Oh brate mili, slucajno sam pogledao po netu jer je neko napisao da nesto nije u redu sa Asus modelom kad ono bre sve imaju ovaj problem, nije tako cest i nekima nestane posle par dana, a nekima ne. Kakve sam srece i posto zivimo ovde 200% su sve prosvirale plus hocu da uzmem odmah 2 komada, strasno izgleda da cu sacekati malo sa kupovinom. Da li neko od kolega ovde sa foruma ko ima GTX 970 ima ovih problema?
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Ko ti je to rekao da sve imaju taj problem? Neko je nahajpovao i sad se o tome pise. Ja nisam procitao ni u jednom review-u a pogotovu ne za Asus kojeg hvale na sva usta. Linus je recimo rekao da je to jedan od najboljih modela.
Uostalom koliko sam procitao nVidia je saopstila da svako ima pravo da vrati kartu ako uoci takav problem. Prema tome i ako zabodes neki primerak slobodno vrati.
Mislim da si se previse opteretio bez potrebe.
Sa druge strane i napajanje utice na taj fenomen.
P.S. Ja planiram isto da uzmem dva komada i to iz inostranstva, znas koliko sam se nasekirao? :)
ohrabrio me je tvoj odgovor (mogu da vratim ako cvili). Imam do sredine sledece nedelje da odlucim (stize novi monitor) ja kupujem kod nas jer mi je definitivno jeftinije ( imam mogucnost i preko) ali Asus je kod uvoznika skoro 80e skuplji od MSI-ja i josh puta 2 i eto para za novo napajanje :) Salim se necu da ga menjam posto gura ovo sada gurace i to sledece koje bi trebalo malo manje da trosi.
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
:: Oh brate mili, slucajno sam pogledao po netu jer je neko napisao da nesto nije u redu sa Asus modelom kad ono bre sve imaju ovaj problem, nije tako cest i nekima nestane posle par dana, a nekima ne. :: Kakve sam srece i posto zivimo ovde 200% su sve prosvirale plus hocu da uzmem odmah 2 komada, strasno izgleda da cu sacekati malo sa kupovinom. Da li neko od kolega ovde sa foruma ko ima GTX 970 ima ovih problema :: :: i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120 :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: MSI N760 TF 2GD5 SL :: 2x1TB WD Black at RAID 0 :: CM Storm Siru :: CM 932 Advanced & Corsair 750W
Misko ovo sam video ali cekao sam nekog AMD-ovca da dodje da troluje pa da ga Extremno odmah potopim, kad kazem extremno mislim na extreme cviljenje kod AMD-a :))))
@ixtro
Ja uzimam iz inostrastva tj uzecu kad bude vreme za to iz razloga sto ovde kod nas nema to sto ja hocu da se uzme.
@SkyFire 99% kada budem uzimao bice MSI . Pusticu neke slike. P.S Sve moze da se nabavi i kod nas i cak za ok pare, samo mora da se ceka malo 2-3 nedelje.
Ne mogu da potvrdim iz ličnog iskustva, jer ne koristim nVidiju i nisam imao nikad MSI kartu, ali sam zato pratio na času kada su se ljudi žalili pre svega na MSI karte po pitanju cvilenja zavojnica. Čuveni GTX560Ti kod nVidije, a kod AMD-a HD 5850, obe TvinFrizerke, bile su poznate po cvilenju zavojnica, a bogami i po crkavanju ventilatora. Kasnije su se verovatno popravili, ali koliko se sećam i dalje je bilo pritužbi na MSI (izuzev Lajtning modela, koje zbog činjenice da se radi o top modelu nisu smeli da zaseru). Isto mi je interesantno ovo što je `kao` rekla nVidija, da kome cvrče zavojnice može da vrati kartu. Sajko možda kupuje kod nVidije direktno, pa će mu kao fanbojčini, nVidija odmah zameniti kartu/e, ali ti kupuješ kod naših prodavaca i osim u slučaju da je cviljenje nesnosno, teško da će ti uvažiti garanciju (van onih 8 zakonskih dana, ako naručiš preko neta). Tako da nemoj da dopustiš da te Sajko loži, jer on i Torta kad vide da neko hoće da kupi nVidiju, daće sve da ga ubede da to i uradi.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Ovo je licno moja druga TFII karta, i na obe se ovo desilo. A video sam jos jednu istu koja ovako ore po kucistu. Nikad vise ni lightning da mi daju ne bih uzeo MSI kartu.
Sve TF iz tog doba to rade, 6870, 5850, 5870, GTX 560 (Ti). 570...
Najveća komedija mi je bila kad sam išao da pogledam jedan polovan 6870 u garanciji. Lik rudari sa par komada, i kad počnu da tandrljaju, on dok rade, štrcne WD40 u njih. Kaže lik, biraj koju ćeš kupljene su isti dan. Evo kaže, špricneš malo i sve ok. Na 2 od 5 kartica drugi ventilator samo stane, kucneš ga prstom i ETO, rešeno.
Nije problem sto je bucan, ako poslusas snimak, videces da je vent. spreman da poleti. Buka se lako regulise kroz afterburner, ali ovo se desava i na min. obrtajima- ova buka.
Ma ok, napisao sam to onako uopšteno. U tvom slučaju je očigledno da je problematični fan blizu krepavanja. Probaj da ga podmažeš ili naruči adekvatan par sa aliexpressa na vreme.
:: Nije problem sto je bucan, ako poslusas snimak, videces da je vent. spreman da poleti. :: Buka se lako regulise kroz afterburner, ali ovo se desava i na min. obrtajima- ova buka :: :: ::
`We are still gathering data on this potential issue, but a few of the companies mentioned above have issued official or semi-official statements on the problem.
From MSI:
The coil whine issue is not specific to 900 series, but can happen with any high end GPU and that MSI is looking in to ways to minimize the issue. If you still have concern regarding this issue, then please contact our RMA department.
From EVGA:
We have been watching the early feedback on GTX 970 and inductor noise very closely, and have actively taken steps to improve this. We urge anyone who has this type of concern to contact our support so we can address it directly.
From NVIDIA:
We’re aware of a small percentage of users reporting excessive “coil whine” noises and are actively looking into the issue.
We are waiting for feedback from other partners to see how they plan to respond.`
`Hello, today I bought new Strix GTX 970 OC, Im running it with my Maximus VII Hero and Corsair CX750M PSU. Everything is OK, except when I run some game, with high FPS I can hear pretty loud coil whine and buzzing sound. Ive read over the internet that some of them do this, I just wanted to ask here if anyone knows about some solution for this as its pretty annoying, because my rig is quiet otherwise. Is it something that could be fixed by software, firmware, some settings or should I return it and have them replace it?
Thanks.`
`The same here, I bought asus strix 970 and have coil whine, I replaced with second and I have again coil whine. I take the money back. I read that others brands have coil whine with series 970.`
Pored napredne tehnologije, gratis dobijate `zavijanje`.
Tako mi 32GB RAM-a, ništa od toga nije tačno. Pobogu ljudi, pa to je nVidija, a kod nje se tako nešto ne može da desi. A s druge strane, kod AMD-ovih poluproizvoda...
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647176. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.