve naglo uspori?
Ako je to slucaj to ti se drajver upucava i samim tim te vraca u 2d mod settings. Ili imas problem sa kartom ili da probas da skines neki drugi driver.
Ne znam zasto bi ti modovanje biosa pomoglo. Jedino sto bi mogao da uradis jeste da klokove za 2d mod prebacis u 3d ali tako ce kartica vise da se greje u idle.
Da.. Igre postanu nekako `chopy`.. Tako mi je od ka sam uzeo ovu kartu, ali pocelo je da me iritira zadnje vreme...
Npr, peglam cs, vidim dole samo dve lampice sijaju, igrica nekako laguje, ja bacim 2 3 smoke-a, on podigne svih 6 i onda radi ok 5-6 min..
Mislio sam da postoji nek reg tweak ili nesto da se ne jebavam sa biosom, moram da izvalim sve to ispocetka... ili da nadjem neki vec tweakovan i samo da ga flashujem..
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Pa jesi probao sa nekim drugim driverima? Nije meni problem da ti taj isti bios modujem ali ne znam sta ces konkretno da dobijes sa tim. Driver opet moze da pukne usled nestabilnosti karte ili nekog uzroka koji stvara problem.
Kad se to desi jel ventilatori na kartici normalno rade?
:: Kad pikam cs, rise of nations i slicne starije igre, kartica kao da obori klokove ili sta vec, komp ceo pocne da laguje dok igram ili prebacim u desktop. :: :: Samo 2 lampice od 6 gore dok igram, dok na desktopu 4 ili obicno svih 6 kad bleji komp u idle.. Probao sam da namestim u obicnim nvidia drajverima neki max performance mod ali bez uspeha. Kao i u msi afterburneru. :: :: Jel postoji neko resenje za ovo? Razmisljao sam i da editujem bios, ali sam zaboravio kako ide, nisam cackao to par godina. :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc
Ja sam ti rekao koji ti je sledeci i najbitniji korak. Instaliraj nekoliko drivera. Skini poslednji WHQL pa idi u rikverc redom. Pre toga dobro ocisti registry.
Bios je poslednja opcija koji ti mozda i nece pomoci dok ne vidis sta ti stvara nestabilnost. Cimanje jeste ali ne mozes drugacije.
Ako ventilatori normalno rade, onda ili karta crkava ili su drajveri losi. Znaci instaliraj zadnje stabilne drajvere za koje znas za tu kartu i poteraj Unigine Heavan nekoliko krugova. Meni se slisno desavalo sa MSi 7870 ali njoj su ventovi otisli u majcinu...
:: Ne prelazi 45c u igrama.. Ovako je na ~32c. :: :: Nesto se desava, ne znam sta. Mislim znam, samo ne znam kako da opravim. :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Da se podsetimo malo. More ljudi je imalo problema sa tom karticom i forumi su bili prepuni sa pitanjima i problemima. Na zalost i meni se javljao isti problemi. Od kupovine do prodaje kartice probao sam sve i problem koji su nazvali LGU (Low GPU Usage) nisam resio. Problem sam resio kad sam prodao karticu. Da li je to stvarno LGU ili nesto drugo ne znam uglavnom lek nisam pronasao.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Ja se ne secam tacno. Znam da si imao neku felericnu GTX 465 (GF100) cini mi se. Ne secam se tacno posle sta si dobio.
Ja sam imao dve ili tri GTX460 od kojih sam jednu Dejanu reklamirao jer je bila krajnje u raspadu, defektna. Za nju je dobio GTX 560 Ti.
Meni je i Asus i MSI radila odlicno. Znam da je bilo nekih problema sa LGU i TDR-ovima ali razlog tome ne znam jer nekome je radilo perfektno a neko je imao problem.
U ovom slucaju sve mi smrdi ne losu komunikaciju drajvera sa kartom. Ja bih prvo uradio kompletno ciscenje registra i instalirao drajver po drajver.
465 su probali da mi uvale u zamenu za neispravnu gigabyte 6850. windforce. Medjutim i ona se pregrevala i srecom crkla :) Tada sam u zamenu dobio gtx 460. Na zalost nju sam morao da prodam zbog navodnog lgu problema. Probali smo sve i svasta i nismo uspeli.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
Ja sam do sada imao bar 5 gtx460,sve su mi radile OK sam o sa 314.22 nvidia driverom. Sada trenutno koristim gtx260 Sonic i ona mi radi sa 314.22 driverima i ne menjam ih. Kada stavim nove temperatura mi nije bas sjajna . http://valid.canardpc.com/7wegij
Ja sam takodje imao 2 460-ice msi hawk sa malim diodicama na pcb-u, koje oznacavaju koliko karta ``pumpa`` u tom trenutku. Ako kazes da su samo dve lampice ukljucene, to je definitivno 2d mod i neki problem postoji. Meni su obe karte radile perfektno, jedna se samo drasticno bolje klokovala...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Ali sto ti prvo ne proveris da li ti imas najnoviji BIOS za tu kartu? Ako imas onda ne diraj nista. Ako je karta pocela da crkava mozes da probas da oboris klokove na chipu i memoriji, ako ni to ne pomaze onda bye, bye karto. Drugo, jesi li provrteo kartu u Unigine Heaven kao sto sam ti rekao?
:: Jel bi mogao brale malo ovo da mi cacnes po biosu ako imas vremena :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.