Slika monitora DELL U 2414H - nece do kraja ivica?
STRANA 1 OD 1
Graphic
Slika monitora DELL U 2414H - nece do kraja ivica?
17.11.2014. 22:11
T59584
status: user broj poruka: 13
Za sada je ok monitor, ali ga ne koristimo jako dugo, mozda nedelju dana. Imamo problem - slika nam nije razvucena do kraja ivice ekrana, po 4-5 mm sa leve, desne i gornje strane imamo praznog prostora? Kako resiti ovaj problem? probali smo sa Factory reset i nista Graficka je Nvidia GF 630
jer se u linku pominje taj problem ali sa AMD grafičkom (mada mi je lik sa problemom sumnjivog poznavanja rada na računaru - `...u listi instaliranih programa nema AMD Drajvera, ali ima AMD Katalist Instal Menadžer...` - mislim šta reći?), a čovek ima DžiFors GT630. Pitam se gde li su se denuli dežurni Zelembaći? Da je problem u kombinaciji sa AMD grafičkom već bi bilo 10-20 postova pljuvanja po AMD drajverima. Ovako ih nema nigde da pomognu čoveku.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Svaki monitor ima svoja podesavanja sto se tice strech / scaling ili full screen opcija, to podesi prvo na njemu samom pa onda cackaj ovo sto sam ti ja rekao redom. Taj Factory reset je mozda podesen drugacije od onoga sto tebi treba/odgovara.
Desni klik na desktop pa nvidia control panel U sekciji DISPLAY imas opciju Adjust desktop size and position Tu podesi native rezoluciju tvog monitora kao i refresh rate ako to ne pomogne (jer se desava da zbog refresh rate-a imas crni okvir) idi na opcije Aspect ratio full screen i no scaling isprobaj sve tri (klines apply nakon svake) ako ni to ne pomogne imas tab koji se zove SIZE pa otkacis opciju Enable desktop resizing pa ces tu moci rucno da podesis.
Ako nista od ovoga gore ne pomogne javi se opet ovde.
@DmasteRNo1
Ja imam nvidiju i imam amd catalist manager instaliran, Zbog nekih dzidza bidza od AMD-a koje zahtevaju katalist za recimo AMD usb 3.0 driver a vidis po velicini da je smesno 22 mb (sto nije graficki drajver naravno) nista cudno.
Nisi skontao šta sam hteo da kežem. Lik sa linka koji je postavio Zulu, prvo ima problema sa skidanjem drajvera za AMD, pa onda sa instalacijom, tj. instalisanjem (neki Tortin kolega). Tvrdi kako mu drajver nije instaliran jer u listi instaliranih programa ne piše AMD Drajver, nego AMD Katalist Instal Menadžer, što ukazuje na visok nivo poznavanja osnovnih stvari vezanih za AMD drajvere.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Nvidia control panel - Display - Adjust desktop size and position. MAXIMALAN je scaling i size - isporbano sve! Ostaje i dalje sa svake strane displaya crno od par milimetara. Da li postoji mozda na samom monitoru da se povecava i smanjuje slika kao na nekim monitorima (da ne spominjem crt monitore)
5mm od ivice ekrana (koju je jako teško uočiti) ili ivice monitora?
Na tom modelu postoji skriveni bazel uklopljen u površinu ekrana, slika ne ide baš do ivice monitora.
Ajd slikaj lepo to fotoaparatom u što većoj rezoluciji, da vidim koliko ti tačno nedostaje.
Pitam zato što nije prvi put da čujem da ljudi misle da monitor nema bazel (ivicu) samo zato što je uklopljena u prednju površinu. - i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
Re: Problem sa monitorom - slika bi trebalo da objasni
05.01.2015. 08:59
status: user broj poruka: 2929
Ja ovde ne vidim problem. Tebi slika ni ne moze da ide uz samu ivicu kucista monitoira ovde je sve u redu. Evo ti video link pa se uveri i sam. TAj crni okvir oko slike nije Panel zato preko tog dela ni ne ide slika.
Nemaš problem, tako i treba da bude. Imam S2715H i ima istu takvu marginu. S2415H, U2414H, U2415H, S2715H i U2715H su pravljeni sa minimalnom marginom po obodima, koja kada je monitor ugašen odaje utisak kao da panel ide do samog rama monitora. Ovo je čisto estetski potez Dell dizajnera. Ista priča je i sa Asus MX239H, VX239H, MX279H, VX279H i VX279Q samo što ovi modeli imaju za nijansu veću marginu od gore navedenih Dell modela.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.